gost 371695
Elita
- Poruka
- 19.917
*karadjordjevici
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ко је ушао у чије двориште?
Ко је задржао језик?
А сада која то, а да је потврђена ИЕ група, а не хипотетичка, икада долази из степе и централне Азије и јужном и југозападном Азијом?
Никада ни једна ''потврђена'' ИЕ група није долазила из степа централних Азија, нити то неко колико сам ја схватио овде покушава да докаже. Појединцима боде очи то што висок број косооких у себи носи R1 хаплогрупу, и самим тим због неких својих ко зна каквих ''комплекса'' повезујете беле Европљане који су носиоци те хаплогрупе са хордама из Азије и Индије.
Индоевропљани се нису ширили Европом из правца централне азије, већ из степа Украјине и Русије, па и добрим делом са северног Кавказа, док је најисточнија граница на којој су обитавили (док нису извршили инвазије на Индијско полуострво, југозападну Азију и Европу) била Урал.
То је познато као Курганска хипотеза Марије Гимбутас.
У јужну Азију долазе раније него у Европу, и не долазе сигурно као монголоиди него као што сам већ навео ''Ирано-Нордиди''.
На југозападну Азију су инвазију извршили припадници ткз. ''источне'' R1b, продирући прво кроз Балкан а затим прелазећи у Анадолију (док се један део задржао и сада се веже углавном за прото-шиптаре и прото-грке, односно као носиоце њихових специфичних језика који су део индо-европлске породице) су стигли подно јужног Кавказа (Јерменија, Курдистан, западни Иран, Ирак), док је у Иран R1a стигла путем западног дела Индијског полуострва (након аријевске инвазије).
![]()
Ако Ските држиш као кандидате за инвазију ИЕ народа на Европу у старту ти могу рећи да је то сулудо.
Ничији, зато што се нико није ширио из централне Азије.
Образложи?
Колико сам схватио ово су питања за њега?
Значи по теби су они грешком идентивиковани као оригинални носиоци ИЕ језика, али су оригинални носиоци R1???Покушавам да те наведем да сам закључиш да су степско - Сибирски Турани (Курганци), носиоци хаплогрупа Р1а и Р1б, грешком идентификовани као очеви ИЕ језика.

Где год се потврђено појављују Турани, појављује се и њихова хаплогрупа.
Оргиналне ИЕ хаплогрупе су највећим делом И, Ј2, Л, Х.

Имам довољно година да памтим 3 рата. Управу си за I2a и можда за G2a што се тиче Винче, за Ј2 нисам сигуран, можда нека грана у малим процентима, а Е-V13 Боже сачувај!!! Е-V13 на Балкану није присутна дуже од 4000 година, и то на јужном Балкану. Објаснити Синиши Јерковићу да је I2a била присутна у Винчи је теже него добити седмицу на лотоу. Невероватан човек, мисли да је I2a пала са неба у VII веку, а I2a је палео-европска хаплогрупа. https://sr.wikipedia.org/wiki/Хаплогрупа_I Једва чекам да видим израз лица Синиши Јерковићу кад нађу I2a у Винчи или у некој античкој некрополи!Јесу ли хаплогрупе панини сличице фудбалера па да се неке више неке а неке мање воле? Опрости што питам, али колико имаш година?
Неће, већ ће у инат теби! доминирати G2a и I2a уз потенцијалну примесу Ј2 и Е-V13.![]()
Човек не спори I2a у Винчи, већ спори И2а1б Динарик у антици Балканског полуострва!!! То је велика разлика, али вама деретићевцима је све I2a, пошто вам је гранање хаплогрупа непознаница.Имам довољно година да памтим 3 рата. Управу си за I2a и можда за G2a што се тиче Винче, за Ј2 нисам сигуран, можда нека грана у малим процентима, а Е-V13 Боже сачувај!!! Е-V13 на Балкану није присутна дуже од 4000 година, и то на јужном Балкану. Објаснити Синиши Јерковићу да је I2a била присутна у Винчи је теже него добити седмицу на лотоу. Невероватан човек, мисли да је I2a пала са неба у VII веку, а I2a је палео-европска хаплогрупа. https://sr.wikipedia.org/wiki/Хаплогрупа_I Једва чекам да видим израз лица Синиши Јерковићу кад нађу I2a у Винчи или у некој античкој некрополи!

