Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanima me da li rezultati cervikalnog brisa na hlamidiju, ureaplazme i mikoplazme mogu da budu pogresni u koliko je osoba kojoj se radi bris pod antibioticima? Konkretno, ja sam primala injekcije gentamicina, lecila sam se od urinarne infekcije. Rezultat na sve tri vrste bakterija je bio negativan. Kasnije mi je palo na pamet da bi antibiotici mozda mogli da uticu na nalaz, ali kada sam bila u ordinaciji, zaboravila sam da pitam ginekologa. Unapred hvala!

Zanima me da li je normalno da nakon odnosa sperma iscuri iz vagine?Da li sve treba da iscuri ili ne?Ja nisam posle toga ustajala ali je sperma ipak iscurela mislim krenula da curi nekih 10 ak minuta kasnije.

Koliko dana treba da prodje da bi se dovicin izbacio iz sistema? Pitam zbog injekcije protiv gripa, kada cu smeti da je primim?
A zanima me i kada ce kontracepcija imati ponovo potpuno dejstvo - poslednja dva dana terapije dovocinom su mi se poklopila sa prva dva dana novog ciklusa uzimanja Yasmin-a?
I jos nesto, osecam bol sa desne strane u predelu jajnika kada se savijem da podignem nesto malo teze na primer. Juce sam bila na hladnom slabo obucena neko vreme, pa sam se verovatno malo prehladila, ali da proverim posto me ne boli iz cista mira nego eto u tim nekim pozama i pri podizanju tereta (nesto ne verujem da je slepo crevo...).
Hvala!!!!!!!!!!!!

Vec smo rekli da ne dajemo odgovore na pitanja boli me levo, desno, kad uradim ovo ili ono.Moze biti hiljadu razloga zbog cega boli, ako boli javi se svom lekaru.
Vakcinu protiv gripa mozes da primis kad se orgazam oporavi, znaci kad apsolutno nema nikakvih znakova infekcije i nakon pregleda kod lekara.
Sto se tice kontracepcije, taman dok se zavrsi ciklus kontraceptivi ce delovati punim efektom.

pozdrav svima.
imam jedno pitanjce, mozda ce zvucati glupo, ali mene bas interesuje...vec 3 meseca koristim YASMIN tablete, i od njih su mi porasle grudi ...mislim....imam 37 god, nije mi bas vreme da dobijam grudi, al ajd...ko da sam stavila silikone..interesuje me da li se to desilo zbog njih, ili je mozda posledica uklanjanja ciste na jajniku, koja mi je stvarala probleme, tipa dobijanja menstruacije na 15 dana...posle operacije, ciklus se normalizovao.,
hvala unapred

dr:
Vec smo rekli da ne dajemo odgovore na pitanja boli me levo, desno, kad uradim ovo ili ono.Moze biti hiljadu razloga zbog cega boli, ako boli javi se svom lekaru.
Vakcinu protiv gripa mozes da primis kad se orgazam oporavi, znaci kad apsolutno nema nikakvih znakova infekcije i nakon pregleda kod lekara.
Sto se tice kontracepcije, taman dok se zavrsi ciklus kontraceptivi ce delovati punim efektom.

A da, ja zaboravila da nema toga, nema veze proci ce :) ;) salim se, necu vise da postavljam takva pitanja :)

Ovaj, ali ja sam prosle godine primila vakcinu, a i tada sam imala ureaplazme verovatno (da podsetim- III grupa oduvek, gin. nikad nije rekla da treba da vadim bris, tek sam to uradila pre par nedelja...)... a na kontrolni bris treba da cekam 2-3 nedelje, zar ne...

