Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ali koji je jebeni licemer ovaj jerotije...kao..protiv je "parade",pedera i to..a rekao je da bi najopustenije vozio pedera...znaci kad su pare u pitanju..sve moze...ne postoji princip..prodaje se vera za vecheru...kapiram da mu ****** plate,da bi promenio i stav o njima i da bi otvorio temu koja podrzava tu "paradu" :neutral:

inace...koliko god se ovde blebetalo desice se sledece...

-posto ****** ocigledno imaju podrsku u politickim krugovima "parada" ce se odrzati,iako se lezbejska i pederska udruzenja razmimoilaze u stavovima povodom toga,lezbejke su protiv jer smatraju da nije trenutak,a ****** su za.
-"parada" ce biti prekinuta cim pocne,jer ce GOMILA navijaca,ultranacionalista i besnih gradjana u nameri da se domognu pedera,poceti peglanje sa murijom koje ce biti nevidjeno mnogo,****** ce se razbezati i kao i prosli put.."parada" ce biti inicijalna kapisla,a frka sa murijom ce biti main event (70% pomenutih upravo zbog toga i dolaze)
-shachica pedera koje budu navatali na rubovima tzv. "parade",t.j. van od strane murije obezbedjenog prostora ce dobiti po nosu najstrasnije i to je to.

i
-"parada" ce biti prekinuta cim pocne,jer ce GOMILA navijaca,ultranacionalista i besnih gradjana u nameri da se domognu pedera,poceti peglanje sa murijom koje ce biti nevidjeno mnogo,****** ce se razbezati i kao i prosli put.."parada" ce biti inicijalna kapisla,a frka sa murijom ce biti main event (70% pomenutih upravo zbog toga i dolaze)
o.
nema nista od toga, tresce se gora, rodice se mis...

napokon se i amfilohije oglasi kakva parada ponosa, parada nemorala i srama
hoce li i pahomije da se oglasi? mislim, on bi trebao biti expert po pitanju homoseksualizma, bilo bi zanimljivo cuti njegovo misljenje...

Procitaj ostale postove koji imaju argumente,na njih nijedna nemate odgovore a vamo se hvatate za sitnice u drugim postovima,poznata mi je ta taktika ali ne pali kod svakog!;)
Meni je dovoljno reci jednom ne, i ne spopadam ljude! A ako bih nekad preterao nek mi slobodno devojka sveze samarcinu ili pikslu nek mi rokne od glavu(a to mi se nikad nebi desilo jer sam normalan)!;)

<<<<Cekaj koje vi argumente imate:
-to nije prirodno(kao da je bilo ko od nas kompetentan da sudi o tome)
-bog nije tako hteo-ovo necu ni da komentarisem
-a sto oni moraju da setaju u gacama-znaci,jel' vama treba da se crta?
eto to su vam ,kao,neki argumenti,a ostalim trabunjanjem samo ispoljavate svoju homofobiju..............
.znaci zivo me interesuje da li cetebiti tako ubedljivi i istrajni ako vam jednog dana sef bude gay...........
..ili cete mozda da ga cmacete u dupe "pedersko"?

