Gitarijada ponovo u LE!!!

Istoimene šta? Spiro, nisam znao da si imao trafiku koja se zvala Spira. :D:D:D
Sad, ako covek misli da sam ja tu doziveo moj vrh karijere, takoreci vrhunac, sta da kazem za ono sa njegovom zenskom familijom? Pa, bilo je i tu raznih vrhunaca...
Mislim, nisam mogao da odolim, to je jace od mene, morao sam da odgovorim na nacin koji ce taj nesrecnik da razume :)
Inace, lik misli na kiosk "Nase Reci" u kojoj sam zaradjivao hleb svoj nasusni u periodu jul 2002. - decembar 2007. "Nasa rec" je opstala jos nekih godinu dana posle toga, a onda je otisla u istoriju. Jos uvek se vodi da postoji na papiru, mislim da ima tri uposljenika, ali to je vec neka druga prica.
Spira je car i niko me i ništa ne može pokolebati u tom uverenju. Od muzičkog ukusa preko političkih stavova do velike uljudnosti, kultivisanosti i civilizovanosti jednostavno je bio stand up character in the crowd of Little Manchester.
Sa'cu se uobrazim :)
Ko zna - razumeće.
Ne, ne, ne djecace... Kaze se "Ko razume - razumece, ko shvati - shvatice, ko je glup - ostace!"
Fokusirao sam ove pogrdne i emotivne reakcije u želji da još jednom naglasim da namera ovih napisa svakako nije bila omalovažavanje već pokušaj da se oživi atmosfera koje nema već 25 godina.

To su možda bile i najsrećnije godine života u tom gradu pa zaista ne vidim razloga za nekim preteranim reakcijama kakve ovde imamo prilike da čitamo.
Eh, pa neki ne umeju da se izraze kad im nesto nije po volji. tacnije, jedini nacin na koji umeju da se izraze je vezan za polne radnje i kojekakve uvrede, jer to smatraju za argument. Znas vec ono, ko je najglasniji taj je u pravu.
Svakako su osamdesete bile najbolje i najkreativniji period zivljenja u gradu... Nismo imali onu tehniku koju imamo danas, pa mnoge stvari nismo mogli da izguramo do kraja... Ili je falilo para, ili prostora, a najcesce obetri stvari. Na zalost, nije se moglo samo sa idejama :( Deo tih ideja smo uspeli da proguramo kroz 016 radio i tv Leskovac, ali je to, barem po mom misljenju, daleko od onoga sto bismo stvarno uradili da smo imali priliku krajem 80-ih.

sta da kazem za ono sa njegovom zenskom familijom?
Bolje je da niko dalje ništa ne govori i piše o njegovoj ženskoj familiji, to je suviše vesela priča za ovako ozbiljan topic...:cool:

Inace, lik misli na kiosk "Nase Reci" u kojoj sam zaradjivao hleb svoj nasusni u periodu jul 2002. - decembar 2007. "Nasa rec" je opstala jos nekih godinu dana posle toga, a onda je otisla u istoriju. Jos uvek se vodi da postoji na papiru, mislim da ima tri uposljenika, ali to je vec neka druga prica.
Moraš jednom zgodom da prepričaš kako si se zamerio demokratskim vlastima pa su te avanzovali u retail. Ah, šta da kažem na sve ovo, svaku revoluciju krasi mnoštvo bizarnih i ironičnih preokreta. Možda bi sa svojim iskustvom mogao da pokreneš novi i komercijalnije orjentisan lokalni štampani medij.

Eh, pa neki ne umeju da se izraze kad im nesto nije po volji. tacnije, jedini nacin na koji umeju da se izraze je vezan za polne radnje i kojekakve uvrede, jer to smatraju za argument. Znas vec ono, ko je najglasniji taj je u pravu.
Moram da priznam da sam zadovoljan takvim reakcijama. One su dokaz da cela ova priča ljude ne ostavlja ravnodušnim. Doduše jesu krvoločne pa na momente i perverzne ali tako je to sa emocijama.

