Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pretrazivao sam o ovome i nisam nista konkretnije nasao.
na kozi polnog organa, od dole niz mokracni vod, a pri vrhu,
i na sluzokozi (ovom prevrnutom delu) postoje nekakve potkozne kvrzice mozda 1mm u precniku.
na sluzokozi su grupisane pljosnato dok na ovom spoljnom delu nisu, vec su jedna po jedna i ima par komada.
belicaste unutrasnjosti, tvrde (ne mogu se iscediti). nikakvih drugih simptoma nemam, nikakvih poteskoca u odnosima, ne bole, ne peku, kao da i nisu tu. ne secam se kada sam ih prvi put primetio ali imam ih od rodjenja(22god imam), nisam ih mogao dobiti u medjuvremenu.
prema onome sto sam ja gledao na internetu, to lici na herpes, ali nije ni blizu onako crveno intenzivno odvratno kao na tim slikama, niti imam igde drugde na telu toga.

Moja kuma je u 32 nedelji trudnoce,od 27 nedelje je pila Ginipral i Verapamil jer je imala bolove i otvorila se 2cm.Dok je pila to,sve je bilo ok. U cetvrtak je isla u Gradsku bolnicu kod druge doktorke na uz,koja bi trebalo da je porodi,i ona joj je ukinula ove lekove i od juce ih ne pije... Danas je dobila opet bolove,pa je interesuje da li sme da se vrati na Ginipral,jer je napravila pauzu od dva dana,da li bi to skodilo? Dala joj je samo Utrogestan vaginalete...
Hvala...

pretrazivao sam o ovome i nisam nista konkretnije nasao.
na kozi polnog organa, od dole niz mokracni vod, a pri vrhu,
i na sluzokozi (ovom prevrnutom delu) postoje nekakve potkozne kvrzice mozda 1mm u precniku.
na sluzokozi su grupisane pljosnato dok na ovom spoljnom delu nisu, vec su jedna po jedna i ima par komada.
belicaste unutrasnjosti, tvrde (ne mogu se iscediti). nikakvih drugih simptoma nemam, nikakvih poteskoca u odnosima, ne bole, ne peku, kao da i nisu tu. ne secam se kada sam ih prvi put primetio ali imam ih od rodjenja(22god imam), nisam ih mogao dobiti u medjuvremenu.
prema onome sto sam ja gledao na internetu, to lici na herpes, ali nije ni blizu onako crveno intenzivno odvratno kao na tim slikama, niti imam igde drugde na telu toga.

http://www.medicina.hr/clanci/biserni_pristici_penisa.htm

Ovako nesto?

Moja kuma je u 32 nedelji trudnoce,od 27 nedelje je pila Ginipral i Verapamil jer je imala bolove i otvorila se 2cm.Dok je pila to,sve je bilo ok. U cetvrtak je isla u Gradsku bolnicu kod druge doktorke na uz,koja bi trebalo da je porodi,i ona joj je ukinula ove lekove i od juce ih ne pije... Danas je dobila opet bolove,pa je interesuje da li sme da se vrati na Ginipral,jer je napravila pauzu od dva dana,da li bi to skodilo? Dala joj je samo Utrogestan vaginalete...
Hvala...

Nista na svoju ruku.

Opet ja, kratko i konkretno pitanje:
Da li smem da pijem eritromicin i kontraceptivne tablete mercilon?

Doktorica mi je rekla da popijem 2-3 tablete prvog leka, to je kaze mala doza, iako je lek od 500mg.
I da pijem 3l vode dnevno, zbog klamidije, jer kako ona kaze IgG se ne leci nego se mora podici imunitet, a tada i klamidija nestaje.
Nekako meni sve ovo zvuci kao u bajci ali nisam sigurna, pa ako znate, bicu zahvalna na odgovoru.

Poslednju menstruaciju sam imala 31.05. Suprug i ja smo poceli da radimo na bebi,pa me zanima kad bi mogla da uradim test,jako sam nestrpljiva:sad2:
Inace,menstruaciju dobijam na 35 dana od kad sam prestala da pijem kontracepciju,uvek je tacna...
Da li moram da sacekam 4.07 kad mi je vreme za sledecu ili mogu test da uradim malo ranije? Mnogo mi je da cekam cak do tad...:eek:
Hvala...

dr, bila bih vam zahvalna da odgovorite i na moje pitanje i ako znate da mi kazete sta znaci ovaj rezultat

ELISA TEST na klamidiju: IgM <0.8 negativan<0.8 granican >0.8-<1.1 pozitivan >1.1
IgG <0.8 isto kao i za prethodno!

da li moguce da partner nema ako ja imam IgG 22U/ml.
jer je gore prepisan test partnerov.

hvala!

pozdrav!
molim za pomoc! nakon drugog poroda, primetila sam nesto na izlasku iz rodnice. otisla sam kod svog ginekologa koji mi je rekao da je to spustena sluznica, uzrok jakih napona pri porodu. da to nije problem i da ce se povuci. proslo je puno vremena, a sluznica se nije povukla! daali je to veliki problem i moze li da dovede do neceg ozbiljnijeg? hvala unapred!

Opet ja!
Imam pitanje za kumu...Mozda sam dosadna,ali ona je panicarka i odmah misli na najgore...
Pojavio joj se svrab u predelu analnog otvora,pa je interesuje da li hemoroidi mogu nastetiti bebi...Inace,u 33 je nedelji...

dr, bila bih vam zahvalna da odgovorite i na moje pitanje i ako znate da mi kazete sta znaci ovaj rezultat

ELISA TEST na klamidiju: IgM <0.8 negativan<0.8 granican >0.8-<1.1 pozitivan >1.1
IgG <0.8 isto kao i za prethodno!

da li moguce da partner nema ako ja imam IgG 22U/ml.
jer je gore prepisan test partnerov.

hvala!

