Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ко год подржава ватиканско-бечко-берлинску анти-српску пропаганду о досељавању Словена у VII веку, истовремено подржава такође анти-српску ватиканско-бечко-берлинску пропаганду да су Шиптари староседеоци на Балкану, односно потомци Илира. Према званичној историји коју смо сви учили у школи(према којој су Срби дошли са Словенима а Шиптари су староседеоци), Илири су дошли на Балкан у 12-ом веку п.н.е. из средње Европе(из данашње источне Немачке/Лужице и Чешке). Ако су Илири дошли из средње Европе, нису могли да донесу северно-афричку хаплогрупу Е-В13. анадолско-блискоисточну Ј2 и источну(анадолску) Р1б. Ове три хаплогрупе доминирају код Шиптара, (који су наводно потомци Илира), и ниједна од њих није европска, а Илири су дошли из срца Европе. Генетика је ударила глогов колац у срце те анти-српске пропаганде о илирском пореклу Шиптара, који заправо имају афро-азијску генетику! Илири су могли бити само И2а, Р1а и И1(европске хаплогрупе). Срби који подржавају лаж о илирском пореклу Шиптара су ауто-шовинисти, јер ако би то стварно било тачно онда Косово стварно јесте шиптарско и не само Косово него и добар део остатка Србије. Људи отрезните се већ једном, Шиптари су скорији досељеници на Балкан(дошли су 1043 године). Илирија је била сва на мору и Илири су били чувени морепловци и гусари, а у шиптарском језики не постоје појмови у вези мора и морепловства, све речи у вези тога су позајмили из других језика. Такође све речи у вези пољопривреде у шиптарском језику су позајмљенице из других језика. Али је зато шиптарски језик богат речима и појмовима у вези сточарства, јер је настао на Кавказу где се људи баве искључиво сточарством. Кад су дошли на Балкан Шиптари су наставили да се баве сточарством, све до доласка Турака, али добрим делом и касније.

Селективни аутохтонизам и деветнаестовековна историја подједнако су измештени од стварности и као такве их заједно сврставам у област фантастике.

Да резимирамо:

E V13 - ''северноафричка хаплогрупа''
J - ''блискоисточно-анадолска''
R1б - такође ''анадолска''
R1a - ''туранска''

То је већ неких 60% . Значи, они ''не могу бити Срби''.

Остају још хаплогрупe I1 и I2a. Али, молим Вас, међу њиховим носиоцима сигурно има добар проценат тамнокосих и тамнооких, па ни они вероватно ''не могу бити Срби''.

На крају ћемо доћи до сазнања да је Стојан Јаковић једини тренутно живећи Србин на кугли земаљској,а онда можемо дефинитивно да ''затварамо крчму''.

Да резимирамо:

J - ''блискоисточно-анадолска''
R1б - такође ''анадолска''
R1a - ''туранска''

То је већ неких 60% . Значи, они ''не могу бити Срби''.

Остају још хаплогрупe I1 и I2a. Али, молим Вас, међу њиховим носиоцима сигурно има добар проценат тамнокосих и тамнооких, па ни они вероватно ''не могу бити Срби''.

На крају ћемо доћи до сазнања да је Стојан Јаковић једини тренутно живећи Србин на кугли земаљској,а онда можемо дефинитивно да ''затварамо крчму''.

Не тврдим да су R1а и R1b прото-туранске, али данашњи данашњи турски(турански) народи имају висок проценат R1а и R1b, а имали су и у прошлости. Код већине туранских народа у средњој Азији доминира R1a Z93(код Киргиза 63%). Башкири имају преко 70% R1b, а имају доста и Туркмени. Е-V13 јесте настала у северној Африц или на Блиском Истоку.

Poslednja izmena:
Да резимирамо:

Taj glupost o "severnoafrickoj haplogrupi" se ponavlja dosta cesto a daleko je od istine. Tamo je naprotiv vrlo malo rasprostranjena.

