Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci, resila sam se eserihije bar na neko vreme :) A koliko bi cesto trebalo da radim briseve s'obzirom da sam je imala u cerv.brisu jednom prosle god. i sad? U urinu je nemam vec god. i po, ali na svakih 3-4 mes radim kontrole i povremeno pijem caj od brusnice,koprive, persuna... I (mozda malo glupo pitanje) , drugarica mi je rekla da koprivu ili neki slican caj protiv bakterija u urinu ne smem da uzima duze od 7 dana: da li je to tacno? Znam da puno pitam, ali kao sto rekoh dr. mi radi tek posle bozica. Hvala puno...

Otprilike kad das urin daj i cervikalni bris na analizu.
Sto se tice cajeva i duzine upotrebe nisam upucena u to skroz, najbolje je da to pitas farmecuta u apoteci gde kupujes te cajeve.
Kada savetujem da se uzima caj onda savetujem da to postane navika, ritual.
Pitanje je da li je drugarica mislila posebno na neki caj koji ima ogranicenje.
U svakom slucaju, sto vise tecnosti.

Imam jedno pitanje za dr...pocela sam da osecam bol u levom donjem delu stomaka koji se siri ka preponi i niz nogu i tako me zigalo dok nije poceo braon sekret i otisal sam kod ginekologa u dom zdravlja i dala mi je injekcije gentamicin 5 komada i palitreax i bila uzasno neprijatna i onda sam ja otisla provatno kod moje doktorke iz narodnog fronta koja mi je rekla da imam malo sukrvice al da sam u periodu ovulacije i da imam upalu levog jajnika i dala mi je cefaleksin i himoral forte da pijem 7 dana i ja sada to pijem tri dana al mi nesto nije bas bolje mozda i zato sto sam isla na posao mada se utopljavam al se i preznojavam non stop i sad se brinem da mi mozda ne prija terapija ili da nije nesto ozbiljnije pa nece da prodje,pa me interesuje vase misljenje...hvala i pozdrav

Jesi li ti cula za bolovanje?
Znas to je ono kad si bolestan pa sedis kuci...
Nazalost uz svu dobru volju ne mogu ti dati odgovor na to pitanje.
Javi se svojoj doktorki,mozda terapija nije dovoljno jaka...ne znam, moze biti 15 razlicitih stvari.

Ma znam ,al mi to niko nije predlozio jos sam ja pitala dal cu moci na planinu jer smo sve uplatili od 2.januara i ona mi kaze milsim da ces moci i sad sam bas nervozna i ne znam sta da radim,mozda sam trebala da primam injekcije...hvala u svakom slucaju puno...pozdrav

A da usput i jos jedno pitanje ,posto imam kamencic u levom bubregu i mnogo mnogo peska u oba bubrega i tih dana od kad sam pocela da osecam taj bol boli me i levi bubreg tj,jedna tacka i kao da mi prolaze zmarci kroz besiku na dole da i to nesto nema veze sa peskom,cisto da cujem sta misllis,HVALA...

Za pocetak pozdrav svima i hvala na ovom korisnom topic-u :D

Imam dva pitanja. Prvo, proslu menstruaciju sam imala 25.11. i trajala je kao i obicno, ali sam onda 11.12. ponovo dobila. Tj. imala sam krvarenje koje je trajalo koliko i menstruacija, ali mnogo manjeg obima i nije bolelo onoliko jako kao obicno. Mislila sam da to nije nista cudno, jer sam imala ispite i bila sam pod stresom tih dana, pa sam mislila da je mozda zbog toga. Ali sada nisam sigurna da li se to racuna u menstruaciju ili ne, posto posle toga nisam dobila, pa sam se zabrinula, i bas zbog toga imam i drugo pitanje: koliko su pouzdani obicni testovi na trudnocu koji ispituju urin i mogu da se kupe u apoteci, da li je test krvi mnogo pouzdaniji i da li moze da se obavi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji? Inace, moj ginekolog je na odmoru, pa ne mogu njemu da se obratim, a brinem se svakim danom sve vise.