Svakako su osamdesete bile najbolje i najkreativniji period zivljenja u gradu... Nismo imali onu tehniku koju imamo danas, pa mnoge stvari nismo mogli da izguramo do kraja... Ili je falilo para, ili prostora, a najcesce obetri stvari. Na zalost, nije se moglo samo sa idejama :( Deo tih ideja smo uspeli da proguramo kroz 016 radio i tv Leskovac, ali je to, barem po mom misljenju, daleko od onoga sto bismo stvarno uradili da smo imali priliku krajem 80-ih.
Ja verujem da Leskovcu predstoji nekakva renesansa, ma koliko sve deluje kao da je stalo mora da je ostao neki pritajeni bacil kreativnosti. Pitanje je samo ko će da kresne prvu varnicu?

Poslednja izmena:
Kako već dugo nije napisano ništa o i oko Gitarijade setio sam se jedne poprilično zaboravljene ličnosti koja je imala svog udela u celoj toj rokerskoj buruleski grada Leskovca.

Mango Džeri

Mago Džeri je svirao gitaru i nosio šešir.

Ova priča bi mogla da zanima druga Uličnog jer se tiče istorijata njegove struke.
Ne znam koliko se vas seća čuvenog Manga Džerija, uličnog gitariste romskog porekla koji se periodično pojavljivao u Leskovcu tokom 70ih i 80ih, neki su ga viđali i 90ih kao na primer ja ali ne u Leskovcu.

Taj čovek je bio fenomen iz nekoliko razloga.
Prvi je bio taj da je skoro 3 decenije opstao u Srbiji kao beskućnik.
Drugi je što se za sve to vreme izdržavao jedino sviranjem gitare na ulici a treći je da sam pričao sa ljudima iz bar desetak gradova i svi su znali ko je Mango Džeri a povrh svega svako je od njih bio ubeđen da je on živeo upravo u njihovom.

Ko je u stvari bio Mango Džeri?
Na to pitanje nemam odgovor. Koliko sam uspeo da ukačim on je u stvari bio prvi jugoslovenski profesionalni ulični muzičar koji nije svirao srpsko-bosansko-makednoske narodnjake već se opredelio za kantri-kejdžun repertoar u čakberijeskoj interpretaciji.

Svi koji su ga ikada pomenuli u mom prisustvu pamtili su ga po izvođenju čuvene Džambolaje.

Da ne bude zabune, Džambolja je zapravo neki američki đilkoški đuveč ili stručno rečeno kreolsko jelo čije se poreklo vezuje za saveznu državu Luizijanu u SAD. Nastala je pod uticajem španske i francuske kuhinje. Džambolaja se najčešće priprema od piletine, kobasica, pirinča, paradajza, celera, i začina po ukusu kuharice ili pak kuhara.

No ovde nije reč ni o kakvom močvarskom pilavu. Reč je o čuvenoj pesmi Jambalaya (On the Bayou) Henka Vilijamsa koju je izvodio i junak iz naslova ove kratke povesti.

To je ova pesma i neverovatna je.

Što se same pesme Džambolaja tiče, način na koji ju je izvodio Henk Vilijams uvek me je bacao u emotivno raspoloženje ekvivalentno svom užasu američkog juga iz pedesetih. Ali kad bi je Mango svirao to je bilo nešto sasvim drugo. Samo njegova interpretacija kejdžun jezika je bila spektakl za sebe, lupanje po gitari, raspad od štima na sve tri žice koliko ih je imao uglavnom. Ali krajnje ekspresivno.

Na žalost, ni jedno Magovo izvođenje ove pesme nije zabeleženo ni tonskim niti video zapisom jer on je nastupao u analognoj eri kada je tek retki partijski funkcioner ili neki advokat sebi mogao da priušti video kameru da bi mogao da se snima sa gospodžom ili kako se to onda govorilo drugaricom. Kratka digresija: još kao klinac primeti sam da su ondašnji moćnici voleli da svoje supruge oslovljavaju sa Keti ili Lili. To su onda valjda bili popularni nadimci za jebozovne tetkice. A državna televizija se nije zanimala za muzičare koji nisu u udruženju a o nezavisnim produkcijama nije bilo reči. Mada sasvim sam uveren da je bio tu i tamo potkačen nekom uličnom reportažom ali ti u postojanje tih snimaka ne mogu biti siguran.

