Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam sto se toliko pravi frka oko parade. Jedno od osnovnih ljudskih prava koje garantuje Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima OUN , Evropska konvencija o zastiti ljudskih prava i Ustav Republike Srbije, jeste pravo na slobodno okupljanje gradjana. Isto tako zakonski propisi u Srbiji dozvoljavaju odrzavanje parade tako da se parada ponosa ne moze zabraniti. Mozete se vi protiviti homoseksualnom ponasanju sugradjana, ali ih ne mozete spreciti da budu ono sto jesu i da se slobodno setaju gradom. U suptotnom, tj, ako silom i govorom mrznje sprecavate paradu ponosa, cinite KRIVICNO delo, koje, drzava ako je iole normalna mora da sankcionise. Ne radi se tu o priblizavanju EU, nego o postovanju ratifikovanih propisa i pravnih akata koje je drzava donela, kao i postovanju ljudskog zivota i dostojanstva. A ako neko kao svoj argument protiv parade koristi stav bilo koje verske zajednice, mora da zna da taj argument ne moze da prodje jer je Srbija SEKULARNA I LAICKA drzava.
Parada ponosa se odrzava kao protest LGBT populacije jer je ona stvarno ugrozena u srpskom drustvu, a zahtevi LGBT populacije su legitimni zahtevi.
Svima onima koji se pozivaju na religiju, neka se prisete sta je Hrist rekao, a rekao je da onaj ko je bezgresan baci prvi kamen, i ljubi bliznjeg svog kao samoga sebe. toliko

samo ti zezaj, sve sto sam upisao je tacno a, evo ja npr. ne podnosim navijace, obrazovce i sl. pa kad oni marsiraju gradom ja se jednostavno ne pojavljujem u gracu u tom trenutku. Ne padne mi na pamet da im osporavam pravo na utakmice i setnju gradom a nepodnosim ih, mos misliti navijaci.... isto tako ocekujem da kada se i gejevi okupe u gradu, da ih niko ne dira i ne osporava to pravo.

na moral nije udar, to budi siguran, nije ni na veru, recimo ja sam ateista, niti na porodicu, jer gejevi su clanovi porodica. Vera je subjektivna, kao i moral, tako da nemas prava da zbog tvoje vere zabranjujes skup neistomisljenicima, jer , ponovicu, Srbija je SEKULARNA drzava !

Није тачно погледај пописе и верско опредељење народ се углавном изражава као верници мало је атеиста.

Pa sta ako su vecina vernici, procitaj ustav, mi zivimo u sekularnoj drzavi, cl.11 ustava. Sto znaci da drzava ne moze, niti sme da donosi odluke koje krse ljudska prava, iako moze naci opravdanje za ta ista krsenja u veri.

И ја као верник не могу то да подражавам јер се то коси са вером и трећом књигом Мојсијевом где пише са мушкарцем не лези као са женом гадно је.Ја лично немам намеру никога да јурим и бијем и ломим остављам богу да суди.

Aleksa pazi ovo

Hrist govori u jevandjelju po Mateju, doduse na engleskom je tekst.
Matej 19 10
[10] His disciples say unto him, If the case of the man be so with his wife, it is not good to marry.
[11] But he said unto them, All men cannot receive this saying, save they to whom it is given.
[12] For there are some eunuchs, which were so born from their mother's womb: and there are some eunuchs, which were made eunuchs of men: and there be eunuchs, which have made themselves eunuchs for the kingdom of heaven's sake. He that is able to receive it, let him receive it.

Oво је буквалан превод.Његови ученици реци му, ако случај човеку може да са својом женом, није добро да се удају.
[11] А он им рече: "Сви људи не могу да примају ову говорећи, они их сачувате у којима је дато.
[12] Јер постоје дворјане, који су тако рођени из утробе своје мајке, а постоје дворјане, дворјане које су направили људи, и бити тамо дворјане, који су направили сами дворјане за краљевство име бога. Онај који је у стању да схвати, нека схвати.

evnuh, znas sta je....... u ono doba nije bila rec gej tako da je to najblize. U svakom slucaju, Bog voli i gejeve, jel ih je on i stvorio. A otkud to da ih je stvorio? Pa covek se padja kao gej, on to ne bira. dakle ako verujes u boga, ja licno ne, onda je logicno da je bog stvorio i gejeve.

Mada religijski argument protiv gejeva ne pije vodu, jer smo mi sekularna drzava, a mene neces ubediti da su gejevi izopaceni jer sam ATEISTA

Pa nauka je dokazala da se gejevi radjaju, e sad da li su to geni ili nesto drugo u majicinoj utrobi raspravlja se. U svakom slucaju, biti gej je normalno , prirodno i nikome ne steti. To je nauka dokazala. I da nije bolest niti poremecaj, nego varijacija. to tvrdi NAUKA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back