Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi kompetentan i nemaš dovoljno znanja za formiranje ikakvog mišljenja o tome.

Немаш права то да ми говориш, јер сам мишљење о томе формирао на основу сувих чињеница, а притом нигде нисам рекао да морам нужно бити у праву. Ајмо редом:

Имају ли Турци висок проценат R1a Z93 ? Имају.
Јесу ли Турци владали српским земљама између 170 и 550 година ? Јесу.
Да ли је у северозападној Индији велика учесталост R1a Z93 ? Јесте.
Потичу ли Роми из северозападне Индије, Гуџарата ? Потичу.
Има ли у Србији око 150.000 Рома по званичном попису ? Има.

И зашто би онда било немогуће да у Србији постоји одређен проценат R1a Z93 ?

U Srpskom DNK projektu postoje samo grane R1a karakteristične za slovenske narode. Oni koji su kod nas nazivani "Turcima" zapravo su bili najvećim delom islamizovano domaće stanovništvo, preci današnjih takozvanih "Bošnjaka".

Колико је Рома поставило своје резултате на ''Српском ДНК пројекту'' ?

R1a Z93 je grana R1a karakteristična za iranske narode. Među Slovene je mogla ući preko mešanja slovenskih i iranskih plemena u ranim fazama etnogeneze Slovena, ali kod nas te grane R1a nema. Nije karakteristična za Turke, mada je i među turske narode mogla ući na razne načine (asimilacija autohtonog maloazijskog stanovništva iranskog porekla na istoku Turske, masovna trgovina robljem koja je bujala u nekim istorijskim razdobljima, zamena iranskih jezika sa turskim u srednjem veku kod nekih iranskih naroda, mešanje i suživot Turaka, Iranaca i Arapa u istim islamskim imperijama, itd....).

Наравно, може бити и скитско-сарматска заоставштина. Ето, видиш како на крају сама дођеш до одговора, а претходно ме дочекаш на нож :). Значи, остављаш могућност да ипак имамо и понеки проценат R1a Z93 ?

Poslednja izmena:
Да у Србији постоји тај проценат R1a Z93, самим тим би' био повећан и проценат циганске H, монголске С и Q, a као што знамо, оне су на табели српског днк пројекта непостојеће ( на H постоји резултат коме пише да је из Србије без славе и места порекла(дакле циган) и један бошњак из Пријепоља).
На С су тестирана 2 бошњака из Пријепоља, а 3 од 7 Q резултата су Хрвати.
Ето, укратко сам ти доказао да је та Z93 непостојећа код Срба.

Наша хаплогрупа Q је претежно Q1b-L275 и нема никакве везе са ромским миграцијама у Европи, а ни са Турцима. У Европи је стигла врло могуће у римско доба, а можда и раније. Е овај C који је нaђен код пријепољских муслимана је врло вероватно заоштавштина од Османлија.

Слушај од рецимо 1000 или више тестираних појединаца појаве се и неке веома ретке хаплогрупе или гране које су нетипичне у овом случају за јужне европске популације. Не би се баш сложио да је Z93 код Срба и других народа са којима се граничимо непостојећа. Има је, али занемарљиво мало можда 2-3 узорака од 1000 тестираних.

Грчки Роми -GRR - 58 узорак

I-P259- 3.44____I1

I-P37- 6.89_____I2a Dinarik

Румунски Роми - ROR - 88 узорак

I-M253- 2.27
I-P259- 3.40_______I1

I-P37- 4.54_______I2a Dinarik

Бугарски Роми - BBA - 147 узорак

I-M253- 0.6
I-P259- 8.16_________I1

I-P37- 19.04________I2a Dinarik

Бугарски влашки Роми - BVL - 64 узорак

I-P259- 15.62_______I1

I-P37- 3.12________I2a Dinаrik

Мађарски Роми - HUR - 131 узорак

I-M253- 0.7
I-P259- 7.63__________I1

I.P37- 5.34__________I2a Dinarik

Мађарски влашки Роми - HVR - 57 узоркa

I-P259- 5.26___________I1

I-M223- 1.75___________I2a2

Шпански Роми -SPR - 40 узорка

I-P37- 12.50__________I2-M26?

I-M223- 5.00___________I2a2

Zanimljivo visoka koncentracija hg I kod romskih populacija sirom Evrope

Немаш права то да ми говориш, јер сам мишљење о томе формирао на основу сувих чињеница, а притом нигде нисам рекао да морам нужно бити управу.
onaj ko zasniva svoje cinjenice na suvoj naucnoj esenciji je uvek u pravu.

