gost 198384
Iskusan
- Poruka
- 5.443
sa moje "uličarske teme"
Jer …
zvučalo je kao da dvojica sviraju :
E, dgj, pa to je ješ Klepton uradio 20 godina pre Џордана u Kokainu... i to sa трзалицом... i par nasnimavanja
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sa moje "uličarske teme"
Jer …
zvučalo je kao da dvojica sviraju :
E, dgj, pa to je ješ Klepton uradio 20 godina pre Џордана u Kokainu... i to sa трзалицом... i par nasnimavanja![]()
Sad bendovi albume i dzabe daju.

Odgledaj pazljivo do kraja, pa da vidimo koliko likova znas
). U toku je remont.Meni se mota po glavi Maja...2. Rekao bih da se drugarica zove Sneška ili tako nešto, unuka Koče poštara i bratanica vlasnika čuvene picerije CAPCAP, ovde u funkciji najveće i nikada prežaljene ljubavi opakog
Djole Dimitrijevic, klavijature.5. Dečak u crnom turkiš kožnjaku je definitivno lice koje prepoznajem, izvesno lik iz muzičke ergele braće Stojanović, klavijaturista rekao bih, ali ne polazi mi za rukom da se setim njegovog imena. Pih, eto, crne rupe, ***.
To je kriv Bice! Posto je ono na flauti znao da odsvira samo do onog dela dokle je i svirao, morao je da nekako prestane. Najzgodnije je bilo da kaze "Snimi ovoga". Srecom, tu se zadesio Kesa, tako da imamo snimak iz njegove cupave faze. Kasnije je otisao u Pristinu na neku vojnu vezbu i tamo su ga osisali. Nikada vise nije pustio kosuBah je bio krasan. I ne mogu da verujem da ste za snimak nabavili originalnog FISTovca KEŠU! ***!!!
Pored njega je njegov saborac iz Fista Suve.Taj je dobacio nesto kao "Sto se ne nasmejete." Ni ja ne mogu da se setim ko je taj lik. Mislim da je to ponositi otac Stojanovic brothersaOdelo koje vam nešto dobacuje nisam video nikada u životu ili mu jednostavno ne pamtim profil. Statisti su neprepoznatljivi usled niske rezolucije zapisa.

Skoro pa desetkaA? Prolazna?
Ja se i ne secam cija je ideja bilo to "pevanje" смоукондвотерa, Murkina ili moja...Ja nikada nisam ni tajio da sam uvek bio zadivljen tvojom konzistentnošću čak i u improvizaciji. Ajte, molim vas lepo, ako ćemo pošteno, ko bi se drugi setio da u Leskovcu uopšte nema smisla uzimati смоукондвотер u usta ukoliko seeu istoj rečenici bar jednom ne pominje Keša Pesnica? Sem Spire naravno! Dakle satira do kraja, čak i u teškim momentima desetkovanosti benda (jedan boluje a drugi se registruje).
To smo samo dvaput izveli. Prvi put je publika bila bukvalno na pola metra od nas (hol DKM) i kad je krenuo Deep Purple rif cupavci grunuli u prvi red da djipaju. Onda sam ja, nonsalantno, jer kako bih drugacije, prisao mikrofonu i... slicno kao na onom linku
, vratio se za bubanj i krenuli smo sa "Do You Wanna Dance". Svo vreme je Murka rifovao смоукондвотер 
Konačnoooo... Vertigo i Biče stariji!!!
-> cuvena "Teraj ovce" stvarNa 1:30 od pocetka se cuje psovka bubnjara
, jer je dao ritam palicama za pocetak, ali legendarni Bice stariji je u tom trenu razmrdavao zglobove, pa nije mogao da zasvira...
![]()
Inace, to je onaj (mislim da sam vec pisao o tome) nastup gde je genije sa razglasa ozvucio bubanj sa dva (2) mikrofona, kontrolnih zvucnika nije bilo, pa... Ma, kad sve ovo ponovo cujem zvuci mi fantasticno!!! Ej, bre, pa to je radjeno pre 20 godina, ali 'ladno moze da se svira danas!
