Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kod svih Hrvata i ne kod svih Srba. U tome i jeste lepota genetike, da ima svoju istoriju. Ne treba likovati oko nečijih rezultata, inače prođeš ovako:

Не ликујем ја ни око чијих резултата, напротив, само ми је било драго када сам видео оне nazi кретене, са својим сулудим исконструисаним теоријама, како су се одједном нашли у шизофреној ситуацији.

Слушах до еволуције босанчице у готицу и не могах даље... :hahaha: Ко су ови људи? :) Је л' их неко плаћа или су такви по природи? :sad2: Али најбоље је ово повезивање богумила са Персијом и Ираном... волели би да могу како то са исламом сплести, па да кажу да су хоџе ту од стољећа XII, али не можеш од попа да направиш хоџу. Како год, жалосно је видети одрасле људе кад лупају овакве глупости пред камером, али код њих важи боље испасти и најглупљи него Србин... то је тешка казна као олово.

Како год, жалосно је видети одрасле људе кад лупају овакве глупости пред камером, али код њих важи боље испасти и најглупљи него Србин... то је тешка казна као олово.

Za 99% muhamedanskog stanovnistva slovenskog porekla bi bilo svejedno ko su i sta su da nije 1% "elite" koja ih tera na mrznju i izmisljanje ovakvih prica. Ta "elita" nikako ne moze da prezali "dobra stara vremena", gde su oni pod Otomanima bili iznad onih od kojih su potekli a koje su duboko prezirali. A onda se tu nadovezuje uticaj islamskog klera koji radi za interese onih koji su ga tu i doveli.

Da sam kojim slucajem musliman, mene bi bilo sramota da neko prica ovakve gluposti u moje ime :D Misim, imamo i mi Deretica ali je on benigan kada se uporedi sa ovim bolesnicima. Onda se lako nadju praznoglavci koje ubede da je sve to nepobitna istina i eto belaja,

Ako je neko propustio :hahaha:

Novoromantičari FTW!

Koliko je bolest ilirštine zarazila umove to je nevjerovatno.

Слушах до еволуције босанчице у готицу и не могах даље... :hahaha: Ко су ови људи? :) Је л' их неко плаћа или су такви по природи? :sad2: Али најбоље је ово повезивање богумила са Персијом и Ираном... волели би да могу како то са исламом сплести, па да кажу да су хоџе ту од стољећа XII, али не можеш од попа да направиш хоџу. Како год, жалосно је видети одрасле људе кад лупају овакве глупости пред камером, али код њих важи боље испасти и најглупљи него Србин... то је тешка казна као олово.

Ja mislim da im je ovo znamenitije:

Tacno se vidi da kod doticnog naroda u ogromnom broju slucajeva(ovo ne govorim samo zato sto prezirem pripadnike istog) postoji upliv Turanida ili nekog drugog orijentalnog podtipa u njihove ruzne face, a to je ponajvise primetno u Raskoj, gde im je govor polu siptarski a face prave siptarske.
Inace, ove kretene i kvazi strucnjake bi odgovorno tvrdim svako sa ove teme unistio argumentima.
Inace, ova debilka je profesor na neustavnom univerzitetu od ISISovca Zukorlica u Novom Pazaru.

Poslednja izmena:
Ako je neko propustio :hahaha:

Оспоравају појам да је Балкан у седмом веку био опустошен те да су Јужни Словени навелико потомци Срба и Хрвата (ако не само Срба, јер Хрвати су уствари покатоличени Срби) које је цар Ираклије позвао да населе Балкан. Као муслимани, то јест верници једне од три абрахамских вера (јудајизам, хришћанство, ислам) позивају се на јеретичке гране хришћанства које су једном цветале у Босни. (Херезија је само у главама оних верника који се с њом не слажу.) А Готи јесу били аријевци и њихова гледишта на Бога, Христа и Светог Духа имала су додирне тачке и са богомилима и са исламом.

Добро, број Гота на Балкану је био мали, можда само две-три стотине хиљада. Вероватно ни број придошлих Срба у седмом веку није био већи.

So, what's not to like? Мујо кује коња по мјесецу!

Konvertitski sindom je najvecim dijelom prouzrokovan dobacivanjima: Turci, balije, izdajice, proklete duse, izdali ste vjeru, Srbi bivsi, prodani Srbi, poturceni Srbi, itd. Nije ni cudo sto se u odredjenom vremenu probudi identitet otpora. Svojim ocima sam gledao i citao sta su sve govorili Srpkinji na Serbiancafeu kad se presaltala na islam prije desetak godina, muka mi je dosla, javio sam se i napisao da tako samo tjeramo svoje ljude od sebe. Prvi ga (je) odbacis i pljujes po njemu (njoj), pa ga poslije svojatas. Onda se cudis, kad nece s tobom vise. Ista stvar prije 400 godina ili danas.

Konvertitski sindom je najvecim dijelom prouzrokovan dobacivanjima: Turci, balije, izdajice, proklete duse, izdali ste vjeru, Srbi bivsi, prodani Srbi, poturceni Srbi, itd. Nije ni cudo sto se u odredjenom vremenu probudi identitet otpora. Svojim ocima sam gledao i citao sta su sve govorili Srpkinji na Serbiancafeu kad se presaltala na islam prije desetak godina, muka mi je dosla, javio sam se i napisao da tako samo tjeramo svoje ljude od sebe. Prvi ga (je) odbacis i pljujes po njemu (njoj), pa ga poslije svojatas. Onda se cudis, kad nece s tobom vise. Ista stvar prije 400 godina ili danas.

a jok. davno pre ovih prebacivanja javio se "konvertitski" sindrom. koji se doduše tada zvao "sačuvaj dupe sindrom".

a ovo o čemu ti pričaš su "podjebavcanje" i "inat". tj. tako što. nema veze s razlozima zbog kojih se davno prelazilo u islam.

