George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

ma nije problem pisalo se 5 ili 305 stranica ,nego ne volim trolove
pazi ovako da je po nečijem gledali bi samo jedan kanal na televiziji ,čitali bi samo jednu knjigu ceo život .......................

nije vazno dali martinov pliv valja ili ne valja al glupo je ubedjivati druge da nešto ne valja u korist drugog

ne volem trolove

hm...ispade da je nepozeljno izreci ili imati stav...
kamoli ga obrazloziti...od toga ti oma izraste rep i dlake po ramenima..? :lol:
od pocetka...dobro, negdje od sredine teme
tvrdim da serijal klizi od prilicno loseg ka teskom treshu
i da je bucika zagrizo vise nego sto je u stanju sazvakat...
koliko vidim po postovima zadnjih par strana...zima dolazi...
tj i najvatreniji fanovi se polako oladishe...:lol:

Nop...

Ummm ... Ne. Serija je trenutno nesto najbolje na televiziji. Uz mozda jos dve tri serije.

Izvinjavam se (mada si se nadovezao na pricu o seriji). Imas moje misljenje o poslednjoj knjizi na nekoj od prethodnih stran :)

nemotrebe da se izvinjavas

sto se knjiga i serije tice
kniige su sve praznije
mada se shatro potrudio oko masovnijih scena
bice su mu odobrili pozamashan budzet za cg
sve u svemu zivo me zanima kako ce se iskopati
ako secuopce iskopa tojest :)))

nemotrebe da se izvinjavas

sto se knjiga i serije tice
kniige su sve praznije
mada se shatro potrudio oko masovnijih scena
bice su mu odobrili pozamashan budzet za cg
sve u svemu zivo me zanima kako ce se iskopati
ako secuopce iskopa tojest :)))

Povampiriće još nekoliko ljudi, pojaviće se neko drevno predskazanje, prst sudbine i sl. Ako mu se smuči da traži pametna rešenja.

Povampiriće još nekoliko ljudi, pojaviće se neko drevno predskazanje, prst sudbine i sl. Ako mu se smuči da traži pametna rešenja.

pa jes
jedno vaskrsee manje vishe
al tesko da ce takva...instant rjesenja
izvadit citavu stvar
prosto otvorio je previse paralelnih radnji
i nijednu nije pomjerio znacajnije
ima vec dva nastavka
kako stvari stoje sad
cak je i terry goodkind
sa sve svojim mrzim zene, sado mazo, cia je super...
ne znam pisat, a i sta ce mi to...
fazonima
sposobniji pripovjedac na duze staze
mssim, obe varijante su smuti pa prospi
al kod goodkinda se bar nesto dogadja
koliko god glupavo bilo :lol:

pa jes
jedno vaskrsee manje vishe
al tesko da ce takva...instant rjesenja
izvadit citavu stvar
prosto otvorio je previse paralelnih radnji
i nijednu nije pomjerio znacajnije
ima vec dva nastavka
kako stvari stoje sad
cak je i terry goodkind
sa sve svojim mrzim zene, sado mazo, cia je super...
ne znam pisat, a i sta ce mi to...
fazonima
sposobniji pripovjedac na duze staze
mssim, obe varijante su smuti pa prospi
al kod goodkinda se bar nesto dogadja
koliko god glupavo bilo :lol:

Ja se nadam da neće pribeći tim instant rešenjima, time bi obesmislio ceo serijal. Nadam se da će uspeti da pohvata sve konce i pametno i logično završi radnju. Zbog toga mu i praštam svakakve propuste, jer se nadam da će imati svoju funkciju u završnici. Ja sam mislila da će serijal imati 7 knjiga, jer se često spominje taj magijski broj (7 kraljevstva, 7 starih bogova i sl...). Više bih volela da piše, ako treba, i 10 godina, ali da to bude dobro, nego da smandrlja kraj sa jeftinim rešenjima.

Ja se nadam da neće pribeći tim instant rešenjima, time bi obesmislio ceo serijal. Nadam se da će uspeti da pohvata sve konce i pametno i logično završi radnju. Zbog toga mu i praštam svakakve propuste, jer se nadam da će imati svoju funkciju u završnici. Ja sam mislila da će serijal imati 7 knjiga, jer se često spominje taj magijski broj (7 kraljevstva, 7 starih bogova i sl...). Više bih volela da piše, ako treba, i 10 godina, ali da to bude dobro, nego da smandrlja kraj sa jeftinim rešenjima.

shanse za tako nesto su minimalne, realno
posto je vec razvodnio
do nepodnosljivosti

Ja sam apsolutno ubeđen da on neće završiti priču sedmom knjigom... Čini mi se da je neko čak rekao da je do sada napisao oko 1800 stranica... A i neko već reče (da l' na ovoj temi, ne znam) da je serijal postao nejgova svojevrsna droga i da on ne može tek tako da pusti te likove i završi njihove priče...jer oni su bukvalno deo njegovog života sada i svako ko misli da nije tako, on nije normalan... Jer godinama ih "poznaje" i priča njihove priče i saživeo se sa njima... I takođe ne bih voleo da se završi serijal na sedmoj knjizi jer s obzirom na to koliko je priču sada razvukao, šanse da on to sklopi kako treba u dve knjge su, što ZloTvor reče - minimalne...

