Gitarijada ponovo u LE!!!

Prva Gitarijada je održana u prostorijama Studentskog kluba, ili kako se to tada već zvalo. To je današnji "Vinus".
To stvarno nisam znao. Napiši nešto više o tome ako te ne mrzi. Zaista me zanima.

Ispravka, koju umalo da zaboravim. *** puno je teksta :)
Nije Jovan Kriška nego Nebojša Kriška.
Tačno, tačno, Jovan je bio Pussy, a Nebojša Kriška. Prošlo je više od 20 leta od kada sam poslednji put video te ljude...

Citat:
Original postavio spyra Pogledaj poruku
Prva Gitarijada je održana u prostorijama Studentskog kluba, ili kako se to tada već zvalo. To je današnji "Vinus".
To stvarno nisam znao. Napiši nešto više o tome ako te ne mrzi. Zaista me zanima.

Nema tu sta da se pise. Organizovano kako je vec organizovano, skrpljena neka tehnika i odrzano... Mislim da je cak i druga odrzana u istom prostoru, a da je posle sve to prebaceno u DK.
Prva Gitarijada je odrzana 1979, ili mozda 1980! Ako ne zaboravim, provericu sutra. Kolega na poslu je svirao bubnjeve u to vreme, setice se ako nije senilan :)

Tako je, tako je, Zvonko je otvorio Pandorinu kutiju :D Nisam baš pratio njegov razvojni put ali sam čuo da je na nejgovim gotovo svakodnevnim pa povremeno i all night long nastupima u klubu Veternica (mislim da se tako zvao) bilo baš divlje.
Zvonko je svirao i u grupi Rock Rom :)

Plavšić je jedna najblaže rečeno kontroverzna ličnost. Ali s obzirom na sve okolnosti on je pokazao jednu zavidnu dozu ambicije i vitalnosti. On je valjda želeo da postane Pera Janjatović ili Kremer ali nije bio ni izbliza taj štof. Uglavnom se u nekom nedefinisanom svojstvu motao oko bendova. Biće da ga je privukla atmosfera.:cool:
Mislim da je on u celoj toj gunguli tražio priliku za promociju i može se slobodno reći da je bio klasični oportunista. Nastavak njegove karijere upravo podvlači prethodnu konstataciju jer čim se opšta društvena klima promenila Plavšić je bez po muke prepišao svoje, nazovimo, rok početke i uredno se uklopio u medijsku klimu 90ih sa svim devijacijama koje je ona podrazumevala.
Ivan Plavsic je pokusavao da bude neko ko ce da bude menadzer nekom od leskovackih bendova... Jednom je Murku i mene zvao na neki razgovor - nas dvojica otisli, u to vreme nam je bilo vazno samo da neko predlozi i mi idemo (u bunar, u bunar, u zezanje u zezanje :)) Da skratim pricu, zamajavao nas je sat vremena pricom kako ima veze svuda redom i kako ce da od nas napravi cudo, samo ako mi hocemo... Za pocetak, pobedicemo na Gitarijadi koja treba da bude za nedelju-dve. Svo vreme je nabacivao pricu o parama, kako sve kosta, kako treba da se plati, sve te veze kostaju, svako ce da trazi nesto... Ja sam, takodje, izokola :) rekao da leskovacki muzicari su nezahvalni i da nista nece da placaju, ni obicno pice, sve bi hteli da im neko radi dzabe :) MIslim da su se on i Murka culi jos jednom gde ga je on savetovao da vezbamo i nista ne brinemo, on stvar drzi pod kontrolom... :)
Naravno, ni Murki ni meni nije na pamet palo da platimo i kad je ovaj to shvatio... Nismo pobedili na Gitarijadi :)))) Inace, kako nam je rekao Vlada Gugl u glasanju smo bili po jednom ziriju drugi, po drugom treci (ziri muzicara i publika). Onda je dosao Plavsic i nas nije vise bilo nigde... Izbacio nas covek, da ne bi morao da nam objasnjava kako je to sredio da budemo drugi, a ne prvi :)))) Onda je prestao da nam se javlja, tako da nam je propala karijera izvan le-prostora :)
Inace, te godine e pobedio FIST. Secam se da sam ovu pricu rekao Skonetu i zezao ga da su platili Plavsicu za pobedu. Skone odgovorio da je i njih zvao na dogovor, a kad je pomenuo pare neko od njih ga uhvatio za revere, podigao iz kolica i zapretio da ce da ga bace sa vrha zgrade ako ne pobede :)))) Te godine je bubnjeve sa FIST-om svirao Njanja, bio je neki direktor u "Zlatnom tragu".
Mislim da je Plavsic imao i neku epizodu, nazovimo to tako, sa Stoperom, nisam siguran...
Pocetkom rata devedesetih sam ga sreo ispred Robne kuce, kao svratio kuci na dan-dva. Vozili su ga u nekom jugicu, valjda su bile SA tablice i na kolima je ogromnim slovima pisalo TV. Kao, on radi kao ratni izvestac za RTS. Bilo mi cudno da neko posalje osobu koja se krece u kolicima da izvestava sa mesta gde se puca, ali 'ajde, de...

