Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма, дај, једини адут вам је да нас нормалце зовете хомофобичарима... трт Милојка! :whistling:

Овако је било у јуну на паради у Загребу:
GalleryImageThumbnail.aspx

Ово прелази у епидемију!:eek:
И нека ми неко каже да ово није провокација... Хрвати ће са нашим хомићима да се ******е на улицама Београда... е, неће моћи! :roll:
А, сад наступа Демијан...:mrgreen:

Sta znaci "normalci"?
Ako mislis na hetero ljude, veliki broj hetero ljudi podrzava gej ljude u borbi za svoja prava, jer su svesni diskriminacije koju homoseksualci trpe.
Svoje postove ne dozivljavam kao nekakav "nastup", nego govorim svoje misljenje i trudim se da bude argumentovano.

p.s dal se to meni cini ili demian ima sklonost ka istom polu
То сам га питао више пута али нисам имао прилике да видим одговор :(
Знам га :super:

Kao sto sam rekao, bilo cija seksualna orijentacija nije bitna za tacnost onoga sto govori.
Ja se trudim da govorim argumentovano, i da izlazem cinjenice.

Oni imaju novca a mi imamo ovo :

baseball-palica-180209.jpg

:mrgreen:

Nikakvo nasilje ne treba dopustiti, niti treba pozivati na nasilje.
Treba biti tolerantan, i postovati razlicitosti medju ljudima, jer je svako od nas razlicit na neki nacin.

pre svega nije mi jasan koncept tog pederbala,nek se oni .... u supak kod kuce i nek tamo ostave svoju sramotu:roll:
hoce da dobiju prava da se vencavaju al vala tog nece bit dok je brdovitog balkana:)
razumem ih ako se pale na muskarce s palijama i fantomkama:hahaha:
ako se odrzi bice zanimljivo:per:ja sam cu spremiti kokice i gledati uzivo prenos ubijanja boga u fagotima:D
p.s dal se to meni cini ili demian ima sklonost ka istom polu:)

Nije u pitanju “pederbal”, skup se zove gej parade.
Ako je neko homoseksualac, ne treba da ga bude sramota, niti mu treba narusavati licnu slobodu i terati gad a ostane kod kuce.
Homoseksualnost nije bolest, niti izbor, ne prenosi se i nikoga ne ugrozava.
Ali se ugrozavaju ljudska prava gej ljudi u Srbiji, i to ne treba dozvoliti. To je i jedan od ciljeva gej parade- da se ukaze na diskriminaciju koju gej populacija trpi u Srbiji.
Nehumano je uzivati u nasilju nad ljudima koji nikoga ne ugrozavaju i bore se za svoja ljudska prava.

Mislio sam na to što se permanentno pozivaš na činjenicu da homoseksualci nisu izopačena rasa,tako što ih medicina nije priznala za bolesnike.
A očigledno živiš u velikoj zabludi. ;)

Nije u pitanju zabluda, treba da se informises. Zvanicna medizina, Svetska Zdravstvena Organizacija, i Srpsko lekarsko drustvo tvrde da homoseksualnost nije bolest.
Medicina je ozbiljna, ona je Nauka. Treba postovati stav Nauke, i ne vrsiti diskriminaciju ljudi zbog licnih predrasuda.

VNX man:
Što se tiče saveta,naravno da je bio dobronameran.Ali,ako vi želite (a i uživate) u tome da vas neko povredjuje i šikanira to je već stvar ličnog izbora. ;)
Ako si se ovime zeleo obratiti gej populaciji, mislim da nisi izabrao najefikasniji medij, a i ja nisam rekao svoju seksualnu orijentaciju.
Naravno da gej ljudi ne zele i ne uzivaju u tome da ih neko povredjuje, upravo zato sto su povredjivani i ugrozeni u Srbiji, on ii zele da se izbore za postovanje njihovih ljudskih prava.

