Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postavio sam link. Otvoriš link pored karte imaš SNP-ove, čekiraš, i na karti se pojavi raspodela.

Ма видео сам то. Јеси ли ти погледао имена која стоје иза ознака на Тибету и у Ксинјангу:

1) William Stanley 1710 1784 Virginia, USA USA
2) George Edwards 1805 1876 Spartanburg, America USA
3) Ernest Proctor 1876 1937 New Market, Indiana, USA USA
4) Jabez Mitchell 1805 1875 Overton, Tennessee, USA USA

Не знам шта, али нешто дебело није у реду са том картом!

Poslednja izmena:
Blagoje³

I meni je tako, mada i vecini ljudi ja mislim. Ja uglavnom jedem, voce, povrce, ribu, piletinu, morsku hranu, ne puno hleba. Ne jedem puno mlecnih proizvoda i jaja, maltene vrlo slabo, slatko retko, ne pusim, ne pijem alkohol ni kafu itd itd. A isto nekako kad god hocu mogu da se umisicavim, ili da se svedem na 81-2 Kg ako predjem, i nekako mi je vrlo lako da ostanem fit kao sto si objasnio na neku visinu od 182 otprilike.

Mada evo opet imamo Nemce koji su banderasi uglavnom visoki i jaki ljudi, a evo i u Australiji vecina Australijanaca, koji su poreklom iz UK su visoki i krupni, bas kao drvosece neke a obicni ljudi, to je opsta pojava. NIje bas da moraju da treniraju da bi bili nesto, mozda za definicije ili neki specifican sport, ali prirodno su krupni i jaki ljudi... Cak u Srbiji procentualno ima vise sitnih ljudi, mnogo vise.
Anglo-saksonci i nisu nešto pretjerano visoki i krupni... mislim da tu ima uticaj predgermansko stanovništvo...

Najviši i najkrupniji su Holanđani (uključujući i Flamance) i Njemci sa sjevera Njemačke... mada grmalja ima i po Austriji, Mađarskoj, Baltiku itd. ...

Ti živiš u Australiji? Svaka ti čast pa se tako zdravo hraniš! :)

I meni je tako, mada i vecini ljudi ja mislim. Ja uglavnom jedem, voce, povrce, ribu, piletinu, morsku hranu, ne puno hleba. Ne jedem puno mlecnih proizvoda i jaja, maltene vrlo slabo, slatko retko, ne pusim, ne pijem alkohol ni kafu itd itd. A isto nekako kad god hocu mogu da se umisicavim, ili da se svedem na 81-2 Kg ako predjem, i nekako mi je vrlo lako da ostanem fit kao sto si objasnio na neku visinu od 182 otprilike.
Је ли би се и Ти класифицирао као кромаљонац? Да ниси случајно урадио онај тест мерења лобање?

Mada evo opet imamo Nemce koji su banderasi uglavnom visoki i jaki ljudi, a evo i u Australiji vecina Australijanaca, koji su poreklom iz UK su visoki i krupni, bas kao drvosece neke a obicni ljudi, to je opsta pojava. NIje bas da moraju da treniraju da bi bili nesto, mozda za definicije ili neki specifican sport, ali prirodno su krupni i jaki ljudi... Cak u Srbiji procentualno ima vise sitnih ljudi, mnogo vise.
Немци? Има само пар крајева, где има или високих или громада, али уопштено Немци су средњег раста, мишићна маса им је нешто испод просека, а масти имају неки мање али већина је једноставно дебела. У читавој Европи Немци су најдебљи. Ти типови дрвосеча, то су прото-европљани тј. кромањонци, изглед им једино варира од регије и удела других типова. ;)

Anglo-saksonci i nisu nešto pretjerano visoki i krupni... mislim da tu ima uticaj predgermansko stanovništvo...

Najviši i najkrupniji su Holanđani (uključujući i Flamance) i Njemci sa sjevera Njemačke... mada grmalja ima i po Austriji, Mađarskoj, Baltiku itd. ...

