Gitarijada ponovo u LE!!!

Ocigledno je da autor teksta nije ni sanjao da ce neko to da cita i kroz 30 godina :)

E, Spyro, Срећна ти Нова година!

Pa da. Verovartno ni mnogi muzičari koji mi na blog šalju poruke pune jeda i gorčine z:p nisu ni sanjali da će se neko setiti njihovog opusa posle dve i po decenije.

To je to. Ljudi koji ne gledaju u budućnost najčešće se kaju nad svojom prošlošću...

Srecna Nova godina i okolni praznici svima :)
U to ime - poslednji snimak Anti stres produkta!!! Mislim da je u pitanju maj 1994.

Eh, bilo je i boljih dana...:sanke:

Gde je onaj Vertigo što si ga obećao?

p.s.

E, da, kolega Dragan je pominjao tu grupu Napast. Pa oni su onaj najljigaviji PINK konfekcijski pop koji se da zamisliti. To se uopšte ne računa u ovdašnju priču.

Pazi ovo, džambo džet iznad Leskovca,z:pz:pz:p vino slatkog ukusa, paljenje žara u postelji.... Mnogo smešno.

Pre će biti da je reč o nečemu ovakvom:

Poslednja izmena:
Uh Spiro daj molim te otvori temu ASP pa tamo mozemo komentarisati o ASP-u.Mislim da si malo pobrkao sta sam pominjao.Doslovce da trazim po predhodnim stranicama ja sam napisao da je jedina grupa koja nesto svira a da nisu narodnjaci ili otisli u narodnjake.Sad koliko je to dobrio ili lose ne ulazim u tu tematiku ali po tebi najbolje da samo pricamo o vremenima kad je postojao ''neki''rok u leskovcu.

Pazi, mladi Milča, 1983, osvanulo ovih dana na netu...

gitarijada_1_20090504_1877070983.jpg

Ustvari mislim da pocnemo nekim projektom. Ajmo, svi imamo nesto da pokazemo ljudima. Jedino pravilo je da doddjemo do njih drugacije, da im nedamo da odu u nuznik nego da nas prate. Birajte mesto okupljanja, datum i vreme. Upoznavanje pa dogovor KUDA DALJE. Muzika, knjizevnost, film, sport...sve dolazi u obzir.;)

Ustvari mislim da pocnemo nekim projektom. Ajmo, svi imamo nesto da pokazemo ljudima. Jedino pravilo je da doddjemo do njih drugacije, da im nedamo da odu u nuznik nego da nas prate. Birajte mesto okupljanja, datum i vreme. Upoznavanje pa dogovor KUDA DALJE. Muzika, knjizevnost, film, sport...sve dolazi u obzir.;)

Pozdrau popularnom Muriću i dobrodšlica.

Evo za početak mogu da konstatujem da je možda za početak bolje znati čime se raspolaže a da se projektovanje ostavi za posle.

Meni se čini, ne raspolaže se mnogo čim, ili bolje rečeno ne raspolaže se. Koliko čujem, aktivan su još samo ovaj korporativni bend. Za početak, svira li iko išta što nije ljiga? Kad se to ustanovi onda će sve biti izvesnije...

Nego, jel istiina da je svojevremeno ASP uvežbavao revolucionarnu kompoziciju Zemljo moja ali se od njenog izvođenja naknadno odustalo jer je drug Tomić smatrao da je strofa:

Ovdje noci nisu tako plave
nigdje sunce nema takav sjaj
ovdje nisu takve trave
zemljo moja, zemljo moja

suviše kontroverzna? :D

Pozdrau popularnom Muriću i dobrodšlica.

Evo za početak mogu da konstatujem da je možda za početak bolje znati čime se raspolaže a da se projektovanje ostavi za posle.

Meni se čini, ne raspolaže se mnogo čim, ili bolje rečeno ne raspolaže se. Koliko čujem, aktivan su još samo ovaj korporativni bend. Za početak, svira li iko išta što nije ljiga? Kad se to ustanovi onda će sve biti izvesnije...

Nego, jel istiina da je svojevremeno ASP uvežbavao revolucionarnu kompoziciju Zemljo moja ali se od njenog izvođenja naknadno odustalo jer je drug Tomić smatrao da je strofa:

Ovdje noci nisu tako plave
nigdje sunce nema takav sjaj
ovdje nisu takve trave
zemljo moja, zemljo moja

suviše kontroverzna? :D

Vežbalo se sve i svašta. Plave bluze su svirale kompoziciju "kuća cveća" ASP je revolucionarni instrumental "1948" perfektno odsvirao na gitarijadi 1986, s jeseni. Niko se nije zapitao šta predstavlja radni naziv instrumentala. Gore pomenuta kompozicija "Zemljo moja" se je ponekada svirala na probama zbog podizanja radne temperature i zbog Ismete Krvavac.
Raspolaže se sa dosta materijala. Neobjavljene pesme, poeme, aranžmani nekih budućih pesama,...samo treba otvoriti notne sveske i one obične. Inače može se organizovati veče gitarijade u Le, poput neke tribine, gde bi se izložile fotografije, zabeleške, snimci pojedinih numera, kao i književno veče. Poneki bend bi mogao da odsvira popularne pesmice iz vremena gitarijada. To je početak.