Ja sam apsolutno ubeđen da on neće završiti priču sedmom knjigom... Čini mi se da je neko čak rekao da je do sada napisao oko 1800 stranica... A i neko već reče (da l' na ovoj temi, ne znam) da je serijal postao nejgova svojevrsna droga i da on ne može tek tako da pusti te likove i završi njihove priče...jer oni su bukvalno deo njegovog života sada i svako ko misli da nije tako, on nije normalan... Jer godinama ih "poznaje" i priča njihove priče i saživeo se sa njima... I takođe ne bih voleo da se završi serijal na sedmoj knjizi jer s obzirom na to koliko je priču sada razvukao, šanse da on to sklopi kako treba u dve knjge su, što ZloTvor reče - minimalne...

ako bude to onda ce sigurno umreti pre zavrsetka serijala :( pa ce neko uzeti to da zavrsi... necemo videti kraj za jos 15godina..

Ok sve ali da li se ja varam ili između obljavljivanja četvrte i pete knjige postoji gap od šest godina?! :dash::dontunderstand::gace:
Pa zar to nije originalno bila jedna knjiga... Pa je podeljena na dva dela... Zar to ne znači da bi sl. deo (tj peti) trebalo da bude objavljen max. 7 meseci posle četvrtog dela... Ja stvarno ne razumem...

sve je tacno, i razumem da on nema sav materijal ali mislim da je sigurno i serija umesala prste, on gleda da prodje sto bolje finansijski i na osnovu toga tempira izdavanje knjiga. ali izgeda zaboravlja koliko ima godina i kila :( :dash:

a na prethodnu pricu ja mislim da on moze zavrsiti serijal u do sada najavljenih 7 delova, kad uzmemo u obzir koliko ima desavanja u npr. 3 delu svakako, s druge strane ispravan je i osecaj da nema sanse da zavrsi uzevsi u obzir koliko su spori pojedini delovi npr 2 i 4. :( 5 deo je negde izmedju.

У Мартиновом стилу би било: побеђују Туђини и карају Серсеи у залеђеној Краљевој Луци.

~~~
Иначе коначно сам одгледао 6. епизоду и могу да кажем да су све бољи и бољи. Немам замерки, чак су и измишљене сцене одлично уклопљене. Поготово она са Мелисандром и Торосом и њен однос са Арјом који даје даље наговештаје и у самој књизи. Надам се да ће Џендри само да "нахрани" пијавице.
Напокон су се искобељали са радњама које сами замршавају. Одличне сцене су са Тивином и бабом Тирелком, Џејмијем и Болтоном,
А шугави Фреји су испали праве ласице.

Takođe... :hahaha: :hahaha::hahaha:
Najjače je što Martin (kako sam tvrdi) posećuje forume vezane za seriju i koristi ideje koje korisnici postavljaju... Sreća što ova tema nije na engl. jer zamišljam da čita ovaj post, nasmeši se i samo kaže sebi u bradu: "Kradem"... :lol:
Ja sam ga cuo kako govori upravo suprotno. Zato sto ljudi mogu da se tuze sa njim ako procita nesto na forumu sto je vec zamislio, onda mora da menja. Mislim da je to bilo u onom intervjuu za google ili tako nesto, kao i na blogu.

Ja sam ga cuo kako govori upravo suprotno. Zato sto ljudi mogu da se tuze sa njim ako procita nesto na forumu sto je vec zamislio, onda mora da menja. Mislim da je to bilo u onom intervjuu za google ili tako nesto, kao i na blogu.

Zapravo, jako je logično to što kažeš ali nisam siguran koji je intervjuu bio i čovek što postavlja pitanja ga je pitao za te forume, posećuje li ih i on je prokomentarisao nešto poput da ih redovno posećuje jer čitaoci imaju dosta zanimljivih ideja koje se mogu iskoristiti, i naglasio je za nagađanja kojih na netu ima dosta (jedno od glavnih koje je pomenuo msm je za Džona i njegove roditelje...)... Mada, nisam siguran da li neko može da ga tuži na osnovu svog posta na forumu gde je osoba potpuno anonimna sa nick-om i sve... Ne kažem da je nemoguće ali proces dokazivanja je bar 100x teži nego u klasičnom slučaju krađe ideje... Mada, možda je on mislio da pročita nešto i da dobije ideju, drugačiju ali je potekla iz toga što pročita...

Back