Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не ради се о Додекад (Dodecad) K12b рачуначу где се српски просек “северне европе” врти око 40%, већ о Еврогеним (Eurogenes) рачуначима.

Predpostavio sam..Nego sto ne ubaci u neki drugi proracun da vidi kako je? Mozda bas u pomenuti? Koliko sam skapirao to je moguće.

- - - - - - - - - -

Moj stric ima 47.6 % K12b...

Valjda, mada verujem da ih ima i sa više kad su Srbi u pitanju.

Čak sam nekog mišljenja da žene imaju generalno više severne genetike, na primer da se testirala njegova sestra mislim da bi mozda imala vise. Takav utisak imam :)

Код жена је чешћа светлија пигментација, али то не мора да значи да имају више северне генетике. Већ да код њих северни гене више долазе до изражаја. Има X примера где рођени брат и сестра буду различите пигментације, ја сам виђао случајеве где је мушкарац таман па чак и тамнопут а његова рођена сестра светло-смеђа, светлих очију и светле пути.

Мој отац има тамно-смеђу косу и зелене очи а преко лета добро вата боју. Мој стриц има светло-смеђу косу са црвенкастим одсјајем (у младости му је коса била златно плава), зелене очи и слабо вата боју (кожа му преко лета поцрвени). Они су рођена браћа а једина сличност у пигментацији им је то што обојица имају зелене очи, психолошки имају доста додираних тачака.

Prestani da bulaznis.
Jasno se kaze sa potiču od Srba tj da su Srbi!

Slavene dokle vise ovo tolerisanje gluposti?

- - - - - - - - - -

Izgleda je tako najbolje ;)

- - - - - - - - - -

Ček bre, imaš 60% severne genetike?
Pa to je više i od Poljaka, Belorusa, i dobrog dela Rusa i Nemaca :) Jesi siguran da je bas 60% severne?

Racka varos ti je odgovorio...na Dodecad je 40% Natufian 40% WHG ... Ovo je sa Eurogenes...Burazeru ne patim ja od toga da imam severnu genetiku ne drmaju me kompleksi..na DNA land sam 47% Balkan,20% North Slavic, 6 % North European i oko 15% Southwerstern European...ostatak mi izbacuje Askenazi...tako da nemam toliko uzvisenu i veoma cenjenu severnu genetiku ( od strane nekih forumasa ) na ostalim racunacima

Poslednja izmena:
Racka varos ti je odgovorio...na Dodecad je 40% Natufian 40% WHG ... Ovo je sa Eurogenes...Mstislave ne patim ja od toga da imam severnu genetiku ne drmaju me kompleksi..na DNA land sam 47% Balkan,20% North Slavic, 6 % North European i oko 15% Southwerstern European...ostatak mi izbacuje Askenazi...tako da nemam toliko uzvisenu i veoma cenjenu severnu genetiku ( od strane nekih forumasa ) na ostalim racunacima
Мени заиста није јасна поента расправе о “северној” генетици, нарочито јер се потенцира на једном рачуначу, а и уопштено говорећи не видим “посебност” људи са више или мање ове или оне генетике, са овом или оном хаплогрупом итд.

Теме за комплексаше и паћенике.

Код жена је чешћа светлија пигментација, али то не мора да значи да имају више северне генетике. Већ да код њих северни гене више долазе до изражаја. Има X примера где рођени брат и сестра буду различите пигментације, ја сам виђао случајеве где је мушкарац таман па чак и тамнопут а његова рођена сестра светло-смеђа, светлих очију и светле пути.

Мој отац има тамно-смеђу косу и зелене очи а преко лета добро вата боју. Мој стриц има светло-смеђу косу са црвенкастим одсјајем (у младости му је коса била златно плава), зелене очи и слабо вата боју (кожа му преко лета поцрвени). Они су рођена браћа а једина сличност у пигментацији им је то што обојица имају зелене очи, психолошки имају доста додираних тачака.

