dr
Poznat
- Poruka
- 9.753
Ako se nastavi, javices se svom gineklogu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ranica nije uzrok steriliteta ali isto tako "ranica " je sirok pojam.
Sta ste tacno radili od analiza?
Pozdrav !
U maju sam zbog uvećane mikoplazme i ureaplazme (hlamidiju nemam) po nalogu ginekologa u dz koristila vaginalete dovicin - nistatin, napravljene na recept, u apoteci dz. Ranije nisam imala iskustva sa vaginaletama, a imala sam nesnosne ali baš nesnosne bolove, jedva hodala, izuzetno obilan sekret, osrednje krvavila dva dana i stala na 3 - oj od 10 koliko sam trebala da koristim u terapiji. Kada sam pitala ginekologa, rekao mi je da sam prva koja je tako reagovala (nežna i osetljiva) i da je moguće da sam dobila mecu (inače imam dijag. amenoreju sec.) Još uvek imam nelagodan osećaj, nikada nisam imala šuljevea čini mi se kao da sam ih od tada dobila (nema krvi)
Sledeće nedelje treba da ponovim test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Nakon cele fabule, moje pitanje Vama glasi: Da li je moguće da je došlo do neke greške tipa - da se JA nisam razumela sa apotekarom i ginekologom tačnije: Da li se praktikuje kombinacija ta dva leka dovicin i nistatin u jednoj vaginaleti (2 u 1) Ako da, biće mi mnogo lakše, a ako ne ....onda sam ga baš uprskala
Unapred hvala na pomoći i svemu što radite za nas ovde.
imam 29 godina i zelela bih da ostanem sad u drugom stanju.
do sada nisam ni jednom pokusala
a sad bas to zelim
inace da napomenem da imam zavaljenu matericu i da li to predstavlja neki problem
Radila sam briseve,klamidiju,snimala sam proodnost kanala,pratili su mi ovulaciju i prskanje jaja,sve ovo je bilo super.Kod muza spermogram i spermokulturu i to je bilo dobro.Isla sam na INVITRO pre dve godine,stvorila sam 30 jaja,10 su oplodili 5 su mi vratili nazad,sve se odvijalo u najboljem redu i bilo je neuspjesno.Sad idem na drugi INVITRO ,pocinjem u septembar,doktor mi je dao microgynone da pijem ovaj mesec kao pripremu za INVITRO,pa sad i tu malo problema.Trebalo je da dobijem menstruaciju 27juli a pila sam tablete u juni ali dosla mi je 22 ovaj mesec,i prekinula mi je na 23,trajala mi je samo jedan dan.Bas sam mislila da kontracepcija sreguje period
.(inace sam imala redovnu menstruaciju-na 28 dana)
U vezi "ranice" nema neki cin,doktor je rekao da nije opasna,ali da je velika i da treba s vremena na vreme da je kontroliram.
Izvinite ako imam neke greske u pisanju jer sam iz Makedonije
Hvala vam puno na odgovoru
Zanima me koliko puta mogu kondilomi da se povrate?
I da li je moguce da ih imam a da mi nisu ispoljeni,tj. da bradavice ne postoje?
Da li se bradavice pojave odmah kada se covek zarazi ili je moguce da se ispolje posle godinu, dve, tri....
dr:Kondilomi su kozna manifestacija hpv virusa i nakon uklanjanja se mogu javljati ponovo, sve dok se organizam ne izbori sa virusom, ista prica kao i sa svim ostalim virusima.