Gey parada, Beograd 2009

Kakve su Vam reakcije na gej paradu

• Za mene je prihvatljivo da bude odrzana

glasova: 68 18,0%
  • Ne slazem se da bude odrzana, treba je zabraniti

glasova: 274 72,5%
  • Nezainteresovan-na sam

glasova: 36 9,5%

• Ukupno glasova
    378
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Молим те, објасни ми свој коментар?!
Шта ти значи: Аха... Како да не?:roll:
Ја овде не причам напамет... једино ако нас ЕУ превари, па будемо примљени тек 2016?
Волела бих да сви барем мало укључимо мозак, и погледамо шта се крије иза Параде поноса која је само окидач за многе горе ствари које нам се спремају! :think:

Afrodita moje postovanje, a da li si Ti cula za onu obecanje ludom radovanje?

Искрено ме фрустрира ова тема. Па одлучих ћирилицом да подвучем своја убеђења:

1. питање сексуалне оријентације није питање избора.
2. хомосексуалност НИЈЕ БОЛЕСТ и НЕ ЛЕЧИ СЕ.
3. никакво оргијање није на дневном реду нити у недељу, нити било којом приликом после тога

4. питање ове параде је директно повезано са питањем индивидуалне слободе, како моје личне, тако и ваших - ја нећу да живим у земљи где неко даје себи за право да ме претуче или било како малтретира само зато што се облачим шарено или једнобојно, носим равне а не ципеле на штиклу, или можда озбиљније - што сам слепа или оштећеног слуха или усвојена. Не разумем како није кристално јасно да ова парада није сексуално оргијање него протест који управо хоће да разбије окове искључивости и лудила ка ком, неминовно, идемо
Још једна врло битна ствар, за вас, нормалне људе, са нормалним свакодневним пословима, који су извукли дебљи крај у овој или било којој претходној транзицији није се борио ни Амфилохије ни Иринеј, већ управо људи које хоћете да каменујете. За радничку класу, наведимо пример радника из Раче или Шинвоза, сасвим сам сигурна да се ви лично борили нисте. Нити вас је занимало. А можете и да питате ко јесте. У земљи где су многима права ускраћена на овај или онај начин најгласније и најбоље се боре управо људи којима ускраћујете њихова права. Срећно вам било за неких 10 година, кад поубијате све нас НЕНАСИЛНЕ.

1. Da li imas podatke da je neko bio na bilo koji nacin maltretiran samo zato sto je usvojen. Ja sam dete bez roditelja, mislim nisam vise dete ali sam u ranom detinjstvu ostao bez oba roditelja, i niko me zbog toga nije maltretirao.
2. Takodje imam i izvesno lako primetljivo ,recimo, ostecenje jednog organa i opet nisam primetio da me neko maltretira zbog toga. Povrh svega kao klinac sam bio debeo i ,zamisli, opet nista.
3. A sta sam tekoblacio u pubertetu to je tek posebna prica
Tako da ili ti imas retku stolicu i veliku udaljenost do toaleta pa kad nuzda pritera ti i ovde. Ili svesno i smisljeno iznosis neistinu zarad tebi znanih razloga.
Dalje, kada sam se nalazio na ivici egzistencije meni je pomogao moj kum, a ne tamo neki derpe. Tako da ako se oni vec zrtvuju zbog svih, eto zbog mene ne moraju. I nadam se da ni nece. Jer vec sam naveo da ni po cenu zivota takvu krv ne bih uzeo.
Toliko od mene ugodno vece

PREDLAŽEM :

Paradu DEBELIH, NAJDEBLJIH i oni su diskreditovani i diskriminisani
Paradu MRŠAVIH i njima treba podrška
Paradu RIĐOKOSIH i oni se odvajaju u masi
Paradu LEVORUKIH i oni su drugačiji kada pišu
Paradn NORMALNIH , e takvih ovde izgleda nema odavno

Gledajuci slike i snimke slicnih parada u svetu dosla sam do zakljucka da je to vise zabavna manifestacija nego protest. Kostimi, muzika, karnevalska vozila, ... sve to me vise asocira na Rio de Janeiro nego na protest zbog ugrozavanja osnovnih ljudskih prava. Naravno govorim o paradama koje se odrzavaju u gradovima koji su resili da "istrpe" takve manifestacije i zarade od turista. Tamo ljudi prave paradu radi profita i zabave, a ne zbog diskriminacije. Mada ni u tim gradovima i drzavama nemaju pravo na sklapanje brakova i imaju mnostvo drugih pravnih i drustvenih problema. Ne mogu da se oduprem osecaju da neko namerno pokusava da od nas i naseg grada napravi zatucana cudovista koja mrze ceo svet, organizujuci ovakvu paradu-protes. Ovo je namerno dolivanje ulja na vatru i samo me zanima ko stoji iza svega ovoga i zbog koga cemo opet ispasti ljudozderi a ne ljudi.