Ајмо редом:
Имају ли Турци висок проценат R1a Z93 ? Имају.
Јесу ли Турци владали српским земљама између 170 и 550 година ? Јесу.
Да ли је у северозападној Индији велика учесталост R1a Z93 ? Јесте.
Потичу ли Роми из северозападне Индије, Гуџарата ? Потичу.
Има ли у Србији око 150.000 Рома по званичном попису ? Има.

И зашто би онда било немогуће да у Србији постоји одређен проценат R1a Z93 ?
aman bre zaman, covece boziji... rec je o dva haplotipa iz jednog istrazivanja i vise se nisu ponavljali. Ne znamo ko su i sta su ti ljudi a ti si vec spreman da iskujes celu naucnu teoriju. Eto, tvoj istomisljenik Ahil je svojevremeno tvrdio da je rec o izvornim nosiocima srpskog etnonima. U Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj i Svajcarskoj Turaka nije bilo pa imaju nesto malo Z93, koja je uzgred "arijevska" R1a. Ne mlati vise, srece ti tvoje.

Rec je o ostacima naroda koji su nadirali iz Azije prema Evropi.

Poslednja izmena:
Наша хаплогрупа Q је претежно Q1b-L275 и нема никакве везе са ромским миграцијама у Европи, а ни са Турцима. У Европи је стигла врло могуће у римско доба, а можда и раније. Е овај C који је нaђен код пријепољских муслимана је врло вероватно заоштавштина од Османлија.

Слушај од рецимо 1000 или више тестираних појединаца појаве се и неке веома ретке хаплогрупе или гране које су нетипичне у овом случају за јужне европске популације. Не би се баш сложио да је Z93 код Срба и других народа са којима се граничимо непостојећа. Има је, али занемарљиво мало можда 2-3 узорака од 1000 тестираних.

Ова хаплогрупа Q се, чини ми се, повезује са Аварима.

aman bre zaman, covece boziji... rec je o dva haplotipa iz jednog istrazivanja i vise se nisu ponavljali. Ne znamo ko su i sta su ti ljudi a ti si vec spreman da iskujes celu naucnu teoriju. Eto, tvoj istomisljenik Ahil je svojevremeno tvrdio da je rec o izvornim nosiocima srpskog etnonima. U Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj i Svajcarskoj Turaka nije bilo pa imaju nesto malo Z93, koja je uzgred "arijevska" R1a. Ne mlati vise, srece ti tvoje.

Rec je o ostacima naroda koji su nadirali iz Azije prema Evropi.

Ха, ха, ха...добро је људи, чему нервоза ? Није ово питање живота и смрти :). Видео сам ону карту где пише да те хаплогрупе има у Србији. Дали сте ми објашњење да је скоро па и нема, и то је то. Хвала.

U Poljskoj, Ceskoj, Slovackoj i Svajcarskoj Turaka nije bilo pa imaju nesto malo Z93, koja je uzgred "arijevska" R1a.

Алфа леба ти, провери причу о "Аријевцима".

Цела прича, укључујући и запете, је измишљена у деветнаестом веку.
Ради се о фантастици, а не о историји.
Молим те провери примарне изворе.

Ред је да се бар неко испише из клуба љубитеља фикције и да се упише у клуб релности.

Ова хаплогрупа Q се, чини ми се, повезује са Аварима.
Opet on ko maksim po diviziji.
Haplogroup-Q.gif

Ред је да се бар неко испише из клуба љубитеља фикције и да се упише у клуб релности.

Nema sta da se proverava. Arijevci su nosioci haplogrupe R1a Z93/Z94 koji su ognjem i macem prosirili IE kulturu do centralne Azije, zatim na jug do Indije pa posle i do Irana.

Ono sto je greska nacinjena u XIX veku je misljenje kako su zapadnoevropljani Arijevci a nisu. Arijevci su zapravo oni koje zapadnoevropljani smatraju manje vrednim od sebe. I sto je jos veci paradoks, isto tako ih smatraju i Rusi iako su im vrlo blizak geneticki rod. Greska je nacinjena zbog slicnosti zapadnoevropske kulture sa kulturom "Arijevaca" a sve vodi do Jamne i Kurgana.

Коју причу о Аријевцима да провери? Шта је у тој причи фантастика? И шта ти уопште подразумеваш под Аријевцима? Односно, шта ти уопште знаш о Аријевцима? Да ли знаш само за Химлер/Хитлерову верзију или и за нешто друго?

Фикција или не, али назив Иран потиче од старе авестанске речи која значи "Земља Аријеваца"!