Sve u svemu ja sam u društvu Roberta Tomovića Robija prisustvovao jednom od poslednjih a možda i najluđih Mangovih nastupa. Da pojasnim ko je uopšte Robert Tomović Robi. Robi je kultni frajer leskovačkih generacija 71’, druge, treće. On je tu titulu stekao tako što se je postao prvi frajer famozne Brankice, a ko zna ko je Brankica njemu ništa ne treba dalje objašnjavati. Oni koji ne znaju, ko ih hebe, nemaju pojma za kakvo su vanpojamnu, ako ništa drugo a ono - estetsku spoznaju uskraćeni.

Dakle da ne objašnjavam kako smo i zašto u noći između 27od i 28og decembra 1994. godine ja i Robi završili na beogradskoj štajgi, jenostavno završili smo i tu nema prostora za dalju polemiku.

Uglavnom, parkirali smo dupeta ne one pregradne ograde kod šaltera na autobuskoj, pljugali i pričali o koječemu pa skoro do gluvog doba. Tu je bilo još nekoliko ljudi koji su biće čekali autobuse ali baš u gluvo doba počeše da pristižu, tih godina, noćni žitelji štajge, beogradski beskućnici, mentalno oboleli pacijenti prestoničkih institucija za mentalno zdravlje koje je država poslala u dužu šetnju usled nedostatka sredstava da ih opskrbljuje hranom i spuštaćima te ostali otpadnici i desperadosi. Među njima bio je, glavom i bradom i Mango Džeri. Kad ih se već nakupilo dvadsetak, polegali su na svoje ponjave i svaki je od njih počeo svoju mesečevu sonatu da bi se sve to pretvorilo u kakafoniju jadikovki, nutricionističkih propovedi, neartikulisanih krikova i mlataranja rukama i nogama. Nakon dobrih pola sata horskog pražnjenja beogradskih Nevidljivih pred počinak, oglasio se i Mango Džeri. Prihvatio je svoju čuvenu gitaru koja uzgred nikada nije bila lakirana i bila je gotovo trula pa na na dve-tri žice koliko ih je uvek imao na gitari, u ležećem položaju počeo je ponoćni koncert, Džonibigud u trajanu od 20 minuta na svim poznatim i nepoznatim jezicima, Tuti Fruti, i nezaobilazna Džambolaja. Na kraju su Mango i hor Nevidljivih zajedno pevali u glas nešto što bi moglo da se opše samo kao Uspavanka za Nečastivog.

Tada sam ga i poslednji put u životu video.

Neki se možda i pitaju kakve veze ima Mango Džeri sa leskovačkom rok scenom?
Legenda kaže da je on krajem 50ih pokazao prve rok en rol akorde na gitari nekim budućim leskovačkim gitaristima i tako se i cela priča zakotrljala.

Ali siguran sam da mnogi imaju svoju, sasvim drugačiju priču o njemu….

Poslednja izmena:
Kako već dugo nije napisano ništa o i oko Gitarijade setio sam se jedne poprilično zaboravljene ličnosti koja je imala svog udela u celoj toj rokerskoj buruleski grada Leskovca.

Mango Džeri

Mago Džeri je svirao gitaru i nosio šešir.

Na žalost, ni jedno Magovo izvođenje ove pesme nije zabeleženo ni tonskim niti video zapisom jer on je nastupao u analognoj eri kada je tek retki partijski funkcioner ili neki advokat sebi mogao da priušti video kameru da bi mogao da se snima sa gospodžom ili kako se to onda govorilo drugaricom.

Neces mi verovati, ali pouzdano znam da postoji video zapis jednog njegovog nastupa. 'ocu kazem, snimano je, a gde je zavrsilo, eeeeee :(
Negde na jesen 92', mozda 93' vec pominjani Oklagija je pokusavao da pravi raznorazne dogadjaje pod okriljem kulturbunte Srpske Radikalne Stranke :) Tako je organizovao nastup gde su njih dvojica odsvirali par pesama u rupi! Ne secam se uopste odakle je i kako te veceri kod mene zavrsila VHS video-kamera (nesto smo se snimali i zavitlavali, pa posli u grad - valjda da i taj ko je pozajmio vrati kameru vlasniku, ili sta vec - ko da pamti)...
I, tako, cepa Mango na one 2-3 njegove zice, a pratnju mu drzi Oki sa ona 2-3 akorda koja je znao!!! Haos! :)
Mada sasvim sam uveren da je bio tu i tamo potkačen nekom uličnom reportažom ali ti u postojanje tih snimaka ne mogu biti siguran.
Sasvim sam siguran da je u ono vreme i RTS prikazao u nekoj od emisija prilog o njemu. Ja, od cele price u toj reportazi, pamtim da je rekao kako ima cetiri sina, od kojih se jedan zove Sandokan.

