Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
genijalno :dash:

Europe-c-2000-BC-2k-jpg.jpg

Наравно да I2-CTS10228 није могла бити у Винчи и Лепенском Виру, кад је та муација мало старија од 2000 година, али је њен предак је био у Винчи и Лепенском Виру..

Неки доказ за ову тврдњу?

Морам мало да банализујем, мој чукундеда се одселио из матичног села и отишао у неко друго село које је удаљено неколико стотина километара.
Тамо му се роди син, унук, праунук и чукунукун, међутим код унука се десила мутација коју после наслеђују његови потомци (а нису је имали његови преци).

Ја као чукунунук се враћам у родно село свог чукундеде, али ја носим мутацију која се јавила код деда, а коју чукундеда није имао. Без обзира на ту мутацију, мој чукундеда је мени директни предак и никаква мутација која се десила у међувремену то не може да обрише.

Предак од I2a-CTS10228 је пре 7000, 8000, 9000 година живео у Винчи и Лепенском Виру, његов потомак је касније (можда пре 4000-5000 хиљада година) отишао на исток Европе, а његов потомак је мутација I2-CTS10228, која се јавила пре око 23000 година.
I2-CTS10228 заједно са још млађом мутацијом I2-PH908 се преко Словене у VII веку враћа у пра-прапостојбину свог пра-претка који је ту живео пре више хиљада година.

Прелепа бајка, погрешна тема. :rtfm: Не мораш ништа да банализујеш, међутим оно што је препоручљиво је да научиш основне ствари о ГГ, историји и археологији да се не би више овако бламирао.

Evo ti odgovora kako je došla:

Pogledajte prilog 444958

Ова карта је нетачна, очигледно аматерска, и постављање исте само показује колико немаш појма о чему причаш. Каква је ово И* у Скандинавији, каква је оно Т на граници Турске и Сирије, откуд И1 у источној Европи, где је Р1б на Балкану? Зашто је И2а2 смештена у Западну Европу када су сви најстарији узорци у Источној Европи? Где је И2а1б у Западној Европи (Лошбур)? Не срамоти се више.

Неки доказ за ову тврдњу?
Ne, nego je onaj P37 iz paralelnog univerzuma. Sigurno je u istom trenutku postojao negde drugde u Evropi, recimo npr. u Ukrajini, neki drugi, paralelni P37, čiji su potomci kasnije razvili CTS10228, ali da ne bi špekulisali pretpostavićemo da je ova P37 grana iz Lepsnkog Vira izumrla, jer je zdravstvena zaštita bila bolja u Pripjatu.

- - - - - - - - - -

Ова карта је нетачна, очигледно аматерска, и постављање исте само показује колико немаш појма о чему причаш. Каква је ово И* у Скандинавији, каква је оно Т на граници Турске и Сирије, откуд И1 у источној Европи, где је Р1б на Балкану? Зашто је И2а2 смештена у Западну Европу када су сви најстарији узорци у Источној Европи? Где је И2а1б у Западној Европи (Лошбур)? Не срамоти се више.

Izvinjavam se, Pribislave. Evo ti precizna karta:
ancient DNA.jpg

Poslednja izmena:
Zato što je to suštinska razlika između dva načina crtanja. Možeš da nacrtaš i ovakvu kartu, ali onda će se uvek pojaviti likovi koje će reći da je netačna, jer gomila Španaca živi i na zelenoj površinici, a nisu tamo obeleženi. Za njih se onda crta mapa sa tačkicama, jer se očigledno bolje na njoj snalaze. To izgleda zavisi od onoga - leva himsfera, desna hemisfera, šta ti ja znam, nisam psiholog.

Zato što je to suštinska razlika između dva načina crtanja. Možeš da nacrtaš i ovakvu kartu, ali onda će se uvek pojaviti likovi koje će reći da je netačna, jer gomila Španaca živi i na zelenoj površinici, a nisu tamo obeleženi. Za njih se onda crta mapa sa tačkicama, jer se očigledno bolje na njoj snalaze. To izgleda zavisi od onoga - leva himsfera, desna hemisfera, šta ti ja znam, nisam psiholog.

Ама човече подаци за карту/е су нетачни, небитно да ли је обојена овако или онако.

Ok, ajde da ne širimo priču, šta je netačno u tome da je I2a nađena i na Balkanu i u Ukrajini pre 10.000 godina?

Зато што (намерно или не) наводи на погрешне закључке. Дакле, ако је уписана та И2а1 на Балкану и у Мађарској, зашто није уписана и у Западној Европи где је такође пронађена? Зашто на Балкану није убележена И2а2 која доминира у налазима из Лепенског Вира? На основу којих древних налаза је И1 смештена у Белорусију? Итд итд...

Зато што (намерно или не) наводи на погрешне закључке. Дакле, ако је уписана та И2а1 на Балкану и у Мађарској, зашто није уписана и у Западној Европи где је такође пронађена? Зашто на Балкану није убележена И2а2 која доминира у налазима из Лепенског Вира? На основу којих древних налаза је И1 смештена у Белорусију? Итд итд...

Karta ne navodi na pogrešne zaključke, već ti ne želiš da shvatiš koncept karte i mrzi te da čitaš i razmišljaš. Nego hajde da ne skrećemo sa teme, jer ovo sa kartom više nije interesantno.

Karta ne navodi na pogrešne zaključke, već ti ne želiš da shvatiš koncept karte i mrzi te da čitaš i razmišljaš. Nego hajde da ne skrećemo sa teme, jer ovo sa kartom više nije interesantno.

У реду, објасни ми молим те концепт карте ти који је разумеш? Концепт карте је такав да представља (бар би требало) распоред хаплогрупа 7000 п.н.е. (с обзиром да си је ставио као замену за прву на којој то и пише), а очигледно је да се аутор није водио званично утврђеним хаплогрупама древних узорака, већ неким произвољним и нетачним информацијама.

Koncept karte je da pokuša da predstavi stvarnost koja je kompleksna i da je prikaže na jednoj šarenoj slici. Kao takva, ona će uvek biti netačna i neprecizna, a pogotovo ako je reč o složenom odnosu parametara kao što je gore slučaj. Da se ne bi sada hvatali Motale ili koječega, i da ne bi ulazili u to kako je moguće da nema R1b na Balkanu u vreme kad je karta nacrtana, lepo sam ti predložio da pređeš na sirove podatke vezane za I2a. Nadalje, gde imamo I2a1b3 (L621)?

I po čemu onda zaključujemo da nije bila prisutna na Balkanu ili Podunavlju? Ako nećemo da špekulišemo sa onim uzorkom iz Lepsnekog Vira koji bi mogao biti praotac CTS10228, onda ne treba ni sa ovim.

А по чему ти закључујеш да јесте? И на какве шпекулације мислиш, буди прецизнији?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back