Коју причу о Аријевцима да провери? Шта је у тој причи фантастика? И шта ти уопште подразумеваш под Аријевцима? Односно, шта ти уопште знаш о Аријевцима? Да ли знаш само за Химлер/Хитлерову верзију или и за нешто друго?

Фикција или не, али назив Иран потиче од старе авестанске речи која значи "Земља Аријеваца"!

Све је фантастика.

Пошто си, самоуверено, сигуран да о Аријевцима много знаш, онда ме научи и презентуј античке изворе који говоре о инвазији Аријеваца из степе, северно од Понта и Каспија.

- - - - - - - - - -

Nema sta da se proverava. Arijevci su nosioci haplogrupe R1a Z93/Z94 koji su ognjem i macem prosirili IE kulturu do centralne Azije, zatim na jug do Indije pa posle i do Irana.

Ono sto je greska nacinjena u XIX veku je misljenje kako su zapadnoevropljani Arijevci a nisu. Arijevci su zapravo oni koje zapadnoevropljani smatraju manje vrednim od sebe. I sto je jos veci paradoks, isto tako ih smatraju i Rusi iako su im vrlo blizak geneticki rod. Greska je nacinjena zbog slicnosti zapadnoevropske kulture sa kulturom "Arijevaca" a sve vodi do Jamne i Kurgana.

Дај извор старији од деветнаестог века.

Poslednja izmena:
Daj ti nama izvor koji ce pokazati da mi ovde podmecemo neistine.
Cuj, molim te, daj izvor stariji od 19. veka... Daj ti meni BMW iz 15. veka )))

Tu temu smo ovde nasiroko obradjivali. Stvarno nemam volje da se vracam na nesto sto je jasno svima koji iole prate GG.

Па инвазија Аријеваца је неистина и измишљотина деветнаестог столећа.
А извор је твоја предходна порука.

Нисам толико опичен да верујем у BMW из 15. века, на основу модела из 20. века, али зато "научна историја" безрезервно верује у Аријевце од пре 3500 година на основу извора из, далеког, деветнаестог века.

"Научна историја" је толико изгубила кредибилитет да ускоро очекујем приче о античком нуклеарном холокаусту, све заједно са ванземаљцима и караконџулама и то онако самоуверено са научне висине.

Него дај ти нама, леба ти, озбиљан извор старији од деветнаестог века па ме демантуј и покажи да си у праву.

Poslednja izmena:
Жалосно је да у 21. веку још увек постоје људи који изједначавају појмове ''Праиндоевропљани'' и ''Аријевци''. Та глупост је давно још одбачена, али се, ето, још увек може срести понегде. Сам термин ''Аријевац'' је млађег датума и не може се никако довести у везу са ширењем Праиндоевропљана током халколита и бронзаног доба о чему Кор говори.

Жалосно је да у 21. веку још увек постоје људи који изједначавају појмове ''Праиндоевропљани'' и ''Аријевци''. Та глупост је давно још одбачена, али се, ето, још увек може срести понегде. Сам термин ''Аријевац'' је млађег датума и не може се никако довести у везу са ширењем Праиндоевропљана током халколита и бронзаног доба о чему Кор говори.

Термин Арја није млађег датума, али је инвазија измишљена у деветнаестом столећу.

Инвазија Аријеваца су мокри снови беле, колонијалистичке, расистичке, деветнаестовековне Европе и спада у фантазију.

Много шта је изфантазирано у деветнаестом столећу, што се и данас узима здраво за готово.

Nista nisi razumeo iz onoga sto je Kyrios napisao. A BMW sam spomenuo zato sto si od mene trazio nemoguce, odnosno da ti dam izvore koji pre toga nisu postojali. Ne mogu postojati ako nisu otkriveni.

The term Iran derives directly from Middle Persian Ērān, first attested in a 3rd-century inscription at Rustam Relief, with the accompanying Parthian inscription using the term Aryān, in reference to Iranians. The Middle Iranian ērān and aryān are oblique plural forms of gentilic ēr- (Middle Persian) and ary- (Parthian), both deriving from Proto-Iranian *arya- (meaning "Aryan", i.e. "of the Iranians"),argued to descend from Proto-Indo-European *ar-yo-, meaning "skillful assembler". In the Iranian languages, the gentilic is attested as a self-identifier included in ancient inscriptions and the literature of Avesta, and remains also in other Iranian ethnic names such as Alans (Ossetic: Ир – Ir) and Iron (Ossetic: Ирон – Iron)

Sve se savrseno poklapa sa kretanjem haplogrupa Z93 i Z94.