Tih primera koliko hoces, recimo moj drugar iz detinjstva taman skroz, otac sa Banije umereno smedj sa svetlim ocima, majka iz Bosne plava sa plavim ocima, takva i cerka. Kakve sve kombinacije mozes naci, moze se poseban rad o tome napisati.

Pre par dana sam uradio dnk analizi.Rezultat je I2a1b3.Skoro da ne znam nista o tome moze li mi neko pomoci da shvatim o cemu se radi kada dobijem rezultat.
Vi bi tebalo da ste PH908.
Evo vam dobar opis u kratkim crtama sa sajta Poreklo i teme o PH908.

Кратки опис:

Хаплогрупа I2-PH908 је млађи огранак хаплогрупе I2-CTS10228 (позната као I2a-Динарик). По СНП калкулацији присутној на сајту Y Full, реална старост гране I2-PH908 је око 1700 година, тј. предак свих данашњих I2-PH908 је живио око 300 г послије Христа.

СНП низ за I2-PH908 изгледа овако: CTS10228>С17250>PH908

Испод I2-PH908 су познате двије гране:

1. Z16983 (стара 1500 година) са још двије откривене гране испод A8740 (њемачка) и Y6651 (чешка)

2. А5913 (српско-украјинска засад)

Поред ове двије СНП дефинисане гране има још посебних грана, које чекају СНП тестирање већег броја припадника I2-PH908.

С обзиром на данашњу заступљеност ове хаплогрупе као и осталих Динарик грана, можемо закључити да се предак I2-PH908 родио на подручју тромеђе Пољске, Украјине и Белорусије тј. подручју иницијалне словенске етногенезе. С обзиром на одсуство I2-PH908 у источним словенским земљама, можемо претпоставити да је предак I2-PH908 живио у оном дијелу словенске популације који се налазио западно од линије продора Гота Балтик-Црно Море, тачније негдје на подручју горњег тока Дњестра, данашња Бојковшчина. У словенским сеобама 6. и 7. вијека потомци I2-PH908 са осталим Словенима се шире у Подунавље, при чему један дио мигрира према Чешкој и Њемачкој, а други се насељава на Балкану. Сам правац расељавања I2-PH908 и присутности I2-PH908 се прилично поклапа са миграцијама, у изворима оног доба поменутог, словенског племена Срба. Данас је I2-PH908 најдоминантнија хаплогрупа управо на подручју штокавског језика, за којег већина лингвиста сматра да и није ништа друго до српски језик. Граница I2-PH908 према кајкавском је прилично оштра, док је према источним јужнословенским дијалектима постепена и разливена, баш као што се штокавски постепено прелива у македонски и бугарски језик, са прелазним шопским и торлачким говорима.

@ Clint

Брате какво је порекло твоје хаплогрупе, ако није тајна? :D

E-V22 је веома ретка код нас.

Да ниси можда из Црне Горе, тамо се јавља читав низ егзотичних хаплогрупа?

Nije iz CG...Sopluk..nasao sam jos trojicu na srpskom DNK projektu s tom haplogrupom i granom Y16536..dvojica su takodje jug dole i jedan banacanin lala,po prezimenu bih rekao starosedelac...Koliko znam V22 je srodna s V13 ali se ranije odvojila..ima je i zapadnoj Bugarskoj, kod Siptara gotovo da je i nema a ni u CG izgleda,u Grckoj takodje u tragovima,Italija nesto vise..ono sto sam na google video da je ima u Egiptu i Levantu ali dalje grane...sad mogu da lupnem neki proizvoljni zakljucak ali je sigurno da sam autosomalno mesavina starosedelaca i Slovena sa nesto vise paleobalkanske genetike u odnosu na Slovensku.

Racka varos ti je odgovorio...na Dodecad je 40% Natufian 40% WHG ... Ovo je sa Eurogenes...Burazeru ne patim ja od toga da imam severnu genetiku ne drmaju me kompleksi..na DNA land sam 47% Balkan,20% North Slavic, 6 % North European i oko 15% Southwerstern European...ostatak mi izbacuje Askenazi...tako da nemam toliko uzvisenu i veoma cenjenu severnu genetiku ( od strane nekih forumasa ) na ostalim racunacima

A koga drmaju kompleksi? :)
Postavio si neuobicajen proracun bez detaljnijeg objasnjenja i sta je tu cudno sto sam pitao? Meni je "malo" muka da se svako malo napravi neko žrtveno jagnje i da se neko proziva. Lepo te pitah najobicniju stvar jbt...