PREDLAŽEM :

Paradu DEBELIH, NAJDEBLJIH i oni su diskreditovani i diskriminisani
Paradu MRŠAVIH i njima treba podrška
Paradu RIĐOKOSIH i oni se odvajaju u masi
Paradu LEVORUKIH i oni su drugačiji kada pišu
Paradn NORMALNIH , e takvih ovde izgleda nema odavno

Moje postovanje, samo bih ako se slazete dodao neke grupacije

Parada onih koji imaju veci konstantni minus u banci i koji svaki put kada u banku udju trpe uzasnu diskriminaciju od strane bankarskih sluzbenika
Paradu onih koji posle rucka citaju novine u fotelji i koji su diskriminisani od strane bracnog druga ,pardon drugarice (da ne ispadnu ljudi duplo diskriminisani).
Paradu onih koji zvizde za vreme tusiranja i koji su takodje diskriminisani...... i da ne navodim dalje.:hahaha::hahaha:

Parada onih koji imaju veci konstantni minus u banci i koji svaki put kada u banku udju trpe uzasnu diskriminaciju od strane bankarskih sluzbenika
Paradu onih koji posle rucka citaju novine u fotelji i koji su diskriminisani od strane bracnog druga ,pardon drugarice (da ne ispadnu ljudi duplo diskriminisani).
Paradu onih koji zvizde za vreme tusiranja i koji su takodje diskriminisani...... i da ne navodim dalje.:hahaha::hahaha:
:zcepanje:

Parada onih koji ne paradiraju! :mrgreen:

Gledajuci slike i snimke slicnih parada u svetu dosla sam do zakljucka da je to vise zabavna manifestacija nego protest. Kostimi, muzika, karnevalska vozila, ... sve to me vise asocira na Rio de Janeiro nego na protest zbog ugrozavanja osnovnih ljudskih prava. Naravno govorim o paradama koje se odrzavaju u gradovima koji su resili da "istrpe" takve manifestacije i zarade od turista. Tamo ljudi prave paradu radi profita i zabave, a ne zbog diskriminacije. Mada ni u tim gradovima i drzavama nemaju pravo na sklapanje brakova i imaju mnostvo drugih pravnih i drustvenih problema. Ne mogu da se oduprem osecaju da neko namerno pokusava da od nas i naseg grada napravi zatucana cudovista koja mrze ceo svet, organizujuci ovakvu paradu-protes. Ovo je namerno dolivanje ulja na vatru i samo me zanima ko stoji iza svega ovoga i zbog koga cemo opet ispasti ljudozderi a ne ljudi.

:cool:C.I.A. snajka C.I.A., nego javi Djuri da blokira aerodrom....:cool:

Ja znam sigurno sta ce biti u ponedeljak 21.

I ja znam ,na moju veliku zalost, sa neizmernim bolom u srcu bicu po slovu resenja o godisnjem odmoru pozvan da ponovo odem na radno mesto:(:(:(

P.S. Slucajno mi strelica misa ostala na slici i ono pojavi se u belom kvadraticu natpis AVATOR. da li neko zna sta to znaci, da nije to jos jedan od skrivenih oblika diskriminacije?! Jer moj nick nije avator, a i na slici je moj deda iz mladjih dana a ni on se nije zvao avator. Zamolio bih odgovorne da se oglase u zvanicnom saopstenju na srednjim stranama politike, ajd moze i novosti.. Jer i sada me dusa boli kada se setim mog dekice, a sada ga ovde neko naziva pogrdnim imenom smrc,

Poslednja izmena:
Ok, razumem ja o cemu Ti pricas ali niko ni zbog viza (koje meni ni nisu problem) niti zbog bilo cega drugog nece nikada naterati da kazem da je u redu nesto sto nije prirodno.
Ako si pratila o cemu je sve bilo reci onda ti je poznato ono vezano za kanadu. I da li bi tebi bilo u redu da ti unuce sankcionisu jer majku zove mama?

Па, о томе и причам! :roll:
Ја прва нећу '' продати веру за вечеру'', али кажем ти да је најпре сервирана прича о белом шенгену ( већина се обрадовала), не знајући какав је услов да би се добила виза... мислим да сам већ и превише рекла! :)
Ја пратим тему и активно учествујем од самог почетка... у међувремену сам прочитала буквално све што је написано у нашој и страној штампи о организацији Геј параде, о њиховом лобију, о улози политике у свему овоме, о хомосексуализму као појави у новом поретку, о томе да ли је болест или сексуални афинитет, о будућности нашој и њиховој... као што видиш, ''поткована сам као коњ Путко'' :D... не хвалим се, таман посла, али увек сам се држала пароле: Ако желиш да победиш непријатеља, добро упознај све његове мане и врлине, па га са њима порази!
:bye:

Da, to je tacno, medjutim ja sam vise mislio na one koji manipulisu i jednom i drugom grupom, a koji u samoj 'manifestaciji' nece ucestvovati. Kao da ih sistematski pale vec nedeljama. Tesko da i jedan normalan heteroseksualac moze da podrzi prebijanje gejeva (cak i ako je protiv glupe parade), ali rekao bih da tesko da i jedan iole normalan homoseksualac moze da misli da je ta parada dobra ideja. Neko rece ranije u ovoj diskusiji da ce se na toj paradi prikazati kao normalni, obicni ljudi. Mislim da ce efekat biti suprotan od ocekivanog.
Ето, и то. :D
Па, ја управо то све време говорим. да си истовремено и против параде, и против физичког насиља према њој, и насиља уопште. Сад, што је некима тешко да то схвате, не разумем. Можда их ипак све то мало понело. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back