SeverZapad
Poznat
- Poruka
- 7.326
Na srednjoj slici ni Neretvljani, ni Zahumljani, ni Bosna ( vecim delom) nemaju veze sa Hrvatima.
Ostalo necu da komentarisem jer je ludost teska.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na srednjoj slici ni Neretvljani, ni Zahumljani, ni Bosna ( vecim delom) nemaju veze sa Hrvatima.
Zašto lažeš? Ne pokazuje to nijedna od one tri mape, već suptotno od toga šta ti govoriš. Pokazuju velike sličnosti ljudi u HR, Dalmaciji i BiH i razliku u odnosu na Šumadince ili ostale Srbe iz Raške ili CG.O čemu pričaš? 11-12 strana ovde pišem detaljno sa fusnotama i izvorima da to nije tako, i ti sada kažeš mrtav ladan da stokavski Hrvati imaju vise slicnosti sa SZ Hrvatima, nego sa ostalim Srbima stokavcima?
Na osnovu cega ti to zakljucujes? Na osnovu one mape ( koja pokazuje da su im blizu sumadinci nego Hrvati iz recimo Siska)?
Na kojoj to mapi?! Ajde postavi mi tu mapu ( a da nije ona ludost sto ti je kolega skrabao) ?!!!Zašto lažeš? Ne pokazuje to nijedna od one tri mape, već suptotno od toga šta ti govoriš. Pokazuju velike sličnosti ljudi u HR, Dalmaciji i BiH i razliku u odnosu na Šumadince ili ostale Srbe iz Raške ili CG.
Vama je sve ludost šta se ne poklapa s jednim pasusom u DAI-u, a i sam DAI vam je ludost kad onako priča o Hrvatima i njihovoj snazi i veličini. Klasika..Na srednjoj slici ni Neretvljani, ni Zahumljani, ni Bosna ( vecim delom) nemaju veze sa Hrvatima.
Ostalo necu da komentarisem jer je ludost teska.
Daj izvore i povrlje o tim silnim Hrvatima u Zahumlju i Paganiji? Pa i Bosni iza Vrbasa?Vama je sve ludost šta se ne poklapa s jednim pasusom u DAI-u, a i sam DAI vam je ludost kad onako priča o Hrvatima i njihovoj snazi i veličini. Klasika..
Aj prestani više lagat i izvrčat jer sam nakon toga nanovo stavia linkove na te mape s reddita koje nisu iškrabane i njih cilo vrime komentiram. A evo i taj post koji to potvrđuje.Na kojoj to mapi?! Ajde postavi mi tu mapu ( a da nije ona ludost sto ti je kolega skrabao) ?!!!
Iako ne znam ni zasto prihvatam te mape kad im se poreklo ni izvor ne zna.
Stavi sve tri mape pa ćemo onda komentirat, a ne tu jednu koja ti najviše paše. I onda od mne tražiš da budem čovik? A hebote obrazaPogledajte prilog 1752851
evo ti te mape nepoznatog autora i porekla, jedino ako nisi slabovid, ali jasno je da su Sumadinci crveniji u odnosu na Zagorce, a da ne govorim za Staru Hercegovinu i Zapadnu Srbiju.
Nije lepo reci drugime da laze, ako ne mozes to da dokazes.
Jel se crveni vise Cacak I Uzice, Bajina Basta ili Bihac, Zagreb, Sisak? Ajde sad budi covek ?
Aj prestani više lagat i izvrčat jer sam nakon toga nanovo stavia linkove na te mape s reddita koje nisu iškrabane i njih cilo vrime komentiram. A evo i taj post koji to potvrđuje.
Pogledajte prilog 1752851
evo ti te mape nepoznatog autora i porekla, jedino ako nisi slabovid, ali jasno je da su Sumadinci crveniji u odnosu na Zagorce, a da ne govorim za Staru Hercegovinu i Zapadnu Srbiju.
Nije lepo reci drugime da laze, ako ne mozes to da dokazes.
