Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ginekolog na godisnjem, pomagajte!

Pijem Diane35 vec 10 meseci, danas bi trebalo da popijem 14. pilulu te desete kutije. Medjutim, imam zakazan kolonoskopski pregled u opstoj anesteziji za 17. jun a tada bi trebalo da mi bude drugi dan menstruacije. E, sada... cula sam da kontracepcijom moze da se ubrza ili odlozi ciklus pa me zanima koliko ranije da prestanem sa Dianom kako bih dobila ranije (dakle da mi se zavrsi do 17. juna)? Menstruacija mi traje 5 dana i dobijam je cetvrti dan po prestanku uzimanja kontracepcije. Ovo nikada ranije nisam radila pa se ne bih usudila sada pa isprobavam, a posto je u pitanju ozbiljna stvar neophodno mi je da dobijem ranije (ili kasnije) od uobicajenog.
Molim Vas za savet. Hvala!

p.s. jos jedno pitanje. da li mogu davati krvne analize (biohemija i krvna slika) kad imam menstruaciju? Da li to moze da menja rezultate? Urin svakako ne bih dala.

Poslednja izmena:
Ginekolog na godisnjem, pomagajte!

Pijem Diane35 vec 10 meseci, danas bi trebalo da popijem 14. pilulu te desete kutije. Medjutim, imam zakazan kolonoskopski pregled u opstoj anesteziji za 17. jun a tada bi trebalo da mi bude drugi dan menstruacije. E, sada... cula sam da kontracepcijom moze da se ubrza ili odlozi ciklus pa me zanima koliko ranije da prestanem sa Dianom kako bih dobila ranije (dakle da mi se zavrsi do 17. juna)? Menstruacija mi traje 5 dana i dobijam je cetvrti dan po prestanku uzimanja kontracepcije. Ovo nikada ranije nisam radila pa se ne bih usudila sada pa isprobavam, a posto je u pitanju ozbiljna stvar neophodno mi je da dobijem ranije (ili kasnije) od uobicajenog.
Molim Vas za savet. Hvala!

p.s. jos jedno pitanje. da li mogu davati krvne analize (biohemija i krvna slika) kad imam menstruaciju? Da li to moze da menja rezultate? Urin svakako ne bih dala.

Da, pilulama moze da se pomeri ciklus, no kao sto smo vise puta rekli mi ovde nikome ne savetujemo terapije pa tako necemo ni tebi.
Ukoliko ti je ginekolog na godisnjem uvek postoji neko ko ga menja te ti savetujem da se pokonsultujes ipak sa nekim ko cete pogledati u ordinaciji, videti tvoj karton...
Google naravno daje obilje informacija na ovu temu.
http://www.21dan.com/tema/tempiranje_menstruacije.jsp

P.S. Mozes dati krv za vreme trajanja ciklusa.

Da li bi neko mogao da mi kaze od koliko sati na institutu "Batut" uzimaju briseve (vaginalni bris je u pitanju)? Doktorka mi je rekla da uzimaju do 9 sati ujutru, ali ja na zalost nisam pitala od kad, a otisla bih ranije. Hvala unapred!

dakle, na pregledu kod ginekologa rečeno mi je da imam ranicu na grliću materice... na moje pitanje 'jel opasna i šta s njom da radim' doktorka mi je preporučila da stavljam neke vaginalete kad god se setim... ne sećam se, međutim, da li je rekla da su to vaginalete kantariona, joda ili čega već...
nije mi rađena kolposkopija ili bilo kakvi testovi vezani za tu ranicu... inače na taj pregled sam otišla zbog svraba, peckanja i nekakvih ranica koje su se dole pojavile i za to mi je doktorka prepisala daktanol vaginalete i mast i bioclin multi-gyn gel... opet i za to mi je samo uzela bris i ništa više od testova...

da li je moguće da ta ranica nema veze sa ovom infekcijom (tako mi je doktorka rekla)?
da li da uzmem te vaginalete kantariona ili joda i koje?
ima li neko info koliko koštaju te analize koje je očigledno trebalo da obavim u mikrobiološkoj laboratoriji na medicinskom fakultetu?

Dobar dan svima!
imam jedan problem: tokom menstruacije imam strasne bolove u stomaku, vrtoglavicu, bole me noge a i svaki put povracam!:bljak:Napominjem da sam nevina i da mi se nije ustalio ciklus, pa bi htela da znam da li je to nesto normalno ili bi trebala da posetim lekara??

