George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Jel ti nama zelis da kazes da si procitao svih 5 knjiga za 10 dana? Posto si ovo postovao pre tacno toliko...

Mislim da je tesko procitati oko 4500 strana za 10 dana, a koliko vidim ti si vec ekspert...

Naravno da nisam uspeo procitati sve u roku od pet dana. Da ne smatras da je apsurdno poceti s citanjem odmah nakon postavljanja komentara? :lol:

Ako cenis da mozes promeniti moje negativno misljenje o knjigama time sto ces reci da su cetvrta i peta knjiga bolje od prvih tri, odnosno da opravdavaju izuzetan hype koji poput obruca steze EF svet, samo izvoli. Vecina procitanih stvari su dijalozi i dosadna politika ovde. Razmisljanje o istim dolazi tek kasnije, mada nema tu mnogo o cemu razmisljati s obzirom da je sve bukvalno.

Hahahaha N3W, koja ispala... Ne mogu da verujem kako te Jamal99 provalio like the boss... Znači ne verujem, a još sam ti ja msm prvi odgovorio kada si pitao da li se isplati čitati knjige... Jooooj, znači ne verujem... Sreća da sam bar provalio da nisi ni prišao Martinovim knjigama jer se videlo na kilometar da si fan onog EF đubreta o kojem sam pričao, i zato i imaš toliko "gađenje" prema Martinovim knjigama; baš kao i Tzar-a, nervira te što svi toliko pričaju o ovim knjigama... Tzar-u smeta što je on pročitao pre mnogih i niko mu nije dodelio orden za "Pročitao sam knjige pre pojave serije - znači, jedini sam i pravi fan serijala"; a tebi prosto smeta što se prodaješ za poznavaoca i obažavaoca EF žanra i prosto ne možeš da podneseš što svi toliko pričaju o nečemu što ti nije dopalo šaka do sada...
Ipak se ti vrati svojim omiljenim autorima...to naravno, ako si pročitao išta izvan LOTR-a...

A stvarno poludim kada me neko izbaci iz takta na temi, a volim takođe kad ja nekog izbacim iz takta, tako da se izvinjavam svima što širim nepotrebno ovu diskusiju...

Kako smo uopšte sa produkcije serije prešli na GoT vs Merlin pa sad na LotR vs PLIV... :dontunderstand:

Tada sam bio veci kriticar knjiga i pisca nego danas. Rekao bih da je to zbog kriminalne serije. Nakon ove serije, knjige izgledaju neuporedivo bolje nego pre 6 godina.

Postovanje, Tzar.
S obzirom da ste dug niz godina pratioc serijala i, prvenstveno, knjiga zeleo bih da vas pitam za vase misljenje o delima, pogotovo o naglom prelazu koji je primetan izmedju trece i cetvrte knjige. Smem li upitati sta je vas privuklo k serijalu i da li nakon toliko godina i dalje mozete pronaci dozu odusevljenja, ako ste je pa i imali ranije? Unapred vam se zahvaljujem na vremenu ukoliko odlucite da napisete par reci.
Takodje, da li smatrate da je za svaku novu knjigu u serijalu opravdan vremenski period koji je ulozen u pisanje ili bi rekli da je piscu, mozda, ponestajalo kreativnosti te se odlucio na ubijanje svojih likova?

Poslednja izmena:
Postovanje, Tzar.
S obzirom da ste dug niz godina pratioc serijala i, prvenstveno, knjiga zeleo bih da vas pitam za vase misljenje o delima, pogotovo o naglom prelazu koji je primetan izmedju trece i cetvrte knjige. Smem li upitati sta je vas privuklo k serijalu i da li nakon toliko godina i dalje mozete pronaci dozu odusevljenja, ako ste je pa i imali ranije? Unapred vam se zahvaljujem na vremenu ukoliko odlucite da napisete par reci.
Takodje, da li smatrate da je za svaku novu knjigu u serijalu opravdan vremenski period koji je ulozen u pisanje ili bi rekli da je piscu, mozda, ponestajalo kreativnosti te se odlucio na ubijanje svojih likova?
Mali, dobronamerni savet. Kao sto znas, na internetu si. Stavise na forumu Krstarice. Ne moras nikome da persiras, niti ima potrebe za takvom elokvencijom na forumu, jer ce malo ko da uzvrati istom. Ne obracas se Tzaru, niti bilo kome ovde zvanicno :) Ako ti je elokvencija toliko bitna, ondak se izvinjavam :)

