George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Nemam internet kuci, pa ne mogu da saznajem toliko stvari kao vi...
Ali predpostavljam da u ovom novom delu Tirion srece Arju u Bravosu, tu ce doci i Deneris predpostavljam. Pre nego sto krene za Vesteros. A ne zaboravite da, iako je Dzon Snezni
lord zapovednik Nocne Straze i ne sme da se mesa u politiku kraljevstva, on je takodje prema poslednjoj volji Roba Starka, (" ..ja nemam druge preostale brace i sestre majko, ako umrem bez naslednika, zelim da me Dzon nasledi kao kralj na Severu...") posle njegove smrti "KRALJ NA SEVERU"...
Onda prica o Davosu, Stanisovoj desnici...
Semu, u Starigradu,(obavestio je mestre o tudjinima i oni su rekli da ce preduzeti nesto...)
Dzejmiju, Sansi, Brijena (Lord berik, Lejdi Kejtlin)...
Stotinu jos toga, nije ni cudo jer toliko dugo pise...

Ja necu da se zamaram mnogo predpostavkama, jer sam sigurna da nas nece razocarati, sta god napisao. ;)
Ali nije ni cudo sto ovoliko pise, nije lako napisati rasplet, dok svi ocekuju da bude originalan i, u najmanju ruku, dobar.
E, da, imam jedno pitanje. Kad je Arja pobegla iz Harendvora, Igla je ostala tamo, zar ne? Mozda gresim, ali se secam da se pominjala Igla kasnije, kada je dosla u Bravos itd... :confused:

Ja necu da se zamaram mnogo predpostavkama, jer sam sigurna da nas nece razocarati, sta god napisao. ;)
Ali nije ni cudo sto ovoliko pise, nije lako napisati rasplet, dok svi ocekuju da bude originalan i, u najmanju ruku, dobar.
E, da, imam jedno pitanje. Kad je Arja pobegla iz Harendvora, Igla je ostala tamo, zar ne? Mozda gresim, ali se secam da se pominjala Igla kasnije, kada je dosla u Bravos itd... :confused:

Nasla je ponovo iglu kada se Pseto borio protiv onih ljudi Planine u krcmi gde je i ranjen. Zaboravio si to. Ponela je Iglu sa sobom u Bravos, i ustekovala je u jedan stepenik ispod Hrama, sve ostalo je bacila a samo je mac sacuvala da niko ne zna. Stepenik se valjda pomerao i ona ga je stavila ispod... :))))

Kraj će uskoro, ali ne tako skoro kao što je to kraj oktobra. Ja se nadam, a uvek sam optimistilčan do granica ludila, negde oko Nove godine. :mrgreen: Inače, i da je završi sada ne bi mogla da izađe u narednih šset meseci u Americi na Engleskom jer toliko otprilike traje uređivanje knjige ove veličine kad se preda rukopis a kamoli još i naš prevod. Realnija je procena da ćeš čitati Ples na Srpskom negde u januaru 2011. godine, a upamti da sam ja optimista. :mrgreen:

ja sam cuo i da laguna nesto zateze oko toga, a opet sa druge strane oni to demantuju, to je sve nezvanicno , na forumima. kao evro giunti treba da preuzme prava . vjerovatno samo sranja ali ko zna . . .

Nasla je ponovo iglu kada se Pseto borio protiv onih ljudi Planine u krcmi gde je i ranjen. Zaboravio si to. Ponela je Iglu sa sobom u Bravos, i ustekovala je u jedan stepenik ispod Hrama, sve ostalo je bacila a samo je mac sacuvala da niko ne zna. Stepenik se valjda pomerao i ona ga je stavila ispod... :))))
Da, secam se toga da je sakrila Iglu ispod stepenika, samo nisam mogla da se setim kako ju je uzela iz Harendvora. Hvala. Inace, sve sam pozaboravljala, zato i citam ponovo. :D

E da sad se secam da je Sem rekao samo jednom mestru...
ali se ne secam da je taj mestar otisao kod Deneris??????
a osim toga obnavljam gradivo, ali sam tek zavrsio sa ponovnim citanjem
Oluje maceva...
Citam sad Eragon Brisingr Treci deo. e citao neko????

i ona teorija da je Lijena Dzonova majka, mogla bi da bude tacna.
Koliko se secam kada je Edard nasao svoju sestru bila je na samrti.
Mislim da je izraz bio "lezala je u postelji od krvi", ali koliko
se secam nije pomenut nacin na koji je povredjena.
Mozda izgleda da je bila ranjena nekim secivom, ali pre bi ta krv
bila od porodjaja Dzona, od toga i umire.
a zasto bi je inace cuvali kraljevi gardisti...
osim toga Lord Edard pred svoju smrt daje Varisu pismo za Dzona u kome govori
ko je njegova majka...
a varis sluzi kraljevstvu...
a Arji je stitonosa lorda Berika rekao da je njegova bivsa dojilja Vila Dzonova majka...

Poslednja izmena od moderatora:
Martin je na blogu napisao da je kasting zavrsen, i da id za Englesku ili tako nesto. Dal tamo pocinje snimanje? Mislim, nije iskljuceno. Ali jedno me brine, i to nisam bas ni najbolje razumeo. Oni valjda sad tek snimaju pilot epizodu, pa ako ta pilot epizoda prodje kod HBO-a tek se onda bacaju na snimanje serije. :dontunderstand:
jel sam dobro razumeo?

ta epizoda "pilot" je prva probna epizoda...
Ako ispadne dobra i svidi se, predpostavljam nama gledaocima,
ili mozda nekim glavonjama, oni nastavljaju da snimaju dalje.
Kako to da se malo dopisujete???
Imam osecaj da nas ima troje.
Predpostavljam da ste vec prokomentarisali sve moguce teme za ragovor na predhodnih
pedeset stranica. ali sta je sa Lanister Lionom njega nikada ne vidjam???:rtfm:

Znam kako ti je, cekam vec dve i po godine.:dash:
Pitam se kako je onim jadnicima koji cekaju vec pet god.
Pogledaj na Martinovom sajtu komentare, prilicno su zanimljivi
svi ga mole da zavrsi lnjigu...

Ja sam Martina počeo da čitam 2003. godine i prva tri dela sam pročitao na Srpskom. Naravno, morao sam da čekam da izađu kod nas. Onda je krenulo čekanje za Gozbu, ali ono nije bilo nešto dugačko, 2005. godine se pojavila i pročitao sam je na Engleskom sa kompa.
Ali, onda kreće agonija... :mrgreen: I dalje traje, a Plesa još nema... :rida: Mogu zamisliti kako je nekima koji čekaju da čitaju o Deni, Tirionu i Džonu kada je poslednja knjiga sa njihovim poglavljima izašla pre skoro 10 godina!!! :eek:

Da to su mi tri od cetiri omiljena lika.
Dzon Snezni mi je omiljeni, pa Arja Stark.
Ni Bren Stark se nije pojavljivao.
Mislim da je onaj lik, koji je pomogao Semu, onaj sto jase losa, izgleda kao
tudjin,stric Brendon Stark koji je nestao s one strane zida...
A cuo sam da je izasao chapter za Jon Snowa, pored
Tiriona, Deneris i Teona Grejdzoja.
Ja odem na Martinov sajt da ga skinem, i pise "Jon Snow free sample"
ja kliknem, a on mi uvek prebaaci na Deneris.:dash::dash::dash:
Hocu umrem, e zna neko odakle mogu da skinem Jon Snow sample?????

Back