Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svasta,pa da li je tebi les zivo ljudsko bice,da li les moze da izrazava svoju volju???Ovde imas obostranu volju,to ti je kao kad bi ti rekla "ajde idi zakljuci ugovor sa mrtvakom"-da li bi to moglo Ne jer je za to potrebna obostrana volja,primer je banalan ali hocu da kazem da nije isto

Drugim recima, samo su dve stvari beskonacne. Jedna je kosmos, a druga je ljudska glupost, ali za ovo prvo jos uvek nismo sigurni. Ovde se postavljaju sve interesantnija pitanja i analogije. Da mi je znati odakle li ovi ljudi crpe toliku mudrost...

Uvek mogu da se odsele na mesto gde ce ih tolerisati!:bye: U SAD-u ima najvise tolerancije pa svake godine orgijaju po ulicama! Cemu?

Mozda si u pravu. Dakle, stoji to da je moguce da parada moze prerasti u naviku gde se homoseksualci bespotrebno kur.ce. Znas kako, kad pobedis posle dugogodisnje bitke onda je tesko odoleti da se malo kur.cis.

Ali..

Jesi pricao nekada sa nekim homoseksualcem iz SAD? Sta kaze koliko se osecaju ravnopravnim tamo? Ne znam koliki je nivo tolerancije u SAD i ne znam odakle je ta brojka. Jel to neka anketa?

Kampanji protiv Parade ponosa prikljucio se i DSS svojim najnovijim sramnim saopstenjem u kojem apeluje da se takva manifestacija ne odrzi radi bezebednosnih rizika. Da li to znaci da bilo koji skup koji DSS ubuduce prijavi, bilo koji njihov politicki protivnik moze da sabotira pretnjom da ce da baci bombu u masu, i tome slicno, pa bi oni potom odustali od takvog skupa? Jeftina i providna budalastina! Toliko mimikrije postoji ovih dana - svi su kao zabrinuti za bezbednost ucesnika, a zapravo time samo nastoje da uplase sto vise ljudi i odbiju ih od ucesca. Nema nikakvih bezbednostnih rizika. Policija je duzna da spreci bilo kakva nezeljena desavanja, ne samo delovanjem na dan parade! Sposobni su oni za to, samo ako postoji volja. :cool:

I uopste cemu tolika frka? Na koji nacin ova manifestacija, homoseksualci i ostale seksualne manjine ugrozavaju moj zivot? Ne razumem. Takve manifestacije ne bi ni postojale kada povodom ovakvih pitanja ne bi postojala tenzija u drustvu. Svaki covek ima pravo da se udruzi i organizuje sa drugim ljudima i javno manifestuje neki svoj stav ako misli da je to neophodno. Verovatno da potoje neki razlozi koji odredjeni deo drustava motivise da organizuje takvu jednu manifestaciju.

Smesno je poredjenje sa nekakvom paradom plavusa i tome slicno. Zaista, pa ko brani plavusama da se na taj nacin organizujju??? Je li bi postojale tolike tenzije povodom toga??? Mislim odgovori su vrlo jednostavni, ali ljudska glupost je jako komplikovana.

Bez obzira na pedere i one koji su protiv, zeleo bih samo da se osvrnem na to da je policija duzna. Daj, pa policija je bila isto tako duzna i da reaguje kada su pripadnici JSO u civilu tukli ucesnike onih setnji posle izbornih kradja. I da li su koga zastitili? Sta sve pise u zakonu a kako zivot izgleda, dodje mi da upitam da li to neko ovde zivi u Diznilendu. Pa ako moze, i ja bi da zivim tamo.

Bez obzira na pedere i one koji su protiv, zeleo bih samo da se osvrnem na to da je policija duzna. Daj, pa policija je bila isto tako duzna i da reaguje kada su pripadnici JSO u civilu tukli ucesnike onih setnji posle izbornih kradja. I da li su koga zastitili? Sta sve pise u zakonu a kako zivot izgleda, dodje mi da upitam da li to neko ovde zivi u Diznilendu. Pa ako moze, i ja bi da zivim tamo.

Vremena se menjaju.

Mozda si u pravu. Dakle, stoji to da je moguce da parada moze prerasti u naviku gde se homoseksualci bespotrebno kur.ce. Znas kako, kad pobedis posle dugogodisnje bitke onda je tesko odoleti da se malo kur.cis.

Ali..

Jesi pricao nekada sa nekim homoseksualcem iz SAD? Sta kaze koliko se osecaju ravnopravnim tamo? Ne znam koliki je nivo tolerancije u SAD i ne znam odakle je ta brojka. Jel to neka anketa?