Neces mi verovati, ali pouzdano znam da postoji video zapis jednog njegovog nastupa. 'ocu kazem, snimano je, a gde je zavrsilo, eeeeee :(
Negde na jesen 92', mozda 93' vec pominjani Oklagija je pokusavao da pravi raznorazne dogadjaje pod okriljem kulturbunte Srpske Radikalne Stranke :) Tako je organizovao nastup gde su njih dvojica odsvirali par pesama u rupi! Ne secam se uopste odakle je i kako te veceri kod mene zavrsila VHS video-kamera (nesto smo se snimali i zavitlavali, pa posli u grad - valjda da i taj ko je pozajmio vrati kameru vlasniku, ili sta vec - ko da pamti)...
I, tako, cepa Mango na one 2-3 njegove zice, a pratnju mu drzi Oki sa ona 2-3 akorda koja je znao!!! Haos! :)

Sasvim sam siguran da je u ono vreme i RTS prikazao u nekoj od emisija prilog o njemu. Ja, od cele price u toj reportazi, pamtim da je rekao kako ima cetiri sina, od kojih se jedan zove Sandokan.

E Spiro druže, ja se taman zabrinuo da te nisu uvređeni šminkeri i ojađene rok zvezde uzeli ko taoca.:lol:

Negde se i meni javljalo da postoje neki snimci srpskog Čak Bedija poluzvanično Kabirovog ćaleta - Manga Džerija.

Velika je šteta što na jutubu nema tog dueta. Treba to iskopati i uvrstiti u virtuelnu rok povest.

Meni je iskreno žao što nisam imao pri ruci neko snimalo da zabeležim ono što sam opisivao kao poslednji njegov nastup. Mora se reći da je Džeri imao stila u svakom slučaju.

Nego druže Spiro, nešto bi te pit`o...

Kako ti vidiš fenomen čitanosti ili posećenosti ove teme?

Primećujem da je najčitanija na Leskovcu svih vremena a i generalno spada u posećenije na forumu. Osim toga, po besnim anonimnim pretnjama nekih koji su se našli ojađenim rekao bih da je pogodila u sridu...

Kako se tebi čini?

Poslednja izmena:
Nisi mene pit'о, аl' ja ću ipak da odgovorim :

Pomaže puno i broj postova.
Na prvoj stranici o LE ima još nekoliko tema sa puno pregleda, u odnosu na broj postova.

Mislim da je ovde, u vreme kada si (smo) intenzivno pisali, bilo možda 50-60 čitalaca, ali koji su i po par puta dnevno dolazili...

Neki su, pak, povremeno otvarali temu, pa odjednom čitali i po nekoliko postova,
neki su možda samo jednom-dva puta svratili,
neki su kasno upali, pa su morali da odjednom pročitaju puno postova... ali sve se to odnosi i na ostale teme,
tako da se vraćamo na ono da veliku ulogu igra i broj postova.

Ima neka tema, koja je otvorena 11.000 puta, a, ima samo 10 postova, neverovali ili da... (dole na dnu je )

Poslednja izmena:
Nisi mene pit'о, аl' ja ću ipak da odgovorim :
Druže Ulični ti se uvek pitaš tako da nema potrebe za ovakvim opravdanjima.

Pomaže puno i broj postova.
Na prvoj stranici o LE ima još nekoliko tema sa puno pregleda, u odnosu na broj postova.
Jeste, ali mene je uopšte iznenadilo da ovakva tema uopšte interesuje nekog danas. Već sam naveo gore da mi je nekolicina slala na blog pretnje i tekstove lascivne sadržine smatrajući da sam neobjektivan po pitanju njihovog muzičkog legata. Čak je neki lokalni šminker iz 80ih skočio u svoju odbranu te me zasipao kretenskim porukama punim amaterske psihoanalize. Tako sam i ja zbog pisanja na internetu imao to (ne)zadovoljstvo da se lično uverim koliko frustriranih bolesnika krstari virtuelni prostorom...