Термин Арја није млађег датума, али је инвазија измишљена у деветнаестом столећу.

Термин је много млађег датума од инвазије Праиндоевропљана о којој је Кор говорио и настао је највероватније на простору данашњег Ирана у 1. миленијуму п.н.е.

Инвазија Аријеваца су мокри снови беле, колонијалистичке, расистичке, деветнаестовековне Европе и спада у фантазију.

Инвазија о којој је Кор говорио се свакако јесте догодила и то се археолошки може пратити, али ту није реч ни о каквим ''Аријевцима'', већ о скупу разних племена, сродних по култури, која су касније збирним именом названа ''Праиндоевропљани''. Та племена су се, највероватније, са простора данашње јужне Русије ширила по Европи и по централној и јужној Азији током енеолита и бронзаног доба мешајући се са аутохтоним становништвом и доносећи одређене промене у култури.

Много шта је изфантазирано у деветнаестом столећу, што се и данас узима здраво за готово.

Да, нажалост !

Poslednja izmena:
Nista nisi razumeo iz onoga sto je Kyrios napisao. A BMW sam spomenuo zato sto si od mene trazio nemoguce, odnosno da ti dam izvore koji pre toga nisu postojali. Ne mogu postojati ako nisu otkriveni.

Sve se savrseno poklapa sa kretanjem haplogrupa Z93 i Z94.

Ово што си написао и цитирао потврђује постојање инвазије Аријеваца??????

Дај, брате, неки историјски извор о инвазији Аријеваца.

Мора да их има тушта и тма, али те мрзи да их наводиш.

Poslednja izmena:
Инвазија о којој је Кор говорио се свакако јесте догодила и то се археолошки може пратити, али ту није реч ни о каквим ''Аријевцима'', већ о скупу разних племена, сродних по култури, која су касније збирним именом названа ''Праиндоевропљани''.

Инвазија се свакако догодила али шта то потврђује да су у питању "Праиндоевропљани", а не "Неиндоевропљани"?

Заиста шта?

Зашто се "званична историја" бави копирањем библијских мотива постања?

Зашто?

Можда зато што "званична историја" и јесте библијашка.

Poslednja izmena:
Ово што си написао и цитирао потврђује постојање инвазије Аријеваца??????

Sta znam, izgleda da nas dvojica govorimo na razlicitim jezicima. Ja na crnskom a ti na gorskom )))
To sto sam citirao jasno govori da se naziv Arijevac odnosi na nosioce haplogrupe R1a Z93/Z94 i da ne stoji trositi vreme da bi se dokazalo suprotno.

Мора да их има тушта и тма, али те мрзи да их наводиш.
ima ih isto koliko i modela BMW iz 1572 godine/ Ako je prica o BMW zapoceta u XX veku, ne mozes traziti da ti neko servira podatke o modelima pre toga, razumes?

Poslednja izmena:
Sta znam, izgleda da nas dvojica govorimo na razlicitim jezicima. Ja na crnskom a ti na gorskom )))
To sto sam citirao jasno govori da se naziv Arijevac odnosi na nosioce haplogrupe R1a Z93/Z94 i da ne stoji trositi vreme da bi se dokazalo suprotno.

ima ih isto koliko i modela BMW iz 1572 godine/ Ako je prica o BMW zapoceta u XX veku, ne mozes traziti da ti neko servira podatke o modelima pre toga, razumes?

Уопште те не разумем.

Дакле ти верујеш да постоји БМВ из 1572 године зато што је прича о БМВ започета у 20. столећу.
Верујеш у дракулу из антике, јер забога Брем Стокер је о њему писао.
У ванземаљце у антици, не сумњаш уопште, због Орсона Велса.
Јабучило и Вила Равијојла су несумњиво постојали, јер то пише у песмама.
Па према томе сигурно се догодила инвазија Аријеваца (и то специфично Р1а З 93-З 94), пре 3500. година, зато што је то први пут записано пре десетак година.

Интересантно

А шта би са критичком историјском науком која се бави чињеницама.

Poslednja izmena:
Инвазија се свакако догодила али шта то потврђује да су у питању "Праиндоевропљани", а не "Неиндоевропљани"?

Заиста шта?

Зашто се "званична историја" бави копирањем библијских мотива постања?

Зашто?

Можда зато што "званична историја" и јесте библијашка.

