Gladovanje

40 dana treba duši da napusti ovaj svet.
40 dana smo u obavezi da budemo u žalosti.
40 mladenčića se pravi prve godine braka.
40 mučenika
40 - i dan od rođenja su krštevali decu.
Simbolika broja 40 u hrišćanstvu.
Za vernike,...40 dana gladovanja je potrebno da se duša i telo, očisti od svih bolesti.
Znam to. Mene kopka kako izdrži.

Vaskršnji i duže, i on je najrigorozniji.
No mislila sam samo da kažem da post ne uključuje gladovanje.
Ima, mislim ukupno četri dana u toku Vaskršnjeg posta koja se nazivaju suhojedenje, prva tri dana posta i Veliki petak
Ja sam čula svašta.
Duhovnike koji su nakon 40 dana gladovanja halucinirali, lečeći se od najtežih bolesti.
Pravi post i jeste gladovanje. Pije se samo voda, jer najveća opasnost postoji od dehidratacije organizma. Kod zdravih osoba. Kod bolesnih unos štetnih namirnica ima više štete, nego koristi.
Sad,...da li 40 dana gladovanja može svakog izlečiti, to već ne znam. I čija psiha ili telo može izdržati.
Msm, da ako psiha izdrži, onda može i telo. Čovek je celina,...spoj duha, duše i tela. Simbolika kao kod svetog trojstva (Otac, sin i svetli duh).
Ako ti psiha (mozak) ne javi da ti treba hrana, onda i ne osećaš glad.
To je " impuls" koji iz mozga ide dalje do ostalih organa. Svi smo mi "programirani" bioritmom i metabolizmom. Ovde treba nekako "zaj.ebati" taj impuls!

Poslednja izmena:
Ja sam čula svašta.
Duhovnike koji su nakon 40 dana gladovanja halucinirali, lečeći se od najtežih bolesti.
Pravi post i jeste gladovanje. Pije se samo voda, jer najveća opasnost postoji od dehidratacije organizma. Kod zdravih osoba. Kod bolesnih unos štetnih namirnica ima više štete, nego koristi.
Sad,...da li 40 dana gladovanja može svakog izlečiti, to već ne znam.

Konkretno kod posta, slušajući duhovnike i primerima koje si navela, ističe se i podvlači da svako samovoljno podvižništvo ( kako oni to nazivaju ), nije ni njima preporučljivo bez blagoslova. No to je već neka druga priča, daleko od same teme.

Što se tiče lečenja... mislim da se sa tim ne treba igrati, a sklona sam verovati da to i nije baš u potpunosti u našim rukama šta god izabrali od načina lečenja...

Lično, onoliko koliko sam razumela svrhu samog posta i kako ga doživljavam, ne bih nikome preporučila da posti samo iz zdravstvenih razloga. Post je puno više od načina ishrane...

Konkretno kod posta, slušajući duhovnike i primerima koje si navela, ističe se i podvlači da svako samovoljno podvižništvo ( kako oni to nazivaju ), nije ni njima preporučljivo bez blagoslova. No to je već neka druga priča, daleko od same teme.

Što se tiče lečenja... mislim da se sa tim ne treba igrati, a sklona sam verovati da to i nije baš u potpunosti u našim rukama šta god izabrali od načina lečenja...

Lično, onoliko koliko sam razumela svrhu samog posta i kako ga doživljavam, ne bih nikome preporučila da posti samo iz zdravstvenih razloga. Post je puno više od načina ishrane...
Glupo je da u 21 veku, bolestan čovek još i bude osuđen, da sam bira metode lečenja.
To je totalni nonsens!
Ako već uverzalnog leka za bolesti karcinoma nema, onda je logično da ljudi pribegavaju svim mogućim alternativnim načinima lečenja. Post jeste lekovit i oporavlja organizam. Ali nisam sigurna da li je i koliko delotvoran, kada je organizam već dovoljno izmučen i pod svakakvim medikamentima. To već, čisto sumnjam!
Znam ženu kojoj je ulje kanabisa očistilo organizam od svih metastaza, samo nije delovalo na mozak. Metastaze su nažalost, zahvatile mozak i tu je bio kraj.
Zašto nije delovalo i na mozak? Nema odgovora.

Glupo je da u 21 veku, bolestan čovek još i bude osuđen, da sam bira metode lečenja.
To je totalni nonsens!
Ako već u uverzalnog leka za bolesti karcinoma nema, onda je logično da ljudi pribegavaju svim mogućim alternativnim načinima lečenja. Post jeste lekovit i oporavlja organizam. Ali nisam sigurna da li je i koliko delotvoran, kada je organizam već dovoljno izmučen i pod svakakvim medikamentima. To već, čisto sumnjam!

Nas dve se izgleda ovde nismo razumele, iako skoro indetično razmišljamo. :) :kpozdrav:

Čitam i gledam ovih dana kako Vesna da Vinča ne jede čitavih 40 dana. Meni to djeluje nemoguće.
Jeste li pratili to i vjerujete li joj? Postoji li ovde iko ko je to pokušao bar na kraće?
Moja baba kad bila na postelji, ništa nije jela barem punih mesec dana, samo vodu pila
Tako da je moguce, znam da su se svi iscudjavali i nisu mogli da veruju

Ništa! Samo vodu. Ali teško je..posle dva dana osetiš strašnu glad,
ali to prođe.Tako je izdržala mesec dana 7+3+4+3+4
To je bas drakonski. Neka potrazi na fb grupu - Izlijecite se sami - Alen Dodic. Ja ne mogu da verujem kakva iskustva ljudi pisu ali stoje iza ispovesti imenom i prezimenom. Radi se o zivoj hrani, samo ziva hrana, bez ulja, soli i nista kuvano.

Ne igraj se sa tim.. posledice gladovanja i neadekvatnih dijeta znaju da se završe fatalno.
Znao sam čovjeka (42g)koji je bio podnošljivo debeljuškast.. našao neku dijetu na net-u, posle odredjenog vremena (ne znam tačno koliko) odveli ga u hitnu.. posle toga nikako da se konsoliduje i dodje sebi.. da ne dužim, završio je Beogradu jer je trajno oštetio srce. na žalost pomoći mu nije bilo, sada je pokojni.
Koliko god da neko "gladuje" nešto od hrane mora uzimati..
40 dana bez hrane je neizvodljivo i u to gore ne vjerujem.
Потпуно нетачно.
Једино се слажем да није за играње, за дуже гладовање треба се едуковати и добро припремити.

Back