Pa, sad... Ako pod didzeisanje moze da se podvede emisija na radiju, onda je bilo toga itekako! Devet godina.

Malosam se udaljio od centralne teme iliti Gitarijade, no neka, valjalo je reći koju i o širem kontekstu u kome se odvijala. Kao što sam već nagovestio pisaću malo i o najneslavnijoj od svih Gitarijada ikada održanih po mom mišljenju. Uprkos već u više navrata dokazanoj teoriji da je apsolutno svaka Gitarijada bila nameštena, bar kada je reč o pobedniku ipak, ako stavim ruku na srce, neki pobednici te manifestacije i jesu zaslužili da se nađu na njenom tronu bar do sledeće. No jedna je Gitarijada ipak umnogome zaslužna za dramatično urušavanje ugleda ove manifestacije kako u očima publike tako i u dušama samih izvođače.
Ovako je bilo: već na polufinalnoj večeri dalo se primetiti da su se te godine mnogi naoštrili na prvo mesto pa sam stekao utisak da će finale biti još napetije. Reč je o Gitarijadi 1989. godine. Bilo je jako malo bendova koji su došli zaista nepripremljeni a kako je to bila već neka šesta ili sedma gitarijada mnogi su u međuvremenu i naučili ponešto da sviraju pa se opšti utisak mogao okarakterisati kao blago povoljan. Te se Gitarijade sigurno seća i naš prijatelj iz još prijateljskije Gričke - Straßenmusikanten. Milča je bio u punom naponu, peđa je uterao ritam sekciju u red i obogatio kako tehnički tako i manuelni arsenal, došli su neki bendovi iz Niša koji su već tradicionalno bolje svirali od lokalaca, ozvučenje je bilo bolje, postavljeno je i par monitora na binu pa su izvođači mogli bar malo čuti sami sebe, sve u svemu organizacija je napredovala a bendovi shvatili neke od osnovnih ciljeva bavljenja muzikom.
No ne lezi Vraže, valjalo je ispoštovati staru srpsku tradiciju i iznužditi se po iskrenom trudu. Kako bilo, na po prvi put na Gitarijadi se pojavila grupa čije ime neću da navedem niti ću imenovati njene članove ali sam ubeđen da će se svi koji su prisustvovali toj Gitarijadi setiti o čemu pišem.
Pojavila se dakle grupa sa očitom namerom da parira već opisanim Impulsima koji su na toj Gitarijadi takođe imali jedan od svojih najboljih nastupa. Neki se sećaju njihovih Kiša (koje liju dok se suze u očima krijui juu). Bitche je te večeri pomahnitao na basu a Voška solirao nikada kraće ali mnogo svrsishodnije nego ikada u životu. Ta grupa čiji naziv pominjati neću bila je osmorazredna kopija Novih fosila i Zane, a ako se ima u vidu da je su iz istih u to vreme već otišle Zana Nimani i Đurđica
ni sami bendovi-uzori nisu vredeli ni pišljiva boba u to vreme. No žiriju od integriteta to nije nimalo smetalo da u pomenutom bendu prepozna razne skrivene kvalitete te ga proglasi pobednikom. Iako pevačica nije umela da peva a frontmen benda, njen mladić
i klavijaturista koristio svega četiri prsta pri muziciranju, bubnjar svirao neku svoju svirku a basista bio duboko zapitan nad smislom života trijumf ih te večeri nije mogao promašiti. Oni su jednostavno bili pobednici po meri ne samo žirija već i naopakog vremena koje je u Srbiji već uveliko bujalo.
Tako je Gitarijada dobila pobednike koji su pevali:
Posle ponoći, šuari
Stojim sama i nikoga nema
…u trenutku dok sam s mukom slušao tu izvedbu pitao sam se kako je moguće da neko ko je već konstatovao da je sam ili preciznije sama ne razume da je izlišno naglašavati kako nema nikoga u njenoj blizini ali smislen odgovor nisam uspeo da nađem. Pleonazam je nekako našao svoje mesto u njihovoj poeziji.
Pesma je dalje išla:
Ko će mi pomoći?