Paaaa, s obzirom da se piše 5 strana na temi godišnje, mislim da smo u ovih par dana ispunili kvotu :zkez:

Elem, kako vam se svidela nova epizoda? :ceka:
Nova epizoda je odlicna :) Imam drugara koji uopste nije fan epske fantastike. Posudio sam mu knjige da cita kako zavrsava sezone i progutao ih je (prve dve za sad) :) Njemu je serija nesto najbolje sto je u zivotu video. Prosto je divota videti takav entuzijazam :) Misljenja sam da je serija donela mnogo dobrog serijalu, jer ljudi koji nikad ne bi procitali knjigu su uzeli da citaju. Po meni je to uvek pobeda.

Jos uvek cekamo scenu Sam the Slayera. Bice mi jako zao ako ne ubace, ali razumem. A u sledecoj epizodi, ili eventualno narednoj posle te - COLDHANDS :)

Poslednja izmena:
Sta mislis, jel Coldhands zapravo Benjen Stark?
Nisam siguran. Mislio sam dugo da je Coldhands Benjen. Postoje dokazi za, ali i protiv. Ono sto me trenutno najvise odganja od toga je to sto je receno da je Coldhands umro davno. Opet, nadam se da je Benjen ziv, tako da me jos to tera na takvo razmisljanje. Ali svakako Coldhands je jako cool lik, tako da ako je Benjen zaista mrtav, zeleo bih da je Coldhands.

Paaaa, s obzirom da se piše 5 strana na temi godišnje, mislim da smo u ovih par dana ispunili kvotu :zkez:

Elem, kako vam se svidela nova epizoda? :ceka:

ma nije problem pisalo se 5 ili 305 stranica ,nego ne volim trolove
pazi ovako da je po nečijem gledali bi samo jedan kanal na televiziji ,čitali bi samo jednu knjigu ceo život .......................

nije vazno dali martinov pliv valja ili ne valja al glupo je ubedjivati druge da nešto ne valja u korist drugog

ne volem trolove

Mali, dobronamerni savet. Kao sto znas, na internetu si. Stavise na forumu Krstarice. Ne moras nikome da persiras, niti ima potrebe za takvom elokvencijom na forumu, jer ce malo ko da uzvrati istom. Ne obracas se Tzaru, niti bilo kome ovde zvanicno :) Ako ti je elokvencija toliko bitna, ondak se izvinjavam :)

Zahvaljujem na vasoj neumernoj brizi. Mada, ako razmislite upravo o tome sto ste pisali shvaticete da ste upravo dokazali zbog cega to cinim.

Moj dobronameran savet je da Jamacha nikada nije bio SSJ4 te je nelogicno imati njegov avatar i taj username. Sve najbolje vam zelim.:ok:

Tada sam bio veci kriticar knjiga i pisca nego danas. Rekao bih da je to zbog kriminalne serije. Nakon ove serije, knjige izgledaju neuporedivo bolje nego pre 6 godina.

Ja sam za prvu sezonu izludela, sad već znam šta mogu da očekujem, pa mi je serija ok. Mislim, gledam je redovno, i to nešto govori :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Nisam siguran. Mislio sam dugo da je Coldhands Benjen. Postoje dokazi za, ali i protiv. Ono sto me trenutno najvise odganja od toga je to sto je receno da je Coldhands umro davno. Opet, nadam se da je Benjen ziv, tako da me jos to tera na takvo razmisljanje. Ali svakako Coldhands je jako cool lik, tako da ako je Benjen zaista mrtav, zeleo bih da je Coldhands.