Nema tu sta da se pise. Organizovano kako je vec organizovano, skrpljena neka tehnika i odrzano... Mislim da je cak i druga odrzana u istom prostoru, a da je posle sve to prebaceno u DK.
Prva Gitarijada je odrzana 1979, ili mozda 1980! Ako ne zaboravim, provericu sutra. Kolega na poslu je svirao bubnjeve u to vreme, setice se ako nije senilan :)
Ok, tako nekako sam i pretpostavljao. Bilo bi jako zanimljivo sada čuti utiske ondašnjih organizatora o tim dešavanjima. Kada je DOŽIŽ :lol: preuzeo gitarijadu u ulozi organizatora pojavili su se Pera :) Gej, Juga Tugoslav Tomić, Oklagija i izvesni Trša. Zanimljivo je to da je ideološko brifovanje bendova (tipa momci revolucionarna obavezna kao prva i nema iznošenja pića na binu, nipošto ne pominjite Boga, čak ni u psovci) vodio upravo Pera Gej, trutoliki i uvek rumeni špiclov za koga je kolala priča da je tokom studiranja u Beogradu privođen jer je crtao kukaste krstove autolakom po fasadama prestoničkim. Šta ga je navelo na te akcije niko nije umeo da objasni, neki veliju neopank desničari drugi pak Raša Teodosijević, sve u svemu na tim je sastancima zvučao neverovatno konfuzno i nemušto... Yuga Tomić, štucovana bradica na tragu Milićevke od Mačve. On je takođe povremeno preuzimao vođstvo na tim sastancima i uvek je delovao zgrožen činjenicom što mora da deli prostoriju sa takvim besprizornim tipovima kakvi su rokeri grada Leskovca. I on je nešto mleo tada i čini mi se da se svodilo na apele tipa; ajde momci da odradimo to tako da ja nemam posle nikakvih problema. Normalno, Oklagija, kako to njegov nadimak nagoveštava bio je definitivno najluđi od organizatorske trojke. Pored organizacije gitarijada Oklagija je trošio vreme na organizovanje tzv. akustičarskih večeri koje su se održavale u podrumskoj diskoteci više puta pominjanog DO ŽIŽ-a. No jednu pamtim kao neobično veselu. Oklagija je jednom zgodom kao zvezdu večeri najavio izvesnog profesora francuskog jezika, nepopravljivog šanskonjera i romantičara. Čovek je seo na malu improvizovanu binu i vrlo čisto i uvežbano na gitari počeo da svira uvodne taktove čuvene elegije Srđana Marjanovića o očijukanju sa nekom kasirkom u večernjim satima. Znate na šta mislim, kao njih dvoje, dakle Srđan i kasirka su se uvek obraćali jedno drugom sa Vi, ali se nikada nisu ostvarili njihovi sni. Elem, sve bi bilo u redu da romantični akustičar i profesor francuskog nije imao blagu, sad ja ne znam dal` govornu manu ili profesionalnu deformaciju koja se nije toliko primećivala dok je radio ali je bogami bila uočljiva kada bi pevao tužne pesme, ukrattko šuškanje na Š i meko R. Već posle prvih stihova (...ušššao u drrragstrrr, da kupim cigarrre...) u publici je nastalo rasulo. Mislim da je to bilo poslednje akustičarsko veče u Oklagijinoj režiji. I uopšte.