Posle ponoći…
Za druge ne znam ali je žiri mnogo pomogao. I čini mi se da od te večeri Gitarijada nikada više nije bila ozbiljno shvaćena. Bilo je i posle dobrih svirki baš kao što je i pre nje bilo očajnih ali se po prvi put valjda dogodilo da pobedi jedan od najgorih i najbljutavijih bendova. Već na sledećoj Gitarijadi, u takmičarskom delu gotovo da nije bilo ni jednog od bendova koji su na njoj već tradicionalno nastupali.
Nastaviće se…
Imam utisak da gajiš poseban sentimetnt prema tom sastavu čim pamtiš sva imena. Čuo sam za neke od ljudi koje nabrajaš ili sam ih možda čak i poznavao.ta grupa koju ne zelis da spomenes se zvala Grlom u jagode......clanovi grupe su bili: Zaga (vokal), Joca (jedan od najboljih gitarista u gradu), Gavra (ritam gitara), Rade (klavijaturа), Liska (bas gitara) i Trisa (bubnjevi).....ista ta grupa je odusevila sve prisutne kao predgrupa grupi Hari Mata Hari ispred doma sindikata u Le
Kladim se da je Koja bio spreman da založi Martinke za nju........a svirali su i u Nisu kao predgrupa: Elektricnom Orgazmu, Karizmi, Galiji, Kerberu...pred oko 25 000 ljudi...
kasnije je pesma Oko ponoci koja ti je "jako smesna" bila je trazena od mnogih poznatih grupa ali......
Sve vas voli Dzamper Dzoli...Joli Jamper....secam se vrlo dobro....mislim da su bili Vranjanci.....uvek su bili dobri

Kakava duhacka sekcija... Sidu leci![]()
e.........šta više reći???Koji si ti kreten!!!Da mi je znati iz kog j....sela potićeš,pa da ga svi, koje si ovde nabrajao, zapalimo na čelu sa tobom nabivenom na glogov kolac,da se slučajno ne povampiriš. Nemaš ti pojma o Leskovcu,a on još manje zna o tebi. Da imas m....,ne bi se skrivao iza tog lj'ck,ili "ljakse",(ovo mi lepše zvuči). ***,Bolest je tvoja teška,ne može se dati dijagnoza, jer je očito novina u psihijatriji.Pa stoga,Pop,šiš nam svima naše velike karine pre no što izgoriš u plamenu,volino seljačka.
Istoimene šta? Spiro, nisam znao da si imao trafiku koja se zvala Spira.Čoveče,ako mogu da te tako nazovem(ti spadas ,ustvari vec si propalo piskaralo,što se vidi na ovom velikoposećenom forumu),Spira ,covek sa nekoliko levo-desnih ekstremiteta je svoj vrh karijer dostigo prodavajuci novine u trafici istoimene propale kuće.
Ne, ne, čovek greši, ja sam gej ikona. Ni sam nisam siguran čime sam zavredeo tako laskavo zvanje ali onaj anonimni sa kolcem i velikim... hm... definitivno ima određena maštanja ...Nemoj veličati mediokritete,ustvari,ja znam zašto to radiš! Ti si takav,a i ti verovatno prodaješ novine na nekoj trafici,ili na ulici.
Trafika je za tebe hram koji treba udostojiti.Ne znam odakle crpes sve te nakaradne informacije,uglavnom nedorečene. Sa trotoara,(rekla-kazala,ili čuo li si,vide li)?Tvrdim,ali sa pozicije poznavaoca RNR i bivše Music scene u Le. ,za razliku od tebe koji pokušavaš da se dokažeš na ovom jadnom forumu,da ti ljudi koje ti veličaš nemaju pojma o muzici,a narocito o RNR,niti su imali nikakvog uticaja(ne daj bože da su)na scenu u Le.Spira(uziet ko primer tvoje drskosti)nikada,nikada nije zna do odsvira celu pesmu u ritmu,tempu,bez greške,dinamično sa intenzitetom.Šta više raspravljati.ASP je bio skupmediokriteta,što je Murić-Firer ASP-a kasnije dokazao na tv-u svojim "legendarnim" emisijama o muvama i ostalom biologijom