Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najgore u celom tom sumnjivom kognitivnom, vrednosnom i moralnom sistemu dr Tandoorija jeste apsolutno analogno podastiranje Jagićevog otkrića "Hrvatske pjesme" kao jemačno hrvatske pesme, naime u originalu piše "hirvat turkisi". Ajde da takvu nerecipročnost u sopstvenoj logici na srpskom forumu afirmiše neki Hrvat, ali da to čini jedan Srbin, samo je dokaz o kolikoj se magnitudi egomanije radi. Znaš, ovo kaže Jagić, ne on, ono kaže ustašbalija Nametak, opet ne on, a ispade on jedini nevin u celoj priči. Licemer, utoliko što se izdaje za časnog a to ni izdaleka nije.

Vidi:

Pa nakon dva meseca opet:

... i još jednom u uratku Jagića, koji momentalno ne nalazim (Archiv fur slavische Philologie).

Also sprach kognitiv un moralisches... Tandoori.

Zasto bi bilo sumnjivo ako Nametak spominje drugi rjecnik bilja koji nosi naziv "srpski" na turskom?

Ne nuzno... u stvari hocu ako pruzi bilo kakve validne argumente, koje u slucaju Uskufija jednostavno nije pruzio. E sad mozda se pojavi neki dobar rad koji ce izmeniti to, ali do tad...

Nema problema, kad se pronadje dokument na domacem jeziku da pise "srpski" kod Uskufije, bice odlicno. Nisi ni procitao cijeli rad, a sudis. Nametak se nadovezuje na misljenja ljudi zaposlenih u Balkanskom (starom Orientalnom) institutu (katalogizatore, filigranoloske analize, prepisivanje iz biljeznice, biljeske u tekstu, itd.) Ovaj drugi rjecnik bilja sto nosi naziv "srpski" uopce ne negira, naprotiv. U prilog svemu ovome idu i najnovija saznanja, npr. autorstvo Uskufijeve pjesme "Savjeti zenama" se pripisuje Edhamu, imamu iz Zenice koji je zivio u 18. v., zbog jezickih crta.

Kazu da ono sa "srpskim djavolima", nije korektan prevod. treba "Oda na srpskom jeziku" i "Poziv na vjeru na srpskom jeziku". Na domacem ne, samo na turskom, doduse njegov skromni opus i jeste mesavina turskog i srpskog ( ili kako god nazoves taj jezik).

Sto se tice Mrkalja, kazu da nije, nisam strucnjak za turski jezik. Pricali smo uopsteno o stokavici, i slicna slavonska ikavice se govorila na severu Bosne, kako si i sam pomenuo.

Hvala na objasnjenju. Evo, kako je doslo to toga.

Susěde, zahvaljujem na informaciji. Oslonio sam se na klimavi izvor ne prověravajući. Pošto nemam ni najmanju želju za propagandom, izvinjavam ti se .

Dakle, on je pisao "poziv na islamsku věru za srpske skotove/pse/đavole". :snesko5:

Od dezurnog papka.

Poslednja izmena:
Zaboravio si da napomenes, Srbin koji je ravna po svetonazorima koji promovise cika Soros :D Autosovinisticka ekipa koja pljuje po svojima i za to prima srebrenjake.

Sorosev placenik, ovo je ubjedljivo najgluplja stvar koju sam cuo na istorijskim raspravama (od tebe sam cuo dosta imbecilnih stvari). Ne mogu vjerovati da neko moze doci na Istoriju i reci drugome da je neciji placenik. Kidam se od smijeha, ne mogu prestati da se smijem cijelo jutro, da neko takav postoji na ovom svijetu. Hajde, na Politici gdje vise uglavnom idioti koji pricaju s idiotima iz drugog tabora, ali Istorija gdje covjek mora da uroni u proslost i zaboravi ko je i sta je, ostavi po strani svoje politicke afinitete ili privatno vidjenje generalne dnevno-politicke situacije, cak i nacionalno osjecanje jer nikakvu ulogu ne igraju. Jadna li je ova Istorija s takvim mozgovima (jos postaviti svoj IQ na Forumu, vrhunac iskompleksiranosti, a osnovne stvari se ne poznaju).