Ivan Plavsic je pokusavao da bude neko ko ce da bude menadzer nekom od leskovackih bendova... Jednom je Murku i mene zvao na neki razgovor - nas dvojica otisli, u to vreme nam je bilo vazno samo da neko predlozi i mi idemo (u bunar, u bunar, u zezanje u zezanje :)) Da skratim pricu, zamajavao nas je sat vremena pricom kako ima veze svuda redom i kako ce da od nas napravi cudo, samo ako mi hocemo... Za pocetak, pobedicemo na Gitarijadi koja treba da bude za nedelju-dve. Svo vreme je nabacivao pricu o parama, kako sve kosta, kako treba da se plati, sve te veze kostaju, svako ce da trazi nesto... Ja sam, takodje, izokola :) rekao da leskovacki muzicari su nezahvalni i da nista nece da placaju, ni obicno pice, sve bi hteli da im neko radi dzabe :) MIslim da su se on i Murka culi jos jednom gde ga je on savetovao da vezbamo i nista ne brinemo, on stvar drzi pod kontrolom... :)
Naravno, ni Murki ni meni nije na pamet palo da platimo i kad je ovaj to shvatio... Nismo pobedili na Gitarijadi :)))) Inace, kako nam je rekao Vlada Gugl u glasanju smo bili po jednom ziriju drugi, po drugom treci (ziri muzicara i publika). Onda je dosao Plavsic i nas nije vise bilo nigde... Izbacio nas covek, da ne bi morao da nam objasnjava kako je to sredio da budemo drugi, a ne prvi :)))) Onda je prestao da nam se javlja, tako da nam je propala karijera izvan le-prostora :)
Inace, te godine e pobedio FIST. Secam se da sam ovu pricu rekao Skonetu i zezao ga da su platili Plavsicu za pobedu. Skone odgovorio da je i njih zvao na dogovor, a kad je pomenuo pare neko od njih ga uhvatio za revere, podigao iz kolica i zapretio da ce da ga bace sa vrha zgrade ako ne pobede :)))) Te godine je bubnjeve sa FIST-om svirao Njanja, bio je neki direktor u "Zlatnom tragu".
Mislim da je Plavsic imao i neku epizodu, nazovimo to tako, sa Stoperom, nisam siguran...
Pocetkom rata devedesetih sam ga sreo ispred Robne kuce, kao svratio kuci na dan-dva. Vozili su ga u nekom jugicu, valjda su bile SA tablice i na kolima je ogromnim slovima pisalo TV. Kao, on radi kao ratni izvestac za RTS. Bilo mi cudno da neko posalje osobu koja se krece u kolicima da izvestava sa mesta gde se puca, ali 'ajde, de...
Šta da ti kažem, potpuni *****. Istini za volju ti napadi na lica sa invaliditetom i liče na FIST ali Plavšć je zaista bio unikum. Definitivno je umeo da ispizdi i prisebnije od FISTovaca. Pa da, on je čitavog života bio u nekim prevarama. Sad to štoi vi niste bili spremni za savremene vidove poslovanja druga je priča. Sa investicijom u posredničku proviziju devizne protivvrednosti od sto maraka ste u ono doba mogli da napravite čudo. No vi ste odabrali integritet umesto pragmatizma. ***. drugi ponuđeni su očigledno bili pragmatičniji a i ne verujem u tu priču o reverima. Konačno zašto bi FIST pregovarao sa Plavšićem o korupciji na vrhu neke zgrade.? Mislim, ko normalan penje čoveka u kolicima na vrh zgrade da bi mu ovaj tražio mito? A opcija da ga oni odnesu na vrh te zgrade nakon propalih pregovora je još manje moguća jer je njih mrzelo da odnesu i kesu sa đubretom do kontejnera a da ne govorimo o odraslom čoveku sa pomagalom na peti sprat jer ja koliko znam u naselju Solidarnost nema viših zgrada od petospratnica.

