Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Председник

Хајде нека се кренуло и са најскупљим српским главама. :mrgreen:

А ево и рекапитулације данас приспелих и објављених резултата.

Screen_Shot_05-04-17_at_12.02_AM.jpg

:bye:

Tested relatives of Protestant reformer Martin Luther belonged to Haplogroup I2a-Din-N (L147.2+).[63]
Љутић
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_haplogroups_of_historic_people
"Е, овај наш Иван цар страшни, бавио се очигледно и језиком – размишљао је о њему. Мени је најбржи и најлепши доказ томе царево писмо названо: Одговор Ивана Грозног Јану Рокити. (Ракита је један од српских назива за врбу). Па каже Господар на једном месту: “О вашем учитељу Љутеру; како је њему допало у животу своме, достојно име да стекне ваистину се зове Љутер, јер је љут. Јер је љуто, љуто на угаони камен Христа насртати…” Да, овде Цар наступа као филолог, али искористићу овај пример да упитам – тај Лутер, ако је Немац, шта онда на немачком значи лутер? Па ништа; јер ми знамо шта је љут али знамо и ко су Љутићи који у време Каролинга живе на Лаби."
http://www.srpskilist.net/jezik/srpsko-srpski-recnik-predgovor-ruskom-izdanju
...
Inače I2 CTS10228 je vrlo vrlo retka u Nemačkoj.

Poslednja izmena:
Динарик се држи на солидних 44%, мада мислим да то није реална слика, свакако може и мора доста боље. Е-В13 преко 20%, Р1а на неких 12%, рекло би се очекивано. Мислим да је сада јасно да је Е-В13 друга најјача хаплогрупа у Срба, и да је Р1а никада неће престићи, понављам, никада! А некоћ причаше шаљивџије да иде и до 25%... :hahaha:

Динарик се држи на солидних 44%, мада мислим да то није реална слика, свакако може и мора доста боље. Е-В13 преко 20%, Р1а на неких 12%, рекло би се очекивано. Мислим да је сада јасно да је Е-В13 друга најјача хаплогрупа у Срба, и да је Р1а никада неће престићи, понављам, никада! А некоћ причаше шаљивџије да иде и до 25%... :hahaha:

Oko 17 %,a u Republici Srpskoj oko 20 % maksimum.Tesko da ce se sta promjeniti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back