Procitao sam, vise od pola teme unazad i boli me qurac sta onaj gorepomenuti kaze. Masa je uvek bila stoka i bice. Nisu homosi od toga pravila izuzeti, niti Bogom dani. To za oblacenje koliko je zastupljeno u gej populaciji ja sudim po onome sto vidim. A vidim ih i takve i sasvim normalne. Fascinira me ipak cinjenica da na tako masovnim okupljanjima ipak mozes videti vise svakakvih nenormalnih izdanja, nego normalnih. I to da ima sirom grada raznih frikova, svakako odevenih je tacno i oni time isticu svoju posebnost. Mada moram da primetim da ipak ne paradiraju iako nije tacno ono sto bi sad zaustila da kazes da njih niko ne dira i niko ne diskriminise. Molim te, priseti se sad predrasuda koje smo ovde nebrojeno puta procitali o nekim narkomanskim metalcima koji slusaju neku satanisticku muziku i sede na ladnom betonu. I kad bi takav kosat, sa crnom majcom punom smrti otisao da trazi neki posao, svako bi ga izbacio i posla kod frizera i krojaca, sasvim sigurno. Ipak on zbog toga nece da paradira i trazi svoja prava da se ponasa kako hoce, nego ce buntovnichi neko vreme dok na kraju ne shvati da treba da podvije rep ipak i prihvati osnovne civilizovane norme.
To kako ce gej parada u praksi izgledati, to cemo tek da vidimo... a sa tim pricama, ma neeeceee oni, manite me se. Mozda nece danas, ali ni juce nisu imali paradu pa su se za nju ipak izborili, a sutra ce mozda kad se okuraze i da nam namecu razne perverzije po ulicama kao nesto normalno, ne treba ga se stideti i qurac palac. Cao s tom pricom, negde mora da se lupi shakom o sto. I posebno ta prica o pravima i osnovnim ljudskim pravima je klascina prevara za jacanje lobija. Nemaju za koja prava da se bore, kad su im vec sva osnovna ljudska prava zagarantovana ustavom ove zemlje... ili su oni mozda posebni ljudi sa posebnim potrebama, pa za njih moramo da definisemo posebna prava? Jok, naravno da nisu, samo oni hoce da naprave nesto posebno od sebe. Ja nisam cuo da je neki gej umro od gladi i bolesti, jer ga niko nije zaposlio i drzava ga nije lecila o sopstvenom trosku? Jel cuo neko mozda?
A to sto svakako i sigurno postoji jedna diskriminacija, koja se ogleda u netrpeljivosti odredjenog, ne malog broja, strejt ljudi, to je nesto s cime se pametan covek mora pomiriti. Nasa civilizacijska svest jos nije i nece skoro prevazici tu boljku, a pravljenje parade je sve samo ne nacin da se to promeni. Jer je to u ocima ljudi koji ne mogu da ih prihvate nabijanje cinjenice na nos, protiv njihove volje. Silom. A silom se jos nista korisno nije postiglo... jeste, ali ovo nije izuzetak koji ce potvrditi pravilo.
Svrha takvog skupljanja bi u osnovi trebala da pokaze da su oni isti ljudi kao i svi ostali. A ne da potencira njihovu razlicitost. I bas zato ce biti vise stete nego koristi. Napravice glupost i dobice batine. I to tako nekad jednostavno mora da ide, ko sa decom.

realno,ustavom je zagarantovana i sloboda okupljanja....a to svi pokusavaju da im ospore.........tako da..........

Dakle to ipak neće biti šetnja već okupljanje na platou ispred fakulteta.
Čuvaće ih 2 prstena policije ulaziće se sa narukvicama i sve će se odigrati u tom prostoru.

Meni to više liči na rezervat ili logor a ne na slobodnu šetnju gradom.

kako smara ova jebena tema i ****** i jerotije,missim...koji kuratz vishe :confused:
ajd' i to vise da prodje da ne gledam uvek ovu usranu temu na vrhu kad otvorim BG,ali kapiram da ce retardirani jerotije posle da otvori temu o utiscima posle parade ili tako nesto...

Grešiš,dečko...svaka čast za temu i ne vidim koja bi tema bila aktuelnija a evo iz kog razloga-ovaj skup je samo guranje prsta u oko ovom našem narodu i test da li su mu dugogodišnje torture svih vrsta dovoljno isprale mozak i ojačale želudac da može da proguta i ovoliko veliku količinu go....a koja izlazi iz Evropskog trakta.Sve je ovo rezultat bolesnog uma određenih Evropskih struktura s jedne strane i ovih naših poslušnika sa druge strane.
Mislim da će ovo proći bez reakcije,pa ni Kinezi nisu reagovali kada su im roknuli ambasadu iz sličnog razloga...interesuje me šta je sledeće...

realno,ustavom je zagarantovana i sloboda okupljanja....a to svi pokusavaju da im ospore.........tako da..........