Термин ''Праиндоевропљани'' треба узимати само условно. Он је касније ''скован'' од стране науке, јер се верује да су поменута племена/народи са југа данашње Русије били изворни говорници праиндоевропског језика и да су једини у то доба били у могућности да пренесу тај језик на тако широком простору. Другим речима били су врло ''експанзивни''. Када је и коме пало на памет да те народе назове именом ''Аријевци'', ја то заиста не знам, али се свакако ради о будалаштини првог реда. Оно што је готово сигурно јесте да је то био скуп бројних народа, сродних по култури (Кургански културни комплекс), који су у неколико таласа продирали на територију Европе и централне и јужне Азије, доносећи одређене иновације и преобликујући тамошње културе. Нити су они себе називали ''Аријевцима'', нити је тај термин постојао у време њихове експанзије, нити он уопште има било какву етничку конотацију.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ste već diskutovali o novom otkriću sa severoistoka Mađarske.
Mislili prva generacija Mađara, a tamo I2a i R1b U-106 HG.
A po ženskoj liniji istok.
http://link.springer.com/article/10.1007/s00438-016-1267-z
Pokušah malo da pogledam oko tog nalazišta.
Na Mađarskom, uz pomoć googl-a.
"Иако је више него вероватно да је ова популација је добро вреди мађарски освајање, нисмо били у стању да докаже ван сваке сумње данас. Не можемо рећи не на 895 након што су нови владари области засађене у или напуштања својих села, њихов наредио услузи да им? Ова друга опција вероватно да је важно полуга у и око најранијих повељама упадљивим велики број словенских назива места.

"Господ је оличење девет стотина и трећа година Арпад послати своју војску широм земље, који пада на Тисе и Бодрог међу Угоцсаиг, заробљен заједно са свим својим становницима ... Док је неколико дана задржао тамо, главни и његови људи су видели плодност на земљи, све врсте дивље много тога, како богата рибом од Тисе и Бодрог река, а самим тим и земља неизрециве љубави је ... Арпад делегати су: Ете отац Друго, Алаптолма отац Кетел и одељења kun војнике, чија је индивидуалан семе поцепана на путу атусзтаттак реку Бодрог на месту где је овај шатор хумка заостаје мала река улива у. и тако прешли реку Бодрог, али је рекао фолиоцскан прешао висок весело, вода цена коња кетел је посрнуо, а он апсорбује, чак је једва саиграче помоћ мртвих бекство. има реку тако кетел саиграчима у шали Кетелпатаканак назване по њему касније, Арпад љубазно јер Кетел донирала Саторхаломтол до Толцсва воде кроз земљиште становника свемира ... земљишта, који се сада зове Кетелпатаканак, њена семена. стем Ласла сина, Ендрју краљ је време лопте. Међутим, краљ Андрија Кетел утодаитол стечена у замену за локације, односно због два разлога. Прво, зато што је краљ био да се користи за лов, и друго, зато што у тим драгим земљама да живи у својој жени '

На тај начин, он је замишљао Анонимоус, ИИИ. Краљ Бела службеник освајања, нарочито Бодрогкоз узимање у смијех. То је тачно како су догађаји су се десили на доле историчарима - вероватно с правом - расправља. Али можемо бити сигурни у једну ствар: Анониман веома прецизно описао Бодрог и Вес Тактакоз, много пута је предао у овим крајевима. О опису малог потока, брда може говорити о којима је село је само површно познају људи у удаљеним или Есзтергом Обуда тешко да познати. Није случајно да су многи научници претпостављали Анониман је рођен у том подручју, а опис детињства и младости искуства огледају назад. Земљиште до тренутка освајања старости Анонимоус, КСИИ-КСИИИ. округли века једва значајно променио. Освајање Мађари заиста воле ову слику можда примио у Бодрогкоз. Историчари, књижевни историчари такође указују да је аутор Геста је аторокитетте хосмондак одређени дио од кога главни лик сингулар дела рекла у првом лицу, а које су наследили од стране узастопних генерација више меморије. То је био стварна особа Кетел, који је вукао коњ Тент Хилл је Бодрог тече поток или Тарцал, који, према анонимном јахао на планину названу по њему бурне, сада - у недостатку других извора -алигха одређен. Извесно је да су места поменута Анонимоус - хомокхатсагокрол дуж Бодрог, Тарцали планине, и Тактакозрол Сзеренцс - на прелазу богатих освајачких генерала и пратња гробове. Све ово не може бити случајност. Хонсзерзо сећање на претке живели у овој земљи генерацијама, а легенда крије истина је негде у малом семену."
Zna li neko Mađarski?
http://www.sulinet.hu/oroksegtar/da...i/100_falu/Karos/pages/002_vezerek_jonnek.htm

U svakom slučaju, u 9. veku I2a HG je bila veoma rasprostranjena.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back