Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uradila CV bris, rezultat je pokazao da je u direktnom preparatu nadjen veci broj polimorfonukleara. Ginekolog mi savetuje da u nekoj od laboratorija uradim bris, ili test na hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu (do sada to nisam nikad radila, a imam 37 godina). Zelela bih jos neko misljenje!?

dr:
Ne razumem u cemu je problem, nalaz vaginalnog sekreta ukazuje na infekciju, trazi se izolovanje uzrocnika infekcija brisom.
Problem je sledeci: Vec desetak godina imam ranicu na grlicu materice (komentar mog starog i novog ginekologa je da je ne treba dirati, jer cim vaginalni sekret bude normalan i to ce se srediti). Medjutim, nista. Sekret bude normalan, prodje izvesni period pa opet. Ranica je i dalje tu. Savet je da kupim vaginalni irigator i da se ispiram cajem od kantariona dva puta nedeljno, jer je ginekolog misljenja da sam jedna od zena koje su podlozne sekretima. Nisam dobila nikakvu terapiju povodom rezultata CV brisa, rekla je da kad uradim sve one briseve, koje sam prosli put navela, da dodjem u februaru na kontrolu, pa da vidimo sta smo postigli!
Zelim da cujem i Vase misljenje u vezi navedenog. Pozdrav

Dr mi je propisao terapiju - 2 kutije Logesta, pa na kontrolu, s tim da mi je rekao da prvu kutiju pocnem ne 1. vec 5. dana ciklusa, pa me zanima da li ja obavezno moram napraviti pauzu 7 dana posle 21 tablete ili drugu kutiju pocinjem 1. dana sledeceg ciklusa? Mozda je pitanje glupo, ali prvi put pijem pilule i nisam sigurna sta je ispravno, buni me to sto sam pocela 5. dana ciklusa.

Jedno kratko pitanje. Posle terapije sa Diane35 koja mi nije odgovarala, dr mi je prepisala Cilest pilule. Od njih imam probleme sa mucninom u odredjenom periodu dana. Pijem ih ujutru. Htela bih od sledece kutije da ih pijem uvece kako bih taj period kada mi se javljaju mucnine prespavala. Ono sto ne znam jeste kad treba da pocnem, da li dan ranije (znaci 7.dan pauze uvece) ili tog dana kada bih inace pocela,samo uvece.

Pri poslednjem ginekoloskom pregledu doktorka mi je uzela vaginalni i cervikalni bris. Rezultat vaginalnog je grupa III a cervikalni je u redu. Rekla mi je s obzirom da je cervikalni ok, vaginalni nema velikog znacaja.Da li je to tacno, s obzirom da nemam previse poverenja u svoju doktorku?
hvala

Ajmo na pocetak teme, nije vaginalni bris nego pregled vaginalnog sekreta, u tom slucaju ne znam sta bi bio cervikalni bris jer se to radi u laboratorijama, mislis na papa test?

Ok, to menja stvar ali samo delimicno.Cervikalni bris ne daje odgovor na pitanje da li postoji infekcija hlamidijom,mikoplazmom,ureaplazmom (ti brisevi se posebno uzimaju i zasejavaju)...sto znaci odgovor na tvoje pitanje je, treba da iskljucis postojanje ove 3 infekcija ,ako ti nalazi budu negativni onda III grupa nema znacaja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back