Вук Горски
Primećen član
- Poruka
- 952
ta njegova teorija je jaka isto koliko i ona da su Hrvati generski najslicniji sa Nemcima. Obe te teorije su nastale iz zarke zelje doticnog gospodina da verifikuje price koje slusa na nedeljnim misama kao skromni katolik, dobrocudni sledbenik isusovog nauka. Gledao sam vise puta po stranim forumima da mu se ljudi koji se razumeju u tematiku smeju i da cak oni kao stranci shvataju da je u pitanju politika a ne nauka.
Коре, опрости што ти нисам раније одговорио јер ме ''Дингоспо'' својим инфантилним коментарима увукао у сувишну расправу.
Овако, та његова теорија је јака у оној мери у којој је успела да се одржи од тренутка када је постављена до дана данашњег. Чињеница да од 2000. године до данас ниједном није подлегла критици, довољно говори о томе колико је јака. Уосталом, у науци је широко прихваћена. Што се тиче коментара по форумима на рачун дотичног, мислим да форуми заиста нису место где се може оцењивати нечији научни ауторитет. Човек је део бројних научних тимова, објављује радове у најпознатијим научним часописима и то сасвим довољно говори о његовом ауторитету у области генетике.
Волео би да ми објасниш где је, по твом мишљењу, обитавала I2a током LGM-a, ако је ледени покров допирао скоро до Карпата ? Нису ваљда носиоци I2a живели на леду попут пингвина ?
i sta to treba da znaci?
Значи да већински не припадамо истим подгранама једне хаплогрупе. Ако већ следите поделу на ''din-N'' и ''din-S'', онда треба да кажете да су Источни и Западни Словени великом већином ''din-N'', а да смо ми већински ''S''. Дакле они су за сада, по питању I2a, ближи Грцима и Румунима него Србима и Хрватима. Кажем, за сада, јер још увек нису у довољној мери дефинисане гране унутар ''din-N'', али у сваком случају I - PH908 је занемарљива код Источних и Западних Словена.
,kako rijetko.Ovo je samo sa FTDNA...imamo vise od deset puta populacije u istocnoj Evropi od nas Juznih Slovena.Znaci brojcano i PH908 cini najmanje preko 80 % ukupne muske populacije u Istocnoj Evropi dok je to kod Juznih Slovena manje od 20 %.