Unapred hvala na odgovoru

A da usput i jos jedno pitanje ,posto imam kamencic u levom bubregu i mnogo mnogo peska u oba bubrega i tih dana od kad sam pocela da osecam taj bol boli me i levi bubreg tj,jedna tacka i kao da mi prolaze zmarci kroz besiku na dole da i to nesto nema veze sa peskom,cisto da cujem sta misllis,HVALA...

Nista bez nalaza urina.

Za pocetak pozdrav svima i hvala na ovom korisnom topic-u :D

Imam dva pitanja. Prvo, proslu menstruaciju sam imala 25.11. i trajala je kao i obicno, ali sam onda 11.12. ponovo dobila. Tj. imala sam krvarenje koje je trajalo koliko i menstruacija, ali mnogo manjeg obima i nije bolelo onoliko jako kao obicno. Mislila sam da to nije nista cudno, jer sam imala ispite i bila sam pod stresom tih dana, pa sam mislila da je mozda zbog toga. Ali sada nisam sigurna da li se to racuna u menstruaciju ili ne, posto posle toga nisam dobila, pa sam se zabrinula, i bas zbog toga imam i drugo pitanje: koliko su pouzdani obicni testovi na trudnocu koji ispituju urin i mogu da se kupe u apoteci, da li je test krvi mnogo pouzdaniji i da li moze da se obavi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji? Inace, moj ginekolog je na odmoru, pa ne mogu njemu da se obratim, a brinem se svakim danom sve vise.

Unapred hvala na odgovoru

Najpouzdanije je analiza bHCG iz krvi i radi se u svakoj privatnoj laboratoriji.

Koliko je moguce zatrudneti od one tecnosti (pre sperme) koje je bilo poprilicno puno unutar vagine. Pri tom je sexualni odnos bio treci dan nakon zavrsetka menstruacija (to su valjda neplodni dani).

Hvala unpared na odgovoru.

A koji je tacno precizni separator izmedju one tecnosti 'pre sperme' i same sperme?? :shock: Jedan spermatozoid je sasvim dovoljan.

Moguce je, sasvim. O verovatnoci je glupo i pricati, jer ako se tebi desi, i 1% za tebe je 100%, zar ne? Ako ocekujes da ti olaksamo time sto cemo reci da nije moguce, i da sigurno nisi trudna - nista od toga, na zalost. Nadamo se da nisi (ako to ne zelis) ali da je moguce - moguce je.

Ako ne planirate trudnocu, koristite kondom. I ne samo zbog prevencije trudnoce.

Bila je obicna tecnost.. koja je uvek prisutna u velikoj kolicini.. a kondom smo kasnije upotrebili, kad je bio konacan ishod.
Posle koliko vremena je efikasno popiti onu tabletu? jer je proslo vec 24h?

Ta ista obicna tecnost sadrzi po koji spermatozoid. Verovatnoca je normalno manja nego da je ejakulirao ali je moguce... Tabletu, ako mislis na "za jutro posle" mozes da popijes do 72 sata posle odnosa, s tim da sto je pre popijes veca je verovatnoca da se spreci trudnoca.

Velika je verovatnoca da sam u neplodnim danima, jer mi je ciklus vise nego redovan i precizan. Kupila sam tablete, pise da se koristi u riizicnim danima 11-18 dana ciklusa.. jos uvek se dvoumim da li da je popijem. Ipak to nije zdravo cesto koristit.. Ovo bi mi bio prvi put, hvala bogu :D

Ovako: rezultat testa krvi je beta HCG rezultat 0.9, jedinica mIL/mL, referentne vrednosti do 5, metoda CMIA. E sada, koliko ja shvatam nisam trunda jel da? Tamo su mi rekli lekar ce ti sve objasniti, a posto je moj lekar na odmoru onda reko da pitam vas :)
Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back