Такода, несвирај...
Хоћете дасе окупите... окет... да нешто "покажете"... окет... Коме да покажете... ?... Нама... Шта да покажете... у нашим већинским очима неморал и перверзије... Допадалитесе нама... ?... Никако... Оћетели због тога најебати... ?... Оћете...
Аи већ једном јесте и ви опет ко волови запели да парадирате...
Ина послетку, само провоцирате већину и жалите због, чуј, неких угрожених права...
Организујте неки ваши скуп на неком затвореном месту па ко оће да дође да види шта имате да кажете, доћиће... Овако на силу нећете ишта постићи и ви то добро знате...
Ал ето, ми смо марионета Европе па морамо да се повинујемо томе и да дамо гузу за мало лове... И још кад чујем, ово ће бити тест докле је наше друштво догурало... То може само нама да се сервира...
Паметни су браћа Руси... У Москви ни полиција недозвољава параду аи прочитосам јасан став њиховог градоначелника о томе даје то за њега неморално и нема он коме да полаже рачуне због тога... То код њих неможе и тачка... Аи паосам на дупе кацсам гледо снимак како полицајци убише Бога у неком педеру и воде га крвавог а он као маше неком заставицом и кличе... "Једнака права за све... "...
Да напоменем да нисам био баш толко огорчен на сву ту причу док нисам отишо на сајт белгрејд прајда и тамо прочито дасе под број један борите против патријархата и деструкције патријахалних вредности... Е отад вас мрзвим више но ишта и једино што ме занима јесте колике батине вас чекају јерсу то мање више Београцка посла, у мом граду то неће проћи низа вјек вјекова... овдебивас пекли на ражњу...

E da,ali nema policije a jedna od najjačih erotskih fantazija ovih lepotana su upravo pendrek,lisice,batinanje...tako je ova manifestacija nabijena erotskim nabojem do te mere da to predstavlja njima orgazmičnu katarzu(kao kupanje u Gangu).
Oni mole boga da ih što više batinaju i da policija ima lepe uniforme i što noviju opremu(voleli bi oni da ih malo i upucaju,pa krv,pa lizanje pa...

pa sad, ne'am pojma šta fantaziraju, ali znam da ih na platou ima svaki dan....sada će ove antigej boodale da se navataju kao muve na gomna, pa će da ispadne cirkus.
što to inače ne rade (mislim, ne rasteruju pedere), nego baš sad...moroni.
najgore od svega je što ističu svoj primitivizam kao srpstvo. gade mi se kao i ****** što mi se gade.

BIA nece da prisustvuje u nedelju

kako znaš? vozio si nekog moodonju?

Poslednja izmena:
eto to su vam ,kao,neki argumenti,a ostalim trabunjanjem samo ispoljavate svoju homofobiju..............
.znaci zivo me interesuje da li cetebiti tako ubedljivi i istrajni ako vam jednog dana sef bude gay...........
priroda sudi, zna se zasta g..... sluzi

E da,ali nema policije a jedna od najjačih erotskih fantazija ovih lepotana su upravo pendrek,lisice,batinanje...tako je ova manifestacija nabijena erotskim nabojem do te mere da to predstavlja njima orgazmičnu katarzu(kao kupanje u Gangu).
Oni mole boga da ih što više batinaju i da policija ima lepe uniforme i što noviju opremu(voleli bi oni da ih malo i upucaju,pa krv,pa lizanje pa...

a kako ti znas koja ima je najjaca fantazija? delite istu? :)

-Moralne norme se formiraju kroz vekove i one određuju šta je prirodno u smislu prihvatljivo od ljudi i hrišćanskih (ne crkvenih) načela...homoseksualizam to nije i nikada neće biti
-Oblačenje samo pojačava kompleksnost njihovih nastranosti pa tako oni nisu samo gejevi nego su i fetišisti(zamisli kako se razvijaju muška deca koja ljubomorno gledaju garderobu svojih sestara i drugarica ,šta ostaje u njihovim glavama i šta su spremni da urade posle 20.te godine)
-seksualna opredeljenja i nastranosti verovatno neće eksponirati i to nema veze sa poslom
-cmakanje u dupe ne postoji u mom poslovnom ponašanju pa te molim da mi objasniš šta to znači
Pozdrav

Svidja mi se njihov informativni program, ali ovo:sad2:
Pocinju da budu sve ljigaviji i ljigaviji:(:bljak:

ne počinju oni ništa....oni su uvek takvi.

