Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na nekoliko mesta sam procitala da pilule za kontracepciju deluju tako sto u organizmu stvore stanje hormonalne trudnoce. Da li to znaci da dolazi i do povecavanja nivoa beta hcg hormona, pa bi onda ako se rade neki testovi na trudnocu (iz krvi ili test iz prodavnice) pokazivali da je doslo do trudnoce kod zenskih osoba koje koriste pilule? Hvala!

please!!!!!!!!! Da ne bih trazila po prethodnih 100 strana, mozete li da mi kazete jel normalno to sto mi je krvarenje produzeno, pocela sam sa da pijem YASMIN pilulice za kontracepciju pre 9 dana (kad mi je poceo ciklus), obicno krvarim maximum 7 dana, danas je 9. i krvarenje je nastavljeno (onako braonkasto), jel to normalno????
p.s. Povremeno me i bolucka pri dnu stomaka a i bubuljice su brojnije (i ako je ginekolog rekao da ce biti obrnuto).

jeca...:
please!!!!!!!!! Da ne bih trazila po prethodnih 100 strana, mozete li da mi kazete jel normalno to sto mi je krvarenje produzeno, pocela sam sa da pijem YASMIN pilulice za kontracepciju pre 9 dana (kad mi je poceo ciklus), obicno krvarim maximum 7 dana, danas je 9. i krvarenje je nastavljeno (onako braonkasto), jel to normalno????
p.s. Povremeno me i bolucka pri dnu stomaka a i bubuljice su brojnije (i ako je ginekolog rekao da ce biti obrnuto).
Reakcija na pilule je individualna, kod nekoga se javljaju upravo takve tegobe.
Nekada je potrebno da prodje neko vreme da se organizam navikne na pilule.
No svakako ako se problem bude nastavljao javi se svom ginekologu da ti promeni pilule.

no_angel:
Da li je blago tamnjenje bradavica jedan od simptoma trudnoce?Koliko potamne u trudnoci,drasticno,ili samo promene nijansu? Moze li to biti jedini simptom da je zena u drugom stanju?
Zavisi kakva ti je put,kod zena tamnije puti tamnjenje je jace izrazeno.
Ne, ne moze biti jedini simptom trudnoce.

Ne!
To znaci da je nivo estrogena i progesterona visok kao u trudnoci sto salje signal hipofizi da ne izaziva ovulaciju , zapravo hipofiza ima lazan signal da je nastupila trudnoca i ne izaziva ovulaciju putem FSH.
Nema nikakve veze sa BHCG-om.

Draga Dr,
Posle 4 pozitivna testa trudnoce, danas sam otisla u Dom zdravlja "Vracar" na prvi pregled. Poslednja menstruacija mi je bila 15. jula, a dobijam na 23-24 dana. To bi znacilo da sam negde 4 nedelje trudna. Dr me nije pregledala, samo mi je dala da uradim neke analize (krv, mokraca, toksoplazmoza).

Pitanje: UZ su mi zakazali tek za 19. septembar jer nema slobodnih termina. Da li je to i suvise kasno? Da li da odem kod privatnika? Kad bi bilo najbolje da odem na prvi UZ? Potpuno cu poludeti od cekanja.

Unapred hvala

dobar dan, sad vec vece!!! pijem logest, treci mesec i pre sedam dana sam preskocila jednu tabletu. nisam bila u mogucnosti da posetim ginekologa i svratila sam u apoteku, dge su mi rekli da nastavim da pijem dalje redovno. predpostavljam da je zastita prestala ili oslabila ali nisam sigurna. danas je doslo do predpostavljam rizicnog odnosa i sad me zanima sta da radim posto svog ginekologa mogu posetiti tek za mesec dana. hvala!

dobar dan, sad vec vece!!! pijem logest, treci mesec i pre sedam dana sam preskocila jednu tabletu. nisam bila u mogucnosti da posetim ginekologa i svratila sam u apoteku, dge su mi rekli da nastavim da pijem dalje redovno. predpostavljam da je zastita prestala ili oslabila ali nisam sigurna. danas je doslo do predpostavljam rizicnog odnosa i sad me zanima sta da radim posto svog ginekologa mogu posetiti tek za mesec dana. hvala!

Pitanje za nasu Dr, pijem Logest oko 1 godinu bez pauze i sada sam na polovini jedne kutije. Sinoć i danas sam dobila jako trnjenje u nogama i bolove u nogama koji mi nisu dali da spavam dok nisam popila Brufen. Imam problema sa izraženijim venama i slabiju cirkulaciju, 36 godina i nisam pusac (dvoje dece). Pošto znam da je Logest problematičan za cirkulaciju, da li da odmah prestanem da pijem isti ili da da nastavim pa posle odmora (u septembru) odem kod lekara. Da li je uopšte moguće da Logest može dovesti do takvih bolova u nogama?

Hm, zar Logest nije za mlade devojke? Pitam ovo i iz razloga sto Logest pijem vec 2 godine(od 18.) i zanima me dokle mogu da pijem, kako da znam da li treba da ih menjam i da li je uopste potrebno menjati ih kad se dodje u odredjene godine? Hvala

Da li se predmenstrualne migrene mogu ikako ublažiti?

Imam 24 godine, relativno redovne menstruacije (na 30 do 40 dana), ne pušim, ne pijem....Ne znam šta da radim kad dođe PMS, imam osećaj da mi ogromna klešta stiskaju glavu, ne mogu normalno da funkcionišem, nekad ide do te granice da mi bude muka, imam vrtoglavice, nemam snage u mišićima....Eto. Nije svaki mesec isto, ali ponekad je stvarno nepodnošljivo.

_Look_Of_Expectancy_:
Hm, zar Logest nije za mlade devojke? Pitam ovo i iz razloga sto Logest pijem vec 2 godine(od 18.) i zanima me dokle mogu da pijem, kako da znam da li treba da ih menjam i da li je uopste potrebno menjati ih kad se dodje u odredjene godine? Hvala
Mislis da bi sa godinama trebala da menjas kontracepciju?
Naravno da ne, pilula ne trazi odredjeno godiste.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back