Haplogroup-E-V13.gif

Не тврдим да су R1а и R1b прото-туранске, али данашњи данашњи турски(турански) народи имају висок проценат R1а и R1b, а имали су и у прошлости. Код већине туранских народа у средњој Азији доминира R1a Z93(код Киргиза 63%). Башкири имају преко 70% R1b, а имају доста и Туркмени. Е-V13 јесте настала у северној Африц или на Блиском Истоку.

Pa to baš i nije tačno. Mnogi narodi Azije pripadaju turskoj jezičkoj porodici, a njihova genetika je različita. Kod nekih je najčešća N haplogrupa (88.4% Jakuti; 27, 9% Čuvaši); kod nekih J2 haplogrupa: Ujguri 34%, Uzbeki 30.4 %, Azerbejdžanski Turci 30.6%, Krimski Karaiti 30%; kod nekih L haplogrupa : Afshari 57% ; kod nekih C haplogrupa : Kazahstanci 66 %. Prema Kirgiskom DNA projektu najčešća haplogrupa je C2, a Kirgistanci iz Jumgal distrikta imaju oko 60 % R1a.
Treba imati na umu da je kod nekih azijskih naroda došlo do smene jezika (sa iranskog to jest indoevropskog na turski), da dobar deo populacije potiče od bivših robova (iranskih, slovenskih ili drugih), te da je dominacija neke haplogrupe može značiti i da je u dalekoj praistoriji došlo do dominacije vojne "elite" koja je proširila svoju hg (kao što je slučaj sa dominacijom R1a među višim kastama u Indiji usled famozne invazije "arijevaca"), te da su mnogi azijski narodi iransko-tursko-mongolska mešavina bez obzira kojim jezikom govore.
Što se tiče Južnih Slovena i turskih naroda, Južnim Slovenima su od svih turskih naroda svakako najbliži Gagauzi koji govore turskim jezikom i žive u Moldaviji. Kod njih je najčešća I2 haplogrupa i oni su Južnim Slovenima bliži nego bilo koji slovenski narod što ovi I2 šovinisti (ne znam kako drugačije nazvati ove budale koje se toliko identifikuju sa svojom haplogropom) iz nekog razloga prećutkuju.
Mogla bi se lako kontruisati hipoteza da je I2 turskog porekla imajući u vidu i genetiku i istorijske zapise o invaziji "sklabenoa" na Vizantiju sa prostora današnje Rumunije. A za rekonstrukciju porekla Južnih Slovena svakako su bitnija ta dešavanja nego navodna invazija nekakvih "kurganaca" u dalekoj praistoriji. Evo i momčilo je dao svoj doprinos tvrdeći da "sklabenoi" nikakve veze sa Slovenima nemaju. Vizantijski izvori takođe prave razliku između te invazije i kasnijeg dolaska Srba i Hrvata koji prema zapisima vizantijskog cara dolaze iz oblasti u kojima danas skoro da nema I2 din. Jedino što ne štima je antropologija. Ovde su "rasni eksperti" konstatovali da su nosioci I2 u 99 % slučajeva plave kose i očiju, a to se ne poklapa sa izgledom naroda koji govore turskim jezikom.

Poslednja izmena:
Лепо сам навео шта научници кажу: да се из огромног броја IBD блокова које деле унутар себе може закључити да су потекли из релативно мале групе. Надам се да не треба да ти се црта да би схватио шта то значи.

Pa valjda bi to trebalo da znači da su imali visok natalitet, a ne da im je incest bio normalnost.

