Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to je tacno, swako nekoga indirektno ugrozawa nekoga
tipa ja ugrozawam nekog momka, ako sam sa negowom dewojkom, ili ako se njemu swidja ona, a ona je sa mnom.
To je too bad za njega, ali takaw je ziwot. ISto tako i mene neko indirektno ugrozawa ali opet to je opet njegowo prawo.

Овде ће шачица (10-15 људи) из геј врхушке да се огребе за неку корист, а неки млади и наивни ће да
попију батине (у најбољем случају), ако ипак дође до поворке срама, а хаос који ће настати у граду и штета
која буде проузрокована, може само да служи на "част" организаторима, који би да смо у правној држави,
требало да уплате граду депозит од барем 1.000.000 евра, на име евентуалне штете.
Без тога им ја не бих дала ни да помену скуп овако високог ризика а камоли да га организују и спроведу.

Овде ће шачица (10-15 људи) из геј врхушке да се огребе за неку корист, а неки млади и наивни ће да
попију батине (у најбољем случају), ако ипак дође до поворке срама, а хаос који ће настати у граду и штета
која буде проузрокована, може само да служи на "част" организаторима, који би да смо у правној држави,
требало да уплате граду депозит од барем 1.000.000 евра, на име евентуалне штете.
Без тога им ја не бих дала ни да помену скуп овако високог ризика а камоли да га организују и спроведу.

hvala bogu pa se ti tu nista ne pitas :)

Saopstenje SPC povodom ove povorke:

Поворка срама
16. септембар 2009 - 17:45

поводом најављене тзв. „Параде поноса“ у Београду

Најављена за 20. септембар у Београду тзв. „Поворка поноса", уствари поворка срама, поворка Содоме и Гоморе - само је потврда оне народне: Ко се Бога не боји ни људи се не стиди.

Давно је речено: Све ми је слободно, али није ми све на корист. Заиста, слобода нас је створила, човјек је за слободу створен. Но, само истина је она која ослобађа човјека, тј. истински начин живљења, постојања и понашања. Лажни, посуновраћени начин живљења човјековог јесте слободан али он не гради него разграђује људско достојанство. Право значи ићи правим путем и живјети на прави, праведан начин.

По датој слободи, човјек има право и на самоубиство; по сатанској филозофији живота, човјеку је „закон што му срце жуди". Човјек је биће обдарено тјелесним и душевним силама. Све што човјек јесте и има, само онда кад се употребљава на прави начин, остварује своју сврху и постиже свој истински смисао. Човјек, по слободи, има право, може и да злоупотреби богодане силе и дарове. Тако, иста рука, иста снага и вјештина човјекова оперише и лијечи зли тумор на човјековом организму, али и закоље човјека и дијете у колијевци...

То што важи за све психофизичке силе и дарове човјекове, за могућност њихове употребе и злоупотребе, важи и за богодани дјетородни нагон човјеков. Употријебљен на прави и здрави начин, он љубављу мужа и жене рађа и ствара нови живот; њиме се испуњује заповијест Божја и благослов уграђен у мушку и женску природу: „Рађајте се и множите и напуните земљу и владајте њом..."

Може ли се прогласити за врлину и човјека достојно право - гажење и скрнављење тог и таквог закона људске природе, самог богоданог смисла човјековог постојања и вјечног смисленог Закона Божјег? Не претвара ли се чедоморством (абортусом) материна утроба, створена да буде радионица живота, у радионицу смрти? Исто тако и бесловесно распаљивање похоте мушког на мушко и женског на женско, не представља ли обесмишљење велике и сверодне тајне брачне љубави како у времену тако и у вјечности? Љубав је дата човјеку да рађа; свако рођење је рођење за вјечност, а не за смрт и ништавило. А „дрво које плода не рађа сијече се и у огањ баца". Да ли је јалова љубав - љубав? А таква је мужеложничка, геј-лезбијска љубав која неће и не може наслиједити Царства Божијега, јер је бесплодна и јалова. (ср. 1Кор. 6, 9) Јер њен ерос води у смрт и самоубиство, истовјетан је са смрћу. Содома и Гомора су у древна времена сами себе уништили, сагоревши у сумпору и огњу, управо зато што су претворили природно употребљавање мушког и женског у противприродно (ср. Рим. 1, 26), самоуништавајуће.

Љубав које јесте Бог и која је дата човјеку да њоме познаје Бога, остварујући свој вјечни смисао и пуноћу постојања, постаје, злоупотребом, извор егзистенцијалног помрачења ума и сљепила, содомије. Такве, морално и духовно ослијепеле, „предаје Бог у срамне страсти" (ср. Рим. 1, 26)

Са горе укратко наведених разлога, видовита Црква Божја не може и не смије прихватити противприродност за природност, гријех за врлину, бесловесност за разумност, античовјечност за човјечност, самоуништење и обесмишљење љубави као најсветије сфере живота, за радост живота, праведности, за избор пута који води у истинско људско живљење.