Zanimljivo na b92 blogu i forumu glavni lik je onaj Azdejković koji je protiv ove parade:confused:

A valjda vam je poznato kako se oni finansiraju ili što bi taj Azdejković rekao:

Kome odgovara eventualni napad na učesnike „Povorke ponosa“
„Krvava nedelja“ puni džepove

Eventualna „krvava nedelja“, u koju bi posle brojnih najava desničarskih organizacija o napadima na učesnike mogla da se pretvori „Povorka ponosa“, bila bi od koristi samo organizatorima ovog događaja. Prolivanje krvi i napadi na LGBT osobe bile bi odličan način da se popune istanjeni budžeti određenih gej i lezbijskih organizacija, smatra Predrag Azdejković, gej aktivista i predsednik Gej-lezbijskog informativnog centra (GLIC).

U organizaciju „Povorke ponosa“ u početku je bilo uključeno nekoliko gej i lezbijskih organizacija, ali je vremenom „knjiga spala na dva slova“. Prvo je izbačena Gej-strejt alijansa, potom je i „Kvirija centar“ napustio organizacioni odbor, a GLIC nikada nije ni uključen u tu priču, objašnjava Azdejković.
- „Labris“ je iz organizacije „Povorke ponosa“ izbacio sve LGTB organizacije koje su mogle da im budu konkurencija. Ovako oni ispadaju najveći i najjači, pa ako dođe do prolivanja krvi, moći će da pričaju „Eto, vidite gde mi i kako živimo...“ To je moja lična teorija, sve mi na to vuče i smrdi. A po forumima „Stormfronta“, „Obraza“ i sličnih grupa odavno se najavljuje krv. Najiskrenije, ne bih voleo da mislim da su moje kolege toliko zlo, ali me u Srbiji više ništa ne bi iznenadilo... Ovde ima mnogo parazitskih nevladinih organizacija, a para za LGBT grupe je jako malo. Budžet „Labrisa“, kako su skoro i sami izjavili, skoro je prazan, a saznao sam da inače iznosi 250.000 evra. To je i do deset puta više nego što imaju druge gej i lezbijske grupe. Ali ponavljam, zaista ne želim da verujem da neko zbog toga može da izloži ikoga smrtnom riziku - kaže Azdejković. Na pitanje šta misli da će se desiti u nedelju, odgovara pesimistički.
- Ne bih želeo da se desi bilo šta loše, ali... Konflikt se sve više produbljuje i povorka je sada postala sudar „prve i druge Srbije“. A kola će se slomiti na LGBT populaciji. Nije mi jasno šta nam je ovo trebalo? Zašto? Šta smo ovim dobili? Na kraju će u javnom mnjenju ispasti „Kuku, lele, šta ovi napraviše?!“ A to će nas vratiti desetak godina unazad - smatra naš sagovornik i dodaje da je poseban problem slika o Srbiji koja će otići u svet ako dođe do prolivanja krvi.
- Loša slika o Srbiji odavno postoji u svetu. Na povorku će, koliko znam, doći više stranaca nego naših ljudi, a u slučaju napada jasno je šta to znači po imidž naše zemlje - kaže Azdejković.

„Labris“ bez komentara
Iako smo pokušali da dođemo i do druge strane, Dragana Vučković iz „Labrisa“ nije želela da komentariše izjave o tome da je organizovanje „Povorke ponosa“, bez obzira na moguće incidente, način da se opravda novac dobijen od donacija, kao i da se dobiju nove. Ona takođe nije želela da komentariše priče po kojima MUP pokušava da nagovori organizatore povorke da zbog prevelikog rizika odustanu od planirane šetnje beogradskim ulicama.
- Izvinite, ali zaista ne želim da komentarišem ni prvo ni drugo pitanje. Hvala na razumevanju - kratko nam je odgovorila.

Činjenica je da ogromna većina naroda ne podržava propagrianje svakojakih nastranih seksualnih opredeljenja.

