Uh..nakon što sam proveo čitav dan čitajući postove sa ove teme, voleo bih samo da kažem da sam uživao u Ljack-ovom stilu pisanja (Ljack, ne daj se isprovociiirat'!) i takođe bih da dodam da (da se ja pitam) Spira bi imao svoj spomenik u centru grada (može i sa bubnjevima)..elem, ja pripadam malo mlađoj generaciji (rane 80) i uticaj koji je na mene imala radio emisija koju je gorepomenuti vodio je bio enorman...bendovi koji su se tu čuli su mi i dalje omiljeni, a čitava ta"demo" kultura i taj pravac u muzici potpuno lišen svega što u savremenoj muzici ne valja je nešto što je moj muzički ukus definisalo zauvek.Spira je puštao kroz vazdušni prostor takvog grada kao što je Leskovac bendove poput Ex Ponta (Lazarevac), Akt-a (Kragujevac)..da, namerno pišem imena gradova iz kojih ovi bendovi potiču, čisto da se zna...pa onda Kontrabanda (Šabac), Alcatraz iz Kosjerića (ako se ne varam) MUP Monopol i Gospodin Pinokio (i još mnogo bendova iz Niša)..kultni 16x8x23 i verovatno najbolji bend koji je ikada postojao u Srbiji - Le Svraka Bizarre..(ne znam odakle su..eto zadatka za Spiru) da ne pričamo o Nablesno Tesnima, Ćuncima, Hidrogenu i ostalim lokalnim i komšijskim bendovima..obratiti pažnju na takve pojave u underground sceni i pružanje mogućnosti svakom ko uključi radio da to čuje, u ovakvoj sredini je pravi podvig i zaslužuje da bude prepoznat..uh, al sam zvaničan..takođe bih da se izvinim (ili "izvinem" što se kaže) Spiri na ovolikom hvaljenju i pozivanju na njegovo ime (a da čoveka nikada nisam lično upoznao) Pa..izvini(te),gospodine (jer se tako obraća čoveku koga ne poznajete

Ne bi bilo loše i da pročitamo nešto o Gitarijadi pred njeno samo gašenje (imah priliku da posetim nekoliko poslednjih)...sećam se jedne gde je Šiki iz Mona Lize pevao neku pesmu u kojoj se govorilo da kiša pada, i da je publika bila iziritirana stvarnom pojavom kiše u letnjoj bašti toliko pominjanog DKŽIŽ ili DOŽIŽ..sećam se i nekog benda (nemam pojima ko su bili, sećam se samo da je pevač i gitarista imao nekog zlatnog Les Paula) koji je svirao pesmu Yu Grupe..ono: "Probudi me sunce kroz prozore prljave, musave..." i da je taj tekst bio previše za njega, pa ga je u "finalu" držao ispred sebe na parčetu papira...voleo bih da znam i ko stoji iza sjajne pesme (ovo nije ironija) koja je išla nekako ovako "..Moj Miško nije loš, moj Miško je Brendon Volš"..Možda se Spira i seti (jer verujem da je tada bio voditelj..konferansije što bi rekli neki..) i scenskog nastupa grupe Nablesno Tesni, koji su tada (shvatiću to godinama kasnije) utrli put muzičkom izražaju bendova tipa SlipKnot (naime, sećam se da je neko od njih kao perkusije upotrebljavao korito za mešanje maltera i nekakav čekić kao palicu..) Takodžer, ako pričamo o žiriju na Gitarijadama sećam se i priče da je nakon izvedb pesme Block Out-a "Manastir" neimenovani član žirija prokomentarisao "Dobra im je ova pesma..." Moram da priznam i da sam uživao u Ljack-ovim opisima "prostorija" u DK i prisetio se jedne zgode kad me je Kriška posle puno natezanja oko miksete (kojom sam hteo da upravljam ne bih li obezbedio drugarskom bendu koliko-toliko normalan zvuk) i pokojeg piva, odveo u "prostoriju" i pokazao mi svog belog Stratocastera i gomilu te predobre opreme tamo..sve u svemu, eto i mi koji smo sredinom devedesetih imali po 14-15 godina smo pravili bendove i dosta te od atmosfere koju ste tako dobro preneli na ove stranice je provejavalo i tada..možda nije svako naselje imalo po 3 benda, ali bilo je dobrih bendova i dobrih muzičara, ali pošto sam ja bio u lošim bendovima i pošto sam loš muzičar (a ,takođe, poučen Ljack-ovim iskustvima sa retard ekipom i ekipama

) ne bih sad baš da licitiram sa imenima.. a onda smo mislili da to ne valja, izašli na ulice i doveli..ovo.
Pljuvati po sopstvenom gradu je trula priča, ali pored toga što se tamo normalan čovek oseća potpuno van svog elementa i što je mentalno, kreativno i kulturno devastiran,ovog puta nemamo čak ni sliku zlog čoveka pred očima i nadu da će sve da bude ok ako uspemo da ga se otarasimo..stvari su mnogo perfidnije..čak i za nas..klinci više ne prave bendove neko se pridružuju "omladinama stranaka", a ako ih ne zanima karijera u politici onda se bodu po ulicama ili gaze ljude po trotoaru..da ne dužim, svaka Ljack-ova (o arhitekturi, kulturi i prilikama u srpskom Detroitu) je zlatna...Spiru za predsednika (neki kažu i "precednika")!
"Zbogom, mali prijatelju..hoću reći,laku noć.."