Nisam imao prilike jer ne znam nijednog,ali SAD vazi za najliberalniju zemlju uz Holandiju sto se svega tice i ona je uzor svetu,takodje u svakim Holivudskim serijama postoje likovi koji su gej,ali to kao da je obavezno da se stavi po jedan gej u seriju,odrzavaju parade bez problema,zastupaju i bore se za parava pedera u drugim zemljama i kud ces vise od toga? To im je obecana zemlja pa nek idu da paradiraju u SAD!:mrgreen:

Au kako bi ove liberale poslao kod popa Brane na koju nedelju njegovog tretmana! :mrgreen: Ko ne zna o cemu se radi to je onaj lik sto je tukao lopatom narkomane u rehabilitacionom centru,bije gore od interventne!Kakve gluposti lupate,a najjaci su mi ove dve klinke koje samo znaju da napisu lupio si glupost ... Smesni ste,nebi me cudilo i da su gej! U mom gradu sam sa drugarom video nekog cicu oko 50 godina,okicen kajlama od zlata,obukao je uske bokserice,zenske papuce i malo zensko prsluce i krenuo kroz grad(a prakticno je go i odvratno izgleda) i sretnemo ga ja i drug i pita ga moj ortak jel se to spremas za paradu? Lik mu obrusi spremam se,jel ti smeta i krene dalje,a ovaj uzme kamencinu i krene da ga juri da ga pogodi! Sva sreca ga omasio,da ga je pogodio,ubio bi ga jer je kamen bio ogroman!
E,svaka mu cast,trebao je lobanju da mu otvori.;)
Hm, bas to...znaci ljude koji imaju tuberkulozu, rak i sl. ne treba tolerisati , i treba ih tuci jer su oni, boze moj, bolesni....

Kako lupas,strasno...:dash::dash:
Veze sa zivotom nemas...

Ja gledao jedan svedski film pre (to je i jedini svedski film koji sam ikada gledao). Momak prevario decka sa devojkom i decko se iznervirao, uzeo auto i izgubio oko u saobracajku. :/ Teska romantika.

Nego, mozda im vlada dozvoljava ali ne znam kako ih okolina prihvata? Ne bih donosio zakljucke tako brzo, barem sto se mene tice.

Poslednja izmena:
najjaca fora je to sto je rad trebao da ima tekmu u subotu, i ovi iz uprave pedercina i lezbaca (mamu im *****) trazili da se odlozi utakmica za nedelju....ludaci, pa ovi ce ionako da dodju...sad imaju slobodan dan...:lol:

p.s. meni ****** nisu jasni ae lezbace i da razumem trunku, ne vole nas muskarce debile :D, ali ja da zamislim da ebem nekog muskarca pored toliko (lepih) zena???? PA KO TO PODRZAVA TAJ NIJE PRI SEBI, ebala vas EU, jos malo pa ce nas terati da se poubijamo da bi im pristupili....mrs BRE

to oni upravo postavljaju tebi pitanje- kako ti mozes da volis zene.....sad da ne ulazimo u to iz kojih razloga je taj covek *****(dal od rodjenja, ili su ga neke druge drustvene ili neke druge prilike "naterale" )....jos veci problem je to uzdizanje navijaca....najjace je ono: bog nam je svedok, to radimo u ime boga....mislimmmmmm breeeeeee hehehehehhehee....tezak lol....u svakom slucaju ja sam vise da opet zivis normalno izvan tog sveta i time ti ne odmazes nikom, ne stetis nikom....nasiljem nista se ne resava postize se jos gora situacija....to sve nam upravo i radi zapad....ali siguran sam da se nece sve zavrsiti na ovome....

Poslednja izmena:
Kakvih sve gluposti ovde nema.Strasno...:dash:
Poredite invalide sa pederima?!To samo budala moze da uradi...
A vi koji ste za paradu,pa uzmite lepo vodite ih kuci pa se je.bite s njima...

oces vodu i secer? :P

ne, poredjenje je bilo cist upit kreptove logike. posto kaze da ugrozavanje okoline nije relevantno (ili je nepostojece) i posto kaze da se ne treba tolerisati jer je poremecaj, bolest, onda sam postavio to pitanje cisto da bih skapirao o cemu decko prica. :)

jer dosta hendikepiranih ne mogu se izlecit te se prilagodjavaju novom zivotu. tako slicno i sa gejevima.

narkomani imaju mnogo vise problema sa okolinom nego homoseksualci, pa opet biraju sami taj put....razlika izmedju narkomana i pedera je u tome sto ****** moraju naci partnera, a narkomani drogu.Sve ostalo, vrbovanje i indoktrinacija, pravdanje postupaka, je isto...