Pa to baš i nije tačno. Mnogi narodi Azije pripadaju turskoj jezičkoj porodici, a njihova genetika je različita. Kod nekih je najčešća N haplogrupa (88.4% Jakuti; 27, 9% Čuvaši); kod nekih J2 haplogrupa: Ujguri 34%, Uzbeki 30.4 %, Azerbejdžanski Turci 30.6%, Krimski Karaiti 30%; kod nekih L haplogrupa : Afshari 57% ; kod nekih C haplogrupa : Kazahstanci 66 %. Prema Kirgiskom DNA projektu najčešća haplogrupa je C2, a Kirgistanci iz Jumgal distrikta imaju oko 60 % R1a.
Treba imati na umu da je kod nekih azijskih naroda došlo do smene jezika (sa iranskog to jest indoevropskog na turski), da dobar deo populacije potiče od bivših robova (iranskih, slovenskih ili drugih), te da je dominacija neke haplogrupe može značiti i da je u dalekoj praistoriji došlo do dominacije vojne "elite" koja je proširila svoju hg (kao što je slučaj sa dominacijom R1a među višim kastama u Indiji usled famozne invazije "arijevaca"), te da su mnogi azijski narodi iransko-tursko-mongolska mešavina bez obzira kojim jezikom govore.
Što se tiče Južnih Slovena i turskih naroda, Južnim Slovenima su od svih turskih naroda svakako najbliži Gagauzi koji govore turskim jezikom i žive u Moldaviji. Kod njih je najčešća I2 haplogrupa i oni su Južnim Slovenima bliži nego bilo koji slovenski narod što ovi I2 šovinisti (ne znam kako drugačije nazvati ove budale koje se toliko identifikuju sa svojom haplogropom) iz nekog razloga prećutkuju.
Mogla bi se lako kontruisati hipoteza da je I2 turskog porekla imajući u vidu i genetiku i istorijske zapise o invaziji "sklabenoa" na Vizantiju sa prostora današnje Rumunije. A za rekonstrukciju porekla Južnih Slovena svakako su bitnija ta dešavanja nego navodna invazija nekakvih "kurganaca" u dalekoj praistoriji. Evo i momčilo je dao svoj doprinos tvrdeći da "sklabenoi" nikakve veze sa Slovenima nemaju. Vizantijski izvori takođe prave razliku između te invazije i kasnijeg dolaska Srba i Hrvata koji prema zapisima vizantijskog cara dolaze iz oblasti u kojima danas skoro da nema I2 din. Jedino što ne štima je antropologija. Ovde su "rasni eksperti" konstatovali da su nosioci I2 u 99 % slučajeva plave kose i očiju, a to se ne poklapa sa izgledom naroda koji govore turskim jezikom.
Опет морам да понављам да немам ништа против других хаплогрупа(ја сам I2a DIN-north), само примећујем да турски народи из средње Азије имају висок проценат R1a Z93. Зашто имају висок проценат R1a Z93, то је друго питање. Могуће је да су њихови преци по директној мушкој линији били плавокоси Скити. Данашњи турски народи из средње Азије нису белци него скоро чисти монголоиди. Хазари су припадали хаплогрупи R1a Z93, а од свих европских народа данас те хаплогрупе има највише код Јевреја Ашкенеза(то је потврда њиховог стварног хазарског порекла). Иначе хаплогрупа R1a ми је омиљена после I2a и обе сматрам подједнако изворног српским хаплогрупама. Кад се једног дана извуче ДНК из костију Винчанаца(прото-Срба), сигуран сам да ће убедљиво доминирати I2a & R1a. Код Срба не постоји R1a Z93, наше су европске R1a M458 и R1a Z280, које су врло заступљене и код западних и источних Словена.

Иначе хаплогрупа R1a ми је омиљена после I2a и обе сматрам подједнако изворног српским хаплогрупама.
Јесу ли хаплогрупе панини сличице фудбалера па да се неке више неке а неке мање воле? Опрости што питам, али колико имаш година? z:)

Кад се једног дана извуче ДНК из костију Винчанаца(прото-Срба), сигуран сам да ће убедљиво доминирати I2a & R1a
Неће, већ ће у инат теби! доминирати G2a и I2a уз потенцијалну примесу Ј2 и Е-V13. z:shock:

Долихокефални Нордидски расни тип се управо везује за Индо-европљане, као и сама појава блондизма.
Није случајно што се овакви расни типови, као код овог човека, појављују и ван Европе на местима где је висока фреквенција хаплогрупе R1a Z93.
130517788.jpg

Да тако је такви расни типови се појављују у Азији где је R1a-Z93 заступљен у високим процентима. Нису доминантни што је логично ипак је то Азија, и тамо су људи доминантно тамне путе. И ако је прошао дуг период тај расни тип је успео да преживи код носиоца R1a-Z93.

