GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja zelim troje. Ali, i dvoje je ok. Samo ne bih jedno, to nije dobro, ja sam jedino dete i znam da to ne valja iz vise razloga. :(

Sto se tice primera, mislim da je nebitno koje su doticni veroispovesti, dovoljno je reci "vernik".

Ne mislim da bi neko na fakultetu pravio problem... Da nije mozda bila srednja skola?

I ja zelim troje. Ali, i dvoje je ok. Samo ne bih jedno, to nije dobro, ja sam jedino dete i znam da to ne valja iz vise razloga. :(

Sto se tice primera, mislim da je nebitno koje su doticni veroispovesti, dovoljno je reci "vernik".

Ma malo dece je nekako tuzno...:D Mnogo je bolje kada napunis kucu sa decom....osim ako imas jednosoban stan...onda je lose:D

... retardi su zbog drugih razloga a ne zato sto su katolici
...a jel` moze ako si vernik da posle npr. abortusa odes u crkvu i trazis da ti Bog oprosti...i hoce li da oprosti?

Da, pretpostavljalo se da su i retardi (iz nekih razloga) i katolici iiii....ono trece...

Sto se abortusa tice...kao prvo, ako neko uopste hoce da trazi oprost od Boga to ne mora da radi u crkvi. Kao drugo, zasto bi neko za abortus trazio oprost...?...uostalom seti se koji su sedam smrtnih grehova (mozda ovom poslednjem nije bas bilo mesto u ovoj replici, ali eto...).

Ja imam sincica i sliku 3d ultra zvuka sa tri nedelje (ide se da se vidi jeli sve u redu) ima ruke, glavu , noge i u potpunosti lici coveku (cak i tada moze da mu se odredi pol sa tim ultrazvukom , doktori to kod nas nerade kaze dodju mi ljudi pa kad vide da nije sin odvedu zenu na drugu kliniku da abortira) .Nemogu vam postaviti sliku previse je licno , znacete o cemu pricam kad ga budete imali :lol::lol:

Ovo je strasno.Kakav 3D u trecoj nedelji?Gospodjo ko zna kad ste vi zatrudneli kad se vide svi ekstremiteti, i vec lici na coveka.Evo ja nasao sliku u osmoj nedelji i lici na malu zvezdicu.Osim toga u to vreme se radi ultra zvuk znate vec kroz sta.Mozda vam je to od bivseg kad u "trecoj"nedelji u potpunosti lici na coveka i moze da mu se odredi pol:twisted:
Sexualno obrzovanje pod hitno,ako treba i vecernja skola

Da, pretpostavljalo se da su i retardi (iz nekih razloga) i katolici iiii....ono trece...

Sto se abortusa tice...kao prvo, ako neko uopste hoce da trazi oprost od Boga to ne mora da radi u crkvi. Kao drugo, zasto bi neko za abortus trazio oprost...?...uostalom seti se koji su sedam smrtnih grehova (mozda ovom poslednjem nije bas bilo mesto u ovoj replici, ali eto...).

...nisam bas sigurna kako to ide ali sam gledala u filmovima - odes u ispovedaonicu, kazes uradio sam to i to, cak i ako se radi o ubistvu, a onda ti svestenik, valjda u ime boga, da oprost ili tako nekako...kazu da je to ok jer covek koji je svestan da je pogresio i to prizna ima sanse da vise ne gresi...zato im je valjda i oprosteno - najgori su oni koji grese i nece da priznaju da su gresili
...ono sto meni nije jasno kako neko ko ide u crkvu i veruje u Boga ponavlja "smrtni greh" toliko puta... kao serijski ubica.... i sto je najgore o tome prica kao da je to nesto najnormalnije

...nisam bas sigurna kako to ide ali sam gledala u filmovima - odes u ispovedaonicu, kazes uradio sam to i to, cak i ako se radi o ubistvu, a onda ti svestenik, valjda u ime boga, da oprost ili tako nekako...kazu da je to ok jer covek koji je svestan da je pogresio i to prizna ima sanse da vise ne gresi...zato im je valjda i oprosteno - najgori su oni koji grese i nece da priznaju da su gresili
...ono sto meni nije jasno kako neko ko ide u crkvu i veruje u Boga ponavlja "smrtni greh" toliko puta... kao serijski ubica.... i sto je najgore o tome prica kao da je to nesto najnormalnije

Dobro...ali ne razumem ko bi bio taj koji ide u crkvu, veruje u Boga i ponavlja smrni greh toliko puta...i na koji smrtni greh uopste mislis???