Ја мислим ипак ово :mrgreen:

Швајцарци су успели да изграде швајцарски идентитет, ако не и етницитет. Зашто се нису пре неколико векова швајцарски Французи припојили Француској, зашто се нису швајцарски Немци припојили Немачкој или Аустрији, зашто се нису швајцарски Италијанци припојили Италији кад је била створена кад држава. За Рето-Rоманше и не питам јер они нису имали другу државу. Имао сам прилике да упознам и одржавам пријатељства са Швајцарцем Французом, Швајцарцем Италијанцем и Швајцарцем Јеврејином. Ни један није испољавао националистичке тенеденције према својим такозваним матичним народима.

... Имао сам прилике да упознам и одржавам пријатељства са Швајцарцем Французом, Швајцарцем Италијанцем и Швајцарцем Јеврејином. Ни један није испољавао националистичке тенеденције према својим такозваним матичним народима.
Imao sam i ja prilike da buden rodjen i odrastem u zemlji gde nije bilo bitno koje si nacije i da bez ikakvih predrasuda imamo prijatelje svih vera i nacija.
A onda se nesto promenilo.

A to je lako promeniti kod bilo koga.
Nekad je dovoljno samo upotrebiti medije da se stvori nepoverenje medju grupama. Nekad treba "podstaci" "elitu", a onda ce vec ona zavrsiti stvar. Nekad je dovoljan los zivot da ljudi (grupe) pocnu medjusobno da se optuzuju i okrivljuju jedni druge za lose stanje. I to naravno ide preko medija i vodja.

Nedao im bog neku vec krizu, plus da ih neka svetska sila uzme na zub. Isto bi bilo:"Od kafance - poljance".

I kakve to veze ima sa nama, molicu lepo?

Изгледа да ниси погледао видео, јер уважени Проф. Др. Суад Куртћехајић баш о томе говори: како да се створи босански идентитет, ако не и етнија. Православци, католици, муслимани, итд из Босне да развију осећај босанства.

Изгледа да ниси погледао видео, јер уважени Проф. Др. Суад Куртћехајић баш о томе говори: како да се створи босански идентитет, ако не и етнија. Православци, католици, муслимани, итд из Босне да развију осећај босанства.

Nisam gledao video posto dobro poznajem celu tu pricu i znam ideoloske pozicije doticnog gdina. Ali opet, pitam, kakve veze ima primer Svajcarske sa nama? Kolega Ja_Dosao_Biciklom ti je dao lep primer besmilsenosti cele te price.

Stvaranje bosanske nacije je zapocela AU iz sopstvenih interesa ali je materijal za to bio vise nego los. Za razliku od alpske drzave, tamo si imao prakticno tri religijska ucenja i prakticno feudalno drzavno uredjenje sa 'repovima' u vidu begova i ostalih struktura koje su uzivale povlastice turske okupacije. BTW u ta vremena su maltene svi muslimani za sebe govorili da su Turci. Kada su hteli da se uzdignu iznad hriscanske raje, onako bi, dostojanstveno, za sebe rekli 'ja sam Turcin!'

Inace je za plakanje (ili za smejanje) svo ono pozivanje Muhamedanaca na tekovine srednjovekovne bosanske hriscanske drzave. Pozivati se na Tvrtka a slaviti onoga ko mu je unistio drzavu i drzavnost... to je vec mentalna patologija. Ne mozes da imas i ovce i novce. Jacanje integralisticke bosanske nacionalne ideje je istorijski dokazano kao sredstvo u rukama stranih zavojevaca ovih prostora. Zbog toga nije, niti ce imati najmanju sansu na uspeh.

Stvaranje bosanske nacije je zapocela AU iz sopstvenih interesa ali je materijal za to bio vise nego los. Za razliku od alpske drzave, tamo si imao prakticno tri religijska ucenja i prakticno feudalno drzavno uredjenje sa 'repovima' u vidu begova i ostalih struktura koje su uzivale povlastice turske okupacije. BTW u ta vremena su maltene svi muslimani za sebe govorili da su Turci. Kada su hteli da se uzdignu iznad hriscanske raje, onako bi, dostojanstveno, za sebe rekli 'ja sam Turcin!'

Inace je za plakanje (ili za smejanje) svo ono pozivanje Muhamedanaca na tekovine srednjovekovne bosanske hriscanske drzave. Pozivati se na Tvrtka a slaviti onoga ko mu je unistio drzavu i drzavnost... to je vec mentalna patologija. Ne mozes da imas i ovce i novce. Jacanje integralisticke bosanske nacionalne ideje je istorijski dokazano kao sredstvo u rukama stranih zavojevaca ovih prostora. Zbog toga nije, niti ce imati najmanju sansu na uspeh.
Ovde si sve napisao, nemam sta da dodam :super:

Nisam gledao video posto dobro poznajem celu tu pricu i znam ideoloske pozicije doticnog gdina. Ali opet, pitam, kakve veze ima primer Svajcarske sa nama? Kolega Ja_Dosao_Biciklom ti je dao lep primer besmilsenosti cele te price.

Nemas pojma o cemu pricas. Ideja bas te zasebnosti ("stvaranje bosanske nacije") Bosanskih muslimana se javlja od pocetka 17. vijeka, a ne od AU.

r02knUd.jpg

Vlado Jokanovic, Elementi koji su kroz istoriju djelovali pozitivno i negativno na stvaranje bosnjastva kao nacionalnog pokreta, 8/9, Pregled 1968, str. 156.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back