Poslednja izmena:
...poznatog i kao Bitche (taj je nadimak stekao zahvaljujući svojoj gotovo patološkoj potrebi da svira u više bendova istovremeno) teško je reći.

dobio je nadimak ovako :

njegov brat, Srdjan je nekog druga, koji je bio bik u horoskopu, stalno zvao ... biče ...
posle je taj "bik" poceo isto tako da zove Srdjana , pa je na kraju njemu ostao taj nadimak.

ja i jos neki smo ga zvali Biči ...

tako je od starijeg brata ,sasa stojanovic pokupio nadimak
znaci bilo je (i jos uvek, nadam se ...) DVA bice-a ...

pozdrav!

Bend je kao i svi ostali doživeo očekivani kraj, nemušto se raspao ali su zato njegovi istaknuti članovi nastavili da žive zanimljivim u burnim životima. Za Ćoru sam recimo čuo da je osnovao nekakav verski kult u Nišu po odlasku iz benda dok je poslednje što sam čuo o Peđi Mitroviću jeste bilo da je tokom mračne 1993. fascinirao ljude plaćajući ručkove magičnom svotom od 100 maraka.
jesi li cuo nesto o Mure-tu ?

Kao peto treba navesti da je bilo pokušaja da se Gitarijada održi i u drugim prostorima sem Letnje bašte Doma kulture mladih Žika Ilić Žuti kao na primer u hali 1 Leskovačkog sajmišta poznatijoj kao Mega šajkača ali se od toga odustalo jer bila hiperakustična mada to Rokerima s Moravu, Bjelom dugmetu, Generaciji 5 i Đoki Balaševiću uopšte nije smetalo da u njoj održe solističke koncerte. Čuo sam da je tamo svirao i Ivica Šerfezi.

atomsko skloniste , riblja corba , galija ... takodje

...poznatog i kao Bitche (taj je nadimak stekao zahvaljujući svojoj gotovo patološkoj potrebi da svira u više bendova istovremeno) teško je reći.

dobio je nadimak ovako :

njegov brat, Srdjan je nekog druga, koji je bio bik u horoskopu, stalno zvao ... biče ...
posle je taj "bik" poceo isto tako da zove Srdjana , pa je na kraju njemu ostao taj nadimak.

ja i jos neki smo ga zvali Biči ...

tako je od starijeg brata ,sasa stojanovic pokupio nadimak
znaci bilo je (i jos uvek, nadam se ...) DVA bice-a ...

pozdrav!
Biči, he, he, he... Sjajni su Biči, obojica!
Kao što rekoh, stariji Biče je bio sjajan tip. U svakom slučaju nisam znao za priču o tome kako je Srđan dobio nadimak ali se kod Saše svakako primio zahvaljujući njegovom stalnom menjanju bendova. Ispalo je nekako zgodno, dva brata rođena sa istim nadimkom ali ga je svaki od njih dobio na drugačiji način pa samim tim i imaju različito značenje. Kod Srđana je u osnovi bik (taurus) dok je kod Saše engleska reč bitch .
Treba reći i to da je Saša Stojanović najvedrija osoba koju sam ikada sreo i ujedno neobična koncentracija pozitivne energije u jednom čoveku. Da ima pameti birali bi ga za gradonačelnika. Talentovano je nepostojan što je ključna osobina svakog uspešnog političara i u stanju je da danima ciljano zasmejava ljude oko sebe. Pritom verujem da bi mu jedna od prvih mera po stupanju na dužnost bila oživljavanje Leskovačke gitarijade. Naravno na zdravim osnovama, ništa nalik onoj budalaštini Rat dezorjentisanih bendova i slično. Da se ja pitam bilo bi Saša umesto Žike ili onog nesrećnika doktora, ne znam ko je sad ćale u opštini...

