Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.335
Ne bi me cudilo da su i Vojisavljevici-Vukanovici takodje ogranak. Severnu genetiku su najverovatnije posedovali svi gore pomenuti, samo je pitanji koji dijapazon I ili R1a.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne bi me cudilo da su i Vojisavljevici-Vukanovici takodje ogranak. Severnu genetiku su najverovatnije posedovali svi gore pomenuti, samo je pitanji koji dijapazon I ili R1a.
Ako imas taj deo o Visli i Nemanjicima postavi.
Spominjem, jer nije baš tako očigledno a ni sto posto uverljivo, da je PH 908 došao sa Srbima ni u okviru slovenske teze o poreklu Dinarika. Nemam ja ništa protiv vaše želje i scenarija da je Dinarik jug sa Srbima došao, ja sam protiv toga da se ponašate kao da imate nepobitne dokaze za tu vašu željenu tezu.@analiticar
Vec deset puta spominjes procente u Ceskoj PH908 ,te procente one tamo,gore dole itd.
Ne znam koliko ti puta treba objasniti ako nazalost sam to ne mozes shvatiti.
Iz današnje raznovrsnosti, na tromedji ,Ukrajina,Poljska,Bjelorusija izvodi se pretpostavka da je tu postala. Ok. Ali to se pretpostavlja! Zatim da bi ta teza bila održiva mora da se pretpostavi i da na Balkanu nikad nije bila takve raznovrsnosti, odnosno da sadašnje stanje na Balkanu verno odslikava stanje iz prošlosti i da nije došlo uprošćavanja tih grupa u prošlosti.Svi danasnji nosioci svih grana od Dinarika poticu od jednog covjeka koji je zivio prije oko 2300 godina,pretpostavlja se na tromedji ,Ukrajina,Poljska,Bjelorusija gdje je i najveca raznovrsnost ove Hg .I oznacava se kao I_CTS10228_YP196.
Svi njegovi potomci tj. sve grane koje su nastale ubrzo a i kasnije nalaze se U GROTLU R1a grana kao i vjerovatno jos nekih haplogrupa...Dinarik i tada kao i sada u Istocnoj Evropi je u dobroj manjini ili u malom procentu,osim u Ukrajini,
Na osnovu desetak testiranih izvodiš migraciju jedne grupe čijih nosilaca na Balkanu ima 2,5 miliona?radi se o jako mladoj grani..Prava je sreca sto uopste danas ipak imamo tragova PH908 u Njemackoj (desetak testiranih na FTDNA) i Ceskoj ,obzirom da je se vec oko 7 vijeka otisnuo prema Balkanu u Slovenskim migracijama zajedno sa granama R1a i ostalim Dinarikom,sjevernim granama.Upravo taj PH908 danas imamo dominantan kod Srba
Ima istraživanja koja pokazuju da je Dinarik jug na pojedinim mestima visok u Rumuniji. Osim teorije zavere, nisam čuo šta tu ne valja. To ko je sada etnički Rumun a ko ne -je nebitno. Ako misliš da nema istraživanja za Rumune, treba sačekati da se do njega dođe.Kako od svih Dinarika na FTDNA imamo najmanje u Rumuniji,a ova,dvojica trojica,sto ih imamo nisu etnicki Rumuni.Jos su se dvojica pojavili mislim,sto ih nema na ovoj mapi u Rumuniji,jedan je Slovak,drugi Madjar etnicki.
PH908
V13 jača od R1a, R1b i I1 iznad proseka? Zanimljivo.Пресек за Шумадију
Узорак 90
I2a1b (32) - 35,6%
E-V13 (14) - 15,6%
R1b (11) - 12,2%
I1 (10) - 11,1%
R1a (7) - 7,8%
J2b (6) - 6,7%
J2a (4) - 4,4%
G2 (2) - 2,2%
T (1) - 1,1%
N (1) - 1,1%
I2c (1) - 1,1%
Q (1) - 1,1%
V13 jača od R1a, R1b i I1 iznad proseka? Zanimljivo.
Zna li se koje su grane R1b, istočne ili zapadne? Onda bi u Šumadiji moglo biti i do 15% "Germana".
Deluje mi neverovatno, a da nisu permutovane R1a i R1b?
Uzorak je mali da bi se donosili konacni sudovi.
Interesantno...
Postoje li neki zapisi o migracijama tj naseljavanju šumadije ? Posebno je interesantno oko ovog BY611
- - - - - - - - - -
Po nekim novim/starim tezama ova U152 bi mogla da se veze za Ilire...Mada ako mene neko pita sve oko Ilira je mnogo mutno čak i za izvodjenje bilo kakve teze
BY611 може имати везе са црногорским Брђанима који су масовно насељавали Шумадију у 18-ом и 19-ом веку, али и са Климентима.
Тридесетих година 18-ог века део Климената је кренуо на север са Србима у другој сеоби са патријархом Арсенијем Јовановићем Шакабентом.
Део тих Климената се населио у Хртковце и Никинце у Срему, а део је заостао у Шумадији и неселио се око Рудника и Авале, у северној Шумадији R1b је врло јака.
Златиборски округ (Ужице, Пријепоље, Пожега, Прибој, Нова Варош, Бајина Башта, Ариље, Чајетина, Сјеница и Косјерић)
112
I2a 55 - 49.1%
I1 22 - 19.6%
R1a 13 - 11.6%
E1b 12 - 10.7%
G 3 - 2.6%
N 2 - 1.7%
J2b 2 - 1.7%
R1b 2 - 1.7%
J2a 1 - 0.8%
Veci nego negde u NemackojНарочито је занимљив висок проценат I1.
Филипи, лепо сам ти рекао да не вреди да брусиш букву. Џабе трошиш енергију, њему никада ништа нећеш доказати. И сам знаш да има овде још таквих које убеђујемо годинама, и ни за длаку нисмо успели да их уразумимо.
Bilo bi lepo i pristojno da nam konacno predstavis tvoj mudri scenario visokobudzetnog akcionog (SF) filma!Priča: da je PH908 došao među Srbe tako što se PH908 prvo namnožio na Karpatima, pa kada su Srbi krenulii ka Češkoj na put od 1000km, slučajno su pokupili značajan udeo Dinarika, a onda kada su odlučili da se podele u Češkoj, opet slučajno sa sobom poveli veći deo Dinarika i mladu granu PH908 i to na još jedan put od 1000km u zadnjih 100godina, ali ovog puta na jug, pa kad su se smestili, slučajno je mladi PH908 počeo da se razmnožava više bolje i snažnije od Dinarika sever i da preokrene odnos u svoju višestruku korist , i ne samo što je preokrenuo odnos unutar DInarika, nego je slučajno potisnuo i udeo grana R1a, bez obzira što su sve grane u miksu Srba delile isto okruženje ( ratove, epidemije, poraze pobede, zdravstvenu kulturu, običaje, stepen prirodnog priraštaja itd.). - nije uverljiva i više liči na naivni scenario niskobudžetnog akcionog filma, nego što odgovara realnim politčkim i kulturnoistorijskim procesima koji komešaju narode u Evropi kao u veš mašini u zadnjih 2000 godina.