Неће одустати од параде по цену да буду разбијени јер то је први корак... убрзо после тога на ''мала врата'' доноси се закон о истополним браковима и легалном усвајању деце... истераће они своје...
Геј лоби има новца јер им запад немилице даје, има стручне промотере ( као што је Демијан), а упорни су до бескрупулозности... нека нам је Бог у помоћи! :roll:

Odakle tebi informacija das sam ja promoter? Ne treba iznositi tvrdnje bez dokaza.
Ko je beskrupulozan i zasto?
Bog ti pomogao ;)
na žalost imala sam priliku da doživim neprijatnost i napadnost gej osoba još davnih 90-ih,te ne pričam bez iskustva... tada sam živela u NS gde su se oni javno deklarisali i gde ih niko nije dirao ni maltretirao...takva je sredina...vojvođani su poznati po toleranciji...takva sam bila i ja sve dok njihovo napaljeno navaljivanje nije prešlo svaku granicu,
Ako su te neke gej osobe ugrozile na neki nacin, to si trebala prijaviti nadleznim organima. Medju gej ljudima, kao i medju hetero ljudima, ima raznih ljudi. Svako nasilje treba biti sankcionisano, bilo da je nasilnik hetero ili gej. Ali kao sto ne treba na osnovu nasilnih hetero ljudi izvoditi zakljucke o svim hetero ljudima, tako ne treba ciniti ni sa gej ljudima.
Ipak, cinjenice su da su pripadnici gej populacije ugrozeni i diskriminisani u Srbiji zbog svoje seksualne orijentacije, a ne hetero ljudi.

iako im je jasno stavljeno do znanja da smo strejt i da ne želimo nikakve kontakte sa njima... veoma je neprijatno i ružno iskustvo,tako da ne želim da neko preispituje moje osećaje prema gej ljudima....
Takodje je veliki broj hetero momaka, nazalost, veoma navalentan prema devojkama da im je neprijatno, ili su cak bile ugrozene, medju njima i lezbejke. To ne znaci das u svi hetero momci takvi. Ne treba praviti generalizacije.
neka žive svoj život kako hoće,ali bez eksponiranja....
što su oni tako bitni da bi se eksponirali....

Stvar je u tome da su gej ljudi diskriminisani i ugrozeni u Srbiji, i svako ko je diskriminisan ima legitimno pravo da ukaze na diskriminaciju koju trpi. To su cinili crnci, zene, i to sa pravom, a danas to cine gej ljudi.

Овај податак нећемо никада дознати: Влада је до сада одвојила 9.000.000 евра за активности ЛГБТ! :rtfm:
По Србији се затварају Народне кухиње, народ гладује, сваки 8 грађанин Србије је на рубу егзистенције, сиромаштво нам '' куца на врата'', радници свакодневно остају без посла, а власт се педерише... :evil:

Molio bih te da nam das neki relevantni link ka informaciji o navedenoj sumi novca.
Gej ljudi, kao i svi drugi gradjani u Srbiji, trpe posledice ekonomske krize, ali su pored toga dodatno i diskriminisani.
Ako je vlada i izdvojila odredjeni novac za zastitu gej ljudi od diskriminacije u Srbiji, smatram da je to pozitivan i human potez.

ili.zasto ne prave paradu u nekom drugom gradu,isto ce imati odjeka u javnosti.
ako bas hoce da je prave,nek` je prave recimo u cacku

u bg je bas guzva,gladni ljudi strajku gotovo svakodnevno

Gej parade je u Beogradu verovatno zato sto tako odgovara organizatorima, i takodje kao sto se se organizuje veliki broj desavanja, mitinga, strajkova i drugih okupljanja u Beogradu.

