Procitao sam, vise od pola teme unazad i boli me qurac sta onaj gorepomenuti kaze. Masa je uvek bila stoka i bice. Nisu homosi od toga pravila izuzeti, niti Bogom dani. To za oblacenje koliko je zastupljeno u gej populaciji ja sudim po onome sto vidim. A vidim ih i takve i sasvim normalne. Fascinira me ipak cinjenica da na tako masovnim okupljanjima ipak mozes videti vise svakakvih nenormalnih izdanja, nego normalnih. I to da ima sirom grada raznih frikova, svakako odevenih je tacno i oni time isticu svoju posebnost. Mada moram da primetim da ipak ne paradiraju iako nije tacno ono sto bi sad zaustila da kazes da njih niko ne dira i niko ne diskriminise. Molim te, priseti se sad predrasuda koje smo ovde nebrojeno puta procitali o nekim narkomanskim metalcima koji slusaju neku satanisticku muziku i sede na ladnom betonu. I kad bi takav kosat, sa crnom majcom punom smrti otisao da trazi neki posao, svako bi ga izbacio i posla kod frizera i krojaca, sasvim sigurno. Ipak on zbog toga nece da paradira i trazi svoja prava da se ponasa kako hoce, nego ce buntovnichi neko vreme dok na kraju ne shvati da treba da podvije rep ipak i prihvati osnovne civilizovane norme.
To kako ce gej parada u praksi izgledati, to cemo tek da vidimo... a sa tim pricama, ma neeeceee oni, manite me se. Mozda nece danas, ali ni juce nisu imali paradu pa su se za nju ipak izborili, a sutra ce mozda kad se okuraze i da nam namecu razne perverzije po ulicama kao nesto normalno, ne treba ga se stideti i qurac palac. Cao s tom pricom, negde mora da se lupi shakom o sto. I posebno ta prica o pravima i osnovnim ljudskim pravima je klascina prevara za jacanje lobija. Nemaju za koja prava da se bore, kad su im vec sva osnovna ljudska prava zagarantovana ustavom ove zemlje... ili su oni mozda posebni ljudi sa posebnim potrebama, pa za njih moramo da definisemo posebna prava? Jok, naravno da nisu, samo oni hoce da naprave nesto posebno od sebe. Ja nisam cuo da je neki gej umro od gladi i bolesti, jer ga niko nije zaposlio i drzava ga nije lecila o sopstvenom trosku? Jel cuo neko mozda?
A to sto svakako i sigurno postoji jedna diskriminacija, koja se ogleda u netrpeljivosti odredjenog, ne malog broja, strejt ljudi, to je nesto s cime se pametan covek mora pomiriti. Nasa civilizacijska svest jos nije i nece skoro prevazici tu boljku, a pravljenje parade je sve samo ne nacin da se to promeni. Jer je to u ocima ljudi koji ne mogu da ih prihvate nabijanje cinjenice na nos, protiv njihove volje. Silom. A silom se jos nista korisno nije postiglo... jeste, ali ovo nije izuzetak koji ce potvrditi pravilo.
Svrha takvog skupljanja bi u osnovi trebala da pokaze da su oni isti ljudi kao i svi ostali. A ne da potencira njihovu razlicitost. I bas zato ce biti vise stete nego koristi. Napravice glupost i dobice batine. I to tako nekad jednostavno mora da ide, ko sa decom.