- Poruka
- 24.363
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мислио сам на древне узорке?Velika Britanija,Irska,Poljska
https://www.yfull.com/tree/I-L621/
Pa i ja sam mislio,6600 god,5400,4400 god.Procitas li ti ikad prije nego sto odgovoris.Мислио сам на древне узорке?
Где налазиш ове глупости? И да ли некада бар мало мућнеш главом пре но што прихватиш такве глупости?
Господо, вратите се конструктивној дискусији, ово последње је већ скренуло у троловање.![]()
Вуче Горски, хаплогрупа I2a је дошла са Словенима, то је готово извесна ствар.
На оним линковима што си поставио је заправо реч о аутосомалној ДНК, а ми овде причамо од Y ДНК.
I2a Dinaric и R1a (M-458 и Z280) су две кључне словенске хаплогрупе, односно хаплогрупе које су заједно у далекој прошлости учествовале у етно-генези Словена.
Ти очигледно мислиш да је само R1a словенска, али то није тачно, I2a је једнако словенска као и R1a.
Те две хаплогрупе увек иду заједно, где има једне обавезно има и друге, само се проценти разликује од народа до народа или од краја до краја.
Око 90% носилаца I2a Dinaric говори словенским језицима, што није случај са R1a, зато што многи носиоци R1a (Z-93, Z-284) нису Словени и не говоре словенским језиком.
I2a Dinaric, R1a-M458 су R1a-Z280 прото-словенске хаплогрупе, зато што су оне спајањем у далeкој прошлости створиле Словене (прото-Словене).
Носиоци I2-PH908, I2-CTS10228, R1a-M485 и R1a-Z280 се у преко 90% случајева припадници словенских народа.
У реду, имаш право на своје мишљење.
Ја сам рекао да на ову тему нећу залазити без резултата археогенетике јер је то једини начин да се поуздано утврди које су хаплогрупе биле на одређеном простору у прошлости.
Naprotiv, mene licno jako zanima vjerodostojnost Pesica kao paleolingviste.
хаплогрупа I2a је дошла са Словенима, то је готово извесна ствар.
Још кад сам видео да пронађоше потомке "саских рудара" по Србији, рекох нек иде живот![]()
Словени су одувек били на Балкану, неки су одлазили па се враћали, па тако у круг. Или боље рећи прото-Словени.
Мени је да кажем просто занимиљиво како се то паушално, ето тек тако, тврди да је I2a дошла однекле, то си ти вероватно негде прочитао тако.
Заправо је први које то тврдио био Кен Нортвед (Kenneth Nordtvedt), који чак ни није генетичар него физичар, ал шта мари јел'.
А почели су то да тврде оног тренутка кад су људи почели да повезују винчанску и трипољску културу са мапом дистрибуције I2a, напросто зато што се исте поклапају.
У тој прљавој кампањи су одлучили да учествују и екипа људи која се крије иза "српског ДНК пројекта" и то у недавно објављеној студији http://dnk.poreklo.rs/genetska-slika-lepenskog-vira-vince/
На овом форуму сам први тврдио да је немогуће да кромањонци из Лепенског Вира, дакле крупни, високи људи, снажне телесне грађе, буду у сродству са северноафричким Е, кавкасним Q, и протосемитским Ј групама, за које се наводно тврди да су староседеоци Балкана.
Горенаведена студија и тврди да су носиоци I маркера заиста и најстарији на Балкану али да то није, јел'те "та" подгрупа I маркера, него нека друга, која је данас најсличнија, а коме би другом била него Немцима, Германима.
А да садашња јел'те I2а везе нема са Лепенском, него да је ето дојахала од преко Карпата. Од кога је вала доста је, даље ми је било мука и да читам.
А нећемо ваљда ни сазнати којом методом супермоћи баба Смиљане су извадили Y днк маркере старе 8 000 година, нити како су утврдили да је земља порекла I2а баш нека тамо Украјина, нема чак ни везе што су исти маркери на Балкану присутни скоро 10 000 година, и mt и Y.
Све то нема везе, јер древне генетичко-вештичије моћи пресветле баба Смиљане превазлазе еоне и поделе. И наравно упућују на Немце као осниваче свега. Јашта. Од Винче до Аушвица.
Још кад сам видео да пронађоше потомке "саских рудара" по Србији, рекох нек иде живот![]()
Jа не искључујем могућност да је сеоба Словена заправо била повратна сеоба односно да су се Словени у VII веку само вратили у прапостојбину својих предака (Балкан).
Najjaci likovi su ovi,ne ovi sto ne poznaju grane neke Hg,starost i rasprostranjenost, vec ovi sto napisu stotinu recenica bez ikakvog smisla i onda da bi zbunjeno pokusali sakriti svoje neznanje napisu "Kenneth Nordtvedt je fizicar,a ne geneticar"Pa jel moguce da danas 2017 godine moras nekome objasnjavati ,koji eto prati sve ovo ,DA NAM BAS I TREBA DOBAR FIZICAR ZA SVE OVO,a geneticari odradjuju "fizicki" posao u laboratoriji.