zasto ti iksani koji hoce da prave tu paradu `ponosa` umesto toga, ne skrenu paznju na sebe nekom dobrotvornom akcijom?
Gej organizacije zasigurno vec imaju mnogo posla da se bore protiv diskriminacije gej ljudi i da smanje homofobiju u Srbiji, da bi se pored toga bavili i jos nekim akcijama. Ipak, gej organizacije u Srbiji saradjuju sa velikim brojem udruzenja i organizacija protiv diskriminacije.
Npr, u manifestu Gej-Strejt Alijanse stoji
Zalazemo se za za slobodno društvo, suzbijanje nasilja i svih vidova diskriminacije, skidanje stigma i davanje jednakih šansi svim građankama i građanima, te ravnopravno ostvarivanje prava….
http://gsa.rs/cms-run/index.php?opt...egory&layout=blog&id=35&Itemid=59#solidarnost

netreba dozvoliti paradu jer nije normalna.

Sta znaci “normalno”?
I sta to nije "normalno" kod gej parade?
To je okupljanje grupe gradjana u skladu sa zakonom, homoseksualnost nikoga ne ugrozava, nije bolest, niti se prenosi.

nemojte da *****te o nekakvim pravima homosexualaca. to sto rade neka rade u svojoj kuci
Na sta mislis kada kazes “to sto rade”?
AKo si mislio na nekakve seksualne aktivnosti, koje su nepristojne po zakonu, to gej ljudi ne traze, niti treba da rade. To nije cilj gej parade. Treba se ponasati pristojno u skladu sa zakonom, i on treba da vazi jednako za sve, bili hetero ili gej.
Ucesnici prethodne gej parade u Beogradu su se ponasali sasvim pristojno, ali su opet, nazalost, pretrpeli brutalno nasilje, i nadam se da se to nece ponoviti.

a ne da mi se glupiraju po gradu.
Zasto to zoves “glupiranje”?
Borba za svoja ljudska prava, koja je jedan od ciljeva gej parade, kao i ostvarivanje svojih zakonskih prava mislim da nisu glupiranje.

ako dozvolite gay paradu, zasto sutra ne bi dozvolili i paradu osoba ometenih u razvoju? pa i oni su diskriminisani, ali bukvalno. zamislite na sta bi to licilo.
Homoseksualci nisu bolesni ljudi, oni su uglavnom kao i svi drugi osim seksualnog opredeljenja, i cine do 10% opste populacije.
Ako ometeni u razvoju zele okupljanje, zasto im to zabraniti? Naravno, pretpostavljam da bi bila potrebna i asistencija i pomoc strucnih lica da se to organizuje, i sto se mene tice, to je ok.

sto se tice pedera i lezbejki, oni nisu diskriminisani ako se normalno ponasaju,
jer niko im ni nezna sta su dok nepocnu da se pederisu po gradu.

Sta je “nenormalno” ponasanje?
Ispoljavanje zaljubljenosti?
Drzanje momka i devojku za ruku, ili zagrljaj i poljubac se smatraju prihvatljivim, i tako i treba, ali da to ucine dva momka, mogli bi da zavrse na urgentnom u zivotnoj opasnosti.
Gej ljudi ne traze nikakva veca prava od hetero ljudi, vec jednaka prava.
Sta je “pederisanje”? Ako si mislio na nesto nepristojno, nisam primetio da to rade gej ljudi u gradu. Svako treba da se ponasa pristojno u skladu sa zakonom, bio hetero ili gej.

STOP GAY PARADA!!!!!!!!
Mozes li da obrazlozis svoj stav?

Шта је, бре, ово шефе, само је Астродита перјаник?! :roll:
Демијан барем добија паре за ову променаду, а ја се овуда '' млатим'' са залудним и заведеним... ја сам жена у годинама, којој сан треба... :D
Лака вам ноћ... видимо се сутра, а можда и у понедељак! :mrgreen:
:bye:

Odakle tebi informacija da ja dobijam novac za to sto pisem na ovom forumu, ako sin a to mislila.
Opet bih tem olio da ne iznosis tvrdnje o necemu za sta nemas dokaza.
Ko je “zaludan” i “zaveden” i zasto?