Da, Pjesivci su cini se J, Bjelopavlici i Bjelice E, ali priblizno je tako.

Нека већа племена као што су нпр. Бјелопавлићи, Васојевићи, Морачани су имала нешто сложенију генезу, тј. настала су мешањем више група становништва, па је код њих слика нешто хетерогенија што се тиче хаплогрупа. Бјелопавлићи су пола-пола E-И, Васојевићи углавном Е1б али их има и И2а, док је код Морачана слика ''најшаренија'', има и И2а и Е1б и Р.

Nema problema, kad se pronadje dokument na domacem jeziku da pise "srpski" kod Uskufije, bice odlicno. Nisi ni procitao cijeli rad, a sudis. Nametak se nadovezuje na misljenja ljudi zaposlenih u Balkanskom (starom Orientalnom) institutu (katalogizatore, filigranoloske analize, prepisivanje iz biljeznice, biljeske u tekstu, itd.) Ovaj drugi rjecnik bilja sto nosi naziv "srpski" uopce ne negira, naprotiv. U prilog svemu ovome idu i najnovija saznanja, npr. autorstvo Uskufijeve pjesme "Savjeti zenama" se pripisuje Edhamu, imamu iz Zenice koji je zivio u 18. v., zbog jezickih crta.

Mislim da s obzirom da mu je opus dvojezican, to ne bi trebalo da bude problem. U svakom slucaju poenta price bila je da musliman iz Bosne je nazvao u ovom delu svoj jezik srpskim, ne i na kom jeziku je on taj svoj jezik nazvao srpskim, da pojasnim, "I speak Serbian", nista nije manje vredno od "Ja govorim srpski", reci su drugacije, ali je znacenje isto... a sto se tice tog instituta ( to je u onaj u Sarajevu?), sta znaci to misljenje ljudi zaposljenih tamo? Postoji neki naucni rad o tome, neko istrazivanje? I ko su ti zaposljeni? Da sad en budem cinican pa kazem da su tamo zaposljenje i cistacice, treba valjda i neko ime i prezime.

Poslednja izmena:
Sorosev placenik, ovo je ubjedljivo najgluplja stvar koju sam cuo na istorijskim raspravama (od tebe sam cuo dosta imbecilnih stvari). Ne mogu vjerovati da neko moze doci na Istoriju i reci drugome da je neciji placenik. Kidam se od smijeha, ne mogu prestati da se smijem cijelo jutro, da neko takav postoji na ovom svijetu. Hajde, na Politici gdje vise uglavnom idioti koji pricaju s idiotima iz drugog tabora, ali Istorija gdje covjek mora da uroni u proslost i zaboravi ko je i sta je, ostavi po strani svoje politicke afinitete ili privatno vidjenje generalne dnevno-politicke situacije, cak i nacionalno osjecanje jer nikakvu ulogu ne igraju. Jadna li je ova Istorija s takvim mozgovima (jos postaviti svoj IQ na Forumu, vrhunac iskompleksiranosti, a osnovne stvari se ne poznaju).

To su mi jos davno rekla 2 coveka nezavisno jedan od drugog na PM, a posto vidim da stavovi koje propagiras vrlo cesto koreliraju sa onim koje zastupaju oni za koje se zna da rade za doticnog, onda stvarno nije tesko poverovati u nesto tako. Osim toga, kolicina primitivizma koje neprestano demonstriras je prepoznatljiva za drugosrbijansku "intelektualnu" elitu. Doduse, ti to radis sa drugih meridijana ali je to opet to.

Samo autosovinista moze onako tupo da tumaci neke stavove u vezi istorijskih pitanja i pominjanja Srba u njima. To je tebi odavno postala prepoznatljiva karakteristika. Kontriras samo Srbima, vrlo retko ostalima. Tu se gubi svaka objektivnost tebe kao profesionalca.