Да, то предгерманско становништво је прото-европско а њихов фенотип је кромањонски. Кромањонаца једноставно има свуда по Европи

Али грешиш што се висине тиче. Овде на немачком говорном подручју све студије, које су објављиване, кажу да су Срби по висини број један у Европи, онда долазе Швеђани, па тек онда Саксонци (из Немачке), Померанци, Фризи (северно-западна долина у Немачкој близу Холандске границе), Холанђани, Фламанци итд.

Не, ја живим у Баварској (тачније у Франконији - Франконци не воле када их неко назива Баварцима/Бајуварима). Исхрана код мене варира, али негде од Ђурђица па до недано је био огроман талас неких прослава, рођендана итд. па сам делом незапажајући набацио неколо кило масти. Сад планирам да опет мало уведем регулативу у свакодненој исхрани. :D

Pogledao sam... Šta hoćeš da kažeš?
Погледај Динарске Алпе, најубедљивије највиши у Европи. ;)

Poslednja izmena:
Evo i ja da se malo ubacim,citam sve i svasta i gledam kao izlazete razlicite mape sa genetskim podacima i markerima i mogu reci da pola toga bacite u vodu posebno danas kad su migraciju ubrzane a genetika je jos u povoju tako da danas mnogi koriste genetiku u svoju korist i izlazu sve i svasta na internetu ! Gledajuci samo moju okolinu posto zivim na jugu banata vidjam sve i svasta,npr u moj razred kad sam isao u osnovnu svi smo se razlikovali medjusobno ja i jos jedan drug smo bili najnizi sa oko 170cm a svi ostali su 180 cm a par njih i mnogo visi , samo jedan je bio crn a svi smo ostali bili smedji i jedan ridj, ista je bila prica i u srednju da nepricamo o silnim migracijama na nasem podrucijima zadnjih 50 godina iz bosne i delova srbije a da nepricamo da su mnogi danasnji Srbi starosedeoci u Vojvodini dovlaceni iz razlicitih delova evrope za vreme Hazburgovaca kasnije su se stopili u Srbe kod nas ima dosta primera sto se vidi po prezimenu i ko ce to da pohvata :) skoro sam bio u Cesku,Slovacku,Nemacku,Austriju i Francusku i tamo da se vidi sve i svasta,npr u severnu Nemacku su dosta svetliji ljudi negu u juznu a u Slovacku posebno Cesku su vise smedji nego plavi.Isto su zanimljivi ljudi u okolini Ivanjice veoma visoki i krupni ljudi,imao sam dvojicu u vojsci jedan i drugi su imali oko 195 onda su koda nas radili neki radnici iz Ivanjice neku montaznu kucu, isto veoma visoki ljudi !?

Pogledao sam... Šta hoćeš da kažeš?

Је ли би се и Ти класифицирао као кромаљонац? Да ниси случајно урадио онај тест мерења лобање?

Немци? Има само пар крајева, где има или високих или громада, али уопштено Немци су средњег раста, мишићна маса им је нешто испод просека, а масти имају неки мање али већина је једноставно дебела. У читавој Европи Немци су најдебљи. Ти типови дрвосеча, то су прото-европљани тј. кромањонци, изглед им једино варира од регије и удела других типова. ;)

Да, то предгерманско становништво је прото-европско а њихов фенотип је кромањонски. Кромањонаца једноставно има свуда по Европи

Али грешиш што се висине тиче. Овде на немачком говорном подручју све студије, које су објављиване, кажу да су Срби по висини број један у Европи, онда долазе Швеђани, па тек онда Саксонци (из Немачке), Померанци, Фризи (северно-западна долина у Немачкој близу Холандске границе), Холанђани, Фламанци итд.

Не, ја живим у Баварској (тачније у Франконији - Франконци не воле када их неко назива Баварцима/Бајуварима). Исхрана код мене варира, али негде од Ђурђица па до недано је био огроман талас неких прослава, рођендана итд. па сам делом незапажајући набацио неколо кило масти. Сад планирам да опет мало уведем регулативу у свакодненој исхрани. :D

Мени се чини да се области са највишом просечном висином јако добро поклапају са областима са највишом фреквенцијом хаплогрупе I.