Pomoc!!! Trazim drugo misljenje doktore!!
Suprug ima azoospermiju i predlozena nam je vestacka-vantelesna. On ce kad dodje vreme raditi punkciju. Ja moram da radim hormone , folikulometriju, pa piti hormone....
Pitanje 1: zasto moram da radim i laparaskopiju bez ikakve naznake problema(to mi deluje jako sadisticki!!! )??? Problema nikad nisam imala.
Pitanje 2 : zar mora biti vantelesna?

hvala

Odgovor 1: kakvu laparoskopiju i otkud znamo zasto morate da je radite, nigde to niste pominjali, a i nista op VAma ne znamo.
Odgovor 2: Ne mora biti uopste, ako necete. Ali kakva bi bila ako ne vantelesna?
Sugestija: imate celu temu o vantelesnoj oplodnji, mozda tamo pronadjete neki odgovor ili nekoga sa slicnim iskustvom, neophodno je da je potrazite pretrazivacem.

Imam jedno pitanje...
Koji je normalan pritisak u trudnoci?
Moja drugarica je u 34 nedelji trudnoce,i kad joj je doktorka merila pritisak,jednom je bio 130/90 i jednom 120/80...Digla je frku i odmah joj dala da pije Methildopa od 250mg,a inace pije i Verapamil i Ginipral...

Bas imam problem i nisam uspela da nadjem slican medju temama pa cu da pitam : Bukvalno iz cista mira je poceli da me boli dole, tj stidne usne i klitoris:roll: Tj. to je nekakav javi vid peckanja. Da poludis na samu pomisao oblacenja farmerica!!! Nisam u gradu u kom mi je dr i ne mogu da se obratim drugom. A zaista mi se place jer ne znam sta da radim Inace, cesto imam Candidu al sad mislim da nije . I partnera je pocelo da boli... Inace redovno se kontrolisem, a sa njim sam godinama...
Hvala na bilo kakvoj pomoci samo da stigne sto pre:worth:

U kom si gradu?
Sigurna sam da imas bar negde nekakavu laboratoriju, da das nalaz urina i urinokulturu za pocetak.
Posto oboje imate tegobe , treba oboje da se pregledate.
A kod ginekologa ces morati, druge nema.

Pozdrav svima na forumu.
Interesuje me vaše mišljenje o lubrikantima u toku seksualnog odnosa i njihovog uticaja na začetak deteta.

Da li veštački ili prirodni lubrikanti (koristimo ih radi lakšeg seksualnog odnosa) mogu negativno uticati na začeće deteta ?

Takođe me interesuje da li postoje neki lubrikanti koji olakšavaju seksualni odnos ali i ne ometaju spermatozoide da dođe do oplodnje ?
Na internetu sam npr. našla lubrikant "PreSeed Lubricant" koji navodno omugućava lakšu oplodnju i da li se može naći u slobodnoj prodaji...

Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
Maki.

Аха, значи на то се мисли.

Ок.

Али како можемо да кажемо да су оне трећа група, кад се оне не идентификују на тај начин, већ имунолошким тестовима?
Дакле, оне не подлежу тој анализи.

Чак, мој гинеколог (проф. са факултета) неће ни да ми ради даље анализе ако се установи трећа група, осим ако у брису не постоје леукоцити.

Зато мислим да није адекватно рећи да се оне крију иза треће групе или да је карактеришу, јер могу оне бити присутне у секрету и кад је четврта, пета или шеста група.

Значи, не крију се оне по дифолту иза треће групе.

Др мора жену да упути на посебне анализе кад су оне у питању, без обзира коју групу секрета има.

Нпр. ја једном годишње одрадим те брисеве на своју руку.

htela sam da pitam u vezi jednog problema koji imam,naime radi se o tome da sam isla na ginekoloski pregled pre nekih dva meseca i ustanovljeno mi je crvenilo na grlicu materice,zatim sam radila briseve prvi nalaz mi je bio 3 grupa zatim sam radila drugi bris zbog povisenih pmn leukocita na hlamidiju i jos neke bakterije ali je sve bilo negativno!otisla sam kod drugog ginekologa i dao mi je vaginalete.moj problem je u tome sto pre ginekoloskog pregleda i vadjenja briseva nisam imala nikakvih problema a posle toga poceo je da mi se s vremena na vreme javlja osecaj toplote vagine kao da mi se dole bridi a cini mi se da nema promene boje taj osecaj je bio i pre vaginaleta.ima 2 meseca od pregleda a meni se taj osecaj javlja i dalje!ako ima neke veze to mi je bio prvi put da odem kod ginekologa i bas sam se istraumirala pa se pitam da nije na nervnoj bazi da je to osecaj od ovih vrucina?hvala unapred

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back