atomsko skloniste , riblja corba , galija ... takodje

Jeste, tako je bilo. Zdravko i Lokice, hvala Bogu.

Imas li nesto (protiv) o Ivanu Plavsicu, koji se muvao po Gitarijadi, sada je u BG novinar, cak je i izdao CD...Izgleda da je on najdalje otisao od likova koji su bili povezani s Gitarijadom. Pesme mu pustaju i po Radijima i po Televizijama. Ima i spot!

Znaci, totalno pogresna konstatacija da je Plavic najdalje otisao od likova sa Gitarijade. Njegov uspeh nije merilo njegovog kvaliteta, razlozi su druge prirode.

Imas li nesto (protiv) o Ivanu Plavsicu, koji se muvao po Gitarijadi, sada je u BG novinar, cak je i izdao CD...Izgleda da je on najdalje otisao od likova koji su bili povezani s Gitarijadom. Pesme mu pustaju i po Radijima i po Televizijama. Ima i spot!

Znaci, totalno pogresna konstatacija da je Plavic najdalje otisao od likova sa Gitarijade. Njegov uspeh nije merilo njegovog kvaliteta, razlozi su druge prirode.

Jesi li ti ikad cuo za cinizam...i parodiju?
Inace Plavsic je izmedju ostalog uz novac trazio i razne, hm, explicitne radnje, samo sto bi on bio glavni VD. Mislim da je jedino Mure pristao na to jer on ne bira.

Inace lik u ZIZ se nije zvao Pera Gej nego ZIKA, inace telesna konstitucija mu je tacna. Plus zivopisno odelo sa kravatom, boje visestruke - kao da je najverniji fan grupe Living Colour. A malo je vukao na zuto, hehe. Pocetkom '90 se mnogo digo u nebo jer je, jel'te, bio drug clan SPS-a. Od tad ga niko nije jebav'o, svi su slusali Oklagiju. Ionako je sve bilo na njegovim plecima a jedini je imao i ideje.

Ljack, mog'o bi malo da nam pricas i o Ivanki-dzezeru (DEJA VU... tako li bese ?) , ja ne znam mnogo o njemu...

a , sta je tacno bilo sa Muretom?
cuo sam da se ,kao, javio iz Holandije... mada, ja bih pre tipovao da je u nekom zatvoru ...