Visina je poprilicno uslovljena okruzenjem pre svega ishranom, ja sam naisao na podatak da je prosecna visina srpskog vojnika 1914. bila 165-167 cm, a secam se iz jedne knjige o kosovu ( jako dobra knjiga al ne mogu da se setim ko je radio, negde iz medjuratnog perioda ) da je prosecna visina srba na kosovu bila isto tako oko 167 a siptara 168, ili obrnuto, autor je licno radio antropoloska merenja, merio je i lobanje, boju kose i ociju i slicno. u svakom slucaju secam se da mi je bilo smesno kako je valjda po nekim tadasnjim merilima to smatrano za visok rast, a preko 169 za vrlo visok rast. Dakle do ogromne promene je doslo za samo 100 godina, obilnija ishrana, higijena, zdravstvena zastita cine svoje.
Sad nadjoh nesto, vrlo interesantno:
http://www.koreni.net/modules.php?name=News&file=print&sid=2592

Poslednja izmena:
20130316182124.jpg

poklapanje sa haplogrupom I je u principu dosta veliko.

Pogledajte prilog 276427

poklapanje sa haplogrupom I je u principu dosta veliko.

Visina je poprilicno uslovljena okruzenjem pre svega ishranom, ja sam naisao na podatak da je prosecna visina srpskog vojnika 1914. bila 165-167 cm, a secam se iz jedne knjige o kosovu ( jako dobra knjiga al ne mogu da se setim ko je radio, negde iz medjuratnog perioda ) da je prosecna visina srba na kosovu bila isto tako oko 167 a siptara 168, ili obrnuto, autor je licno radio antropoloska merenja, merio je i lobanje, boju kose i ociju i slicno. u svakom slucaju secam se da mi je bilo smesno kako je valjda po nekim tadasnjim merilima to smatrano za visok rast, a preko 169 za vrlo visok rast. Dakle do ogromne promene je doslo za samo 100 godina, obilnija ishrana, higijena, zdravstvena zastita cine svoje.
Sad nadjoh nesto, vrlo interesantno:
http://www.koreni.net/modules.php?name=News&file=print&sid=2592

Бастарны очевидно отличались от представителей местных племён на Балканах своим крупным телосложением. Согласно Полибию римляне в 170-х гг. до н. э. впервые узнали об существовании этого племени по донесениям фракийцев-дарданов: «Посольство от дарданов прибыло [в Рим] с рассказом о бастарнах, их количестве, огромном телосложении и доблести их воинов.»

Бастарни су се јасно разликовали од представника локалних племена на Балкану својим крупним изгледом. Према Полибију, Римљани су у 170-г. пне први пут сазнали за постојање тог племена од трачког племена Дардана ", Амбасадор Дарданије је стигао [у Рим] са причом о Бастарнима, њиховој бројности, огромном стасу и јунаштву њихових војника."

Мени се чини да се области са највишом просечном висином јако добро поклапају са областима са највишом фреквенцијом хаплогрупе I.
И мени се чини исто. :)

Po zvaničnim statističkim podacima najviši narod u Evropi su Holanđani sa oko 185-186 cm prosječnom visinom muškaraca... to sam siguran...
;)
Abstract

This study contributes to an update of average heights among European populations. Our investigation covering 2705 boys and 2842 girls aged 17 years, shows that, contrary to the general belief, adolescents of the Dinaric Alps are, on average, the tallest in Europe. With an average height of 185,6 cm, they are taller than Dutch adolescents (184 cm on average). Above all, the density of very tall subjects appears to be characteristic of the Dinaric Alps, since 28% measure 190 cm or more in height, as opposed to only 20% in Holland and 1.5% in France. Although our information is not complete, adolescent girls in the Dinaric Alps, with an average height of 171 cm come a close second to girls in Holland.

