Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro, ok. i dalje me zanima kako se jos moze preneti, da li moze prljavim rukama? ja imam chlamidya IgG 22U/ml. ja ne znam da procitam test u potpunosti, ali znam da pise ovako: negativan: <10, graničan: 10-15, Pozitivan: >15. moj rezultat je 22. Prema tom podatku mislim da se može nešto reći, ali samo oni koji to razumeju, kod mene to nije slučaj!

I da li streptococcus AGALACTIAE ima veze sa polnim prenošenjem, da li je opasna i koliko? Otkrivena mi je i ona u isto vreme sa klamidiom.

Radila si test iz krvi?
IgG ukazuje na staru infekciju, znaci nije nesto sto si skoro pokupila.
Prljave ruke... to bih sad morala da puno objasnjavam a da budem fina da bih ti rekla kako se prenosi prljavim rukama.;)

u međuvremenu sam se čula sa mojim ginekologom, rekla mi je da u principu mogu i da produžim i da skratim - samo što će mi u tom drugom slučaju prestati zaštita, ali da nekih drugih posledica ne moram da se bojim - da popijim 14 umesto 21 dražeju i da čim počne krvarenje počnem sa sledećom kutijom kao redovnom. ostajem 12 dana

a sta ako menstruacija pocinje 3 dana posle zadnje popijene pilule??? da li i u tom slucaju pijem cim pocne krwarenje ili ipak prawim pauzu od 7 dana???

dr:
Radila si test iz krvi?
IgG ukazuje na staru infekciju, znaci nije nesto sto si skoro pokupila.
Prljave ruke... to bih sad morala da puno objasnjavam a da budem fina da bih ti rekla kako se prenosi prljavim rukama.;)
radila sam i iz krvi i bris. taj nalaz koji sam ovde prepisala je iz krvi.
da li mozes i da mi kazes jos sta podrazumevas pod "dugo"...
Hvala, razumem ovo u vezi sa rukama... :S

Kao sto sam ti vec rekla, na temi koju smo zakljucali.
Ukloni promene koje imas, pretpostavljam da imas kondilome jer njih najcesce izazivaju HPV tip 6 i 11.
Redovno se kontrolisi, koristi kondom.
Specificne terapije nema.

Prenose se seksualnim kontaktom ali se promene mogu naci i van podrucja genitalija (oralna sluznica, jezik, pluca, larings...)

Poslednja izmena:
Inace ovo mi je drugi partner u zivotu. Sa prvim je uvek odnos bio sa kondomom osim pri oralno sexu a sa drugim partnerom (sa kojim sam i sada) je bilo bez zastite. Da li postoji ikakva sansa da sam HPV dobila od prvog?

dr, molim te da mi napises sta si mislila pod "dugo" pre nekoliko odgovora... vazno mi je da bih znala od kog partnera sam je mogla dobiti...
hvala ti u napred, mnogo cenim tvoj trud koji pokazujes ovde, na forumu...

Pozdrav! od svog lekara dobila sam upute za vaginalni i cervikalni bris da proverim da li je sve normalno, za prvi je rezultat II grupa(shto sam iz navedenih tekstova shvatila da je normalno) a za drugi pishe da patogena bakterija nije izolovana,sta to znachi? i kakva je to bakterija? hvala unapred

dr, molim te da mi napises sta si mislila pod "dugo" pre nekoliko odgovora... vazno mi je da bih znala od kog partnera sam je mogla dobiti...
hvala ti u napred, mnogo cenim tvoj trud koji pokazujes ovde, na forumu...

Dugo, par meseci, a moglo je da bude i pre godinu, dve dana...Ne mogu ti definisati tacan vremenski period, zao mi je.

Pozdrav! od svog lekara dobila sam upute za vaginalni i cervikalni bris da proverim da li je sve normalno, za prvi je rezultat II grupa(shto sam iz navedenih tekstova shvatila da je normalno) a za drugi pishe da patogena bakterija nije izolovana,sta to znachi? i kakva je to bakterija? hvala unapred

Patogene bakterije nisu izolovane- nema ih.

Zanima me kako se zove faza cetvrtog dana ciklusa, jer sam radila analize cekajuci da mi ciklus pocne, ovog puta posle 65 dana!!!!
Prolaktin je jako uvecan, 17OH progesteron, kortizol, trombociti, LDL holesterol. I to ako sam ja gledala prave vrednosti, iz folikularne faze :(((

Zanima me da li bi mogli da mi date kratko objasnjenje za moje rezultate.
Krv sam dala cetvrtog dana ciklusa, u folikularnoj fazi.
Trombociti: 541 ( 140 do 450 x 10^9/L )
Protrombinsko vreme : 11,7 (10,7 do 14,2 sec)
INR: 0,93 ( bez terapije 1,00 do 1,25 )
Kortizol: 709 (jutarnja 138 do 690 nmol/L)
17OH progesteron: 3,6 ( 0,2 do 1.3 ng/ml)
Prolaktin: 702 ( zene: 40,00 do 530,00 mIU/L )
Eozinofili: 11,0 (0,5 do 8,o % )
Holesterol: 6,39 ( pozeljno do 5,0 mmol/l)
LDL 4,00 (pozeljno do 2,50)
Sve ostale analize su u normalnim granicama, ukljucujuci i ostale reproduktivne hormone, kao i hormne stitne zlezde.
Napominjem da je naglaseno u nalazima da je serum hemolizirao i da su trombociti dva puta brojani.
Na sta sve ovo ukazuje?
Bitno pitanje: Ima li veze tj. uticaja na ovakvo stanje analiza, Beta streptokok hem. izolovan gin. brisem pre mesec dana i lecen cefaleksinom?

Pozdrav, ja sad nesto citam po forumu pa da vas pitam, da li bi vredelo da ja sad uradim HPV tipizaciju ako sam skinula kondilome pre cetri godine(tad mi to niko nije rekao da uradim), posto su mi se sad pojavile nezne promene na grlicu?

Zanima me da li bi mogli da mi date kratko objasnjenje za moje rezultate.
Krv sam dala cetvrtog dana ciklusa, u folikularnoj fazi.
Trombociti: 541 ( 140 do 450 x 10^9/L )
Protrombinsko vreme : 11,7 (10,7 do 14,2 sec)
INR: 0,93 ( bez terapije 1,00 do 1,25 )
Kortizol: 709 (jutarnja 138 do 690 nmol/L)
17OH progesteron: 3,6 ( 0,2 do 1.3 ng/ml)
Prolaktin: 702 ( zene: 40,00 do 530,00 mIU/L )
Eozinofili: 11,0 (0,5 do 8,o % )
Holesterol: 6,39 ( pozeljno do 5,0 mmol/l)
LDL 4,00 (pozeljno do 2,50)
Sve ostale analize su u normalnim granicama, ukljucujuci i ostale reproduktivne hormone, kao i hormne stitne zlezde.
Napominjem da je naglaseno u nalazima da je serum hemolizirao i da su trombociti dva puta brojani.
Na sta sve ovo ukazuje?
Bitno pitanje: Ima li veze tj. uticaja na ovakvo stanje analiza, Beta streptokok hem. izolovan gin. brisem pre mesec dana i lecen cefaleksinom?

Iza brojeva su ljudi.
Sa svojim tegobama, klinickim slikama, podacima, istorijom bolesti i sta se trazi....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back