...ako sam poslednju menstruaciju dobila 21.11.... a nezashticeni odnos imala 2.12, a ovulacijsko (pretpostavljam) krvarenje imala 4.12, (shto je 3 dana ranije...), kolika je shansa da cu ostati u drugom stanju? :) zvuchi ko zadatak za trecake.... :) :)
inache, menstruacija mi je na 28 - 33 dana....
poz.

sovra:
A da, ja zaboravila da nema toga, nema veze proci ce :) ;) salim se, necu vise da postavljam takva pitanja :)

Ovaj, ali ja sam prosle godine primila vakcinu, a i tada sam imala ureaplazme verovatno (da podsetim- III grupa oduvek, gin. nikad nije rekla da treba da vadim bris, tek sam to uradila pre par nedelja...)... a na kontrolni bris treba da cekam 2-3 nedelje, zar ne...
Kad sam rekla da nema infekcije,mislila sam da nema prehlade,temperature,kaslja, curenja iz nosa,proliva, upale mokracnih puteva...

Pozdrav svima. Imala sam detaljan ultrazvucni pregled i doktor mi rece da mi je lijevi jajnik pomjeren iza materice. Ponekad i osjetim ziganje, u sredini ciklusa otprilike. Imam 28 godina i nisam radjala. Zanima me da li to predstavlja veliki problem i imam li razloga za pretjeranu brigu? Opteretilo me i stalno osluskujem tu lijevu stranu

vesna353:
Pozdrav svima. Imala sam detaljan ultrazvucni pregled i doktor mi rece da mi je lijevi jajnik pomjeren iza materice. Ponekad i osjetim ziganje, u sredini ciklusa otprilike. Imam 28 godina i nisam radjala. Zanima me da li to predstavlja veliki problem i imam li razloga za pretjeranu brigu? Opteretilo me i stalno osluskujem tu lijevu stranu
Ako nema promene na jajniku to je onda samo anatomska varijacija polozaja.
Sto se tice ziganja, to moze biti u vezi sa ovulacijom koja se desava u sredini ciklusa.

U 13 sam nedelji trudnoci i na usni mi je izasao herpes (herpes labialis). Interesuje me kakve posledice taj herpes moze da ostavi na plod.
Hvala unapred
Nikakve ,samo vodi racuna da ne diras rukama usne pa ne daj Boze da posle toga ne operes ruke a odes u wc.Taj labialni herpes ne sme da predje na genitalije.
Isto vazi i za seksualni odnos....nadam se da je jasno o cemu govorim.

Postovana Dr,
Pre nedelju dana spavala sam prvi put sa deckom sa kojim sam vec neko vreme...Odmah nakon toga,osetila sam neko golicanje i svrab u predelu vagine.Pogledala sam dole i na otvoru videla neke 2 vrlo male (oko 1 cm) izrasline boje koze...Drugarica mi je rekla da je to 99 % neka gljivica i da nije strasno,s obzirom da sam je osetila odmah nakon odnosa.Rekla mi je da kupim Vaginalete Poliginaks i tablete Orvazil,koje treba da pijemo oboje.Danas mi je peti dan kako to koristim,al ne osecam da mi je ista bolje..Znam da moram da idem na pregled ali se plasim...Molim za bilo kakvu pomoc!
Hvala!

sharpej:
Postovana Dr,
Pre nedelju dana spavala sam prvi put sa deckom sa kojim sam vec neko vreme...Odmah nakon toga,osetila sam neko golicanje i svrab u predelu vagine.Pogledala sam dole i na otvoru videla neke 2 vrlo male (oko 1 cm) izrasline boje koze...Drugarica mi je rekla da je to 99 % neka gljivica i da nije strasno,s obzirom da sam je osetila odmah nakon odnosa.Rekla mi je da kupim Vaginalete Poliginaks i tablete Orvazil,koje treba da pijemo oboje.Danas mi je peti dan kako to koristim,al ne osecam da mi je ista bolje..Znam da moram da idem na pregled ali se plasim...Molim za bilo kakvu pomoc!
Hvala!