Носиоци R1a-Z93 су са носиоцима данашњих Словена и мањим делом Балта R1a-Z280 и М458 и са Германима R1a-Z284, имали истог праоца пре око 5700-6000 година. Грана R1a-L664 се раније одвојила. Нема сумње да је блондизам био присутан код свих припадника R1a и пре 6000 година. Носиоци R1a-Z93 су мигрирајући из Русије дубоко у јужној и централној Азији донели блондизам који је као што видимо и данас присутан види се и препознају се ти трагови блондизма где је висока фреквенција R1a-Z93.
Постоје народи попут Киргиза и још неки који су моноголоиди и носиоци су неких подграна хп. R1a-Z93. Они су су помешали са неким моноголоидним народима или су им узели жене и преко женске линије су се скроз помоноголоидили. У Азији има можда 10 до 20% припадника R1a-Z93 који су моноголоиди.
Pogledajte prilog 424699

Poslednja izmena:
Aman ljudi, fizicki izgled i hg su dve odvojene stvari.

Свакако да нема, али су некада (пре пар хиљада година свакако) носиоци одређених хаплогрупа живели у много затворенијим заједницама него данас, где у буквално и најмањем селу живе људи са различитим генетским а често и етничких пореклом, па самим тим хаплогрупе и немају везе са изгледом код 95% особа (код некога се поклопи наравно).
Поента овога што сам написао јесте да блондизам код аутохтоних популација у Азији апсолутно има везе са Аријевским инвазијама и хаплогрупом R1a-Z93, односно њеним носиоцима који су извршили инвазију и блондизам и ту хаплогрупу пренели на њихово потомство.

Kao sto Rus sa R1a nema dodirne tacke sa kirgizom koji je nosilac takve hg.

Наравно да има. Провери стабло.
Филипи заблистај!
Грубо речено брaћа или браћа од стрица.
Успут провери Казањски канат, Ногајски канат, Кримски канат, Астрахански канат, ....
Провери и имена руских аутономних области.
Руси су добар део своје земље од Турана отели.
Користили су их једне против других.
Добар део руске војске (савезници) су увек били Турани.
Шојгу је Туванац (Туран).
Татари, свих фела, су увек били војна елита.

А Кумане су Руси звали Половцима (Плавци - Плавушани).
Питам се зашто?
Можда зато што се Темуџин још није испилио.

Poslednja izmena:
Зашто имају висок проценат R1a Z93, то је друго питање. Могуће је да су њихови преци по директној мушкој линији били плавокоси Скити.

Скити, Сармати, Саке, Масагети, Дахе су савременици Персијанаца али не постоји запис савременика који њихове језике повезује, као сличне, са персијским.
Персијанци су им само љути непријатељи.
Сарма је турска реч и значи завијено - увијено.
А Сармати (увијени) су поред себе и коње увијали у оклоп.

Ските и дружину, са Иранцима, је историја повезала тек скоро, да причу усагласе са измишљеним Аријевцима (данас их из милоште зову Курганцима).
Деветнаестовековном историјском гимнастиком (салто мортале), наравно.

Данашњи турски народи из средње Азије нису белци него скоро чисти монголоиди.

Догодио се Темуџин па су постали Туркомонголи, то јест косооки.
А монголска војска је само кратко протутњала Европом.

Poslednja izmena:
Долихокефални Нордидски расни тип се управо везује за Индо-европљане, као и сама појава блондизма.
Није случајно што се овакви расни типови, као код овог човека, појављују и ван Европе на местима где је висока фреквенција хаплогрупе R1a Z93.
130517788.jpg

Провери подручја високе фрекфенције Р1а з93 , па их онда упореди са Тимуровом државом и Бабуровим султанатом у Индији.