- - - - - - - - - -

Мени заиста није јасна поента расправе о “северној” генетици, нарочито јер се потенцира на једном рачуначу, а и уопштено говорећи не видим “посебност” људи са више или мање ове или оне генетике, са овом или оном хаплогрупом итд.

Теме за комплексаше и паћенике.

Pa što onda učestvujemo,radimo analize i imamo čak i projekat za "paćenike" ?
Došlo vreme kada ne sme ništa ni da se pita.

Lepo sam ti rekao razlog mog pitanja. Slozices se da si mozda malo nespretno ili makar bez dovoljno informacija izneo to "60%" . Stoga ne vidim nista cudno u tome sto sam te kulturno pitao. Ne razumem ni predpostavku da ja patim od toga ili tek ovo drugo da smatram tu genetiku uzvisenom. To apsolutno nije tacno. Sa moje strane je bila čista radoznalost .

Lepo sam ti rekao razlog mog pitanja. Slozices se da si mozda malo nespretno ili makar bez dovoljno informacija izneo to "60%" . Stoga ne vidim nista cudno u tome sto sam te kulturno pitao. Ne razumem ni predpostavku da ja patim od toga ili tek ovo drugo da smatram tu genetiku uzvisenom. To apsolutno nije tacno. Sa moje strane je bila čista radoznalost .

Vec sam napomenuo da je to na Eurogenes...kad saberem north atlantic,baltic pa i central europe i northwest central otprilike toliko i ispadne,ti si mislio na Dodecad...Ne mislim da je ti licno smatras uzvisenom ali ako pratis temu ukapiraces i sam ko je smatra takvom...Uostalom vecina nas su ovde pocetnici i laici uz izuzetak par ljudi koji se zaista razumu u genetiku tako da i sam izbegavam da de upustam u rasprave i izvodim zakljucke oko necega u sta nisam siguran...Moja poenta je da se i autosomalna genetika moze tumaciti subjektivno

Nije iz CG...Sopluk..nasao sam jos trojicu na srpskom DNK projektu s tom haplogrupom i granom Y16536..dvojica su takodje jug dole i jedan banacanin lala,po prezimenu bih rekao starosedelac...Koliko znam V22 je srodna s V13 ali se ranije odvojila..ima je i zapadnoj Bugarskoj, kod Siptara gotovo da je i nema a ni u CG izgleda,u Grckoj takodje u tragovima,Italija nesto vise..ono sto sam na google video da je ima u Egiptu i Levantu ali dalje grane...sad mogu da lupnem neki proizvoljni zakljucak ali je sigurno da sam autosomalno mesavina starosedelaca i Slovena sa nesto vise paleobalkanske genetike u odnosu na Slovensku.

Пре пар месеци сам преко нета сам срео једног Македонца који има исту хаплогрупу као ти, тада сам први пут чуо да хаплогрупа постоји на овим просторима.
Сад сам се присетио кад си ти споменуо и он је спомињао Левант и Египат. Само тај лик сматра своју хаплогрупу супериорном и каже да је она нама "Индијанцима" (пелео-Еврољанима и Индоевропљанима) донела агрикултуру и цивилизацију.

Vec sam napomenuo da je to na Eurogenes...kad saberem north atlantic,baltic pa i central europe i northwest central otprilike toliko i ispadne,ti si mislio na Dodecad...Ne mislim da je ti licno smatras uzvisenom ali ako pratis temu ukapiraces i sam ko je smatra takvom...Uostalom vecina nas su ovde pocetnici i laici uz izuzetak par ljudi koji se zaista razumu u genetiku tako da i sam izbegavam da de upustam u rasprave i izvodim zakljucke oko necega u sta nisam siguran...Moja poenta je da se i autosomalna genetika moze tumaciti subjektivno

Razumemo se . Ne znam da li neko smatra ili misli na taj nacin, ja definitivno ne, bas naprotiv. Slazem se da se moze tumaciti na razne nacine, medjutim vecina razgovora na svim mestima se vodi oko Dodecad, stoga sam i ja pitao za to. Na kraju krajeva kako god okrenes tvoj rezultat deluje tipicno srpski(ako je to uopste bitno)...