Poslednja izmena:
Kakav Plavsic - njega ZABORAVITE. Druga 2 lika su najdalje otisli tj uspeli, a bili povezani sa Gitarijadom. Prvi je pominjani Vlada Gugl, a drugi nepominjani Pedja(ne Mitrovic 100 marke, nego Pavlovic) iz grupe ASP. E sada, Vlada je napravio uspesan posao u Beogradu ali ne u domenu vezanom sa ovom temom o Gitarijadi i muzici. Da je tamo u BG-u postao dobar voditelj, tj. nastavio onaj posao od leskovacke gitarijade to bi bio pravi pogodak. Ali dobro, uspesan jeste. Za razliku od njega, Pedja je u Beograd nastavio sa muzikom i to dosta uspesno. Kad sam studirao u Beogradu gledao sam ga sa njegovim bendom na koncertu u KST( ne mogu da se setim imena). Mogu da kazem da je bend bio odlican i vrlo profesionalan( za razliku od vecine leskovackih na nastupima po gitarijadama). Posle svirke rekao mi je da nema nijednog leskovackog kolegu u Beogradu i da mu je ekipa iz grupe ozbiljna,redovne probe,druzenje, sve ono sto cini uspesnu celinu. Vec tada je imao izdat album sa bivsim bendom a da se priprema izdanje i sa ovim bendom. I oni su bili na radio stanicama( na Radio Pingvinu su najvljivali taj koncert i dali mini intervju kada sam i saznao za Pedju i njegov bend).Gledao sam ga i na televiziji Politika. Za spotove ne znam, verovatno da su nesto i tu uradili. Nisam ga video godinama, ne bi me cudilo da se i dalje bavi muzikom jer je vrlo talentovan. Tako da nije Plavsic jedini ko je nesto izdao, objavio, itd. Cudi me da niko ovo ne zna, a covek je godinama svirao u nekoliko grupa u Leskovcu. Znaci, Vlada Gugl i Pedja Pavlovic su ljudi koji su najvise uradili, a ponikli od nase leskovacke Gitarijade.
p.s. Za sledecu Gitarijadu organizatori bi trebalo njih dvojicu da pozovu kao specijalne goste i da im plate putne troskove Beograd-Leskovac-Beograd. Mislim da oni dnevnice ne bi ni trazili. To se zove poslovnost i renome. Vlada neka najavi Pedju i njegov bend(ako ga ima sada), neka odsviraju par pesama, pozdrave publiku i toliko.

jel' taj pedja onaj visoki ?
pored reku , kod ATD mu je kuca ?

Nije bas visok - srednje visine, a gde mu je kuca - to ne znam. Ono sto znam je da je imao neke bendove pre ASP-a ( a kako su se zvali ti bendovi nemam pojma) i da su ucestvovali na gitarijadama. U ASP-u je svirao sa Mikom Pajsom kad su i osvojili neku nagradu, a posle toga je valjda otisao za Beograd i tamo nastavio muzicku karijeru.

Kakav Plavsic - njega ZABORAVITE.
Jao, Džole! Pa kako čemo! On je jednostavno NEZABORAVAN!

Druga 2 lika su najdalje otisli tj uspeli, a bili povezani sa Gitarijadom. Prvi je pominjani Vlada Gugl,
Vlada je napravio uspesan posao u Beogradu ali ne u domenu vezanom sa ovom temom o Gitarijadi i muzici. Da je tamo u BG-u postao dobar voditelj, tj. nastavio onaj posao od leskovacke gitarijade to bi bio pravi pogodak. Ali dobro, uspesan jeste.
Ne volim da unosim korektivan ton u ovu krajnje opuštenu komunikciju koja vlada na ovoj temi. Ali, Boga mu, Džole! Pa Šta ti smatraš uspehom? Za mene su uspešni svi oni koji nisu poludeli tokom 90ih u Leskovcu. Kakve je pizdarije taj grad preživeo, naročito ovu poslednju sa Kosovom (i Metohijom) teško je opisati. Tako da nije uspeh biti sestrić - paravan za mahinacije više puta privođenog ali još uvek neosuđivanog SPSovskg advokata koji je briljirao tokom 90ih.

Za razliku od njega, Pedja je u Beograd nastavio sa muzikom
Google se nikada nije bavio muzikom, pa je Peđa mogao da nastavi bavljenje istom i bez komparacije sa dotičnim.

