Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imala sam odnos sa deckom pre nekih 3 nedelje. Bilo je sve kako treba, koristili smo zastitu, nije bilo problema. Medjutim, od tada sam par puta povracala, osecam mucninu svaki dan i strasno sam uplasena da li sam u drugom stanju. Dobila sam menstraciju na vreme, radila dva testa(uvece)-oba negativna, ali sam ipak strasno uplasena. Razgovarala sam sa tetkom na ovu temu posto sam sa mamom u losim odnosima, pitala za pregled kod ginekologa i sl ali kaze da je prosto nemoguce, da mi je to samo na nervnoj bazi. Sada me zanima vase MISLJENJE na ovu temu. Da li je moguce da sam ipak trudna? :???:

Par dana pre termina menstruacije radila sam test za trudnocu i bila je bleda roze linija. :)

Od dana kad sam trebala da dobijem pojavilo se braonkasto na vesu i trajalo 4 dana uz bolove u donjm delu stomaka kao da cu da dobijem. Nije bilo sveze krvi i bilo je malo. Nisam dobila menstruaciju, vec nedelju dana mi kasni.
Tek sam dosla sa mora... Sutra idem odmah ujutro da izvadim krv da vidim jesam li trudna i da uradim analize koje se nose na prvi pregled.
E, sad tu imam nekoliko pitanja za vas...

Sta tacno treba od tih analiza. posto cu u privatnoj lab. da uradim pa da nosim u ponedeljak kod gin.? Krvna slika, sedimentacija, secer, gvozdje, pregled urina...Jel ima jos nesto?

Drugo pitanje? Ako test pokaze da sam trudna da li ako odem u DZ odmah idem u termin za trudnice? Ako ne odem u tom terminu, da li uopste rade ultrazvuk?

I naravno, jos uvek moja dilema...Jel se pocetka trudnoce racuna od prvog dana poslednje menstruacije ili se dodaje 7 dana? Ako je ovo prvo onda sam usla u 6.nedelju (ako sam). Poslednja je bila 20.juna. Jel ima sanse da se tad nesto vidi na UZ, znam da bi trebalo posle 7.nedelje...
U kalendarima trudnoce na netu dodaju 7 dana, a vidim po nekim tekstovima da ne dodaju.

Hvala unapred na odgovorima.

Ides privatno ili u drzavnu sluzbu kod ginekologa?
Ako ides u dz onda samo uradi bHCG a za ostalo ce ti uput dati tvoj ginekolog.
Termin porodjaja a time i starost trudnoce se racuna, prvi dan poslednje mesntruacije plus 7 dana minus 3 meseca.

Pozdrav !
U maju sam zbog uvećane mikoplazme i ureaplazme (hlamidiju nemam) po nalogu ginekologa u dz koristila vaginalete dovicin - nistatin, napravljene na recept, u apoteci dz. Ranije nisam imala iskustva sa vaginaletama, a imala sam nesnosne ali baš nesnosne bolove, jedva hodala, izuzetno obilan sekret, osrednje krvavila dva dana i stala na 3 - oj od 10 koliko sam trebala da koristim u terapiji. Kada sam pitala ginekologa, rekao mi je da sam prva koja je tako reagovala (nežna i osetljiva) i da je moguće da sam dobila mecu (inače imam dijag. amenoreju sec.) Još uvek imam nelagodan osećaj, nikada nisam imala šuljeve :) a čini mi se kao da sam ih od tada dobila (nema krvi)
Sledeće nedelje treba da ponovim test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Nakon cele fabule, moje pitanje Vama glasi: Da li je moguće da je došlo do neke greške tipa - da se JA nisam razumela sa apotekarom i ginekologom tačnije: Da li se praktikuje kombinacija ta dva leka dovicin i nistatin u jednoj vaginaleti (2 u 1) Ako da, biće mi mnogo lakše, a ako ne ....onda sam ga baš uprskala
Unapred hvala na pomoći i svemu što radite za nas ovde.

dr:
Ranica nije uzrok steriliteta ali isto tako "ranica " je sirok pojam.
Sta ste tacno radili od analiza?