To su mi jos davno rekla 2 coveka nezavisno jedan od drugog na PM, a posto vidim da stavovi koje propagiras vrlo cesto koreliraju sa onim koje zastupaju oni za koje se zna da rade za doticnog, onda stvarno nije tesko poverovati u nesto tako. Osim toga, kolicina primitivizma koje neprestano demonstriras je prepoznatljiva za drugosrbijansku "intelektualnu" elitu. Doduse, ti to radis sa drugih meridijana ali je to opet to.

Samo autosovinista moze onako tupo da tumaci neke stavove u vezi istorijskih pitanja i pominjanja Srba u njima. To je tebi odavno postala prepoznatljiva karakteristika. Kontriras samo Srbima, vrlo retko ostalima. Tu se gubi svaka objektivnost tebe kao profesionalca.

Ovo su najvece glupost koje, niti imaju veze s offtopicom niti ovom temom. Kao prvo, na ovoj forum dolazi ogroman broj Srba, prema tome, prirodno je kontrirati najvecem broju Srba, ako se s nekim ne slazes. Moje kontriranje ide najvise prema zastupnicima autohtonisticke koncepcije. Drugo, politika i autohtonizam me nevidjeno zivciraju, znaci opet uvodis dnevnu politiku na Istoriju. Ko sta radi na poslu, kod kuce, s prijateljima je totalno nebitno za ovu diskusiju. Ovo sami govori da si nevidjena kretenchina. Uopce ne spadam u nekakvu drugosrbijansku elitu (kakve su ovo gluposti?), nego dodjem ovdje da pricam s nekim o istoriji kao amater, nista vise me ne zanima. Ako neko uvodi ovdje politiku na ovoj temi, to si ti. Upotrebljavas tu kovanicu "autosovinizam", ispada da mrzim srpsku istoriju, kulturu, sve sto ima veze sa Srbima, sto su obicne budalastine. Pa prije par dana, postavljam skenove onom Muji o pravoslavnim crkvama u Srebrenici ili kad onaj Lamasu lupi gluposti, ispravim ga. To zaboravljas, znaci, selektivno neko razmisljanje.

Zanimljivo, na rečima se zalažeš za određeno ponašanje a sam se ne ponašaš tako. tražiš da istoriji priđemo nepristrasno, bez emocija kao kakvoj hemijskoj formuli i matematičkom zadatku, a sam se ponašaš kao da je u pitanju fudbalska utakmica. Zauzimaš stranu, vulgarno navijaš, foliraš faule i podižeš temperaturu na celom pdf.
Sa druge strane, bilo bi šteta da te nema. Imaš pristup priličnoj arhivi i, izvini na izrazu, predstavljaš "korisnog forumskog idiota" sa čijim se igračkama uvek možemo okoristiti.
BTW kad ćemo videti tvoj Y DNK rezultat? :D

- - - - - - - - - -

Нека већа племена као што су нпр. Бјелопавлићи, Васојевићи, Морачани су имала нешто сложенију генезу, тј. настала су мешањем више група становништва, па је код њих слика нешто хетерогенија што се тиче хаплогрупа. Бјелопавлићи су пола-пола E-И, Васојевићи углавном Е1б али их има и И2а, док је код Морачана слика ''најшаренија'', има и И2а и Е1б и Р.

Izvini ali odakle ti ovaj podatak za Vasojeviće. Koliko znam, svi dosad testirani Vasojevići su E1b. Svojevremeno se povela rasprava oko nekog stranca sa prezimenom Labovic koji je pripadnik J1 haplogrupe, no to je nekako završilo bez jasnog zaključka. Koliko znam niko ga nije kontaktirao.