Znaci, Vlada Gugl .... su ljudi koji su najvise uradili, a ponikli od nase leskovacke Gitarijade.
Evo, to je to. Danas čak i Džole Gitarijadu iz osamdesetih naziva svojom odnosno NAŠOM!
Ali tvrditi da je Vlada Google potekao sa NAŠE leskovačke gitarijade je previše!
Da te ukratko uputim, Google je heftač na publicitet, bio i ostao. U kontekstu Gitarijade kao značajnog kulturnog dešavanja tokmom 80ih Google je bio, recimo, buva na pitonu.
On je bio neka vrsta pokretnog talismana. Da pojasnim, dok je nervozno šetao po backstageu Velike bašte između najava, tremaroši iz bendova bi mu u napadima nervoze prilazili i lupali đir da rasteraju baksuz pred svirku. Da pojasnim đir je postupak koji se može opisati na sledeći način: po nekom primitivnom verovanju sa juga Srbije lupkanje klempavog čoveka svim prstima jedne ruke po ušima je moglo da donese sreću. Na njegovu nesreću Google je bio dobrano klempav a leskovački rokeri su listom verovali u ovaj bestijalni ritual pa su mu redom prilazili, prislanjali palac desnice na Googleovu slepoočnicu te ga nalupavali prstima po ušnoj školjki. On je to prilično stoički podnosio tokom prvih dva sata programa no na koncu je i njemu puk`o film pa je otrčao do prvih redova pravo na skute Tugoslava Tomića i jetko zaridao: Druže Jugo, ako još neko pipne moje uši - JA NAPUŠTAM PROGRAM! Drug Juga je u dva korakao odskočio do bekstejdža i naredio gromkim glasom sujevernim muzičarima da više ne pipaju voditeljeve uši jer će da se rasplače dok nekog najvaljuje a to ne bi bilo dobro za opšti utisak o bendu kad ga neko najavljuje ridajući. Eto toliko je on bio povezan sa Gitarijadom.

p.s. Za sledecu Gitarijadu organizatori bi trebalo njih dvojicu da pozovu kao specijalne goste i da im plate putne troskove Beograd-Leskovac-Beograd.
Pa normalno da će biti pozvani a i kušet kola će biti rezervisana posebno za Googla. Jer ako on ne dođe pominjani tremaroši neće imati kome da opale đir po ušima pred nastup.

Mislim da oni dnevnice ne bi ni trazili.
Ali ja bi ih, naročito Vladi, svejedno dao u zamenu za jedan đir.:D

Poslednja izmena:
Jesi li ti ikad cuo za cinizam...i parodiju?
Inace Plavsic je izmedju ostalog uz novac trazio i razne, hm, explicitne radnje, samo sto bi on bio glavni VD. Mislim da je jedino Mure pristao na to jer on ne bira.
Jaooo, molim te, ajde da se držimo teme i zatvorimo ciklus o marginalcima gitarijade. Vratimo se priči o herojima. To je nekako naivnije ali definitivno pozitivnije. Ika, Mure, Google su bili samo epizodisti. Ma koliko pikanterije o njima bile sočne ili bolje rečeno morbidne vreme je da budu poslati u ... ad acta.

Inace lik u ZIZ se nije zvao Pera Gej nego ZIKA,
Pa nemoj da si sada bukvalista. Ako vidiš..vno možeš da kažeš kaka. Šta misliš, zašto sam editovao post u kome si otkrio nepreciznost? Upravo da neke pojave i lica ne bih nazvao pravim imenom. Može čoveku da zasmeta u biografiji... Budimo humani iako smo Srbi.

svi su slusali Oklagiju. Ionako je sve bilo na njegovim plecima a jedini je imao i ideje.
Ja sam obožavao njegove ideje, naročito one akustičarske! :lol::lol::lol:

Ljack, mog'o bi malo da nam pricas i o Ivanki-dzezeru (DEJA VU... tako li bese ?) , ja ne znam mnogo o njemu...
Suštinski je propust ne pomenuti tog čoveka. Objektivno je bio ubedljivo najbolji gitarista u Leskovcu ili bolje rečeno iz Leskovca ikada. To tvrdim bez ikakve dileme. On je bio majstor i njegov je bend majstroski svirao. Bio je potpuno navučen na
).

To je bilo razbijanje. Jednostavno neopisivo. Mislim da su čak i po prvi put svirali zajedno. Neverovatno. Samo improvizacije, bubanj, bas, gitara i ksolofon pokriven mikrofonima i ozvučenjem. Malobrojna publika je bila zapanjena.

Ivanka je definitivno legenda.

Poslednja izmena:

Back