Moguce je, bice da ima dobar imunitet.

pozdrav
ja sam nedavno imala spontni pobačaj
radila sam kiretažu i nakon toga koristila lijekove PANCEF,ERGIMETRIN I LACTOGYN
Kada sam završila sa tim terpijama bila sam još i baktrim kako bi spriječila svaku upalu.
Nedavno sam doživila šok, jedan dr mi je rekao da sam trebala primiti inekciju nakon 72 sata posle pobačaja a ja to nisam primila.Ona se prima ako je žena rh negativna krvna grupa.Dr mi nisu vadili krv a ja nisam sigurna koja sam krvna grupa.Hoću li moći ponovo zatrudniti iako nisam primila tu inekciju.Prestrašena sam i ne znam kako da savladam taj strah.ŠTA DA RADIM????
Uskoro trebam vaditi nalaze i do toda neću znati koja sam krvna grupa ali me zanimaju posljedice ukoliko sam rh negativna???????

Poslednja izmena:
Imam problem. Menstruacija mi kasni 6 dana, što i nije uobičajeno. Imam slabu glavobolju, tupe slabe bolove u donjem stomaku kao kad treba da dobijem, desi mi se da imam osećaj kao da sam dobila, međutim ono bude samo rozikasto-braonkasti iscedak i na tome stane.Malo me bole krsta i stalno mi se spava, i to je to. Inače juče sam radila test na trudnoću i bio je negativan. Da li i dalje postoji mogućnost da sam trudna ili je nešto drugo u pitanju?

pozdrav
ja sam nedavno imala spontni pobačaj
radila sam kiretažu i nakon toga koristila lijekove PANCEF,ERGIMETRIN I LACTOGYN
Kada sam završila sa tim terpijama bila sam još i baktrim kako bi spriječila svaku upalu.
Nedavno sam doživila šok, jedan dr mi je rekao da sam trebala primiti inekciju nakon 72 sata posle pobačaja a ja to nisam primila.Ona se prima ako je žena rh negativna krvna grupa.Dr mi nisu vadili krv a ja nisam sigurna koja sam krvna grupa.Hoću li moći ponovo zatrudniti iako nisam primila tu inekciju.Prestrašena sam i ne znam kako da savladam taj strah.ŠTA DA RADIM????
Uskoro trebam vaditi nalaze i do toda neću znati koja sam krvna grupa ali me zanimaju posljedice ukoliko sam rh negativna???????

da, injekcija se prima ako je zena rh negativna a muskarac rh pozitivan.
Sto znaci da morate da utvrdite svoju krvnu grupu i krvnu grupu partnera.

Imam problem. Menstruacija mi kasni 6 dana, što i nije uobičajeno. Imam slabu glavobolju, tupe slabe bolove u donjem stomaku kao kad treba da dobijem, desi mi se da imam osećaj kao da sam dobila, međutim ono bude samo rozikasto-braonkasti iscedak i na tome stane.Malo me bole krsta i stalno mi se spava, i to je to. Inače juče sam radila test na trudnoću i bio je negativan. Da li i dalje postoji mogućnost da sam trudna ili je nešto drugo u pitanju?

Izvinjavam se ako cu zvucati grubo, dosla sam sa posla i malko sam nervozna a dodatno me izludjuje ljudska glupost.
Molim te, stavi prst na celo i zapitaj se sta bi trebalo da ti odgovori neko u virtuelnom prostoru na tvoj post.
Nisam vidovita, nemam kristalnu kuglu, ne mogu znati da li si trudna a da li moze biti nesto drugo, moze.
I to svasta. A i ne mora.
A test moze biti lazno pozitivan i lazno negativan, pa ti sad vidi.

Jeli ti sad lakse?
Pobogu!
Odlazak kod ginekologa nije pao napamet?

Izvinite sto upadam ovde, mislim da je moje pitanje u vezi vag sekreta u vezi ove teme. Radila sam ICSI uspesno pre vise od mesec dana, moj Dr mi je da o da uradim standardne analize u trudnoci izmedju ostalog grupu sekreta koja kaze da sam treca grupa i ima dosta leukocita. Pretrazujuci ovde na postovima, vidim da vecina povezuje trecu grupu sa hlamidijom, ureaplazmom i mikoplazmom. Ja sam te nalaze radila pocetkom godine (kao i suprug) i bili su negativni. Da li neko iskusniji moze da mi kaze koja vrsta bakterija moze da bude u trecoj grupi? U mom gradu se ne rade te analize pa bih morala da idem u drugi grad. Zanima me da li to moze da utce na trudnocu, jer moj ginekolog mi je rekao da to nije tako strasno. Hvala unapred!

dr:
Nemoj prekidati,nastavi sa pilulama, nisi nista poremetila.
Posto dobijas ciklus nakon 3 dana po zavrsetku kutije, ukoliko pravis pauzu 7 dana,to znaci da novu kutiju pocinjes da uzimas 4tog dana ciklusa,u tom slucaju nekoliko dana po pocetku uzimanja pilula koristi dodatnu zastitu.

Ja vec mesecima pijem logest. Dobijam cetvrtog dana po ispijanju kutije i onda pocinjem sa sledecom. Tako sam razumela doktorku,da cim dobijem pocinjem sa novom! Sada vidim da je ta pauza od sedam dana neophodna. Sta da radim? Jesam li poremetila svoj ciklus? Moze li da dodje do nekih zdravstvenih problema? Molim Vas da mi sto pre odgovorite!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back