GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka nam okoreli protivnici abortusa predloze neko resenje. Dakle, ako abortus ne valja, ako usvajanje ne valja, ako ni pilula posle ne valja... sta da se radi?

Iz ovih tvrdnji mogu se izvuci samo dva logicna zakljucka:
- Svako kmo zatrudni, mora da rodi dete i da ga zadrzi, makar imao (imala) 16 godina.
(hajde da vidimo kakve su posledice ovoga i koliko bi TO zivota unistilo)
-Nema seksa pre braka, a ni u braku, dok ne zelis decu
(hajde da vidimo realsnost ovoga)

www.covermagazin.com/metode_kontracepcije.htm - 49k

Evo ti link pa se malo edukuj.I procitaj malo o pilulama koje uzimas.

Neka nam okoreli protivnici abortusa predloze neko resenje. Dakle, ako abortus ne valja, ako usvajanje ne valja, ako ni pilula posle ne valja... sta da se radi?

- Svako kmo zatrudni, mora da rodi dete i da ga zadrzi, makar imao (imala) 16 godina.

Evo ti rešenje. Već sam ga naveo, ali izgleda niko ne čita, već samo lupaju.

Što se tiče klinki (ne samo maloletnica), koje pobacuju zdravu decu iz hira, ponavljam da država mora u školski sistem da ugradi edukaciju, pa čak, kao u nekim zapadnim školama, da na hodnicima postave kondomate, koji su besplatni.

Što se tiče pojave ilegalnih abortusa, u slučaju zabrane, problem je rešiv određenim zakonskim merama.
1. Drakonske kazne za one koji vrše takve "usluge". Bar, 15-20 godina robije.
2. Zakonom obavezan ginekološki pregled na svakih nekoliko meseci. Ne može da škodi. U stvari, samo bi koristilo, jer je sramota koliko naše žene retko posećuju ginekologe. Kada se prilikom takvog pregleda utvrdi trudnoća, ta žena se treba evidentirati u centralizovan sistem i uključiti u proces praćenja trudnoće. Znači, ako se desi da se nigde ne zabeleži porođaj, odnosno primeti se da ista više nije trudna, a nije imala spontani pobačaj, protiv nje se treba dići krivična prijava i ona mora da robija, kao i da se nad njom primeni kastracija, ukoliko je punoletna. Ukoliko je maloletna, onda punoletne osobe, za koje se utvrdi da su joj na bilo koji način pomagale u ilegalnom abortusu, treba da robijaju, a ona sama da se uputi na obaveznu psihijatrijsko-psihološku terapiju, gde bi se uticalo na njenu percepciju onoga šta je uradila i kako na dalje da se ponaša, i uklanjanje psihičkih posledica samog čina abortusa.

Isto, kao što sam naveo da roditelji maloletnice treba da imaju zakonsku obavezu da preuzmu starateljstvo nad tim detetom, tako i roditelji maloletnika, oca deteta, treba da imaju zakonsku obavezu da plaćaju alimentaciju za to dete.

Ubeđen sam da bi nakon izvesnog vremena, nakon što bi se ovakav zakon sprovodio, svest ljudi došla na taj nivo da itekako paze šta rade, pa bi samim tim ovakve pojave, koje zovemo neželjene trudnoće spale na zanemarljiv nivo.
To ne znači da bi se ovim zakonom povećao natalitet u Srbiji. Natalitet može da poveća samo država raznim davanjima i stvaranjem bolje ekonomske situacije.
Ovim zakonom bi se izbegao sam čin ubistva ljudskog ploda, kao i traume kroz koje prolaze akteri, a žene pogotovo.

Jeste zivot, to je definitivno i ovo je ogroman problem. Na zalost ovde se ama bas nista ne preduzima povodom toga. Ima to svugde, ali se barem nesto radi na tome. Uglavnom, potpuno razumem drugu stranu koja je protiv abortusa, ali ja ipak mislim da ne treba upropastiti zbog toga druga dva mlada zivota.

Ogroman, nazalost, i ovaj forum je tesan za njegovu velicinu...

sa koliko godina je tebe majka rodila?

32.

A ti bi zaista mogla malo da se edukujes. Naravno da svaki metod kontracepcije nosi iyvesne rizike (osim, mozda, kondoma), ali ljubim te, ne lupetaj. STvoj stav o abortusu je tvoje pravo, moyemo da se slayemo ili ne slazemo, ali ne plasi ljude necim sto nisi iskusila. Ako si pila pilule i odlakavila, meni je zaista zao.

Ja ih pijem par godina, i ne da mi se to nije desilo, vec se maljavost smanjila, a smanjili sus e i promelni sa menstrualnim ciklusom, sa kojim sam imala velike probleme (bolne i neredovne menstruacije). S druge strane, koza mi je malo suvlja, sto je pogodno za zene sa masnom kosom i bubuljicama, ali meni to nije bilo potrebno. Dakle, ne lupkaj tamo gde ne znas.