Е, сад си нас матирао! :think:
Предајем се! :zper:
Размисли коме овде треба психијатар! :dash: :whistling:

Nema nista lose u tome otici kod psihijatra, oni su tu da pomognu ljudima.

dmauka:
Navedite jedan primer da je neko otpusten ili da nije primljen na posao zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da je nekome odbijena usluga u restoranu zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da nekome nije prodata neka roba zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da nekome nije dozvoljen ulazak u vozilo javnog prevoza zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da nekome nije pruzena zdravstvena zastita zato sto je homoseksualac?
Navedite jedan primer da je nekome uskraceno bilo kakavo gradjansko pravo zato sto je homoseksualac?

Znate sta ce biti na kraju? Ovi "gosti" ce da se ludiraju, krevelje, da iziritiraju ljude i da odu. A "domaci" posle toga treba da zive ovde...kako? To ce im biti jasno posle parade. Narocito ako budu efikasno branjeni od strane policije.
Ko ce da ih brani posle parade?

Nema odgovora? Zamislite, nisam ni ocekivao...

...." i mi se vooooziiimoooo...."

Ja sam vec odgovorio na koji nacin su diskriminisani gej ljudi u Srbiji, i konkretne slucajeve diskriminacije, ako si na to mislio.
demijan777:
tome kolika je homofobija u Srbiji mozes se informisati:

Javno mnjenje o nekome da je bolestan, devijantan, poremecen, nenormalan, iako to nije, jeste ekstremna psiholoska tortura.

Svakodnevno verbalno ponizavanje na racun homoseksualnosti, pa i poziv na linc gej ljudi, se nazalost, moze videti i na forumima poput ovog.

Psihicka trotura je i sto u nedostatku edukacije i usled homofobije, od gej ljudi se cesto odricu i njihovi prijatelji, pa i citave porodice samo zbog preedrasuda oko njihova seksualne orijentacije, iako homoseksualnost nije bolest, niti koga ugrozava, niti je licni izbor.

Pored verbalnog omalovazavanje, i takvog psihickog i emocionalnog maltretiranja, gej ljudi u Srbiji trpe i razne ucene, pretnje fizickim nasiljem, pa i samo fizicko nasilje samo zbog svoje seksualne orijentacije.

Prihvatljivo je da se momak i devojka uhvate za ruke kada idu ulicom, i slazem se sa tim, ali ako bi to ucinila dva momka pitanje je da li bi ostali zivi.

navedeni su samo neki primeri verbalne, psihicke i fizicke torture i diskriminacije koju gej ljudi trpe.

A pored toga, skoro je zabranjena konferencija za novinare gej organizacije u Sava Centru, gej ljudima mnogi zele da ospore zakonsko pravo na okupljanje koje treba da vazi za sve gradjane, mnogi pozivaju i na nasilje nad njima, i to svakodnevno, to se moze videti i na ovoj temi.

Diskriminacija je i da ne smeju da se vencavaju, i time imaju prava kao i ostalih 90% ljudi

Cak pre par meseci na B92 kod one Olje Beckovic bila tema o pederima pa doslo njih troje.....kad covek slusa zapita se da li je normalan zato sto nije *****.... .tako je ragovor isao....ispade da su ****** normalni a oni koji to nisu da su bolesnici.
Sta znaci “normalan”?
Biti homoskesualan, kao i biti heteroseksualan nije bolest.
Psihijatar koji je bio gost je dr medicinskih nauka Zoran Rakic, koji je i naucni saradnik Medicinskog fakulteta u Beogradu, i 13 godina bio načelnik Odeljenja za psihoterapiju u Kliničkom centru Dr Dragiša Mišović, je pored cinjenice da homoseksualnost nije bolest, istakao da je homofobija jedan od uzroka ugrozenosti gej ljudi.

a nema ni pricalice.
hmmm.... ma rekoh ja da su sumnjivi :think: :lol:

hvala, fibi. :confused:

