Genocid - od Ruande do Srebrenice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, to shto je ratnih zlochina uvek bilo, i uvek ce ih biti, ne znachi da ih treba prihvatiti kao neshto normalno.

I zlochina u miru je uvek bilo i uvek ce ih biti, pa opet ne znachi da ih treba prihvatiti.

Ne treba ih prihvatiti , naravno . Sto se tice Srebrnice , mi ovde imamo medije , koji se time bave . Optuzeni su van zakona , u bekstvu , ili vec na robiji . Imamo i medije , koji se ovim slucajem bave ... pa cak i specijalizovane medije , ko sto je b92 , koji se time bavi explicitno . Nasa Drzava , i nas narod u najvecem delu svestan je tog dogadjaja , i nas se predcednik cak i izvinio u Srbrnici . Daklem , tamo je bio ratni zlocin , iz osvete . Jos uvek nije utvrdjen tacan broj , streljanih muskaraca . Da sad ne prepricavam celu genezu zlocina , u svakom slucaju , Genocida nije bilo . Masakar , ratni zlocin , pa i to je dovoljno strasno .
Izmedju ratnog zlocina , i genocida postoji pravna razlika . Eticka razlika je manja .
Srebrnicom se dosta manipulise . treba imaati u vidu da je vojska Republike Srpske , prebacila 30 hiljada Muslimana , pre svega zena i dece u Tuzlu , pa tek onad otisla prema Zepi . Zlocin su napravili oni , koji su ostali da cuvaju zarobljenike .
Ni zbog cega , sto sam ovde napisao , taj zlocin nije manji . maprotiv . Ali nije genocid . To sto su ga za genocid proglasili , znaci samo da manipulisu Srebrenicum u politickke svrhe .
A verujem da genezu svih dogadjada , vezanih za Srbrenicu svi ovde dobro znate ..

Poslednja izmena:
Pa nisam ja ni rekao da je genocid, niti uopshte shvatam poentu ove teme, obzirom da je na ovom forumu praktichno utvrdjeno da se ne radi o genocidu.

Verovatno chak ni Slavonija to ne misli.

Poenta ove teme je činjenica da je genocid u Bosni politički mit koji je Srbe zakopao i u očima sveta ih izuzeo od svih zemaljskih i nebeskih zakona i prava, Bosancima pružio moralnu satisfakciju i potencijalni argument za traženje ratne odštete, a Klintonovoj administraciji-priliku da se opravdaju i ostanu zabeleženi kao borci protiv genocida, a ne oni koji su ga dozvolili kao i da promovišu novu svrhu NATO-a i naprave novi korak u strateškom pozicioniranju.

Poslednja izmena:
Poenta ove teme je činjenica da je genocid u Bosni politički mit koji je Srbe zakopao i u očima sveta ih izuzeo od svih zemaljskih i nebeskih zakona i prava, Bosancima pružio moralnu satisfakciju i potencijalni argument za traženje ratne odštete, a Klintonovoj administraciji-priliku da se opravda i ostanu zabeleženi kao borcu protiv genocida, a ne oni koji su ga dozvolili kao i da promovišu novu svrhu NATO-a i naprave novi korak u strateškom pozicioniranju.

Tacno . Pitanje je sta dalje. Sta mi treba da uradimo .

Pre svega da se informiše naš narod, da ga više ne zatucavaju belosvetske medijske i političke ispostave.

Što se mene tiče - dovoljno za početak.

tacno ,.. Ali mi nemamo instrumente da to uradino . Nas Mediji , nisu nasi ...

RTS nije hteo da uradi cak ni banalnije stvari , koje bi bile daleko jednostavnije .

Drugo , politickoj garnituri je iskljucivo stalo , samo do vlasti ,i bas do nicega vise , sto se vidi kroz ponasanje DS u Vojvodini , i kroz ponasanje Vlade , kad je u pitanju sporazum sa Rusijom .

Imamo samo alternatiivne medije , koje se malo gde cujju i vide . Glavne medije , kako Drzavne , tako i privatne , organizuje neko drugi , a ne mi . Na primer B92 je eklatantni primer .. On u ovom sliucaju moze delovati samo suprotno , tu nema zbora .

tacno ,.. Ali mi nemamo instrumente da to uradino . Nas Mediji , nisu nasi ...