Pa i procenat onih koje su silovane i tako zacele ili su im deca mongoloidi je na nivou statisticke greske pa te to opet ne sprecava da branis abortus sto je vrhunac licemrja. A svaki je abortus stetan za zdravlje, bez obzira da li zena moze kasnije da radja ili ne.

A meni je vrhunac licemerja kada se protiv abortusa zalaže neko ko nije usvojio nijedno dete!!!

Pa imas parova u Srbiji koji ne mogu da imaju decu.Broj je alarmantan.Treba pojednostaviti proceduru oko usvajanja i to bi umnogome resilo problen.Po tvojoj statistici 18.000 je nezeljeno a sta je sa onih 182.000 koje se ubije u Srbiji za samo jednu godinu?Jel su ona zeljena?

Kakvo ti je to pitanje?!?!?!
Pa naravno da su neželjena jer se inače njihovi potencijalni roditelji ne bi odlučili na takav drastičan potez.
Sada ispada da je ženama koje se odluče na abortus to isto kao kada odu kod frizerke ili u shoping?
Svaka žena koja se odluči na takav potez ima izvesnih psihičkih problema uoči, za vreme i posle toga čina, a rizikuje donekle i svoje zdravlje.
Znači, ipak ju je na to naterala neka muka...

Јок мене називају чак неки екуменистом :D:D:D:D
Код Православља нема левог и десног..већ само Царски пут Христа

U svakoj religiji postoji podela na moderniste i ekstremiste, pa tako i u pravoslavlju.
Ako si već vernik, to bi trebalo da znaš?!?!?!

...pa znam i ja da se abortus ne pominje u Bibliji kao smrtni greh ali su sve religije protiv...kako god...a je li kontracepcija takodje greh?

Tesko da je kontracepcija postojala u vreme pisanja Novog zaveta (mada nisam siguran, svasta se otkriva svakog dana, pa ne bih zeleo da tvrdim), a kamoli Starog.

Kontracepcija nije mrtni greh. Sto se tice toga da li je greh uopste, koliko znam, hrscanske crkve su oko toga prilicno podeljene.

Pa Registra ne znam zasto si spomenula Boga u poslednjem kontekstu ako znas i da je crkva protiv abortusa.Malo si kontradiktorna

Ti si se prva pozivala na Boga, ne ja. naravno da ne treba da se razmnozavamo kao zecevi, nismo zivotinje, znamo da koristimo mozak i preventivna sredstva za razliku od zivotinja.

A kako si ti povezala Boga, religiju, redovno upražnjavanje seksa i kontracepciju????

Zar i ti nisi malo kontradiktorna???

Петсто абортуса дневно
http://www.politika.co.yu/rubrike/tema-dana/Petsto-abortusa-dnevno.sr.html

Da li politicka i ekonomska situacija moze opravdati ovakva monstruozna ubistva? Samo nemoj sad da se pojave oni koji ce da nas ubedjuju da je svih 500 zena silovano u toku jednog dana ili da nose decu koja su na neki nacin ometena. Sa jedne strane toliko je parova koji traze resenje u vestackoj oplodnji a sa druge ovakav crni bilans. Pa normalno je da je ovakva drzava osudjena na propast. Pa posto za koju deceniju necemo ni postojati ni kao drzava ni kao narod, onda cemu se mi uopste prepiremo na ovom pdf?

a koja je drzava u pitanje

Abortus se treba dozvoliti samo u spedijalnim situacijama koje bi se morale prethodno obrazloziti nekom organu. Inace u drugim situacijama nikako..

Evo dajem primer, para(koji nazalost poznajem)koji je imao dva sina i nakon toga zena je ponovo zatrudnela i kada je saznala da jee opet musko uradila je abortus samo da bi dobila devojcicu sto se i desilo kasnije. Zapitao sam se sta bi bilo da su opetnapravili sina...
Strasno kakvih ljudi ima i zato se svaki slucaj mora istraziti.

Абортус је најпрљавији вид убиства немоћног детета које се кида из утробе мајке, за овакав вид злочина увео бих смртну казну, како за онога ко убија дете, тако и за саучеснике, мајку, а најчешће и оца детета, који у највећем броју случајева наговара жену на ово убиство. Ово свакако неби спречило абортусе, али би их драстично смањило, уз то, и доживотна робија и вишедеценијске казне затвора за друге видове убиства или тешких злочина видимо да не спречавају исте, што не значи да их држава треба укинути. Многи такође говоре о томе како би нежељена трудноћа некима упропастила живот, али држава не сме дозволити да се оправда убиство детета тиме што неко жели лагоднији и срећнији живот, уз то сматрам да права свих могу да иду до оне границе докле не угрожавају права и живот других, то важи и за мајке и очеве, који не смеју постати господари живота и смрти своје деце.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back