Kada sam ovu temu otkrio prošle godine čamila je dve godine na forumu sa svega par stotina otvaranja. Baš mi je izgledalo kao da apsolutno nikog ne zanima nešto kao što je LE gitarijada što me je i navelo da ostavim par opširnijih prisećanja na to doba.

Međutim, tih par stotina postova koliko ih sada ima ostavili smo 90oprocentno Spira, ti i ja. Ostali izgleda samo voajrišu ili gunđaju iz prikrajka. Ono što mi je zanimljivo je nesrazmerna proporcija čitanja i uključivanja, možda nisam dobro formulisao Spiri pitanje. Koliko vidim, preživeli protagonisti te epohe ipak prate šta je napisano ali se niko ne uključuje javno u diskusiju sem onih ekstremno iznerviranih koji su se anonimno oglasili, opisao sam već kako.

Mislim da je ovde, u vreme kada si (smo) intenzivno pisali, bilo možda 50-60 čitalaca, ali koji su i po par puta dnevno dolazili...

I sada kada se ne piše intenzivno nekada i više ljudi otvara temu.

Ima neka tema, koja je otvorena 11.000 puta, a, ima samo 10 postova, neverovali ili da... (dole na dnu je )

E da, primetio sam, izgleda da se na toj temi krije neki opasan bjuti savet.:p

Poslednja izmena:
Nego druže Spiro, nešto bi te pit`o...

Kako ti vidiš fenomen čitanosti ili posećenosti ove teme?

Primećujem da je najčitanija na Leskovcu svih vremena a i generalno spada u posećenije na forumu. Osim toga, po besnim anonimnim pretnjama nekih koji su se našli ojađenim rekao bih da je pogodila u sridu...

Kako se tebi čini?

Delimicnu citanost sam ja pospesio, jer sam licno ovu temu preporucio nekim od legendarnih ili "legendarnih" ucesnika Gitarijade: Mika Pajs, Sale Cemetery (ili kako se vec pise groblje :) ), Pecko, Pedja Pavlovic, Murka, Bojan ASP, Vucko King, Bice junior, Kriska, Joca (zaboravio sam mu naziv grupe, svirao je gitaru)... Verovatno sam nekog ispustio, nemoj da mi zameri. Neki od pomenutih su se i oglasavali...
Par puta sam i na Facebook-u okacio link.
To je ono zbog cega sam ja kriv :D

Delimicnu citanost sam ja pospesio, jer sam licno ovu temu preporucio nekim od legendarnih ili "legendarnih" ucesnika Gitarijade: Mika Pajs, Sale Cemetery (ili kako se vec pise groblje :) ), Pecko, Pedja Pavlovic, Murka, Bojan ASP, Vucko King, Bice junior, Kriska, Joca (zaboravio sam mu naziv grupe, svirao je gitaru)... Verovatno sam nekog ispustio, nemoj da mi zameri. Neki od pomenutih su se i oglasavali...
Par puta sam i na Facebook-u okacio link.
To je ono zbog cega sam ja kriv :D
:D:D:D

Znao sam da si ti upleten do guše u promovisanje cele priče. :lol:

Iskreno, jedino bi mi bila interesantna reakcija Mike Pajsa na celu priču. On je, koliko se sećam bio ekstremno lucidan tip i za mene neka vrsta tužne metafore kako neke sredine jednostavno ne dopuštaju stvarnim talentima da se razviju.

:D:D:D

Znao sam da si ti upleten do guše u promovisanje cele priče. :lol:

Iskreno, jedino bi mi bila interesantna reakcija Mike Pajsa na celu priču. On je, koliko se sećam bio ekstremno lucidan tip i za mene neka vrsta tužne metafore kako neke sredine jednostavno ne dopuštaju stvarnim talentima da se razviju.

Nisam ga sreo par meseci, prakticno od tad kad sam mu rekao za ovo pisanije...
A ruku na srce, koliko sredina, makar isto toliko je i on sam kriv za nerazvijanje svog talenta. Znas i sam na sta mislim ;)

Nisam ga sreo par meseci, prakticno od tad kad sam mu rekao za ovo pisanije...
A ruku na srce, koliko sredina, makar isto toliko je i on sam kriv za nerazvijanje svog talenta. Znas i sam na sta mislim ;)

Da, sasvim dobro razumem o čemu govoriš… međutim, uvek ima neko ali.