Vežbalo se sve i svašta. Plave bluze su svirale kompoziciju "kuća cveća" ASP je revolucionarni instrumental "1948" perfektno odsvirao na gitarijadi 1986, s jeseni. Niko se nije zapitao šta predstavlja radni naziv instrumentala. Gore pomenuta kompozicija "Zemljo moja" se je ponekada svirala na probama zbog podizanja radne temperature i zbog Ismete Krvavac.
Jest, Ismeta. Kako se samo tada nežno pevalo o revoluciji.

Raspolaže se sa dosta materijala. Neobjavljene pesme, poeme, aranžmani nekih budućih pesama,...samo treba otvoriti notne sveske i one obične. Inače može se organizovati veče gitarijade u Le, poput neke tribine, gde bi se izložile fotografije, zabeleške, snimci pojedinih numera, kao i književno veče. Poneki bend bi mogao da odsvira popularne pesmice iz vremena gitarijada. To je početak.

Da, da, da... Lepo, dopada mi se zamisao. Jednostavno i efektno što ne podrazumeva i lako. Treba animirati ljude da se isprse sa štofom sačuvanim iz i od onog vremena. Tu naročito mislim na lokalne fotografe i fotoamatere te one koji su krišom unosili kasetofone i snimali nastupe bendova koje su pratili. Vrlo korisno. Ako se još i kreativno pristupi jednoj takvoj retrospektivnoj večeri može to biti baš prava zgoda. Uz osmišljenu moderaciju tribine i autentične aktere ondašnjih muzičkih zbivanja moglo bi se čuti mnogo toka zanimljivog. Tribina i izložba, to bi mogao biti pravi impuls.

Oklagija, Hubač, Ivanović, Kriška pa i Trša. Naravno, Murić&Spirić. Uopšte ne sumnjam u to da bi bilo jako zanimljivo.

Čitam upravo sad tekst koji izvesni THE ROCKGOD!!! postavio na balkanforumu. Citiram:

Pozdrav svima iz Leskovca!!!Nedavno je u Leskovcu odrazan prvi BOB(battle of the bands)festival gde su nastupali bendovi iz Leskovca(Sick Mistake),Vlasotinca(Fluid) i Vranja(Zid) i tako opoceli reosnivanje gitarijade.BOB je zamisljen kao odgovor(potreba) svemu sto je trenutno na zalost popularno u Leskovcu i Srbiji,i zelja da se nas grad predstavi u malo drugacijem svetlu.BOB ce biti regionalnog karaktera sto znaci da bendovi iz juzne Srbije imaju pravo ucesca.Prvih nekoliko svirki nece biti takmicarskog karaktera jer sto se kaze nismo jos ispromovisali ceo festival,ali u dogovoru s opstinom(koja i finansira festival)cemo na leto napraviti trodnevni dogadjaj gde ce se bendovi takmiciti za odredjene nagrade,znaci BOB je samo uvod i obavezan uslov.Poenta BOB-a je promovisanje neafirmisanih demo bendova (tj.odredjenog nacina zivljenja),sto znaci da mi trenutno nismo u mogucnosti da platimo honorare bendova ali putne troskove da.Svako ko zeli da se prijavi na ucesce moze na e-mail prijava@bob.rcleskovac.org.yu ili broj telefona 063/103-14-77 Vlada.
Mozete i posetiti sajt www.bob.rcleskovac.org.yu koji je jos u fazi upload-a!!!
Ja vise ne znam sta da vam kazem ali mogu konstatovati da je sajt fenomenalan sa mnogo informacija i sve sto cu reci jos je LONG LIVE R`n`R!!!
Svaka cast ekipo!!! :twisted:

Bilo je tu dakle pokušaja ali sasvim je jasno zašto pokušaj nije i zaživeo. Pored činjenice da se sve manje bendova bavi ovom vrstom muzike jasno je i to da projekti iza kojih stoje komercijalni mediji i prateće kompanije ne mogu kreativno motivisati. To su samo ad hoc projekti jednokratnog karaktera. Sa druge strane Gitarijada ima relativno autentičan pedigre. Iako je bila inicirana od strane omladinskog rukovodstva KPJ ipak je vremenom izgradila svoj autentičan identitet u lokalu bez obzira na tu gadost sa izvođenjem revolucionarne nakladbe.

Murkin pristup je daleko suptilniji. Prvo edukacija pa tek onda akcija. Murić je nepogrešivo u pravu.

Poslednja izmena:

Back