Sta znaci “normalan”?
Biti homoskesualan, kao i biti heteroseksualan nije bolest.
Psihijatar koji je bio gost je dr medicinskih nauka Zoran Rakic, koji je i naucni saradnik Medicinskog fakulteta u Beogradu, i 13 godina bio načelnik Odeljenja za psihoterapiju u Kliničkom centru Dr Dragiša Mišović, je pored cinjenice da homoseksualnost nije bolest, istakao da je homofobija jedan od uzroka ugrozenosti gej ljudi.

e, kad ***** bude rodio dete, onda ću smatrati da je homosexualnost normalna...ali, da ga rodi onako - prirodno, kao ja.

Pederluk nije bolest u klasicnom smislu mada se moze podvesti pod bolest.To mu je jedan malo tezi poremecaj.
Medicina tvrdi da homoseksualnost nije bolest, niti poremecaj. Treba da se informises.

Навикло је то на батине

Ovaj stav mi deluje izuzetno nehumano. Nisu gej ljudi nekakvi objekti da ih nazivas sa “to”, niti iko treba da se navikne na batine, nit ito ikako moze biti izgovor za nasilje.
I zene su trpele i nazalost, i danas dozivljavaju batine, pa ne treba reci “naviklo je “to” na batine”, zvuci bezosecajno, a narocito ne opravdava nasilje. Nasilje ne treba dozvoliti.

Поред тога што је болест,
demijan777:
Medicina tvrdi da homoseksualnost nije bolest, niti poremecaj. Treba da se informises
то је и огроман грех који се противи Божијим законима ("рађајте се и множите..."),

Svako treba da ima pravo na svoje religijsko opredeljenje, dok ne ugrozava druge ljude. Ima i hetero parova koji ne mogu da imaju decu, pa ne trpe diskriminaciju zbog toga. Stvar je u tome da treba biti human i tolerantan.
Crkva danas (a o ranijim stavovima id a ne govorim i o spaljivanju na lomaci jer su ljudi tvrdili da se Zemlja okrece oko Sunca) smatra da su greh i masturbacija, kontracepcija, svaki seks koji nema za cilj zacece, pa ne vidim da se toliko zalaze protiv svega toga, i toliko javno.
Mozda zato sto je lakse udariti po manjini koja je vec ugrozena, nego recimo po ljudima koji masturbiraju.

па није ни чудо кад су истакнути представници ових болесника све саме психопате и мрзитељи свега што је здраво и нормално

Ako si mislio na homoseksualce, kao sto rekoh, homoseksualnost nije bolest, niti psihopatija, to tvrdi medicina. Medicina je Nauka.
Odakle ti to da homoseksualci mrze “sve sto je zdravo i normalno”?
Homoseksualci nikoga ne ugrozavaju, niti traze veca prava od drugih ljudi.
Homofobija, koja je netrpeljivost ili strah od gej ljudi, ako nije uzrokovana neinformisanoscu i predrasudama, s druge strane, moze biti psihijatrijska i zahtevati intervenciju strucnog lica- psihijatra ili psihologa.

Зарад очувања морала Београда и Србије ова пошаст мора бити спречена
O kakvom moralu pricas?
Kakva posast?
Ako mislis na homofobiju, slazem se da je treba smanjiti u Srbiji, i da treba postovati ljudska i zakonska prava gej ljudi.

VNX man:
Shvatite već jednom da su homoseksualci greška prirode,ljudi s manom i tu je kraj svake priče.Niko nema ništa protiv njih. Nek rade u svojim kućama šta god žele,ali da se javno glupiraju i skreću pažnju na svoju poremećenost,to nije u redu. ;)

Sta znaci “greska prirode”?
Nema potrebe za uvredama, i mnogi hetero parovi ne mogu da imaju decu, pa ne trpe diskriminaciju zbog toga.
Homoseksualnost nije poremecaj, to tvrdi medicina, koja je jedina merodavna Nauka da definise bolesti i poremecaje.
Ukzaivanje na svoju ugrozenost, i ostvarivanje svojih zakonskih prava ne smatram glupiranjem, nego legitimnim pravom svakog ko je ugrozen.