Činjenica je da se sve češće dešava da seksualno nezreli dečaci siluju mlađe dečake, što svakako nema veze sa sve glasnijom i agresivnijom propagandom homoseksualizma kao normalne pojave.

Lično mislim da je održavanje gay parade čin koji ugrožava prava većine, koji uz to predstavlja i veliku pretnju za red i bezbednost u našem gradu.

Plašim se da će raznorazni huligani iskoristiti ovu priliku da ponovo divljaju i uništavaju sve što im se nađe na putu.

Kao prvo nema potrebe da me vređaš, a kao drugo nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavio, a kao treće vrlo dobro sam pročitao skoro sve tvoje gluposti koje si postovao i iz tog razloga sam ti postavio pitanja jer očigledno jako površno gledaš na neke stvari. Zanima me kako si uspeo da zaključiš iz mojih pitanja da sam ja za prebijanje, ubijanje homoseksualaca svako ko ovde kaže da je protiv parade a ne homoseksualaca( jel je to toliko teško shvatiti) ti mu odmah nalepiš etiketu da je za prebijanje, ubijanje itd.. Ja sam za to da ljudi koji su protiv parade jednostavno ignorišu istu, jer bi to bilo najbolje rešenje za sve. Ti ljudi koji vode te homoseksulne organizacije i ostali NVO šljam veoma dobro manipulišu sa tim nesrećnim gey osobama i upravo njima odgovara da se dogodi neko sranje na ulicama Beograda jer će se u javnosti stvoriti slika kako su Srbi netolerantni,divljaci,pećinski ljudi itd..i to veoma dobro naplaćuju kao tobože zalagajući se za ljudska prava, e takvi ljudi se meni gade koji su spremni zarad svojih ličnih interesa da pljuju svoju državu i svoj narod, to i jeste poenta cele priče. Odgovorio bih ti ja vrlo rado na ona moja pitanja koja sam postavio tebi ali nisam ubeđen da bi ti to razumeo i shvatio na pravi način.
Kada se neko zalaze za mir i toleranciju, to su za tebe gluposti. Ja tebi nisam lupio etiketu, vec samo postavio pitanja, kao i ti meni. Kazes da nisi za nasilje, ali nekako to nasilje ne prepoznajes u onima koji prete nasilje, nego u potencijalnim zrtvama tog nasilja - i sad, ti i ljudi koji na takav nacin razmisljate ste kao normalni, a ***** koji mirno proseta ulicom je nenormalan. Bice da je obrnuto, prijatelju.

Ovde se pronazli sto i jedan razlog da se opravda nasilje, a da se ljudi koji organizuju miran skup proglase onima koji ugrozavaju javni red i mir. Neprestano se menjaju teze - oni koji su za nasilje nisu odgovorni, oni su neka nevidljvia, bezlicna sila koja po defaultu deluje kada se deklarisani ***** pojavi na ulici. Ali oni kojima ta sila preti, oni su ti koji predstavljaju Srbe u losem svetlu. PA DA LI SI TI COVECE NORMALAN???! Ti ne smatras da oni koji bi vrsili nasilje su ti koji predstavljaju Srbe u negativnom svetlu, nego neko drugi - ko navodno provocira to nasilje. Pa evo mene Parada nece da isprovocira na nasilje - ne razumem. Bice isprovocirani jedino oni koji i jesu, kako kazes, netolerantni, divljaci, pećinski ljudi.

Mislim, valjda kao Srbi treba da se pozabavimo tim problemom, a ne kada se on iskaze trazimo problem u navodnom povodu za takvo nasilje. Da nije ovaj povod, bio bi neki drugi. Nasilnici ne sprovode svoje nasilje samo kada je Parada, vec samo u tome vide jos jedan vrlo zgodan povod i izgovor. Treba da te je sramota i sve koji iza porodicnih vrednosti, vere, normalnosti, zapravo opravdavaju nasilje - u nasilnicima ne vide problem, nego u onim koji bi bili zrtve. NEVEROVATNO I JADNO... Pa naravno, i treba da nas smatraju za divljake. Ne razumem, sta je tu cudno? Sami smo krivi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back