Човек не спори I2a у Винчи, већ спори И2а1б Динарик у антици Балканског полуострва!!! То је велика разлика, али вама деретићевцима је све I2a, пошто вам је гранање хаплогрупа непознаница.![]()
Чак и кад би то била истина, I2a1b је и даље аутохтона у Европи. Ево на пример ја сам рођен у Србији а моји родитељи су дошли из околине Книна. Например да се мој унук једног дана врати у Далмацију, он не би тамо био странац, него само повратник на земљу где му је рођен прадеда и други преци ко зна колико далеко у прошлости. Да ли схваташ шта хоћу да ти кажем?
О томе ти говорим све време. Наравно да је I2a1b аутохтона у Европи као што је целокупна I аутохтона и најстарија хаплогрупа у Европи. И опет понављам, I2a1b Динарик се вратила на Балкан током сеоба Словена, што значи да је на овим просторима у антици била готово непостојећа.
О томе ти говорим све време. Наравно да је I2a1b аутохтона у Европи као што је целокупна I аутохтона и најстарија хаплогрупа у Европи. И опет понављам, I2a1b Динарик се вратила на Балкан током сеоба Словена, што значи да је на овим просторима у антици била готово непостојећа.
I ovi u Indiji su turanci?
Значи по теби су они грешком идентивиковани као оригинални носиоци ИЕ језика, али су оригинални носиоци R1???![]()
Дакле целокупна европска култура, историја, традиција која почива на R1b и R1а популацији је у ствари заправо монголска?
Дакле, Германи, Келти, Словени, Балти, Илири, Трачани, сви су они некад били монголи, али су зато Н Дравиди из Индије или L монголи из Узбекистана прави Европљани?![]()
Имам довољно година да памтим 3 рата. Управу си за I2a и можда за G2a што се тиче Винче, за Ј2 нисам сигуран, можда нека грана у малим процентима, а Е-V13 Боже сачувај!!! Е-V13 на Балкану није присутна дуже од 4000 година, и то на јужном Балкану. Објаснити Синиши Јерковићу да је I2a била присутна у Винчи је теже него добити седмицу на лотоу. Невероватан човек, мисли да је I2a пала са неба у VII веку, а I2a је палео-европска хаплогрупа. https://sr.wikipedia.org/wiki/Хаплогрупа_I Једва чекам да видим израз лица Синиши Јерковићу кад нађу I2a у Винчи или у некој античкој некрополи!
То тек треба да се утврди. Не излећи се.
За сад не постоји ни један једини доказ за такву тврдњу.
Гагаузи I2a 20%, R1a 19%, G2a 13,5%, R1b 12,5%, E-V13 11%, J2 5,5%, I1 4%, I2b 3%, T 3%, J1 2%, N 1% Око Гагауза се свађају Румуни, Бугари и Турци, чији су. Турци говоре да су потомци Турака Селџука, Бугари говоре да су потомци Аспарухових Бугара који нису прешли Дунав него су остали у Молдавији, а Румуни говоре да су турцизирани Власи(Румуни).Ima li negde iz nekog rada dostupnih haplotipova Gagauza?
То ћемо још да видимо кад се извуче ДНК из неких античких некропола. Чак и ако би се испоставило да си ти у праву, Шиптари и даље не би могли да се сматрају аутохтонијим народ на Балкану и у Европи од Срба. Да не говорим које све великане су Срби дали свету и допринели развоју цивилизације. Где је Шиптарима Никола Тесла, Михаило Пупин, Милева Марић, Сава Владиславић-Рагузински, Руђер Бошковић, Милутин Миланковић, или неколико десетина инжињера који су допринели развоју америчког свемирског програма... Они имају само терористе, нарко дилере, трговце људским органима и друге криминалце. Који то Шиптар је задужио човечанство? Такав не постоји! Теорија да су шиптари потомци Илира је лудост. За то нема ни археолошких, ни лингвистичких доказа а ни генетика то не потврђује. Илири су били цивилизован народ, а Шиптари су најпримитивнији народ у Европи! Наводни "потомци" цивилизованих Илира су уништили преко 1300 српских православних цркава, манастира и других културних и историјских споменика, а побили су ко зна колико Срба, којима су чак претходно извадили органе. То да су Шиптари потомци Илира, односно староседеоци на Балкану нећу никад прихватити, па таман да ми неко стави руку на ватру. Не зато што их мрзим, него зато што то није истина!
Гагаузи I2a 20%, R1a 19%, G2a 13,5%, R1b 12,5%, E-V13 11%, J2 5,5%, I1 4%, I2b 3%, T 3%, J1 2%, N 1% Око Гагауза се свађају Румуни, Бугари и Турци, чији су. Турци говоре да су потомци Турака Селџука, Бугари говоре да су потомци Аспарухових Бугара који нису прешли Дунав него су остали у Молдавији, а Румуни говоре да су турцизирани Власи(Румуни).
Гагаузи I2a 20%, R1a 19%, G2a 13,5%, R1b 12,5%, E-V13 11%, J2 5,5%, I1 4%, I2b 3%, T 3%, J1 2%, N 1% Око Гагауза се свађају Румуни, Бугари и Турци, чији су. Турци говоре да су потомци Турака Селџука, Бугари говоре да су потомци Аспарухових Бугара који нису прешли Дунав него су остали у Молдавији, а Румуни говоре да су турцизирани Власи(Румуни).
Биће да је ово последње, ако је судити по аутосомалној блискости Румуна и Гагауза.
Šiptari nemaju veze sa E1b niti sa bilo kakvom strarosedelackom grupom ovde.
Pretpostavla je da originalni arbanasi nisu bili E1b vec R1b ...mislim da niko normalan ne moze da tvrdi da su oni starosedeoci ovde .
Koliko sam video niko to i ne tvrdi .
Šiptari nemaju veze sa E1b niti sa bilo kakvom strarosedelackom grupom ovde.
Pretpostavla je da originalni arbanasi nisu bili E1b vec R1b ...mislim da niko normalan ne moze da tvrdi da su oni starosedeoci ovde .
Koliko sam video niko to i ne tvrdi .
gde ima autosomalna da se vidi od jednih i drugih pa da se uporedi ?
Свакако да не могу изворно бити E1b (V13) јер је то староевропска хаплогрупа, а они су Индоевропљани.
Нико више у науци не оспорава то да су они староседеоци на Балкану. Уосталом, говоре полуроманизованим илирским језиком.
Шта у ствари подразумеваш под појмом староседеоци ? Гвозденодобско, бронзанодобско, енеолитско, неолитско становништво ?
Имаш у оном раду који сам скоро поставио.

Au bas lepo
Nisu nikakvi starosedeoci , sa Ilirima imaju koliko i svi okolni narodi .