Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ultrazvuk koji se koristi kroz vaginu,rana trudnoca se dijagnostikuje preko bHCG iz krvi a tek 6.nedelja trudnoce,odnosno izostanak ciklusa bar 2 nedelje se ultrazvukom prikazuje.

Hm...izostanak ciklusa barem dve nedelje ne mora da bude 6. nedelja trudnoce...
Evo price...kasni mi 14 dana, a jedini odnos u poslednja dva meseca sam imala pre 17 dana. Ginekolog mi je rekao da ne veruje da sam trudna , jer imam vodenu cistu na desnom jajniku, pa pretpostavlja da je to uzrok izostanka ciklusa. Medjutim, predlozio mi je vaginalni ultra zvuk, u slucaju da sam nestrpljiva, jer kako on kaze tu se mogu videti prvi znaci trudnoce vec prve nedelje, E sad pokusavasm da skuzim da li me navlaci(na privatnu kliniku gde se taj ultra zvuk placa) cisto da bih znala da li u buduce da mu verujem...

Postovani/a,

u petnaestoj nedelji sam trudnoce. Do sada sam imala redovne preglede na UZ, od analiza KKS, SUK, kao i dabl test koji nije pokazao visoku rizicnost. Prosle nedelje su mi konstatovane kontrakcije na donjem delu zida materice i prepisan mi je utrogestan 2X1 (oralno). Naime, kod ginekologa sam otisla, zato sto vec duze vreme imam bolove u krstima, na desnoj strani pojacano. Preksinoc mi se cak bol sirio ka nozi, sve do clanka. Lici na isijaz...Da li su to simptomi kontrakcija? Kada treba da uradim ginekoloski pregled?

Postovani/a,

u petnaestoj nedelji sam trudnoce. Do sada sam imala redovne preglede na UZ, od analiza KKS, SUK, kao i dabl test koji nije pokazao visoku rizicnost. Prosle nedelje su mi konstatovane kontrakcije na donjem delu zida materice i prepisan mi je utrogestan 2X1 (oralno). Naime, kod ginekologa sam otisla, zato sto vec duze vreme imam bolove u krstima, na desnoj strani pojacano. Preksinoc mi se cak bol sirio ka nozi, sve do clanka. Lici na isijaz...Da li su to simptomi kontrakcija? Kada treba da uradim ginekoloski pregled?

Napamet govoriti da li je nesto isijas ili kontrakcija je suludo.
Ako se bolovi nastavljaju javi se svom ginekologu na pregled.

Htela bih da vas pitam sledece:imam ranicu na grlic matke,doktor mi je rekao da je neizlecivo i da cu je imati celi zivot.Vec 13 god. pokusavam dobiti bebu,sve nalaze su u redu kod mene i muza,ali opet nista. Dali je moguce ta ranica da je problem mog steriliteta?(moj doktor kaze da nije):think:,i dali bi neso pomoglo ako stavljam kantarion vaginalete?Sta mi predlazete da je nekako izlecim,osim laser?Hvala vam unapred

Dobar dan.

Ja sam Marijana i imam 20 godina.

Radila sam abortus, ali vece pre nego sta sam radila imala sam odnos sa deckom bez zastite. Da li je potoji neka mogucnost da ostanem trudna?

Koliko sam ja znala ne moze (zato smo i spavali) ali kroz pricu sa drugaricom me je dovelo do toga da pitam Vas.

Hvala unapred.

Dobar dan.

Ja sam Marijana i imam 20 godina.

Radila sam abortus, ali vece pre nego sta sam radila imala sam odnos sa deckom bez zastite. Da li je potoji neka mogucnost da ostanem trudna?

Koliko sam ja znala ne moze (zato smo i spavali) ali kroz pricu sa drugaricom me je dovelo do toga da pitam Vas.

Hvala unapred.

Da li mozes da ostanes trudna ako si vec trudna?
Pa tesko ali postoje primeri u medicini da se ostane u drugom stanju sa novom bebom pored postojece bebe, primeri blizanaca sa dva razlicita oca...
Ali imala si kiretazu, zar ne?

Ćaos svima, ja biti nova ovde!
Sve tražim a ne nalazim neke informacije o octeniseptu... trebalo bi da ga koristim vaginalno,ali na kutijici ni reči o tome kako, u kojim dozama itd.
Inače antiseptik je u vidu spreja, nema nikakvog irigatora...
ako neko ima iskustva, molim vas javite...

Pocela sam da pijem Logest, posto mi je ginekolog uradio analize krvi.. I jedino sto me muci je sledece - Pocela sam da pijem 4. jula, menstruacija mi je normalno isla, negde 5.-6. dan je bila braon i manja kao i obicno.. Ali ja jos uvek imam to krvarenje (veoma malo ide i braon boje), a sada je 22. jul! Citala sam da je normalno da se to pojavi kod prve kutije, al nigde ne pise bas da li je normalno da sve vreme traje?! Ostalo mi je jos tri pilule.. Molim vas recite mi da li je to normalno? I sta da radim ako se to nastavi sa drugom kutijom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back