RTS nije hteo da uradi cak ni banalnije stvari , koje bi bile daleko jednostavnije .

Drugo , politickoj garnituri je iskljucivo stalo , samo do vlasti ,i bas do nicega vise , sto se vidi kroz ponasanje DS u Vojvodini , i kroz ponasanje Vlade , kad je u pitanju sporazum sa Rusijom .

Imamo samo alternatiivne medije , koje se malo gde cujju i vide . Glavne medije , kako Drzavne , tako i privatne , organizuje neko drugi , a ne mi . Na primer B92 je eklatantni primer .. On u ovom sliucaju moze delovati samo suprotno , tu nema zbora .

Ne pričam o medijima. Nemaš CNN na raspolaganju.
Onda lepo pričaj onima koje znaš, a oni ċe drugim, itd.
Imaš internet. Gde ċeš bolji medij.

Onaj ko je optuzen nije i osudjen. Covek je nevin dok se ne dokaze suprotno.
Nije genocid ubijati naoruzane neprijatelje.
Genocid je dozvoliti naoruzanom neprijatelju da predju Drinu i kolju nejač po Srbiji, što bi ovi i uradili, da nisu sprečeni.

Ma, nemoj neko da te čuje!
Ti ne znaš?
Bosanski muslimani su bili poslednji branik protiv velikosrpskih fanatika.

Da je tebi neko ubio,ne daj Bože,nekog tvog i ti ga zarobiš,šta bi mu radio nego ga koknuo?

Ujaka, iako je bio oženjen odžinom ćerkom.

Srebrenica je najobičnija manipulacija.
Bilo je zločina sa svih strana,da utvrdimo istinu...Srbi su za to,ali zašto drugi beže od istine???
Tu je problem!!!

Bilo je zločina na sve strane, zato i kažem da je jedan od njih i Srebrenica.
Ratni zločin, ne i genocid.

Smeta li, stvarno nekome sama ta cinjenica da su isti ljudi kojima pola do milion mrtvih u ruandanskom genocidu, koje su UN, zahvaljujuci inicijativi SAD (da bi mogli time kansije da obrazloze neuspeh UN misija i neophodnost NATO intervancija) ostavile na cedilu povlacenjem trupa, za genocid u Ruandi rekli da je previse komplikovan da bi se mogao definisati kao genocid, dok su pre konacnog broja mrtvih u Srebrenici tvrdili da se radi o genocidu, samo godinu dana kasnije.

Recimo da je stvarno sve bilo kako kazu o Srebrenici i da je tacan prvobitni najveci, najgori moguci bzroj zrtava...

Pa OPET, kako to moze da bude genocid, a da se godinu dana pre toga tvrdi da 600.000 do 800.000 zrtava u Srebrenici nisu genocid.

Kom normalnom coveku to moze da bude logicno? :eek:

Čuj Srbija ratovala s bosnom. Prvo s kakvom bosnom šta ti to znači, drugo zar se nije branila u Hagu kada su je neki optuživali da je vršili agresiju na druge teritorije, da bi ti Milann ladno opalio podatak da su ratovali u nekim državama

Poslednja izmena:
"Demokratski" Zapad nije hteo da spreci stravican genocid u Ruandi,a sigurno je da je to mogao.Jednostavno nisu tamo imali strateski interes,kao sto ga i danas imaju na Balkanu.Kod nas se petljaju u sve i svasta politicki,vojno i na druge razne nacine.
Vrli Zapad nista nije ucinio da se izbegne trebljenje naroda u vecem Kongu.Tamo se i danas ratuje.Do sada je poginulo od 3 do 5 miliona ljudi!?Verovatno je i u Kongu bilo surovog genocida.Dogadjaji u toj drzavi su povezani sa onim u Ruandi.
Kod Srebrenice su neki glupi Srbi pobili odredjen broj muslimanskih zarobljenika, sa napomenom da su ti ubijeni prethodno trebili srpske civile 2 do 3 godine u okolini pomenutog mesta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back