Да ли је детектована стара Р1а у Индији, и ако јесте колика је процењена старост костију?

Да ли је детектована стара Р1а у Индији, и ако јесте колика је процењена старост костију?

Колико ја знам нема, ово су до сада сва обрађена налазишта где је пронађенa R1a, колико сам упознат у Индији се баш и нешто не раде археогенетска истраживања.
Да додам да је линк из 2015, пронађена је Z93 у хазарском налазишту прошле године (ове године објављен рад), окачио сам на једној од претходних страна, а и прошле године је било пар радова.

Poslednja izmena:
Aman ljudi, fizicki izgled i hg su dve odvojene stvari.

Наравно.

Број мушких предака сваког од нас је 2 на (н-1).

н је број генерација уназад.

Па тако за десет генерација уназад (око 250 година) свако од нас има 512 + 1(плус отац) мушких предака укупно, а хаплогрупу наследимо само од једног.

Односно у десетој генерацији уназад имамо 256 мушких белих пчела (ваљда) укупно, рачунајући и мушку и женску страну.

Poslednja izmena:
Колико ја знам нема, ово су до сада сва обрађена налазишта где је пронађенa R1a, колико сам упознат у Индији се баш и нешто не раде археогенетска истраживања.
Да додам да је линк из 2015, пронађена је Z93 у хазарском налазишту прошле године (ове године објављен рад), окачио сам на једној од претходних страна, а и прошле године је било пар радова.

Хвала на одговору, а новог Рожанског и Кљосова сам прочитао.

А да ли се Р1а з93 богато подручје, подудара са Тимуровим канатом?

Тимурове хорде су једна од најбестијалнијих, а забележених, хиперхипермасовних главосеча.

Poslednja izmena:
Хвала на одговору, а новог Рожанског и Кљосова сам прочитао.

А да ли се Р1а з93 богато подручје, гађа са Тимуровим канатом?

Тимурове хорде су једна од најбестијалнијих, а забележених, хиперхипермасовних главосеча.
Свакако да да, мада, док не добијемо потврду неког узорка древне ДНК, не можемо бити 100% сигурни, иако не видим разлог зашто не би било тако, када је Z93 пронађен у скелетима групација које су по свим карактеристикама сличне Тимуридима.
1280px-Mongol_dominions.png

2fa739160d49273e6279b278d8fa6711.png

Pa valjda bi to trebalo da znači da su imali visok natalitet, a ne da im je incest bio normalnost.

Не мора то да значи. Можеш имати висок наталитет а да ипак дође до значајног мешања гена. Ово значи да нису много мешали гене, односно да су бракове склапали и децу рађали у оквиру релативно ограничене популације. И још једном напомињем, за оне који буквално схватају, да нисам говорио буквално о "инцесту", већ о томе што сам написао у претходној реченици.

Poslednja izmena:
Свакако да да, мада, док не добијемо потврду неког узорка древне ДНК, не можемо бити 100% сигурни, иако не видим разлог зашто не би било тако, када је Z93 пронађен у скелетима групација које су по свим карактеристикама сличне Тимуридима.
1280px-Mongol_dominions.png

2fa739160d49273e6279b278d8fa6711.png
Хвала

А сада која то, а да је потврђена ИЕ група, а не хипотетичка, икада долази из степе и централне Азије и шири се Европом, јужном и југозападном Азијом?

(Скити и дружина долазе у обзир као ИЕ група само ако је њихов ИЕ карактер потврђен сведочењима од старане њихових савременика)

Чији долазак из степе и централне Азије можемо да потврдимо, а да се ширио Европом, јужном и југозападном Азијом?

Одакле се шири Р1б Ар-бини и Р1а Ар-ејеви ?

Даље само слушати Филипија и консултовати стабла за одређивање сродности хаплогрупа Турана и Индоевропљана.

Ко је ушао у чије двориште?

Ко је задржао језик?

Ко је проширио хаплогрупу?

