Ovako su ispali papani, izvozao ih je tamo neki mentol IP koji je objektivnno bio jako bolestan čovek na razne načine.
E, znas li ti da je on i Murku i mene zvao na neki dogovor, nudio se da nam bude menadzer. Pricao o vezama koje ima u radio-Nisu, gde cemo da uradimo demo, a posle ce on preko Bajage i nekih likova (zaboravio sam kojih, ali Bajagu je sigurno pomenuo) da nam zavrsi LP u izdanju PGP-a. Prestao je da radi sa FIST-om, jer su oni neozbiljni i sta je vec napricao... Ko sve da pamti, proslo je 20 godina

Elem, trebalo je da pobedimo na Gitarijadi, on ce to da zavrsi, jer je u ziriju i da, ovencani slavom pobednika, posle toga lakse dopremo do radio-Nisa. Usput, stalno nabacuje pricu o parama. Te ovo toliko kosta, te ono toliko kosta, tamo treba da se plati, onde da se malo "podmaze"... Murku i mene znas vec, ne moram da ti pojasnjavam kako izgleda kad se pravimo blesavi...

Prica on sat vremena, na kraju mu kazemo kako ovde ljudi ne cene niciji trud i misle da ce sve da im padne sa neba. Srecom, Murka i ja znamo sve to, cenimo tu muku, znamo da je to mukotrpan posao, ali nemamo pare, inace bi rado platili... Naravno da od citavog dogovora nije bilo nista, sto me bas zacudilo... Mislim da je doticni Murku zvao jos par puta da dodjemo, ali Murku mrzelo da slusa gluposti, tako da nismo otisli i postali slavni.
Ne znam za druge, verovatno je i njih vacario na istu pricu, ali nama je to bilo smesno. Vec sam cuo neke snimke (FIST, naravno) koji su radjeni u tom radio-Nisu i to meni ni najmanje nije zvucalo onako kako treba. Prosto, radio je radio, nije studio za snimanje. Znaci, treba da puknes pare, a da nemas nista. Uostalom, niski bendovi su snimali u Beogradu, a ne u Nisu.Pominjanje tih imena (Bajaga i sl.) mene ne impresionira. Lepo je sto se oni znaju, ali bas da se Bajaga zauzme za neki ASP... Ma, idi begaj...

Epilog - dodje ta Gitarijada, pobedi FIST, nas nema nigde

Vlada Gugl, koji je bio voditelj, kaze da je video plasman i da smo mi na jednom spisku bili drugi, na drugom treci (glasovi zirija i publike ili obrnuto), ali da mu uopste nije jasno kako je doslo do toga da nas, kad je zvanicno citao nagradjene, nema. IP je vrlo lukavo, nagadjam, to odradio. Jer, ako smo drugi ili treci, postaje sumnjiva njegova moc, jer kako si mi namestio drugo, a nisi mogao prvo mesto. Ovako ima da nam kaze "Bili ste toliko losi, da nisam mogao nista!"
Naravno, verovatno se pitas "Sta je uradio FIST, kad su oni pobedili?" To sam ja pitao nekog, mislim da je bio Skone. Rekao mi je, doslovce, "Zapretio sam mu da cu da ga bacim s vrha zgrade ako ne pobedimo!"

Pritom ga uhvatio za revere i podigao iz kolica, sto, naravno, niti je tesko, niti smatram da je pohvalno (to hvatanje za revere).
Eh, da... Jos po necemu pamtim taj nas razgovor. Murka i ja smo bili kod njega u stanu, S1, 2, koja vec bese zgrada. Isli smo onim cuvenim Murkinim Tomosovim mopedom. Kad smo krenuli kuci, pljusak! Pocepalo se nebo. Posle 20 metara motor se gasi, jer se ona svecica napunila vodom. Sta cemo, krenemo pesice... Bio sam mokar do gole koze, *ebali nas dogovori i muzicke karijere...
Jeste, jeste, ko napiše puno ime i prezime IPa skončaće u najstrašnijim mukama!
Tako je! I pritom ce da slusa cd doticnog do iznemoglosti!
Šta ima tu da se razume?
Pesma je
ženskastija od
Hajde da ludujemo...
Malo mi čak tukne i na Sneki Babić...
Jao, ne, ne, ne,
uvertira je potpuno Danijel Popović fazon. Otud ovake asocijacije...
Daniel Popovic! Tacno, to je to!
Nema tu slučajnosti, kao fora, napili smo se pa smo malo preterali...
Pod slucajnoscu smatram da vecina bendova nista nije radila namerno. Svi su slusali to sto su slusali i pokusavali da lice na nekog i to je to. Zato i ako su uradili nesto izvan tih klisea je plod slucajnosti.
Da taj snimak nije nastao
u čuvenom demo-studiju još čuvenijeg Kumče!
Mnogi su bendovi u pokušaju izgubili dušu tamo...

Mislim da nije, jer Kumca je imao studio u Presecini, prema Vucju... Kod njega su snimci jos i licili na nesto...