Извор: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16168365

Nisam siguran kakav je kod njih raspored hg, ali mislim da imaju ubjedljivo najviše R1b ...
Да, ако се добро сећам једне табеле, коју сам недавно видео, Холанђани/Фризи имаје око 50% Р1б и негде око 30-35% И.

Haplogroup_I.gif

Haplogroup_I1.gif

Haplogroup-I2b.gif

Poslednja izmena:
"Međutim Rehe greši kad tvrdi da antički pisci obeležavaju Ilire rasnim karakteristikamamediteranskog čoveka, koji je i u oblasti jadranskih Ilira na svom starom terenu autohton elemenat. Upravoza matrijarhalne Ilire saznajem od pesnika Juvenala {Sat. 3, 193: ''ingenti curret super ora Liburno'') da su zacelu glavu bili viši od ostalih stanovnika carskog Rima, među kojima je po učenju ariomanskih antropologamoralo biti najviše primeraka rođenih gospodara. Ne mari ništa što Juvenal na pomenutom mestu, koje jedosad ostalo nedovoljno zapaženo, tim visokim i snažnim Liburnima daje sasvim ropsku dužnost da nosajuna nosiljkama po tesnim rimskim ulicama rimsku gospodu povrh glava ostalih prolaznika. Sledi da se izantropološkog momenta uzetog samog za sebe ne smeju praviti nikakvi zaključci i to tim manje kad se znada do danas još nije pouzdano utvrđena neka sasvim samostalna i isključivo indoevropska rasa i kad se imana umu da se u nauci o nasleđu, punoj protivrečnih hipoteza, jedino mendelizmu mora priznati naučnavrednost. A mendelizam nije izgrađen na ljudskim lubanjama nego na nevinom slatkom grašku. O poreklu ietničkoj pripadnosti balkanskih i anatolskih Dardanaca kao i o njihovim eventualnim srodničkim vezama saIlirima teško će nam antropolozi pouzdano moći šta reći."
http://www.scribd.com/doc/50749962/Milan-Budimir-Dardanci-i-Iliri

Da u New South Wales i kazem ti Australianaca imas dosa krupnih uglavnom, ima ih i normalne visine oko 180, ali uglavnom, uglavnom su visoki i krupni. Mada najkrupniji su ostrvljani ovde Tongs i sa New Zealand-a i oni rade kao bouncers po klubovima skoro pa iskljucivo. Ali eto, Evropljani su takvi, doduse moram da primetim da su i Libanezi isto krupni u dosta slucajeva.

Na tom testu mi je izaslo mediteranac, a merio sam se i ovim tehnickim alatima od caleta :D Pa sam ga onda zaintrigirao pa i on ubacio svoje rezultate i isto. Mada sam Hg I2a1b1.

Ja sam se uglavnom kretao po jugo-zapadnoj Nemackoj posto su moji tamo i imam i Nemce u familiji i sve maltene koje sam sreo gde god su krupni uglavnom... Medjutim Svedjani su nizi i sitniji malo, ali ono normalne su visine, samo spram' ovih. Bas znam neke. Pricam kako sam ja licno sretao, sad ne znam istrazivanja kako se rade i to.

Sto se tice Engleza nekoliko drugara su moje visine i gradje i nekoliko visljih i krupnijih ovako iz komsiluka i kraja gde smo. Ali generalno mnogo vise visokih i krupnih ces da sretnes. Onako ne izdefinisanih ako to podrazumevamo, nego jednostavno krupni sa sve stomacima, onako jaki ljudi :D Sto kaze moj cale, da te uhvati da te nabije u top :D LOL Mada ima i ovih po plazama sto su izdefinisani, surferi, sportisti itd...