Тако је нпр. међу високим кастама у Индији, које причају ИЕ језиком, пронађена искључиво хаплогрупа R1a Z93, уз нешто Ј2, која је свакако тамо мигрирала са њима.

Грешиш.
Провери.
Р1а з93 није искључива брахманска и кшатријска хаплогрупа.
Истина има је више код виших каста него код нижих, али сличан однос, Р1а з93, се налази и код дравидских (не ИЕ) виших и нижих каста.

А Бабуровa дружина, војна и управљачка елита, се асимиловала са вишим или нижим кастама ?

Код Туркомонгола су вође монголског, а војска доминантно туранског порекла.

Poslednja izmena:
Al ubiste na zadnjim stranama :/

Nego, koliko sam pratio sami katsdjprdjevici imaju veze sa prostorom koji su naseljavali Klimenti ( medju kojima je opet bilo dosta ljudi srpskog porekla, rekao bih da su mesano pleme)...Interesuje me da li neko zna koja je haplogrupa Karadjordjevica ? Negde sam procitao I2a ali nisam siguran.

Sto se kuča tiče ima ih dosta svetlih,.ali i tamnih...Rekao bih da je mesanje jako odredilo to pleme...sasvim je moguce da su neki jaki rodovi , dosljaci bilo R1a i I2a . U svakom slucaju to je interesantno..eto i da primetim da su srpski kuči za razliku od albanskih dosta svetliji, kao i to da se kod alb.kuca moze naci dosta azijske R1b. Za koju verujem da bi se mogla vezati za izvorno albansko stanovnistvo.

шири се Европом

А сада која то, а да је потврђена ИЕ група, а не хипотетичка, икада долази из степе и централне Азије и јужном и југозападном Азијом?
Никада ни једна ''потврђена'' ИЕ група није долазила из степа централних Азија, нити то неко колико сам ја схватио овде покушава да докаже. Појединцима боде очи то што висок број косооких у себи носи R1 хаплогрупу, и самим тим због неких својих ко зна каквих ''комплекса'' повезујете беле Европљане који су носиоци те хаплогрупе са хордама из Азије и Индије.
Индоевропљани се нису ширили Европом из правца централне азије, већ из степа Украјине и Русије, па и добрим делом са северног Кавказа, док је најисточнија граница на којој су обитавили (док нису извршили инвазије на Индијско полуострво, југозападну Азију и Европу) била Урал.
То је познато као Курганска хипотеза Марије Гимбутас.
У јужну Азију долазе раније него у Европу, и не долазе сигурно као монголоиди него као што сам већ навео ''Ирано-Нордиди''.
југозападном Азијом?
На југозападну Азију су инвазију извршили припадници ткз. ''источне'' R1b, продирући прво кроз Балкан а затим прелазећи у Анадолију (док се један део задржао и сада се веже углавном за прото-шиптаре и прото-грке, односно као носиоце њихових специфичних језика који су део индо-европлске породице) су стигли подно јужног Кавказа (Јерменија, Курдистан, западни Иран, Ирак), док је у Иран R1a стигла путем западног дела Индијског полуострва (након аријевске инвазије).
indoeuropeanmigrations1.png

(Скити и дружина долазе у обзир као ИЕ група само ако је њихов ИЕ карактер потврђен сведочењима од старане њихових савременика)
Ако Ските држиш као кандидате за инвазију ИЕ народа на Европу у старту ти могу рећи да је то сулудо.
Чији долазак из степе и централне Азије можемо да потврдимо, а да се ширио Европом, јужном и југозападном Азијом?
Ничији, зато што се нико није ширио из централне Азије.

Одакле се шири Р1б Ар-бини и Р1а Ар-ејеви ?
Образложи?

Даље само слушати Филипија и консултовати стабла за одређивање сродности хаплогрупа Турана и Индоевропљана.

Ко је ушао у чије двориште?

Ко је задржао језик?

Ко је проширио хаплогрупу?
Колико сам схватио ово су питања за њега?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back