Ti znaš kako tamo stvari stoje: ako te poznato nam okruženje upakuje u neki klaster, ako te etiketira na određeni način, nema ti bega iz tog klišea.

Mik je ne samo lucidna osoba već i vrlo ekscentričan karakter, veoma načitan, široko obrazovan i nažalost delom samodestruktivan. Međutim čaršija je registrovala samo ono loše u njemu, pozitivne strane je nikada nisu interesovale. Jer uvek im je lakše da ismevaju nečije nedostatke pošto je to način da u sopstvenim očima umanje svoje pokušavajući da samoobmanom sačuvaju po koju trunku iluzije o sopstvenoj valjanosti i veličini. On je postao žrtva nebrojenih poluistinitih angdota koje nisu imale suštinski mnogo veze sa onim što je on zaista bio.

A bio je fenomen jer praktično nikada u životu nije imao svoj komplet bubnjeva a svirao je bolje od 90% likova koji su imali i Sonorove komplete.

Znao je napamet pola poezije Alana Edgara Poa dok zlatni dečaci grada Leskovca nisu umeli da ukrste dve proste rečenice sa četvrt padeža a noseve su brisali rukavima firmiranih sakoma.

Koliko se sećam i otac mu je bio nekakav književnik a Mika je posedovao neobično veliki dar verbalne inteligencije.

Recimo i to da niko kao on nije umeo na gitari da odsvira uvodnu temu iz Trećeg čoveka sa neverovatnim varijacijama i improvizacijama.

No uprkos svemu, priprosti lokal su ga doživljavao kao nekog čudaka, propalicu, šta god. Moroni su mu nadenuli nadimak i Degen ne znajući bolji izraz za nešto što je suštinski bila dekadencija u najboljem izdanju.

Znam da mu to nije prijalo mada je uvek pokušavao da nekako kanališe takav imidž neretko zbijajući surove šale na svoj račun te je tako dodatno podgrevao uverenje površnih budala o svojoj naopakosti.

Njegove Tezgaroške priče ili Pripovesti rezervnog sastava JNA su nezapisana antologija, nažalost. Suočeni s tim štivom Bukovski i Barouz bi se odrekli svojih opusa.

Da rezimiram, posle Hendriksa pojavilo se tehnički mnogo nabildovanijih gitarista. Međutim samo je njegova gitara cvilela, vrištala, plakala, pevala. Tako su i mnogi bubnjari u Leskovcu mnogo lepo oponašali 15 vrsta prelaza na timpanima i indijaneru po uzoru na Jana Pajsa ili Rodžera Tejlora. Ali je Mika bio leskovački Džindžer Bejker jer je njegov bubanj hučao, tutnjao, drobio i grmeo. Siguran sam da znaš o čemu govorim. Sva uvežbanost pada pred čistom emocijom.

Ja kapiram da to ove uvređene rokerske veličine i njihovi drugari šminkerčići nisu ukapirali ali heroji ove priče se upravo oni koji su u celom tom cirkusu od Gitarijade imali mooda da bar pokušaju da budu drugačiji.

Poslednja izmena:
Nekoliko poslednjih godina održavanja gitarijade bile su godine velikog stradanja naših naroda, višestrukog raspada države, krvoprolića ! I naši prijatelji, poznanici , rođaci... menjali su mesto okršaja i oružje, te su umesto gitara, bubnjeva, klavijatura, vokala, mikseta … sa borbe bendova, išli na bojište da brane tebe, tvoju decu, tvoju kuću, tvoju državu …tvoju kreativnost…
Očigledno je da ti nisi bio!
Da bi ti danas, juče, i verovatno svo vreme koje postojiš, svoju kreativnost destruktivnu usmeravao na sve ljude koji su višestruko doprineli našoj zajednici svojim životima i svojom kreativnošću konstruktivnom i borili se duhom i snagom umetnika i ratnika, da ulepšaju i poboljšaju naše živote. Mnogo više bi uradili da naša teritorija nije bojno polje poslednjih 200 godina, i da nema neprosvećenih likova sličnih tebi koji stalno vuku ka dnu.

Dok sam čitao tvoje postove zapanjio sam se koja je to količina destruktivnih opisa ličnosti, događaja, svega živog i neživog. Užas! Užas! Užas! :rtfm:
Moram ponoviti Užas! Užas! Užas!