Radila sam briseve,klamidiju,snimala sam proodnost kanala,pratili su mi ovulaciju i prskanje jaja,sve ovo je bilo super.Kod muza spermogram i spermokulturu i to je bilo dobro.Isla sam na INVITRO pre dve godine,stvorila sam 30 jaja,10 su oplodili 5 su mi vratili nazad,sve se odvijalo u najboljem redu i bilo je neuspjesno.Sad idem na drugi INVITRO ,pocinjem u septembar,doktor mi je dao microgynone da pijem ovaj mesec kao pripremu za INVITRO,pa sad i tu malo problema.Trebalo je da dobijem menstruaciju 27juli a pila sam tablete u juni ali dosla mi je 22 ovaj mesec,i prekinula mi je na 23,trajala mi je samo jedan dan:roll:.Bas sam mislila da kontracepcija sreguje period:think:.(inace sam imala redovnu menstruaciju-na 28 dana)
U vezi "ranice" nema neki cin,doktor je rekao da nije opasna,ali da je velika i da treba s vremena na vreme da je kontroliram.
Izvinite ako imam neke greske u pisanju jer sam iz Makedonije
Hvala vam puno na odgovoru

Pozdrav !
U maju sam zbog uvećane mikoplazme i ureaplazme (hlamidiju nemam) po nalogu ginekologa u dz koristila vaginalete dovicin - nistatin, napravljene na recept, u apoteci dz. Ranije nisam imala iskustva sa vaginaletama, a imala sam nesnosne ali baš nesnosne bolove, jedva hodala, izuzetno obilan sekret, osrednje krvavila dva dana i stala na 3 - oj od 10 koliko sam trebala da koristim u terapiji. Kada sam pitala ginekologa, rekao mi je da sam prva koja je tako reagovala (nežna i osetljiva) i da je moguće da sam dobila mecu (inače imam dijag. amenoreju sec.) Još uvek imam nelagodan osećaj, nikada nisam imala šuljeve :) a čini mi se kao da sam ih od tada dobila (nema krvi)
Sledeće nedelje treba da ponovim test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Nakon cele fabule, moje pitanje Vama glasi: Da li je moguće da je došlo do neke greške tipa - da se JA nisam razumela sa apotekarom i ginekologom tačnije: Da li se praktikuje kombinacija ta dva leka dovicin i nistatin u jednoj vaginaleti (2 u 1) Ako da, biće mi mnogo lakše, a ako ne ....onda sam ga baš uprskala
Unapred hvala na pomoći i svemu što radite za nas ovde.

Nadam se da si i pila antibiotike posto lecenje samo uz vaginalete ne daje bas rezultate.
Odgovor na tvoje pitanje je da, prave se vaginalete 2 u 1, 3 u 1, i na trzistu postoji vise kombinacij koje se fabricki prave u farmaceutskim kucama, te vaginalete su uvek boljeg kvaliteta i podnosljivosti nego kada se prave u apotekama.
Jednostavno u apotekama koje prave vaginalete iste se prave od postojecih lekova na trzistu...
Hrvatska Pliva ima, ali na zalost kod nas ih nema vaginalete koje su napravljene bas od kombinacije koja se koristi u terapiji hlamidije, mikoplazme,ureaplazme..i odlicno se podnosi.
Sredice se sve to, ne brini.

Radila sam briseve,klamidiju,snimala sam proodnost kanala,pratili su mi ovulaciju i prskanje jaja,sve ovo je bilo super.Kod muza spermogram i spermokulturu i to je bilo dobro.Isla sam na INVITRO pre dve godine,stvorila sam 30 jaja,10 su oplodili 5 su mi vratili nazad,sve se odvijalo u najboljem redu i bilo je neuspjesno.Sad idem na drugi INVITRO ,pocinjem u septembar,doktor mi je dao microgynone da pijem ovaj mesec kao pripremu za INVITRO,pa sad i tu malo problema.Trebalo je da dobijem menstruaciju 27juli a pila sam tablete u juni ali dosla mi je 22 ovaj mesec,i prekinula mi je na 23,trajala mi je samo jedan dan:roll:.Bas sam mislila da kontracepcija sreguje period:think:.(inace sam imala redovnu menstruaciju-na 28 dana)
U vezi "ranice" nema neki cin,doktor je rekao da nije opasna,ali da je velika i da treba s vremena na vreme da je kontroliram.
Izvinite ako imam neke greske u pisanju jer sam iz Makedonije
Hvala vam puno na odgovoru

E kad bi sve islo kako mi zelimo bili bi mnogo srecniji i pacijenti i njihovi lekari.
Samo prati savete svog ginekologa i idi redovno na kontrole.
Sve najbolje!

