Geografski fakultet?

Mislila sam da upishem turizmologiju ove godine,pa me zanima ako moze neko od studenata da mi kaze neshto vishe o smeru(kakvi su profesori,kakva je praksa,da li postoji mogucnost razmene studenata...)...A da,i gde sve moze da se radi sa ovim smerom,osim na birou :D

Praksa nikakva, za razmenu studenata nikad cuo, profesori nestrucni i neprofesionalni uglavnom...
Osim na birou, TREBALO BI da moze da se radi u turistickim agencijama, turistickim organizacijama, hotelima, institucijama i zavodima koje se bave razvojem turizma, turistickom statistikom itd.
ALI kakve su stvarne mogucnosti zaposlenja videcemo jer jos niko nije zavrsio. A i smer je u raspadu a tek postoji 3 godine.

Joj,pa valjda postoji bar neshto pozitivno?:eek: Stvarno me zanima turizam...Znam da ima smer i na Ekonomskom,ali me ekonomija bash i ne zanima, a NS mi je problem jer bih morala da se selim,tako da mi je ovo jedina opcija...U svakom slucaju,hvala na odgovoru...:)

Imam pitanjce. Trenutno sam student na trećoj godini Visoke turističke i kad završim, volela bih da nastavim sa školovanjem. Problem je što to mogu na Singidunumu (a to neću) i u NS. Ne mogu da plaćam stan u NS, nisam mogla ni školarinu na Geografskom, pa sam upisala Višu. Turizmologija u NS je dosta slična, imamo većinu istih predmeta, ali ja ne znam kako bi uspela da učim i putujem svaki dan. Čula sam da postoji neka fora da se vanredno polaže razlika predmeta na Geografskom u Bg, ali to je sve nezvanično. Zna li neko nešto o tome?
U principu, meni se turizam popeo na glavu i isto mogu da radim u agenciji i hotelu (fuj!) sa Višom i sa Geografskim faksom, ali jednostavno, želim da završim fakutlet. Najsrećnija bih bila kad bi mogla da upišem neki master iz npr. isorije umetnosti, ali tako nešto ne postoji u ovom našem neorganizovanom visokom školstvu. :(

Imam pitanjce. Trenutno sam student na trećoj godini Visoke turističke i kad završim, volela bih da nastavim sa školovanjem. Problem je što to mogu na Singidunumu (a to neću) i u NS. Ne mogu da plaćam stan u NS, nisam mogla ni školarinu na Geografskom, pa sam upisala Višu. Turizmologija u NS je dosta slična, imamo većinu istih predmeta, ali ja ne znam kako bi uspela da učim i putujem svaki dan. Čula sam da postoji neka fora da se vanredno polaže razlika predmeta na Geografskom u Bg, ali to je sve nezvanično. Zna li neko nešto o tome?
U principu, meni se turizam popeo na glavu i isto mogu da radim u agenciji i hotelu (fuj!) sa Višom i sa Geografskim faksom, ali jednostavno, želim da završim fakutlet. Najsrećnija bih bila kad bi mogla da upišem neki master iz npr. isorije umetnosti, ali tako nešto ne postoji u ovom našem neorganizovanom visokom školstvu. :(

Moras da se raspitas na faksu, mada su u Studentskoj sluzbi obicno neljubazni i nikada nista ne znaju :)
Takodje bih ti preporucio da se raspitas i za Ns, jer ja mislim da ti ne moras da pratis predavanja vec samo da das tu razliku ispita, i mozda eventualno da odes na neke konsultacije, a toliko valjda mozes da putujes i stan ti ne treba...
Master iz istorije umetnosti verovatno mozes da upises ako to bas zelis ali prvo moras da dobijes fakultetsku diplomu iz osnovnih studija, tj da polozis tu razliku ispita na nekom faksu. Savet: upisi ono sto zelis, sve se moze kad se hoce :D
A sto se tice posla, sa Visom ne mozes da radis neke upravljacke poslove, da otvoris agenciju itd, dakle ipak se isplati imati fakultetsku diplomu.
I jos jedna stvar koja moze da koristi je da je skolarina na Geografskom medju najmanjima u Srbiji i jos se placa na 4 rate...

zdravo svima!

posto sam se lepo provela na filozofskom fakultetu, resila sam da promenim faks! Dvoumila sam se izmedju vise turisticke i turizmologije na geografskom.. medjutim nedavno sam se odlucila da to ipak bude turizmologija...

Procitala sam poslednjih 15 strana na ovoj temi jer kao sto je svima vec poznato sajt geografskog je duze vreme zapostavljen. Imam nekoliko pitanja za studente turizmologije:
1. kolika je skolarina (Vlada Sh je naveo da je 63 000 ali znam da je bilo govora o povecanju na 95 000)?
2. Iz srednje skole nosim 34,5 bodova, zato neka mi neko kaze kolike su moje realne sanse da upadnem na budzet (pod uslovom da dobro uradim prijemni)?
3. kada izlaze informatori/testovi (kako god se to zvalo)? i da li bi neko od studenata mogao da objavi na forumu kada se budu pojavili u prodaji?
4. kada su pripreme za prijemni? ako ne znate tacan datum onda recite kada se obicno one odrzavaju...

hvala vam unapred

Poslednja izmena:
...ljudi...pomozite...ja kao i vecina nas, koji jeLte planiramo da se upisemo na geografski fax, radim ove zadatke iz informatora...ali imam nekih nesuglasica sa pojedinim pitanjima...pa ako bi neko mogao da mi pomogne i napise odg na par pitanja....218 219 224 225 245 303 372 373 384 417 569 i 575....hvala unapred....

Back