Konačno, da doživim da se i ovde za I2a haplogrupu kaže da je podunavska.
Kupujem knjigu.
Kupujem knjigu.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Konačno, da doživim da se i ovde za I2a haplogrupu kaže da je podunavska.
Kupujem knjigu.
Što ne rekoše čoveku da već imamo rezultate iz starčevačke kuture.
Ko ima C? Prvi put čujem za to )Koliko sam shvatio, u pitanju su oni koji imaju dalekoistočne gene, pripadnike N i C haplogrupe.
Ko ima C? Prvi put čujem za to )
Дакле, I2a није више "Динарска", кренулa je полако ка северу!!!
Као и то да имамо I2a1b-М423 из Луксембурга и Шведске!!!
Узгред, да ли та два I2a из старчевачке и корош културе јесу М423?
Ovi iz Švedske su druga grana.Дакле, I2a није више "Динарска", кренулa je полако ка северу!!!
Као и то да имамо I2a1b-М423 из Луксембурга и Шведске!!!
Узгред, да ли та два I2a из старчевачке и корош културе јесу М423?
Od početka sam zastupao tezu da se etnogeneza Slovena odigrala u Podunavlju.
- - - - - - - - - -
Ovi iz Švedske su druga grana.
Da li je I2a1 М423?!?
Ponovo falsifikuješ rezultate.
@KOR,zanimljivo na onoj tabeli na eupediji pise 16 % bosnjaci R1a,gdje su to mogli naci ?
L621- znači da nisu naša grana. I2a1b2Не фалсификујем ја, него ти не умеш да читаш (или не желиш да прочиташ оно што ти се свиђа):
Sweden Motаla [3] M 5898-5531 BC I2a1b* M423+, L68+, M258+, U179+, L181-, L417-
Sweden Motala [12] M 5898-5531 BC I2a1b L147.2+, L178+, M423+, L178+, M423+, P37.2+, L460+, L68+, M170+, M258+, U179+, M359.2-, L621-
како могу освежити ако постоји само један једини муслиман са том хаплогрупом који је оставио своје податке јавно доступним? Да ствар буде још занимљивија, тај једини муслиман је из Црне Горе, Секнић. Нити један једини муслиман из Босне за сада а има их минимум 16%, па ти види шта је у питању.
Осим тога, они тамо не узимају резултате из личних испитивања него из научних радова.
Да се и ја огласим после дуже времена...
Тестирани Секнић јесте заправо огранак православних Лукачевића из Зете са славом Алимпијевдан...тако да немамо ни тог једног јединога.
Ооооо... ми о вуку а вук на врата, још са Дрине!
Баш сам те јуче спомињао у контексту искривљења статистике на Српском ДНК пројекту )))
На овокј горњој табели коју је поставио Нешо се види да је у Зеници скоро сваки четврти тестирани носилац хаплогрупе R1a, а ми и даље немамо нити једног човека који је одрадио тестирање и поставио резултате на интернет.
Ја имам само једно једино објашњење за то, политика. Али не могу да верујем да у 21 веку неко мисли да је могуће обманути људе тако што ће сакрити реѕултате тестирања?! Може сакрити, 1 годину, 5 или 10 али ће након 20 истина испливати на видело и шта онда? Мораш да се бламираш и набијаш себи комплексе пошто си испао лажов.
Подунавље је врло широк појам.Od početka sam zastupao tezu da se etnogeneza Slovena odigrala u Podunavlju.
Не фалсификујем ја, него ти не умеш да читаш (или не желиш да прочиташ оно што ти се свиђа):
Више пута до сада смо анализирали тај рад и рекли да је по многим питањима тенденциозан. С обзиром на потписане ауторе, то није нешто зачуђујуће.Tu je i ono istrazivanje za BiH iz 2005. god. (The peopling of modern Bosnia-Herzegovina: Y-chromosome haplogroups in the three main ethnic groups)
Kor, to su anonimna istrazivanja, a u Srpskom dnk projektu su ipak Srbi dominantni (a oni se i najvise testiraju generalno).
Mislim da ne treba sumnjati u ove rezultate iz srednje Bosne. Videli smo i na onom istrazivanju 1000 i kusur Hrvata da procenat R1a raste kako se ide prema severu, tj. severo-zapadu Balkana.
Српски пројекат сакупља све расположиве хаплотипове који се могу пронаћи у базама по интернету. Дакле, без обзира да ли су у питању Срби, Хрвати, Муслимани... главни критеријум је да су са тзв. српскохрватског говорног подручја. И опет, нити јефдног јединог муслимана из Босне.