E, pa, stvarno.....! Da ti je drugarica rekla da promenu namazes hlorovodonicnom kiselinom - ti bi je verovatno poslusala?! Potpuno si neozbiljna! Lekovi se ne piju na svoju ruku, zato sto su drugarici (ili komsiji sa petog sprata) bas 'dobro cinili'! Naravno0 da se ne osecas bolje, a jos je gluplje sto si naterala i decka da bez ikakve potrebe takodje pije lekove koji mu nista ne znace!! Ako ste dovoljno zreli za seks, budite dovoljno zreli da cuvate svoje zdravlje. Naravno da moras kod ginekologa, promene moraju da s evide, bris da se uzme, da se utvrdi o cemu se radi, da li je po sredi virusno, bakterijsko, gljivicno oboljenje, da se uradi eventualni antibiogram i odredi osetljivost uzrocnika na antibiotik, pa TEK ONDA da se daju adekvatni lekovi. Dakle, dosta si se izglupirala nedelju dana, i jos i momka uvukla u to, sa gutanjem lekova i stavljanjem vaginaleta po preporuci drugarice; a sad lepo ajde kod lekara da dobijes adekvatnu preporuku sta ti je ciniti. To nije nista strasno da bi se ti plasila (ginekoloski pregled, mislim, a to sto imas nemam pojma sta je po opisu), ako imas do 19 godina mozes se javiti na Institut za majku i dete na ginekologiju, radila je dr Kaca Sedlecki sa omladinom, i jako je fina i pazljiva. Ako ne javi se svom lekaru opste prakse i svom ginekologu u DZ. Mislim da je klinika Narodni Front imala i mozda i sad ima ambulantu za rad sa adolescentima, proveri. Mozes otici i sa momkom (njega ne mogu pregledati naravno, ali vam mogu reci da li eventualnu terapiju treba da sprovodiote u paru). I ubuduce - koristite kondom. Seksualno prenosive infeklcije se lece, trudnoca se moze prekinuti (ne preporucujem, samo kazem) ali SIDA ubija svaki put.

Ma sto je najgore,imam 22 godine,al nikad nisam bila kod ginekologa,plasim se bruka!Znam da sam retard,al moracu stvarno da odem...A to sto i on pije,bas me briga kad mi je preneo,sledeci put cu otrov da mu sipam i da kazem da je to terapija :) :evil:
Hvala u svakom slucaju...

Eeeeeeeeeeeee,polako, koci...
Prvo, krajnje si neozbiljna. Ti si ta koja odgovaras za svoje postupke, to sto nisi koristila kondom to je tvoja greska i niko ne moze da ti bude kriv zbog toga do tebe same.
O tome koji nivo idiotizma je da uzimas lekove za koje ne znas za sta se koriste na svoju ruku,po preporuci drugarice i pri tome i decku da das iste te lekove o tome necu ni da govorim.
Dakle ,kreni prvo od licne odgovornosti i brige za sopstveno zdravlje pa onda imas pravo nekome drugom da kazes nesto na tu temu.

Ma znam ja sve to,al mama od te moje drugarice je isto doktorka,pa je nju pitala,kaze da ti lekovi nisu stetni,i da odem kod ginekologa tek ako mi od istih ne prodje...A te Orvagil tablete sam uzela slabiju dozu,sto mi je i rekla,al mi je muka od njih strasno...Ma ja i bez ovog problema moram na pregled al ga izbegavam non-stop...

A jel moguce da je to nesto strasno?Znam da ne moze nista bez pregleda,al nestrpljiva sam...I jos nesto me interesuje!Kako je moguce da su te vaginalete Poliginaks toliko mekane da sam jednu prilikom stavljanja probusila noktom?!Da li je to normalno ili se opet samo meni dogodilo?Dosadna sam...

Moja sestra je proslog ponedeljka dobila menstruaciju, i trajala je normalno kao i uvek (5 dana), medjutim juce je opet pocelo, ali ne krv kao prva tri dana ciklusa, vec onako kao kad se ciste jajnici. O cemu se radi (posto joj se to desava prvi put) i da li treba da ide kod lekara?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back