Mislim da s obzirom da mu je opus dvojezican, to ne bi trebalo da bude problem. U svakom slucaju poenta price bila je da musliman iz Bosne je nazvao u ovom delu svoj jezik srpskim, ne i na kom jeziku je on taj svoj jezik nazvao srpskim, da pojasnim, "I speak Serbian", nista nije manje vredno od "Ja govorim srpski", reci su drugacije, ali je znacenje isto... a sto se tice tog instituta ( to je u onaj u Sarajevu?), sta znaci to misljenje ljudi zaposljenih tamo? Postoji neki naucni rad o tome, neko istrazivanje? I ko su ti zaposljeni? Da sad en budem cinican pa kazem da su tamo zaposljenje i cistacice, treba valjda i neko ime i prezime.

Ali na domacem "besidi" bosanski. Pronadji rad i procitaj ga, jbt. Usput, pogledaj koji to bosanski alhamijado pisac naziva svoj jezik srpskim, ali u maticnom dijalektu. Bilo bi interesantno vidjeti. Mislim da ova prica nema vise smisla. Nisi se trebao pozivati na Uskufiju. Na ovoj temi nema kompetentnih ljudi (sem svarozica) da ucestvuju u ovakvoj vrsti rasprave.

Poslednja izmena:
Zanimljivo, na rečima se zalažeš za određeno ponašanje a sam se ne ponašaš tako. tražiš da istoriji priđemo nepristrasno, bez emocija kao kakvoj hemijskoj formuli i matematičkom zadatku, a sam se ponašaš kao da je u pitanju fudbalska utakmica. Zauzimaš stranu, vulgarno navijaš, foliraš faule i podižeš temperaturu na celom pdf.
Sa druge strane, bilo bi šteta da te nema. Imaš pristup priličnoj arhivi i, izvini na izrazu, predstavljaš "korisnog forumskog idiota" sa čijim se igračkama uvek možemo okoristiti.
BTW kad ćemo videti tvoj Y DNK rezultat? :D

Ako nemas sta pametno ili zanimljivo reci u vezi s tom gore pricom o Uskufiji, onda ne seri.

Ali na domacem "besidi" bosanski. Pronadji rad i procitaj ga, jbt. Usput, pogledaj koji to bosanski alhamijado pisac naziva svoj jezik srpskim, ali u maticnom dijalektu. Bilo bi interesantno vidjeti. Mislim da ova prica nema vise smisla. Nisi se trebao pozivati na Uskufiju. Na ovoj temi nema kompetentnih ljudi (sem svarozica) da ucestvuju u ovakvoj vrsti rasprave.

Ok, zakljucak je da Uskfui na turskom naziva svoj jezik "srpski", a na domacem "bosanski".

Ovo su najvece glupost koje, niti imaju veze s offtopicom niti ovom temom. Kao prvo, na ovoj forum dolazi ogroman broj Srba, prema tome, prirodno je kontrirati najvecem broju Srba, ako se s nekim ne slazes. Moje kontriranje ide najvise prema zastupnicima autohtonisticke koncepcije. Drugo, politika i autohtonizam me nevidjeno zivciraju, znaci opet uvodis dnevnu politiku na Istoriju. Ko sta radi na poslu, kod kuce, s prijateljima je totalno nebitno za ovu diskusiju. Ovo sami govori da si nevidjena kretenchina.
Ja sam samo preneo sta su ljudi pricali o tebi. Nisam to nikome govorio cele 3-4 godine ali kada covek vidi sa kolikom kolicinom primitivizma vladas, mora nekada nesto i da javno kaze.

Uopce ne spadam u nekakvu drugosrbijansku elitu (kakve su ovo gluposti?), nego dodjem ovdje da pricam s nekim o istoriji kao amater, nista vise me ne zanima.
Tvoji stavovi i misljenja se vrlo cesto idealno poklapaju sa istom.

