Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cula sam da ce od decembra da se pojavi u prodaji kod nas, cena joj je oko 100E, a valjda je potrebno da se primi 2 ili 3 u odredjenom vremenskom periodu...A da cula sam da je za one koji nemaju virus, ali ko zan. Da li neko od doktora zna odgovor na ovo pitanje?

Mozte li da mi objasnite nalaz:Uterus promera 68x51x41mm.istanjenog endomterijalnog ehoa.Desni ovarijum 33x28mm,solidne gradje,levi ovarijum 36x28mm,sa folikulom 22mm.
Dr kaze da je sve u redu.
Sta znaci "istanjenog endomterijalnog ehoa"?

mmaallaa:
cula sam da ce od decembra da se pojavi u prodaji kod nas, cena joj je oko 100E, a valjda je potrebno da se primi 2 ili 3 u odredjenom vremenskom periodu...A da cula sam da je za one koji nemaju virus, ali ko zan. Da li neko od doktora zna odgovor na ovo pitanje?
http://www.moderna-dijagnostika.hr/hrv/aktualne_teme/prikaz.asp?id=69
P.S. ja sam na odmoru, nisam na liniji non stop ali kad budem imala prilike bacicu pogled sta se desava.
Budite dobri!

Jel moze neko da mi odgovori da li su vlazne maramice za intimnu negu zaista sigurne za npr. ciscenje nakon odnosa u nedostatku kupatila i da li mogu da izazovu neke infekcije ili promene u Ph vagine ako sam se dobro izrazila.
Hvala

viktorijabg:
Mozte li da mi objasnite nalaz:Uterus promera 68x51x41mm.istanjenog endomterijalnog ehoa.Desni ovarijum 33x28mm,solidne gradje,levi ovarijum 36x28mm,sa folikulom 22mm.
Dr kaze da je sve u redu.
Sta znaci "istanjenog endomterijalnog ehoa"?

Ako je pregled bio za vreme menstruacije pitam se odakle ti folikul od 22mm??? Pa još kad čujem neke lekare kad kažu da je nemoguće zatrudneti u toku menstruacije kosa mi se diže na glavi! Da, endometrijum ti je tanak zato što si u prvoj fazi ciklusa, dan za danom i on će se podebljati, bez panike tako treba.

maša:
Ako je pregled bio za vreme menstruacije pitam se odakle ti folikul od 22mm??? Pa još kad čujem neke lekare kad kažu da je nemoguće zatrudneti u toku menstruacije kosa mi se diže na glavi! Da, endometrijum ti je tanak zato što si u prvoj fazi ciklusa, dan za danom i on će se podebljati, bez panike tako treba.
A sto se cudis zbog folikula?

zato što folikul treba u ovulaciji 14 dana ciklusa da bude toliki. Veličina tvog folikula je dovoljna da dodje do oplodnje a ti si koliko sam videla još uvek u menstruaciji, pa mi je to malo čudno

Radila sam u GAK Narodni Front briseve i rezultati su:
cervikalni bris-sterilno, vaginalni-STAPHYLOCOCCUS AUREUS. Takođe, hlamidija, mikoplazma i ureaplazma-negativno.
Simptomi koje imam su peckanje i malo pojacan sekret. Moja lekarka radi u ponedeljak i utorak, pa me zanima da li treba da uradim jos neke analize pre nego sto odem kod nje?

Nakon terapije sa mycoril vaginaletama i ginodaktanol vaginaletama opet mi je nalaz isti, (III stepen u direktnom preparatu dominira nalaz normalne bakterijske flore roda lactobacillus i nadjeno prisustvo leukocita), pa me zanima koliko je ozbiljno da ni pored terapije nisu postignuti rezultati i ako moze neko da mi pojasni o kojoj se bakteriji ili upali radi.
Hvala

Bleiz: da li ti je utvrdjena III grupa sekreta pa ti je zbog toga radjen vaginalni bris, ili su ti prosto uradili vaginalni bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu i staf. i tako dosli do nalaza? Ukoliko je utvrdjena III grupa sekreta, a zatim radjen vaginalni bris i nadjen staf. ides sa rezultatom kod svoje doktorke da ti po potrebi ordinira terapiju. Ukoliko nije radjena grupa sekreta, mozes pored staf. infekcije imati i jos neku koja ne pripada III grupi sektreta: kandidu, ili trihomonas (ovbe daju pojacan sekret i svrab i peckanje). Dakle, ne znam sta da ti kazem, sem da malo preciznije ostavis podatke kad sledeci put postujes. U medjuvremenu javi se svom lekaru.

heretica: prva strana teme, prvi post, crvenim slovima, pa onda eventualno pitanje ako nesto nije jasno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back