Ja bih samo jos da dodam, po cenu da se ponovim: Nije me briga za tudje seksualne orijentacije i slobode.To sto ja ne pripadam tom delu populacije, ne znaci da ih mrzim.Parada je losa ideja zbog previse tenzija sa obe strane.Niko ne brani pederima i lezbijkama da svoje stavove afirmisu poput drugih koji moraju svoje zahteve i probleme resavati na nekom drugom mestu, a ne sprecavajuci saobracaj.Tim pre, sto neko rece, nastupaju 20-og bez nekog vidljivog zahteva,"samo" popularizujuci svoja opredeljenja.
E, pa to vec spada u nametanje svoje volje.

Potseticu cenjene forumase, da je Gay lobi u Americi u pocetku, nastupao skoro nevino obrazlazuci svoja uverenja, pristojno obuceni...danas, imamo internet i iz prve ruke (mislim da i na ovom forumu imate linkove) mozete videti u sta se to pretvorilo.Satanisticke maske, skaredna (ili nikakva) odeca, ispoljavanje seksualnih fantazija, vrsenje seksualnih cinova (svih vrsta) na ulici, razvratnost i perverzija.

Smatram da ako bi se sada dopustila parada ponosa, da bi vec sledece godine imali "evropsko" ponasanje pedera i u nasem gradu.(uz odgovarajucu koreografiju)

Pitanje je slozeno po svim ravnima, ali je odgovor prost: obuzdati strasti, ne deklarisati se javno, svoja seksualna opredeljenja cuvati za intimu svog stana.
Vec jednom rekoh: mozda nekada, u dalekoj(nadam se )buducnosti, bude uslova za paradiranje te vrste. Za sada, svako normalan TREBA da se protivi takvoj vrsti izopacenosti.

Jos jedna istorijska istina glasi da su sva drustva koja su ispoljavala razvrat i neogranicenost , to cinila na kraju svog postojanja.Prosto zato sto razvrat vodi u degradaciju ostalih vrednosti nuznih za opstanak covecije vrste.

Slazem se u potpunosti sa prethodno iznetim stavovima.

oces vodu i secer? :P

ne, poredjenje je bilo cist upit kreptove logike. posto kaze da ugrozavanje okoline nije relevantno (ili je nepostojece) i posto kaze da se ne treba tolerisati jer je poremecaj, bolest, onda sam postavio to pitanje cisto da bih skapirao o cemu decko prica. :)

jer dosta hendikepiranih ne mogu se izlecit te se prilagodjavaju novom zivotu. tako slicno i sa gejevima.

Ne treba secer i voda...
Nisam ni video da si ti poredio,ali nema veze da ti odg...
Pa nije covece to isto.Kako mozes da poredis jednu pedercinu sa invalidom?
Od invalida ne moras da pazis dupe.:mrgreen:
Stvarno si bre lik kad mozes to da poredis...:dontunderstand:

Najrizičnija manifestacija u Srbiji: Na gej paradu samo sa narukvicama!

Beogradska Povorka ponosa biće jedan od najbolje obezbeđenih skupova
ikada održanih u našem glavnom gradu. Učesnike skupa, koji se održava
u nedelju na Platou ispred Filozofskog fakulteta, obezbeđivaće čitava dva
obruča policije
, na ulazima će biti postavljeni detektori za metal, biće
zabranjeno unošenje čak i mobilnih telefona, a obezbeđene su i posebne
narukvice za učesnike, po kojima će se oni raspoznavati.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=79955&sectionId=37

...ма може и 100 обруча полиције да их обезбеђује,...али
нико неће спречити "птице" да их одозго покаке...:zcepanje:

.

Ne treba secer i voda...
Nisam ni video da si ti poredio,ali nema veze da ti odg...
Pa nije covece to isto.Kako mozes da poredis jednu pedercinu sa invalidom?
Od invalida ne moras da pazis dupe.:mrgreen:
Stvarno si bre lik kad mozes to da poredis...:dontunderstand:

Da, da, razumem sta hoces da kazes. Ali krepto se odrekao svog argumenta o 'ugrozovanju okoline' kao nebitan jer jelte to je bolest i dovoljno je da je bolest da ne bi tolerisali. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back