Hehehe i ja sam mislila sve ovo isto kao ti. Videćemo :mrgreen:

Четврта је епизода за сада најбоља иако је доста траљаво почела, мада су последње три сцене извукле(код крастера, браћа без гаћа, и денерис слобода-једнакост-правда)

Не свиђа ми се што много петљају у Краљвој луци, преплићу радњу, поготово оно са Варисом и његов дил са бабом. Одмах провалише Литлфингера(Рос екс - qрва сад је експерт за контрашпијунажу :evil:).
Баба од трња је одлична, добра је Марџ. И да одлично су урадили Велико обредиште и убацили причу о Тарговима за нас нрдове.(добра је сцена кад овај објашњава како је добо што су оставили њихове крипте итд. јер је то њихова заоставштина - углавном да би људи напокон схватили шта денерис уопште хоће преко мора и који мој хоће престо).

Подрикова китa :roll:

Џејми и Бријена - ок сцене, осим оног покушаја мачевања, као да су му одсекли прст на не шаку. Иначе то је тренутак у књизи кад почињем да готивим Џејмија. Ваљда ће тако нешто моћи исказати на траци.

Безвезе петљају око Теона, јест да сам провалио да је оно Рамиз још у прошлој, ал некако је безвезе делује. Није неки садизам у оној игрици. И да који им је Теон рекао да су Старкова мушка деца жива, чини ми се да Болтони то не знају.

Напокон сам одморио очи од Исланда. Сцене у Крастеровој шупи су добре, ваљда ће сад још мало и Сем да се прослави(јер су га баш нагрдили до сада).

И наравно најбољи моменат је кад Дени проговори Валиријски:mrgreen:

Poslednja izmena:
Zahvaljujem na vasoj neumernoj brizi. Mada, ako razmislite upravo o tome sto ste pisali shvaticete da ste upravo dokazali zbog cega to cinim.

Moj dobronameran savet je da Jamacha nikada nije bio SSJ4 te je nelogicno imati njegov avatar i taj username. Sve najbolje vam zelim.:ok:
Avatar je avatar i moze biti bilo kakav, jelte (Da se zovem N@%DGAH dali bi onda bio primeren avatar? :) ) :)

Ja sam stvarno bio dobronameran, a ti kako hoces :)

Avatar je avatar i moze biti bilo kakav, jelte (Da se zovem N@%DGAH dali bi onda bio primeren avatar? :) ) :)

Ja sam stvarno bio dobronameran, a ti kako hoces :)

Nemojte se vredjati, setite se da je ovo internet. Mislim, vi ste to naglasili pokusavajuci da vodite brigu o kompletnom neznancu.
Mada, kada smo vec kod Yamche - kojim razlogom je doticni na avataru? Da li vam se dopala drasticna izmena stila izmedju BDZ i DB GT. PRatite li DB Kai?

Poslednja izmena:
Nemojte se vredjati, setite se da je ovo internet. Mislim, vi ste to naglasili pokusavajuci da vodite brigu o kompletnom neznancu.
Mada, kada smo vec kod Yamche - kojim razlogom je doticni na avataru? Da li vam se dopala drasticna izmena stila izmedju BDZ i DB GT. PRatite li DB Kai?
Yamcha mi je omiljeni lik iz serjala. Sto se tice izmene stila izmedju Zja i GTja, nije mi se svideo mnogo, ali opet GT je serijal za sebe jer nije radjen po izvornom materijalu (mangi), i kao takav uopste nije bio los. Kai sam pratio dok nisu iz nekog razloga prestali da ga emituju.

• Podržavam
Reactions: N3W
Gledala sam prvu sezonu, pa se premišljala da li da gledam drugu i onda videh kakva lopata glumi Ašu (iliti Jaru) i gomilu drugih likova koji izgledaju skroz pogrešno, tako da treća ne dolazi u obzir.
A naziv serije bi mogli da promene u ''Game of Tits'', muž i ja smo se pre početka svake epizode kladili koliko ćemo pari videti...

Sto jes' jes'. :D

Asha mi je medju omiljenijim likovima. Ali mi je drago sto nema njenih poglavlja u seriji sa ovom glumicom. Mislim da to ne bih izdrzao.

Back