Nego ... priznaj da imaš nastrane sklonosti,kad se već toliko zalažeš za prava tih osoba ? :hahaha:[/COLOR][/B]

Ako se neko zalaze za prava gej ljudi, ne znaci da je gej.
Postoji veliki broj hetero ljudi koji podrzavaju gej ljude u borbi za svoja prava.
Ali postoje i homofobi koji pokusavaju da homofobijom potisnu sopstvenu latentnu homoseksualnost tako sto su netolerantni prema gej ljudima.

Daaa....Iiii? Vidim da tebi nije bas bitno ko paradira pa rekoh, sto ne bi i uzivaoci opojnih droZa? Nikome ne skode, deca se nece nauciti nicemu losem, a ako se nauce, krivi su roditelji i vaspitanje ili je vec predodredjeno da bude narkoman?
Ili koristimo standarde novog poretka? Vazi kada ja kazem i koliko ja kazem a ako ti kazes, ne vazi?

Narkomanija je bolest koja ozbiljno narusava ljudsko zdravlje, homoseksualnost to nije.

za mene će sigurno biti zabranjen prolazak,
Bilo bi lepo i da se objavi trasa parade, gde pocinje, gde se zavrsava, cisto da znamo gde ce za 90% zitelja grada biti zabranjen prolazak.

verujem da će biti u mojoj zoni,jer tako nešto nakaradno ne mogu gledati.
kome da se žalim što sam diskriminisana i što su mi ugrožena osnovna prava toga dana-prava na slobodu kretanja?
da se žalim tati?
Sta je nakaradno u gej paradi?
Homoseksualnost nije bolest, niti izbor, niti se prenosi, niti ikoga ugrozava.
Tebi niko ne ugrozava pravo na slobodu kretanja ako se odrzava gej parada, ili bilo koji drugi skup. Ti mozes da joj prisustvujes ako to zelis, ali te niko ne tera da ucestvujes.
Takodje postoje razni skupovi, mitinzi, koncerti koji ne odgovaraju svacijem ukusu, pa to ne znaci da ih treba zabraniti. Treba biti tolerantan, i postovati tudja ljudska i zakonska prava.

I naravno, cena parade, od cene zatvaranja ulica, cene obezbedjivanj parade, cene komunalnih sluzbi koje ce morati da ciste posle parade i sl., kao i od cijih para se finansira sve to.
Svaki skup koji se odrzava bio koncert, miting, politicki dogadjaj itd. Ima odredjenu cenu odrzavanja. Mislim da su ljudski zivoti i bezbednost vredniji od materijalnih stvari.
čula sam da dotična 'gospoda' ni pod razno neće odustati od šetnje...možemo mi koji smo protiv te šetnje da se koprcamo do sutra,njihove podmazane boolje ce se ponosno pokazati!

Ako si pod “podmazanim booljama” mislila na neke nepristojne seskaualne radnje, svako treba da se ponasa pristojno u skladu sa zakonom bio hetero ili gej.

@ demian:)

Homofobicnost je vrsta straha.
Ovde se niko ne plasi pedera.
Ovde ih ne vole.
Sa druge strane imamo pravu heterofobiju. Sa opravdanim razlogom.
Kako je vec neko napomenuo, ukoliko neki ***** ili lezbejka dozive diskriminaciju, lepo na sud i opleti po diskriminatoru. Jedini je problem sto nema takvih slucajeva.
Navedi jedan primer da je neko otpusten ili da nije primljen na posao zato sto je homoseksualac?
Navedi jedan primer da je nekome odbijena usluga u restoranu zato sto je homoseksualac?
Navedi jedan primer da nekome nije prodata neka roba zato sto je homoseksualac?
Navedi jedan primer da nekome nije dozvoljen ulazak u vozilo javnog prevoza zato sto je homoseksualac?
Navedi jedan primer da nekome nije pruzena zdravstvena zastita zato sto je homoseksualac?
Navedi jedan primer da je nekome uskraceno bilo kakavo gradjansko pravo zato sto je homoseksualac?