Dobila sam menstruaciju na 27 juni,na 28 juni pocela sam da pijem microgynone-tablete za kontracepciju.Na 22 juli dobila sam menstruaciju ali nije bilo neko krvarenje nego samo malo onako,pa na 23 juli mi je prekinula skroz(trajala mi je jedan dan). E sad bih vas zamolila da mi odgovorite jeli je to normalno da mi traje menst. jedan dan?I I nikad dosada nisam pila kontracepciju,kad je normalno da doge menstruacija posle kontraceptivne tablete? Hvala vam

Tvoj organizam reaguje na takav nacin.
Treba mu vremena da se navikne na pilule, kod nekoga je ciklus skracen kod drugog pak produzen, to je vrlo individualno, kao i pojava ciklusa nakon poslednje pilule u pakovanju.

Zanima me koliko puta mogu kondilomi da se povrate?
I da li je moguce da ih imam a da mi nisu ispoljeni,tj. da bradavice ne postoje?
Da li se bradavice pojave odmah kada se covek zarazi ili je moguce da se ispolje posle godinu, dve, tri....

Zanima me koliko puta mogu kondilomi da se povrate?
I da li je moguce da ih imam a da mi nisu ispoljeni,tj. da bradavice ne postoje?
Da li se bradavice pojave odmah kada se covek zarazi ili je moguce da se ispolje posle godinu, dve, tri....

Ne, ne pojavljuju se odmah, potrebno je da prodje odredjeni period inkubacije koji moze biti razlicit ,od par meseci pa navise.
Kondilomi su kozna manifestacija hpv virusa i nakon uklanjanja se mogu javljati ponovo, sve dok se organizam ne izbrori sa virusom, ista prica kao i sa svim ostalim virusima.
Ukoliko nemas kondilome nemoj se opterecivati jesi li bila u kontaktu ili ne sa virusom hpv, redovno idi na kontrole kod ginekologa i koristi kondom.

Ja sam sa deckom 2,5 god i on ih je dobio ne zna ni on kako ne koristim kondom posto koristim tablete za kontracepciju. On je isao kod lekara i nesto su mu przili ne znam ni ja ali su mu se vracali nekoliko puta. Ja sam bila kod ginekologa i rekla mu o cemu se radi, pregledala me je i rekla mi da ih ja nemam. Tako da je verovatno moguce da cu ih i ja jednog dana dobiti?

Njemu je doktor rekao da se to kod nekih osoba pojavi dok kod drugih ne mora uopste da se pojavi. Koliko je to opasno? Nije mi jasno sto se vraca to sto puta?
Pozz.

Poslednja izmena:
Vraćaju se zbog lošeg imuniteta ili ako su propustili da mu sprže baš sve pa su oni preostali nastavili da se umnožavaju...u svakom slučaju, to je nezgodna i zamorna stvar. :( Ako imate odnose bez kondoma verovatno i ti imaš virus (nisam baš sigurna ali mislim da ni kondom nije baš neka zaštita jer se kondilomi mogu pojaviti na mestima koje kondom ne pokriva) ali ako imaš dobar imunitet ne moraju ti se pojaviti.

HPV virus je opasan jer neki tipovi virusa mogu da izazovu rak.

dr:
Kondilomi su kozna manifestacija hpv virusa i nakon uklanjanja se mogu javljati ponovo, sve dok se organizam ne izbori sa virusom, ista prica kao i sa svim ostalim virusima.

Da li to znači da HPV nije kao herpes, u smislu da trajno ostaje u organizmu i reaktivira se padom imuniteta, već da je moguće potpuno ga ukloniti?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back