- - - - - - - - - -

Пре пар месеци сам преко нета сам срео једног Македонца који има исту хаплогрупу као ти, тада сам први пут чуо да хаплогрупа постоји на овим просторима.
Сад сам се присетио кад си ти споменуо и он је спомињао Левант и Египат. Само тај лик сматра своју хаплогрупу супериорном и каже да је она нама "Индијанцима" (пелео-Еврољанима и Индоевропљанима) донела агрикултуру и цивилизацију.

Taj je neki tezak slucaj :)
Rekao bih potomak Ace makedonskog :lol:
Inace x puta sam se svadjao sa Hrvatima obzirom da oni bukvalno broje krvna zrnca.
Kod njih se nije daleko odmaklo od sredine 40-tih .Čast izuzetcima.
Bas zbog toga mi je suludo kad me neko prozove za tako nesto.

Taj je neki tezak slucaj :)
Rekao bih potomak Ace makedonskog :lol:
Inace x puta sam se svadjao sa Hrvatima obzirom da oni bukvalno broje krvna zrnca.
Kod njih se nije daleko odmaklo od sredine 40-tih .Čast izuzetcima.
Bas zbog toga mi je suludo kad me neko prozove za tako nesto.

Прсотина од човека.
Рођен је и живи у Славонији и прича/пише на оном крлежинско-туђмановско-новохрватском језику. Наводно је поносан на своје македонске корене, а истовремено говори да су Шиптари потомци Илира.
Каже да се у младости фарбао у плаво да би личио на Немца, а сад је превазишао те комплексе и поносан је што је гарав. Каже зато што су тамнији медитеранско-блискоисточни народи као што су Сумерци, стари Египћани, Вавилонци и антички Грци креатори цивилизације. Док су светли Словени, Германи, Келти и Нордијци по њему били "Индијанци" који су живели на "дрвећу" док су ови тамни имали градове, водоводе, путеве, културу, технологију, организовани друштвено-политички систем итд.

Прсотина од човека.
Рођен је и живи у Славонији и прича/пише на оном крлежинско-туђмановско-новохрватском језику. Наводно је поносан на своје македонске корене, а истовремено говори да су Шиптари потомци Илира.
Каже да се у младости фарбао у плаво да би личио на Немца, а сад је превазишао те комплексе и поносан је што је гарав. Каже зато што су тамнији медитеранско-блискоисточни народи као што су Сумерци, стари Египћани, Вавилонци и антички Грци креатори цивилизације. Док су светли Словени, Германи, Келти и Нордијци по њему били "Индијанци" који су живели на "дрвећу" док су ови тамни имали градове, водоводе, путеве, културу, технологију, организовани друштвено-политички систем итд.

Ovo za farbanje u plavo je bio hit( mada je i jos uvek) kod muslimana u Bosni jedno vreme :lol:
A, ovo ostalo, ma moze da misli sta hoce...

Прсотина од човека.

I ti s takvom dijabolom se upustas u rasprave? To je neki zesci retard...Nisam garav,imam slovenski izgled...zadovoljan sam svojim izgledom,zene narocito :D

I ti s takvom dijabolom se upustas u rasprave? To je neki zesci retard...Nisam garav,imam slovenski izgled...zadovoljan sam svojim izgledom,zene narocito :D

Мислио сам у почетку да је ОК лик а онда сам видео да је тешка будала, а има чак и про-усташке анти-српске ставове.
Каже да смо ми насилно асимиловали Влахе из источне Србије, каже да је Србија извршила агресију на Хрватску 1991 и још неке бљувотине.
Рекао ми је да је пореклом са југа Македоније, али нисам га питао одакле тачно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back