Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hey...
Owako...hmmm, da ja sam nowa owde... :)
Pochela sam da pijem logest pre dva dana (kada sam i dobila), ali deshawa se to da meni uopshte ne curi krw....wec kao sekret neke braon bOje i to jako malo...cak sam i ulozak skinula!
Pa se pitam el to oke, i el tablete deluju...???
Ono...zelim da imam odnose....pa me zanima el sam zasticena????
U napred...hwala... :))))

Hey...
Owako...hmmm, da ja sam nowa owde... :)
Pochela sam da pijem logest pre dva dana (kada sam i dobila), ali deshawa se to da meni uopshte ne curi krw....wec kao sekret neke braon bOje i to jako malo...cak sam i ulozak skinula!
Pa se pitam el to oke, i el tablete deluju...???
Ono...zelim da imam odnose....pa me zanima el sam zasticena????
U napred...hwala... :))))

Pilule daju umanjeno krvarenje, i krace trajanje ciklusa.
Strpi se jos malo, odnose i onako ne treba imati za vreme ciklusa, koristila ili ne koristila pilule.

Ja vec mesecima pijem logest. Dobijam cetvrtog dana po ispijanju kutije i onda pocinjem sa sledecom. Tako sam razumela doktorku,da cim dobijem pocinjem sa novom! Sada vidim da je ta pauza od sedam dana neophodna. Sta da radim? Jesam li poremetila svoj ciklus? Moze li da dodje do nekih zdravstvenih problema? Molim Vas da mi sto pre odgovorite!

Niis nista poremetila, kada budes u prilici porazgovaraj sa svojom doktorkom, mozda se niste dobro razumele a mozda ti je sa razlogom tako savetovano uzimanje pilula.

Postovani doktore,

Interesuje me da li je moguc ostanak u drugom stanju ukoliko nije doslo do penatracije spolnog uda u vaginu,znaci bez sexualnog cina,samo igra prstima,ali se on kratko vrijeme nalazio blizu vanjskog dijela mog soplnog organa?? Moram naglasit da je doslo do istjecanja malo (par kapi) providne tekucine iz spolnog uda,al ne u vaginu i nije doslo do orgazma niti do svrsavanja sa njegove strane.Zadnju menstruaciju sam dobila 17.6 a trajala je do 22.6,ovo se desilo sinoc.I moram naglasiti da nikad nisam imala spolne odnose,i sad me brine da li je moglo nesto te tekucine da dospije do rodnice.

Molim vas za pomoc, nisam sigurna ali mislim da imam sve sto ukazuje na hemoroide. Pa me zanima kom doktoru da se obratim i da li je neophodam pregled i kakav je taj pregled uopste? Da li boli? Hvala vam puno!!!

Treba da se obratis svom lekaru opste medicine, a on/ona ce te dalje uputiti na pregled kod hirurga.
Potrebno je utvrditi sta je tacno problem, spoljasnji, unutrasnji hemoroidi, u kom su stepenu...

Postoji cela tema o hemoroidima gde mozes naci vrlo korisne savete.

Ovako,zanima me sta je zapravo cista torkvata(izvinjavam se unapred ako se ne pise tako,laik sam)i kakve posledice ostavlja Pre izvesnog vremena sam zbog neceg sto su,cini mi,se tako nazvali bila 8 dana u bolnici,primala longacef i pila ciprocinal,a orvazil mi je brzo ukinut jer sam uzasno povracala od njega.Nisam operisana.da li bi neko mogao da mi objasni sta je to zapravo jer lekar pod cijim sam nadzorom u to vreme bila ne praktikuje razgovor sa pacijentima pa sam o svom stanju morala da se informisem preko sestara.Mnogo bi mi znacilo.Hvala.

Postovana dr,
Bila sam pre par dana na redovnom pregledu, i uz napomenu da planiram trudnocu, uradjjen mi je pregled plus kolposkopija-sve u redu.
Evo nalaza-papa II grupa, bethesda:bcc
na razmazu je prisutno malo eritrocita i leukocita, celije pretezno gornjih slojeva skvamoznog epitela i endocervikalne, bez znakova atipije
chlamydia trachomatis je negativna
mycroplasma hominis je negativna
ureaplasma urealyticum je negativna
i u brisu vagine i u brisu cerviksa:
lactobacillus spp
nije izolovana candida spp
Samo me zanima da li je u redu ovaj nalaz, jer kad sam otisla po rezultate doktorka nije bila tu?
I da li postoji jos nesto sto bih trebala da proverim, s obzirom na planiranu trudnocu?
Unapred hvala!
Pozdrav:)

Postovana dr,
Bila sam pre par dana na redovnom pregledu, i uz napomenu da planiram trudnocu, uradjjen mi je pregled plus kolposkopija-sve u redu.
Evo nalaza-papa II grupa, bethesda:bcc
na razmazu je prisutno malo eritrocita i leukocita, celije pretezno gornjih slojeva skvamoznog epitela i endocervikalne, bez znakova atipije
chlamydia trachomatis je negativna
mycroplasma hominis je negativna
ureaplasma urealyticum je negativna
i u brisu vagine i u brisu cerviksa:
lactobacillus spp
nije izolovana candida spp
Samo me zanima da li je u redu ovaj nalaz, jer kad sam otisla po rezultate doktorka nije bila tu?
I da li postoji jos nesto sto bih trebala da proverim, s obzirom na planiranu trudnocu?
Unapred hvala!
Pozdrav:)

Krvnu sliku :)
Sve je ok, samo napred i sve najbolje!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back