demijan777
Primećen član
- Poruka
- 764
Pederima nije mesto na ulicama vec u budzacima ili (ko ima) svojim gajbama. Tamo mogu da rade sta hoce (to nikog normalnog ne zanima) ali sta ce na ulice, da provociraju ostali (normalan) narod?![]()
Nikome ne treba ogranicavati slobodu kretanja, to je diskriminacija.
Sta znaci “normalan”?
Homoseksualnost nije bolest, ne prenosi se, nije licni izbor, nikoga ne ugrozava.
Gospodine Ribarac, ja sam ispisao stotine postova da bih ukazao na homofobiju, da bih pozvao na toleranciju i humanost prema gej ljudima, i oni su svi takodje izbrisani.Nece ti dugo ziveti tema. Ni jedna tema gde je spomenuta gey populacija nije dugo trajala. Jak im je lobi.Moderatori je zakljucavali. Izgleda da su se oni infitrilrali u sve pore drustvenog zivota, pa i na ovom forumu.
Tako da ne mislim da ta prica o protekciji ima smisla.
S druge strane, teme o gej paradama (kao i ova nazalost) ima postove koji sadrze predrasude, uvrede, pa i poziv na linc gej ljudi, i to u velikom broju, pa pretpostavljam da nije lako ni moderisati tu kolicinu govora mrznje.
Gej ljudi (i hetero ucesnici) na gej paradu ne izlaze radi nekakvih perverzija, vec da bi, izmedju ostalog, ukazali na diskriminaciju koju trpe i da iskoriste svoje zakonsko pravo. Svako treba da se ponasa pristojno u skladu sa zakonom, bez obzira na seksualnu orijentaciju.Razumem ljude koji su isfrustrirani defileom pedera na nasim ulicama. Sta ce oni na ulice kad imaju lepsa mesta za svoje perverzije.
Jos su nazvali svoj maskembal "paradom ponosa" . Cime li se samo ponose, da mi je znati.
Tu bas ide ona narodna: cime se pametan stidi budala se ponosi.![]()
“Ponos” je verovatno nastao kao antonim (rec suprotnog znacenja) zbog ogromne represije i stigmatizacije i diskriminacije koje su gej ljudi trpeli zbog svoje seksualne orijentacije i koja je obicno oznacavana kao sramna, i da posalju poruku da homoseksualnost nije nesto cega treba da se stide, da nije bolest, niti sramota.