Bolje se konsultuj sa ginekolozima.

Ne znam sta si se uhvatio za hranjenje, odgovori mi na pitanje...

Hranjenje si ti pomenuo prvi i uporedjivao ga sa osnovnim zivotnim funkcijama, nisam se ja ni za sta hvatao.

Zna se sta su osnovne zivotne funkcije i kada se mogu samostalno odrzavati...a to kada je zivot stvarno zacet, da li ga je Gospod udahnuo ili neko drugi, to ne spada u faktografiju.

Ha ha, kakve su to price sa dlakavoscu?

Sve moje devojke su bile na pilulama u zadnjih petnaest godina. Ni jedna nije bila brkata. Koliko znam - a nesto i znam - progestegeni su sinteticke verzije zenskih hormona, a zenski hormoni ne izazivaju maljavost, nasuprot.

Усвајање ваља...није идеално али куд и камо боље од абортуса..а решење је да се едукују људи о сексу и користе кондом или да се уздржавају до брака

slazem se sa moreplovkom. abortus je cisto ubistvo!
И то за затвора као за било које другу врсту убиства..наравно и доктор који га је урадио, као и мушкарац који се сложио са тим..то је за хага и геноцида

Hranjenje si ti pomenuo prvi i uporedjivao ga sa osnovnim zivotnim funkcijama, nisam se ja ni za sta hvatao.

Zna se sta su osnovne zivotne funkcije i kada se mogu samostalno odrzavati...a to kada je zivot stvarno zacet, da li ga je Gospod udahnuo ili neko drugi, to ne spada u faktografiju.

Brate pusti fak-tografiju, tvoja teorija je da covek nastaje onog trenutka kada prvi put udahne vazduh, ako sam te dobro razumeo...

Tacno. Ako se vec zabranjuje abortus, a koliko vidim opravdava napustanje deteta, onda bi svako sa takvims tavom trebalo da usvoji decu.

Samo, i tu je frka, jer je proces usvajanja u Srbiji uzasno tezak, ima vise parova koji cekaju nego dece, i to traje po 3,5 godina, sto samo komplikuje situaciju da dete najranije detinjstvo MORA da provede u sirotistu. TO je po meni monstruozno.

To sam naveo u prvom postu. Opravdanje za komplikovanu proceduru je da se time deca štite od moguće zloupotrebe (pedofilija npr.), mada bi boljim radom socijalnih radnika to bilo svedeno na minimum.
S druge strane, problem je i u tome što parovi ne mogu da biraju decu već moraju da uzmu "ono što im se da" (ovo sam rekao malo rogobatno - a ne mislim tako)... u stvari najčešće ne mogu da biraju ni pol ni uzrast, već im socijalni radnici određuju kakvo i koliko dete će dobiti, što opet nije dobro, jer npr. budući roditelji žele kćerku, a ne sina ili žele dete između 2 i 3 godine, a ne od 5 godina itd.

Problema ima puno...

Ne volim ova stanovista "posle .ebanja nema kajanja". Ili: kada si htela seks, sada moras da odgajas dete iako imas 16 godina (sto dalje znaci da ces tesko zavrsiti skole, sto znaci da ces imati usran posao celog zivota i jedva ces prehranjivati dete). A kako vidim, napustanje deteta se smatra jednako losim, dakle, preporucuje se da svako ko je dobio dete u tinejdzerskim godinama treba da ga zadrzi, dakle, da se unisti jos par zivota onako pride.

Apsolutno se slažem sa tobom.

Ja sam za abortus,bolje i to nego kad rodi ,baci dete na djubre
Значи оправдаваш геноцид као легално средство добране националнопг интереса??
Ето побијемо 2 000 000 арбанаса, јер се задесили стицајем историјских околности на нашој земљи

Jel su tebi roditelji pricali o tome?Roditelji su ti koji treba decu da pravilno usmeravaju.Ako se oslonimo na drzavu bojim se da necemo nista postici.

Ti si meni nejasna.
Nisi za abortus, nisi za davanje dece u sirotište...
Naglašavaš da decu treba da pravilno usmeravaju roditelji...

A šta ako "roditelji" nisu u mentalnom, fizičkom, psihičkom ili materijalnom stanju da odgajaju decu?

Šta onda?

Je l' to po svaku cenu treba da odgoje neko buduće nezrelo, nesposobno, nesrećno stvorenje zato što nisu smeli da abortiraju, da ga predaju u sirotište, a nisu mogli ili znali da ga vaspitaju i usmere u pravom smeru?

Koje je onda po tebi rešenje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back