Jel se crveni vise Cacak I Uzice, Bajina Basta ili Bihac, Zagreb, Sisak? Ajde sad budi covek ?
???????????????????Aj prestani više lagat i izvrčat jer sam nakon toga nanovo stavia linkove na te mape s reddita koje nisu iškrabane i njih cilo vrime komentiram. A evo i taj post koji to potvrđuje.
Mislis na mape koje je kasnije tvoj kolega malo dodatno prepravio?Stavi sve tri mape pa ćemo onda komentirat, a ne tu jednu koja ti najviše paše. I onda od mne tražiš da budem čovik? A hebote obraza![]()
Prestani tako besramno lagat jer mape koje sam ja osobno priložia i koje komentiram niti su prepravljane niti su iškrabane!Mislis na mape koje je kasnije tvoj kolega malo dodatno prepravio?
Decko, daj se urazumi. Vidis da je i Sumadija i Moldavija cak bliza tom prsotoru od ostatka Hrvatske.
I sta ti govore ove mape? Znas li ti to uopte rastumaciti? (na stranu sto sam bog zna ko ih je kada i kako pravio)?Prestani tako besramno lagat jer mape koje sam ja osobno priložia i koje komentiram niti su prepravljane niti su iškrabane!
Genetic Similarity Heatmap for Croatians
Serbians on the Genetic Similarity Heatmap
Bosnians on the Genetic Similarity Heatmap
Bosnian ↔ Serbian West ima najnižu FST distancu (~0.0025) → znači najveću sličnost.Pogledajte prilog 1752858
Da li je juznoj Dalmaciji bliza oblast nedaleko od Novoga Sada nego njihove severnije kosmije?
Da li je granicni deo zapadne Srbije blizi Bosni od recimo Siska?
Eto, na tvojim mapama. Jel Trebinje blize Mostaru i jugu Dalmacije nego recimo Istra, ili Slavonija?
Da li su ovde Hrvatima blizi Madjari nego juzni Dalmatinci i Hercegovci? Jesu li im blizi Slovenci ili Bosanci iz Centralne Bosne? Ajd sada fino procitaj sta sam ja pisao o Stokavko dinarskoj struji, i Panonsko Alpskoj.
Vidimo da izvorni nositelji srpskog identiteta sa prostora Raške i Kosova uopće nemaju prisutnost u genetskom bazenu moderne srpske nacije, koji dominantno čine doseljenici sa južnih hrvatskih prostora koji su pod Osmanlijama primili "srpsku veru". Nije onda ni čudo da su domicilni seljaci Vukovu štokavsku jekavicu nazivali hrvatskim jezikom, a intelektulci se borili da im se taj jezik ne nameće. Znali su otkuda sve to dolazi.A, ova mapa za Srbe je urađena sa toliko idiotluka i gresaka, tako da Novi sad i pola Vojvodine ispadaju iz toboze ovog srpskog klastera, mislim da ovo ne moram ni da objasnjavam.
Pogledajte prilog 1752902
Al' čak i tako nakaradano i maliciozno urađena mapa pokazuje neke obrazce koji su utrvrdjeni.
Da pitam koje uzorke su koristili nece znati, tako da..
Od kad su današnji Albanci i Bošnjaci sa Kosova i Sandžaka nosioci srpskog identiteta?Vidimo da izvorni nositelji srpskog identiteta sa prostora Raške i Kosova uopće nemaju prisutnost u genetskom bazenu moderne srpske nacije, koji dominantno čine doseljenici sa južnih hrvatskih prostora koji su pod Osmanlijama primili "srpsku veru". Nije onda ni čudo da su domicilni seljaci Vukovu štokavsku jekavicu nazivali hrvatskim jezikom, a intelektulci se borili da im se taj jezik ne nameće. Znali su otkuda to dolazi.
Na kraju su među modernim Srbima prevladali i hrvatski jezik, i hrvatski geni.