Ako neko uvodi ovdje politiku na ovoj temi, to si ti.
Ja volim ponekada povuci paralelu istorijskih dogadjaja sa aktuelnim desavanjima i u tome ne vidim nista lose. Naprotiv, ukoliko se neke stvari ciklicki ponavljaju, onda samo potvrdjuju zakonomernost,

Upotrebljavas tu kovanicu "autosovinizam", ispada da mrzim srpsku istoriju, kulturu, sve sto ima veze sa Srbima, sto su obicne budalastine. Pa prije par dana, postavljam skenove onom Muji o pravoslavnim crkvama u Srebrenici ili kad onaj Lamasu lupi gluposti, ispravim ga. To zaboravljas, znaci, selektivno neko razmisljanje.
Ne pratim mnogo forum u poslednje vreme. Medjutim, kada nesto procitam, vidim da vrlo cesto kontriras i drzis antisrpsku stranu. Ali dobro, neka drzis, djavo da te nosi ali kada covek vidi stepen nekulture sa kojim zalivas ovaj forum, nikako ne moze da ostane ravnodusan.

Ok, zakljucak je da Uskfui na turskom naziva svoj jezik "srpski", a na domacem "bosanski".

Nije bas tako, nemoj zajebavati. Zakljucak je da Uskufija na orijentalnom idiomu naziva svoj jezik "srpski" (dva poziva na vjeru) i "bosanski" (u Rjecniku, dosljedno), a na domacem "bosanski". Sve ostalo mogu samo da istraze orijentalisti: pronadju tu njegovu biljeznicu i urade dodatne analize teksta (sve ono cega smo se dotakli), te ustanove spominje li jos negdje u njegovom opusu srpski odnosno bosanski (jezik).

Izvini, sumljivi, mozda je bolje da postavis temu o pomenima srpskoga jezika na domacem dijalektu kod bosanskih alhamijado pjesnika.

Poslednja izmena od moderatora:
Nije bas tako, nemoj zajebavati. Zakljucak je da Uskufija na orijentalnom idiomu naziva svoj jezik "srpski" (dva poziva na vjeru) i "bosanski" (u Rjecniku, dosljedno), a na domacem "bosanski". Sve ostalo mogu samo da istraze orijentalisti: pronadju tu njegovu biljeznicu i urade dodatne analize teksta (sve ono cega smo se dotakli), te ustanove spominje li jos negdje u njegovom opusu srpski odnosno bosanski (jezik).

Kore, papcino glupa, boli me kuratz sta su ljudi pricali o meni preko pp. Prestani da seresh i lazesh, neciji privatan zivot ovdje ne smije biti tema. Cujem li jos jednu rijec o mom privatnom zivotu, neku laz, nekome cu ovdje iebati mater. Djubre jedno podlo, tvoj privatan zivot nisam dirao.

Idi uci kad je nastala bosanska nacija, mamlaze.

Izvini, sumljivi, mozda je bolje da postavis temu o pomenima srpskoga jezika na domacem dijalektu kod bosanskih alhamijado pjesnika. Vrijeme je da odmorim s ove posrane i popisane teme.

Pardon, na turskom srpski i bosanski,a na domacem bosanski, to htedoh reci, pa zaboravih da editujem. Mada sada i nisam siguran da li je zove i "bosanskom" na turskom, odavno nisam citao ovaj njegov uradak. Sto se tice Uskufija, mislim da je za sad to to. Ja sam za ovo tumacenju po komo je on jedan jezik, uz odredjene varijacije, nazvao dvoimeno ( srpski i bosanski ), inspirisan i od Divkovica, njegovog savremenika, koji za svoj jezik koliko se secam ima cetiri naziva i srpski i bosanski i iliriski i slovenski.

A kakav to recnik bilja pominjes? To ima negde ovde?

Poslednja izmena:
Pardon, na turskom srpski i bosanski,a na domacem bosanski, to htedoh reci, pa zaboravih da editujem. Mada sada i nisam siguran da li je zove i "bosanskom" na turskom, odavno nisam citao ovaj njegov uradak. Sto se tice Uskufija, mislim da je za sad to to. Ja sam za ovo tumacenju po komo je on jedan jezik, uz odredjene varijacije, nazvao dvoimeno ( srpski i bosanski ), inspirisan i od Divkovica, njegovog savremenika, koji za svoj jezik koliko se secam ima cetiri naziva i srpski i bosanski i iliriski i slovenski.

