Konstantin Veliki
Buduća legenda
- Poruka
- 28.842
i meni se cini da im je pravoslavlje donjelo sve najgore, odvojilo ih od Europe i uvuklo na istok, balkan i sve sto to za sobom nosi

A vi niste balkan.

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i meni se cini da im je pravoslavlje donjelo sve najgore, odvojilo ih od Europe i uvuklo na istok, balkan i sve sto to za sobom nosi
Vidis bre kolega umuklo kad doznali da im je poreklo hrvatsko.
al nek se ne boje, necemo njihovo nista da prisvajamo, daleko im lepa kuca Srbija.
Kakva crna Poljska.... to je samo mali deo svemoguceg belohrvatskog carstva. Impreije nad imperijama:
![]()
btw ako je ovo optimalan prostor, koliki je onda bio maksimalan?![]()
al nek se ne boje, necemo njihovo nista da prisvajamo, daleko im lepa kuca Srbija.
slažem se....otkako su primili turske običaje i kulturu više ih ne bi ni pogledao.....uništili su to svetu hrvatsku krv za par sušenih smokvi iz istanbula.....
Ti verusjes 100% jednom pisaca koji je ziveo pre skoro 2hiljade godina? pa onda mozes i platonu verivato kada je prica o atlantis. gde su genetske dokaze?
Pa to niko ne negira. Ja ti samo lepo kazem da su nasi preci dosli za balkana. I2 je Balkanski Gen.
relevantno o hrvatima iz tog doba da toliko detaljno piše o hrvatim
A ste je za hrvatima i srbima po iranskoj teoriji?
ja ne mogu s tobom razgovarati o nemanjićima jer me to ne zanima...
ali ipak onako, reda radi, znas da su u pitanju Hrvatine, zar ne?
jer ja tebi govorim o genima......genima možeš dokazati put kretanja...dinarski gen kojeg ima 30 posto srba dolazi iz bijele hrvatske.....sa hrvatima....
E da ovo malo bolje obradimo...
a) da li si upoznat koliko I2a-Din imaju Srbi a koliko Hrvati? Vi ste svojevremeno bili poleteli da tu haplogrupu prikazete kao ekskluzivno svoju. A ja te pitam, koliko % te haplogrupe ima u Hrvata a koliko u Srba?
b) od kuda ti znas ono sto ne zna ni jedan naucnik da je I2a-Din poreklom iz nekakve fantomske Bele Hrvatske. Za njene granice se samo nagadja gde su mogle da budu a gde su i kolike su, to bas niko ne zna! Kako ti mozes normalno besedovati o nekoj temi proturajuci kao glavni argument jednu takvu nebulozu a da te ljudi uvazavaju kao normalnog besednika?!
c) bezis kao djavo od krsta kada ti se predoci cinjenica da se zagorska I2a-Din debelo razlikuje od one iz Dalmacije. Zasto?! Pa zato sto bi time priznao da to nisu ljudi istog porekla.
.dali se netko kasnije osjećao srbinom to ne može promjeniti njegov gen...... ako su hrvati pod turcima promijenili vjeru i postali pravoslavci a nakon toga postali srbi njihov gen i dalje dolazi iz bijele hrvatske......ako sam te razočarao uredu, nećemo više o tome govoriti jer ja govorim o genu.....pa nije kraj svijeta....ja nisam pisao ljetopis popa dukljanina niti znam tko je on tada bio....pisao je o onome o čemu nešto zna.....dali se ti s time ne slažeš to je tvoja stvar......
Takvo rezonovanje je svojstveno konvertitima tako da po analogiji mogu zakljuciti da imas prezime koje se srece i kod pravoslavnih Srba.
Tanak si ti sabesednik na temu genetike, dok si na temi istorije jos tanji. A bio sam se ponadao da ce se s tobom moci lepo porazgovarati.
Vidis bre kolega umuklo kad doznali da im je poreklo hrvatsko.
pa nije baš ugodno kada doznaju svoje hrvatsko porijeklo...prvo malo zašute onda opet ispočetka bajke o caru dušanu katolicima i pravoslavcima...kao da će to izbrisati njihove gene i dolazak iz južne poljske sa narodom koje je sebe zvalo hrvatima.....
Hrvatsko ime je postalo od boginje sarasvati (haravati). sarasvati je mother godess koja je bila neoliticka "boginja" na balkanu. arjevski pokret ima svoj izvor na balkanu/istocjnoj evropi. zato nije i slucaj da je sanskrit "balto-slovenskom" jeziku jako blizu.
Azija i Evropa su puno Sar topomina koje se moze vezati za neolitickim pokretom ili arijskim. Link vodi uvek do balkana/istocne evrope.
Ma vi Hrvati ste Potomci Srba. Meni se cini da se ti stidis da je tvoja ljepa nasa na prostoru balkana. jeli si ti uopste svestan da evropska kultura ima svoj izvor iz tog prostora
dokaži to genetikom ili prestani mlatiti praznu slamu.....
hrvat22 mozes li ukratko sažeti o cemu se radi?
- - -
Da, vidim da po hr forumima nisu tako aktivne ove teme pa ponekad pogledam sto vi Srbi pisete.
A ste je za hrvatima i srbima po iranskoj teoriji?
što se tiče dinarskog haplotipa on ne potvrđuje tu iransku tezu...možda neki drugi haplotip ali ja o tome nisam istraživao...pa pitaj nekoga tko se time bavi....
Pa to niko ne negira. Ja ti samo lepo kazem da su nasi preci dosli za balkana. I2 je Balkanski Gen.
koliko je ovdje star taj I2....i koji je narod tada živio....kako se zvao taj narod....
priznajem jesam tanak ali dinarski gen i dalje dolazi iz južne poljske ili tadašnje bijele hrvatske....to je nepobitno ma koliko ja bio glup ili tanak....
Mozda je ime vezano sa r1a?
moguće....ne znam naš put slavenskog R1a ali sam siguran da je išao uz azovsko more gdje se spominje ime hrvat.....možda je to neka slavenska skupina koja se udružila sa nekim iranskim skupinama i kasnije došla u središnju poljsku.....teorija....sada koliko je to točno ne znam,.....
znam iz razloga što to navodi pop dukljanin....stvar opće kulture...
.
I2 je balkanskih gen. logicno je da su staro evrospke kulture imali taj gen u sebi..
taj haplotip ili grupa je dosta stara tako da ne znam kome narodu je tada pripadala....ima na eupediji dosta detaljno o njemu pa malo tamo prouči.....
može ih u srba biti 100 miliona i dalje taj haplotip dolazi iz južne poljske ili bijele hrvatske sa hrvatima.....
I2a1b1 M359.2/P41.2
• • • • • I2a1b2 L161.1/S185
• • • • • I2a1b3 L621/S392
• • • • • • I2a1b3* -
• • • • • • I2a1b3a L147.2
I2a1b1 M359.2/P41.2 taj haplotip potječe iz poljske oko rijeke visle.....
I2a1b3a L147.2 je nasljednik tog haplotipa na balkanu....
I2a1b3a znači taj haplotip takozvani dinarski potječe od I2a1b1 koji je nastao oko rijeke visle.....ja ti cijelo vrijeme govorim gdje je nastao i od kuda je došao dinarski haplotip, istina navodim I2a1b1 a ustvari to je predak dinarskog I2a1b3a....
...
slažem se....otkako su primili turske običaje i kulturu više ih ne bi ni pogledao.....uništili su to svetu hrvatsku krv za par sušenih smokvi iz istanbula.....