Devojko prvo se obrazuj malo a ne da ti prodaju neke jeftine floskule.

Pojam homofobija - nestručan, trivijalan naziv

Homofobija je samo nestručan, trivijalan naziv za ljude koji imaju određeni, manji ili veći stupanj averzije prema homoseksualcima. Naziv je puka izmišljotina i nema nikakve veze sa medicinskim pojmom fobije. Inače, jednostavna ili specifična fobija je trajni, bezrazložni strah uzrokovan prisutnošću ili zamišljanjem specifičnog objekta ili situacije koja ne predstavlja realnu opasnost. Izloženost objektu ili situaciji dovodi do trenutne reakcije u smislu visokog stupanja anksioznosti ili pak do pokušaja izbjegavanja objekta ili situacije. Simptomi povezani s fobijom ili model izbjegavajućeg ponašanja vezano za određene objekte ili situacije može u značajnijoj mjeri utjecati na sposobnosti svakodnevnog funkcioniranja. Odrasli sa specifičnom fobijom prepoznaju da je strah pretjeran i bezrazložan, ali usprkos tome ne mogu mu se oduprijeti.

Osoba osjeća strah prilikom dolaska u određenu situaciju koje se boji. Izraženi su fizički simptomi, koji su pojačani: znojenje dlanova, crvenilo na licu, lupanje srca, bol u prsima, osoba ima osjećaj da nem zraka(osjećaj da će se ugušiti), drhtanje ruku i nogu, porhtavanje glasa. Svima je jasno da ljudi na koje se etiketira nazivom "homofobi" nemaju ništa sa ovom definicijom niti proživljavaju takvu simptomatologiju.

Homofobicnost je vrsta straha.
Ovde se niko ne plasi pedera.
Ovde ih ne vole.

Homofobija je netrpeljivost prema gej ljudima, ili iracionalni strah od njih. Treba da se informisete.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Хомофобија
Sa druge strane imamo pravu heterofobiju. Sa opravdanim razlogom.

Mozes li dokazati svoje navode, navesti cinjenice da su heteroseksualni ljudi drustveno diskriminisani u odnosu na homoseksualce. To nije istina, gej ljudi trpe diskriminaciju u Srbiji zbog svoje seksualne orijentacije, naveo sam i istrazivanje GSA i CeSID-a koje govori o tome i o konkrentim slucajevima.
Kako je vec neko napomenuo, ukoliko neki ***** ili lezbejka dozive diskriminaciju, lepo na sud i opleti po diskriminatoru. Jedini je problem sto nema takvih slucajeva.

To jednostavno nije istina, naveo sam konkretne slucajeve kao i oblike nasilja nad gej ljudima. Nazalost, homofobija u Srbiji je toliko visoka, da se gej ljudi i plase da prijave nasilje nad njima, jer time moraju jos vise da istaknu svoju seksualnu orijentaciju, pa ih nekad i policija ne shvata ozbiljno (o apelima na sluzbu MUP-a mozes vise procitati na npr. sajtu GSA) , pa dozivljavaju i tzv. sekundarnu viktimizaciju zbog svoje seksualne orijentacije.

au demjane koji si proliv od coveka sa tim predugim postovima i bajagi cool diskusijom.
gore poredjujes,mryi me da citiram...u bg je parada zato sto su sva desavanja u bg,strajkovi,mitinzi...
uporedjujete vase javno krljanje i pipanje za booljoo i patke sa strajkovima gladnih i poikradenih ljudi

ajde bre beži tamo:evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back