Наравно, Црква нити је икад позивала нити данас позива на насиље против било кога, па ни против оних који бирају намјесто пута живота - пут бесловесности и смрти. Она, међутим, као чуварка светиње живота и љубави, и као радионица вјечног живота и чисте, непролазне љубави, осуђујући свако насиље, има за богодану обавезу и дужност да сваког човјека, свако људско покољење, па и ово данашње, непрестано подсјећа на потребу разликовања Бога и Сатане, свјетлости и мрака, зла и добра, истине и лажи, природности и противприродности, смисла и бесмисла. Као таква, она не може прихватити нити одобрити поворку срама - за поворку поноса, поготову кад се њеним наметањем, као у овом и сваком сличном случају, врши јавно насиље над инакомислећим. Утолико прије што се таква поворка организује у граду који је под вјековним покровом Пречисте, Преблагословене Дјеве Богородице, која је нетрулежно Бога Љубави родила - за живот свијета. По народној: Оно чега се паметан стиди, тиме се луд поноси...

АЕМ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКИ
Амфилохије

http://spc.rs/sr/povorka_srama

E, a jel' znate kako ono kažu...kao je najviše protiv homića, najbliže je tome da postane jedan od njih. Naime, taj neko je prirodno gej, ali ga je društvo ubedilo da je to loše, pa pokušava da ubedi i sebe i društvo se da nije gej i to čini tako što u svakoj situaciji napada gejeve...i razmeće se time koliko je devojaka povalio...samo da bi pokazao da je prava muškarčina...:mrgreen:

Detektori na prilazima, maršruta tajna
Na skupu, koji će biti na platou kod Filozofskog, postojaće nekoliko check pointa, sa detektorima na metal, kako bi se smanjila mogućnost unošenja suzavaca, noževa ili ostalog hladnog i vatrenog oružija. Svaki učesnik će nakon kontrole dobiti narukvicu duginih boja koja će biti oznaka da smo učesnici/e skupa. Ove mere se preduzimaju kako desničari ne bi ušli u skup i započeli sa neredima unutar Povorke. Postoji nekoliko planova za putanju, ali će maršruta šetnje ostati u tajnosti do samog okupljanja. Zapaženo je da na svim putanjama ima više privatnih stanova i poslovnih prostora. Ukoliko bude nešto bačeno sa prozora/terasa ovih stanova/poslovnih prostora, policija ima ovlašćenje da istog momenta pohapsi one koji se zadese u prostoru sa kojeg je nešto bačeno, a ovlašćenja su veća kada su u pitanju poslovni prostori, nego stanovi. Nakon šetnje biće organizovan odlazak sa skupa, a prilikom napuštanja svima će biti oduzete narukvice duginih boja, kako se ne bi desilo da se neko šeta sa narukvicom van skupa i tako bude izložen/a napadu.
http://www.e-novine.com/drustvo/30007-Medijska-hajka-Povorku.html

Oh Boze, koliko gluposti na malom mestu. Na sva pitanja koja su prethodila onom o polozaju homoseksualaca u Srbiji prepustam tebi da sam pronadjes odgovore. Ali poenta je sta iz takvih odgovora ti zakljucujes - da uscesnike Parade treba tuci ili sta, ne razumem? To je poenta, neka su odgovori koje bi ti ponudio tacni, sta je zakljucak, molim lepo? Mislim na nekakav konkretan zakljucak - homoseksualce treba tuci, homoseksualce treba pobiti, homoseksuace treba zatvoriti, ili homoseksualce treba pustiti da zive i da uzivaju sva prava kao i drugi gradjani?

E sad - dolazimo do toga. Na zalost, nisi citao celu diskusiju. Da li homoseksualci imaju prava? Kada su se okupili i javno deklarisali svoju seksualnu orijentaciju 2001. pretuceni su. A okupili su se upravo zato sto zele da promene drustvo u kojem stalno moraju da prikrivaju svoju seksualnu orijentaciju zbog gomile konsekvenci koje bi pretrpeli. Da li si ti toliko beskonacno glup da ne uvidjas da su time njihova prava zgazena? Ti imas pravo da se sa svojom devojkom poljubis na sred Terazija i nece ti faliti dlaka s glave. Neverovatno, ja ne mogu da verujem da su neki ljudi TOLIKO glupi.

Kao prvo nema potrebe da me vređaš, a kao drugo nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje koje sam ti postavio, a kao treće vrlo dobro sam pročitao skoro sve tvoje gluposti koje si postovao i iz tog razloga sam ti postavio pitanja jer očigledno jako površno gledaš na neke stvari. Zanima me kako si uspeo da zaključiš iz mojih pitanja da sam ja za prebijanje, ubijanje homoseksualaca :dash: svako ko ovde kaže da je protiv parade a ne homoseksualaca( jel je to toliko teško shvatiti) ti mu odmah nalepiš etiketu da je za prebijanje, ubijanje itd.. Ja sam za to da ljudi koji su protiv parade jednostavno ignorišu istu, jer bi to bilo najbolje rešenje za sve. Ti ljudi koji vode te homoseksulne organizacije i ostali NVO šljam veoma dobro manipulišu sa tim nesrećnim gey osobama i upravo njima odgovara da se dogodi neko sranje na ulicama Beograda jer će se u javnosti stvoriti slika kako su Srbi netolerantni,divljaci,pećinski ljudi itd..i to veoma dobro naplaćuju kao tobože zalagajući se za ljudska prava, e takvi ljudi se meni gade koji su spremni zarad svojih ličnih interesa da pljuju svoju državu i svoj narod, to i jeste poenta cele priče. Odgovorio bih ti ja vrlo rado na ona moja pitanja koja sam postavio tebi ali nisam ubeđen da bi ti to razumeo i shvatio na pravi način.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back