A tek kada sam video da na još neke teme na forumu beograđane nazivaš kulturofašistima koji ismevaju i rugaju se južnjacima.
Da li si svestan da si ti taj koji to radi i da se to dešava zbog takvih kao ti !!! Srećom malo vas je, na žalost najglasniji ste!
Pošto ne možeš da stvoriš, onda ćeš da omalovažavaš i uništavaš stvoreno!
Linija manjeg otpora!
Šta reći, a ne zaplakati! :dash:

Poslednja izmena od moderatora:
To moze da bude samo nesto pri kraju, jer nesto nije bilo te video-snimajuce tehnologije u 80-im... :) Bas bih voleo da vidim nesto tako! Inace, znam da video-zapise nekih svojih nastupa imaju FIST i Viking. Sigurno ima jos neko, ali nesto ne mogu da se setim ko.

To moze da bude samo nesto pri kraju, jer nesto nije bilo te video-snimajuce tehnologije u 80-im... :) Bas bih voleo da vidim nesto tako! Inace, znam da video-zapise nekih svojih nastupa imaju FIST i Viking. Sigurno ima jos neko, ali nesto ne mogu da se setim ko.

Da, i ja mislim da video zapisa iz 80ih nema. Verujem da je reč o Gitarijadi 1991 ili možda 1990 jer mi je rečeno da se radi o poslednjoj koja je održana u bašti DKM.

imam i ja iz 1989 :) (duo "the bridge")
mislim da je ta gitarijada snimana u celosti, jer otkud bih ja inače imao taj snimak...

Poslednja izmena:
Ne verujem da je neko snimao u celosti Gitarijadu. Pre ce biti da je neko snimao svoj nastup, pa usput snimio i jos nekog. Nesto mi se mota po glavi... Druze Ulicni, mislim da si ti tako zavrsio na nekom ASP snimku! Samo sto ne znam gde je zavrsio taj video uradak :)

Ne verujem da je neko snimao u celosti Gitarijadu. Pre ce biti da je neko snimao svoj nastup, pa usput snimio i jos nekog. Nesto mi se mota po glavi... Druze Ulicni, mislim da si ti tako zavrsio na nekom ASP snimku! Samo sto ne znam gde je zavrsio taj video uradak :)

Suvim zlatom ću te gadjati u glavu, ako pronadješ taj snimak... z:lol:

mislim da je zaista neko snimao tu gitarijadu 1989.u celini (i celosti),
neko iz doma kulture... pa smo ga mi jurili dugo posle toga da se dočepamo tog snimka

to gde sam završio kod vas na kaseti imam, ako je to ono kada je onaj saksofonista (Muja beše valjda, ali Biči ga je zvao SONI) snimao nastup ispred doma kulture (1992.)

Poslednja izmena:
Da, to je taj nastup... Malko kasnije su izsasli neki na tu istu binu i... Da li je to ista svirka? Ocu kazem, da li je istovecerno desavanje? :)

...i izvukli kabal iz zida, jer je već bilo kasno :D
baš kada sam ja svirao :(

ja sam svirao na kraju te večeri, to je sigurno, pošto su mene zeznuli sa strujom!
(opisaću tu situaciju kada dođe na red, na blogčetu mome...)

Poslednja izmena:
Sad se secam!!! :) Verovatno se Zvonko zurio kuci, on nikako nije mogao da shvati zasto se nesto desava posle pola 10 uvece :)
Sad se prisecam kako je izgledao i onaj Vertigo nastup...Bio moj bubanj na sceni, a posle je trebalo da mi ga organizator (DKM, ko drugi) vrati kuci. Zvonko bio zaduzen za prevoz. I sad, kako da ostane, pa u svoje selo ce da dodje posle ponoci (nije mi to rekao, ali pretpostavljam da je to poenta)... Postavio par pitanja, tipa "Mora li sada, pa ostavi bubanj u holu i dodji sutra po njega, nece nista da mu se desi..." Kad sam ja rekao "Naravno da nece nista da mu se desi, samo ce da postane nevidljiv i tesko cu da ga pronadjem posle..." prosto mi je delovao uvredjeno.
Inace, isti lik je milion puta u bioskopu na poslednjoj projekciji znao da cim krenu slova na kraju filma odmah prekine emitovanje, pali se svetlo, publiko 'ajde napolje, sta ima da citate ko je glumio itd, itd... :)

Back