A kakav to recnik bilja pominjes? To ima negde ovde?

Izvinjavam ti se kao sagovorniku, nista lose nije bilo tebi upuceno, za svaki slucaj. Poslacu ti preko pp reference, ako zelis. Nemam vise volje da ucestvujem na ovoj temi cijeg domacina (ovu nepatvorenu budalu sto ubacuje neciji privatan zivot, jbt, treba ga odmah poturciti) krasi razmisljanje jednog obicnog srpskog vola, da citiram velikog Radoja Domanovica.

pozivam moderatora da počisti ovu temu kako je obećao.

raspravu o idejama bosanske nacije da se makne nedje gde se može nastaviti. nisam hteo da učestvujem u tome jer je besmisleno preslikavati danas izgradjenu predstavu o bošnjaštvu/hrvatsvu/srpstvu s mišljenjem ljudi u tim dalekim vremenima. da su ondašnji ljudi bili natripovani kao ovi danas ko zna koliko bi samo etničkih čišćenja do sada imali.

isto tako nema smisla vezivati ikavski dijalekt za današnje nacije ma koliko neki buzdovani osporavali srpskom jeziku ikavicu .evo jednog priloga tome. pop 100% pravoslanog sela otišić (u blizini sinja) piše latinicom i ikavskim. ništa posebno za to vreme.

divojka.jpg

Krajnje levo: Osamnaiest(18) genara tisuć osam sto dvadeset pet. Pop Petar Stoisavljević parok.
Krajnje desno: Rodien Na 25.aprila 1796 u Otišiću i sada stoinik u istome selu. momak. težak. Rodi Na 17 Lughia 1802 u Otišiću divojka težaka.

Poslednja izmena:
pozivam moderatora da počisti ovu temu kako je obećao.

raspravu o idejama bosanske nacije ikavskom/bosanskom/srpskom da se makne nedje gde se može nastaviti. nisam hteo da učestvujem u tome jer je besmisleno preslikavati danas izgradjenu predstavu o bošnjaštvu/hrvatsvu/srpstvu s tim dalekim vremenima. isto tako nema vezivati ikavski dijalekt za današnje nacije ma koliko neki buzdovani osporavali srpstvu ikavicu .evo jednog priloga tome. pop 100% pravoslanog sela otišić piše latinicom i ikavskim. i ništa posebno za to vreme.

Pogledajte prilog 393930
Krajnje levo: Osamnaiest(18) genara tisuć osam sto dvadeset pet. Pop Petar Stoisavljević parok.
Krajnje desno: Rodien Na 25.aprila 1796 u otišiću i sada stoinik u istome selu momak težak. Rodi Na 17 jula 1802 u otišiću divojka težaka.

Ko osporova Srbima ikavicu, sta bulaznis? O ovome smo pricali ranije. Srbi iz tog kraja su primili ikavski leksik od komsija, to je sasvim normalno. Miocic, Biocic, Otisic, blizu Drnisa, Sinja, itd. Daj ti meni dokument o ikavici pravoslavnih Srba oko Tuzle, Sarajeva u 17. vijeku. Ako nemas, sjedi i cuti.

Kakve veze ima Otisic s Uskufijom? Rekao sam, ovdje nema kompetentnih ljudi na ovoj temi (sem Svarozica, da ponovim), ti nisi kompetentan da pricas o ovome. Sta ima moderator da ocisti, neka stoji ono preseravanje s mojim privatnim zivotom. Kad nije htio da ocisti spam na 647. stranici (nego se smijao tezi Ljubinka Popovica o slicnosti slova gotice i cirilice) kad je sve ovo pocelo, ne treba ni sada.

Koji to alhamijado BiH pisac naziva svoj jezik srpskim na domacem dijalektu? Postavi taj dokument, ako ga nemas, onda ne seri s tom dalmatinskom ikavicom.

