Ako uporedjujemo s slikovnicama za predskolski uzrast, onda sam svakako saglasan. Da se razumemo, opisi postoje ali ni priblizno dovoljno za jedan EF gde je imperativno opisivati fantasticne elemente.
Iako ne pratim seriju, mozda blans pogledam na TV-u, ne verujem da je tesko ekranizovati lokacije. Kao sto Tzar rece. bilo sta da je ubaceno slobodnom mastom (u okrivu setting-a) bi u seriji upalilo, a vi bi ponovo rekli da je to verodostojno.
Okviri? Zelite reci da ono sto je Tolkien radio predstavlja okvire, a da ono sto je Martin radio predstavlja manifest "out of the box"? Nemojte me zasmejavati, molim vas! Ukoliko je za vas high fantasy element dosadan ne morate unizavati Tolkien-a koji je zasluzeno na visokom pijedestalu.
Naravno da postoje, a moram priznati da mi se ne dopada sled koji vodite. Dovodite me u situaciju da ja vas pitam sta za vas predstavlja EF s obzirom da vec toliko cenite Asoiaf dela.
Razumite me, veoma sam ogorcen nakon citanja veoma prosecnog dela koje trenutno vazi za najbolje EF stivo iako je vrlo lako zakljuciti da se tu radi o najobicnijem mlacenju novca.
@dusankovacevicsrbija
Iskazati da su fantasticna bica, fantasticni svetovi i slicno tome "nelogicni", te pride reci kako su Tolkien "i ekipa" unakazili EF zanr je cista blasfemija. Sami ste rekli da vam ne prija Tolkien, fantasticna bica i magije. Zapitajte se da li ste u opstem smislu postovaoc EF zanra kada mozete pisati takve stvari?!
Mada, moram priznati, drago mi je da ste izneli svoje misljenje s obzirom da me to cini za nijansu manje ogorcenim nakon citanja jednog dosadnog dela poput Asoiaf. Verujte mi, radije bih citao opise Tolstoja pre nego li da citam ponovo Asoiaf.

Evidentno je da sada najvise novca dobijaju upravo najvece gluposti koje veze s kulturom i razvojem coveka nemaju. Potencira se zabava i krv naspram duhovnog razvitka i svetlosti koji su cest motiv EF dela. Ukoliko pisac i dalje pise knjige uporedo s serijom mislim da nije potrebno da bilo sta dalje komentarisem na tu temu.