Samo neupućene čuvam od falsifikovanja podataka (Kiros uz tvoju podršku)Подунавље је врло широк појам.
Класичан начин на који Ахил убија дискусију стварајући људима кашу у глави после које губе вољу за писањем.
K = N(?)
+-2 ili 3% za neku rasireniju haplogrupu nije od krucijalnog znacaja. Istina je da imamo smanjen postotak E1b za nekih 2-3%, R1b isto toliko, kao sto imamo i povecan postotak ovih koje si naveo. Povecanje je rezultat intenzivnijeg testiranja nosilaca tih haplogrupa.
I takvi donekle iskrivljeni rezultati su opet bolji od onih koje su dobili Marjanovic i Primorac.
Ne. Odnosno, samo delimicno tacno. Pod K su svrstani brojni haplotipovi koji se na stablu nalaze "nizvodno" od K. Dakle, mogu biti i N ali i R1a i R1b. Ista stvar vazi i za F* iz te tabele. Uspeli su da naguraju cak 12,4% Srba iz BiH u tu kategoriju. Katastrofa od rezultata.
L621- znači da nisu naša grana. I2a1b2
Starčevo Croatia Vinkovci Jugobanka [VINJ4] M I2a1 V6 16162g 16298c A16129G A16162G T16187C C16189T T16223C G16230A T16278C T16298C C16311T
и шта у томе може да буде лоше? Савим нормална и природна ствар. Већ сам писао о томе, како словенско, тако и несловенско порекло имају своје предности и недостатке због којих некога евентуално може бити стид или се због тога може поносити.Poenta price je da ce procenat I2a i R1a gotovo uvek biti veci kod Hrvata i bos. muslimana, nego kod Srba, dok ce procenat "starosedelackih" HG biti veci kod Srba svakako (zbog polozaja i istorije nase zemlje).
Не знам одакле ти вадиш те податке али сам на претходној страни поставио најсвежије стање са СДНКП Тамо лепо пише да је трнутно проценат Ј1 око 1,6%, док је у Хрватској (табела на претходној страници) 1,1%. Да ствар буде још занимљивија, Ј1 је у Бугарској на нивоу око 5%, док је у Мађарској 3-4%. У истим (па и нешто већим) постотцима се може наћи по неким регијама у Шпанији, Италији, Франциуској.I2a se kod Srba uvek krece oko 30% (od 30-35%). E1b nekada raste, nekada opada, u zavisnosti od regiona. Generalno, kod Srba iskacu zanimljive podgrane odredjenih haplogrupa. I na poslednjem vecem istrazivanju za Srbe (Srpski dnk dan) videli smo da je I2a upravo na oko 35%, E1b oko 15%, a J1 cak na 5%. Tesko da ce ikada kod bih. muslimana i Hrvata biti na vise od 1%, koliki god da je uzorak.
комплекс ниже вредности.Generalno mi nije jasno zasto se ovde ljudi "takmice" sa komisjama u tom smislu...
и шта у томе може да буде лоше? Савим нормална и природна ствар. Већ сам писао о томе, како словенско, тако и несловенско порекло имају своје предности и недостатке због којих некога евентуално може бити стид или се због тога може поносити.
Не знам одакле ти вадиш те податке али сам на претходној страни поставио најсвежије стање са СДНКП Тамо лепо пише да је трнутно проценат Ј1 око 1,6%, док је у Хрватској (табела на претходној страници) 1,1%.
комплекс ниже вредности.
Pitaš me da li pripada M423, koja nije istestiranaА шта је са оним L147.2+?
Лепо сам те питао да ли тај узорак припада грани M423, а ти поново нешто лупеташ. Одговори на питање, ако знаш, и објасни шта ово горе значи, ако знаш. Ако не знаш, кажи јасно и гласно да не знаш!
Rekoh Srpski dnk dan (60-ak testiranih), ne Srpski dnk projekat. Na tom istrazivanju (najnovije) J1 je na 5%.
.
S obzirom na broj testiranih, ovako visok postotak J1 je pre statistička greška. U pitanju su dva iz roda Šepa-Radonić i dva najverovatnije starobalkanska haplotipa i to oba sa područja Istočne Srbije, Kladova i Bele Palanke čini mi se. S obzirom na struju koja je naseljavalla jug i istok, rezultati s tog područja bi mogli donekle podići postotak J1 haplogrupe u ukupnoj populaciji, ali ne nešto značajno