Kakva ideja bosanske nacije. Zar nije tupavi Kor napisao da je AU stvarala bosansku naciju na stetu Srbije. Nema pojma, prije AU su to radili Turci 1866. godine, ima program objavljen, sve pise. Bosanska nacija za sve u Bosni (ukljucuje sve tri konfesije), a ekskluzivisticka koncepcija (sto on pogresno pripisuje Kalaju jer je ovaj furao istu kao i Turci prije njega) se javlja tokom Gradascevica (gdje je tada bio Kalaj, pa i turski cinovnici iz 1866?), kad upotrebljava sintagmu "bosanski narod", ali samo za bosanske muslimane, ne za rimokatolike ili pravoslavce u Bosni. Sta mi neko ovdje dolazi pricati o tim stvarima, a nema pojma. Pravi se pametan, a ne vidi gdje je supalj. Odjebi sada, hajde. Dobro rece, Igor, znanje treba da se naplacuje.

Poslednja izmena:
Ko osporova Srbima ikavicu, sta bulaznis? .
dobra ženo što se ti javljaš kad nisi kvotirana? ima ljudi koji tako misle. i taj je iskaz namenjen njima.
O ovome smo pricali ranije. Srbi iz tog kraja su primili ikavski leksik od komsija, to je sasvim normalno. Miocic, Biocic, Otisic, blizu Drnisa, Sinja, itd. Daj ti meni dokument o ikavici pravoslavnih Srba oko Tuzle, Sarajeva u 17. vijeku. Ako nemas, sjedi i cuti.
ti znaš kao je nastala ikavica? srbi uzeli od komšije a komšije pokatoličeni srbi. :mrgreen:
pa zašto su onda srbi kraljevića Marka zvali Prilep sa "Prilip"? uzeli od komšija?
Sta ima moderator da ocisti, neka stoji ono preseravanje s mojim privatnim zivotom. Kad nije htio da ocisti spam na 647. stranici (nego se smijao tezi Ljubinka Popovica o slicnosti slova gotice i cirilice) kad je sve ovo pocelo, ne treba ni sada.

Koji to alhamijado BiH pisac naziva svoj jezik srpskim na domacem dijalektu? Postavi taj dokument, ako ga nemas, onda ne seri s tom dalmatinskom ikavicom.
molim moderatora još jedared da čisti. a tebe da banuju.

dobra ženo što se ti javljaš kad nisi kvotirana? ima ljudi koji tako misle. i taj je iskaz namenjen njima.

ti znaš kao je nastala ikavica? srbi uzeli od komšije a komšije pokatoličeni srbi. :mrgreen:
pa zašto su onda srbi kraljevića Marka zvali Prilep sa "Prilip"?

moli moderatora još jedared da čisti. a tebe da banuju.

Ako nemas dokumente o ikavici pravoslavnih Srba oko Tuzle, Sarajeva, cak i Zenice, onda cuti. Ne trebas mi drzati predavanje o govoru dalmatinskih Srba. Bolje sam upucen u te stvari od tebe.

Ako nemas dokumente o ikavici pravoslavnih Srba oko Tuzle, Sarajeva, cak i Zenice, onda cuti. Ne trebas mi drzati predavanje o govoru dalmatinskih Srba. Bolje sam upucen u te stvari od tebe.
šta me briga za tuzlu. umešao sam se jer moderator ne čisi ovu temu a vi nastavljate. )

jesi qr. tako si meni tvrdio da se na maovicu nije govorila čakavica. a ja rodjen u tom selu.)

jesi qr. tako si meni tvrdio da se na maovicu nije govorila čakavica. a ja rodjen u tom selu.)

Gdje su dokumenti o ikavici pravoslavnih Srba u 17. v. oko TUzle i Sarajeva? Tamo se govori novostokavska ikavica, a ti leksik iz venetskog dijalekta (punta, škatula) si trpao u cakavicu, Culjak ti se onaj cudio sta lupas. Bolje ti je da se pokrijes po usima jer nemas pojma. Jadnice, otvori dalmatinskog Srbina, napisao je rad "Vinogradarska leksika Bratiskovaca", pa vidi sta sve dolazi iz venetskog dijalekta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back