Poenta je da nisu bas tako sitni i slabi kako se cini iz tih rezultata sto si rekao. Ipak su Englezi i Skandinavci poznati po teskoj i brutalnoj pesadiji kroz istoriju :D

Poslednja izmena:
Na tom testu mi je izaslo mediteranac, a merio sam se i ovim tehnickim alatima od caleta :D Pa sam ga onda zaintrigirao pa i on ubacio svoje rezultate i isto. Mada sam Hg I2a1b1.
Још један доказ, да се антрополошки фенотип и припадност једној генетској групи, не могу баш тако лако повезати, иако има неких додирних тачака, али то није . ;)

Ja sam se uglavnom kretao po jugo-zapadnoj Nemackoj posto su moji tamo i imam i Nemce u familiji i sve maltene koje sam sreo gde god su krupni uglavnom... Medjutim Svedjani su nizi i sitniji malo, ali ono normalne su visine, samo spram' ovih. Bas znam neke. Pricam kako sam ja licno sretao, sad ne znam istrazivanja kako se rade i to.
Да, баш ту има доста, можда чак претежно фелида - централно-европска варијанта кромањонца. То би био један од крајева, где има доста крупних Немаца. Прошао сам ја више делова Немачке и поуздано знам, да Немци нису толико крупан народ. Ситни нису сасвим сигурно, али у просеку ништа посебно. Шта знам, код њих често имаш или тотално мршаве и жгољаве, или оне дебеле и помасне, често имам утисак да оних из неке здраве средине и нешто слабо има. Али на сву срећу теретане ничу као печурке, па мршави/дебели могу изједначити своје мањке/вишке. ;)

По неком мом мишљењу има. Чисто са физиолошке тачке гледишта мислим, да су динарци и кромаљонци повезанији, него што уопште влада јавно мњење на овој области.

Када погледамо грађу кромањонаца, небитно о ком подтипу се ради, они нагиљу ка робуснијој грађи, а у случају да се баве спортом они са ралтивном лакоћом набаце веће количине мишићне масе, сасвим супротно од многих других типова попут нордијаца, медитеранаца итд. Динарци чак, иако по природи имају мање мишићне масе, ипак имају малкице робусније зглобове и развијенији скелет и од многих кромањонских типова. И да не запоставимо висок проценат тестостерона. Када се погледа широка маса по теретанама у западној Европи, наши доле са Балкана делом брже расту у ширину, него многи домаћи који користе хемију.

И динарци и кромањонци су углавном добре грађе. Неко ко у породици има и медитеранског или атлант.-мед. типа, је вероватно жгољвији, али углавном сразмерно изгледају. Једина мана оба типа је, да када се хране сасвим супротно, него што је њихов метаболизам природно програмиран, ипак више масти накупе и то углавном на стомаку. Док на пример сви остали евроспки типови веома добру сразмерну поделу масти имају.

Када погледамо разпрострањеност кромањонаца у Европи, јасно се види, да су то све подручја са доминантном И хаплогрупом. Када се погледа разпрострањеност динараца, онда се најчешће ради о И2 подручјима. Постоји могућност, да су динарци уствари настали од кромањонаца, али због сталног боравка у планинама су развили тај горштачки менталитет и веома су отпорни на спољне утицаје, док су кромањонци претежно (не искључино!) живели по равницама и били приморани (поготово при конфликтима са Р1 становништвом тадашње Европе) да се као камелеони прилагоде својој околини и ситуацији.

Има ту још доста каракеристика, које ваља упоредити, али и немам тренутно баш времена нашироко да пишем, а и немам конкретна испитивања, осим личних посматрања.

Грешиш, грешиш жестоко. :D Не знам зашто сам конструишеш нешто о чему и сам додајеш, да се не познајеш најбоље са материјом. ;) Ни ја нисам неки експерт, али Ти веома храбро дајеш неке изјаве без детаљних образложења зашто тако мислиш. ;)

Најглавнији тип у Европи су заправо кромањонци. Од њих после настају разне регионалне варијанте попут балканских дунаваца, централноевропски далофелида и брун типа, нешто источније балтиди, нешто северније од централне Европе трондер и на западнијем северу англо-саксонски тип, онда нешто јужније око Алпа настају алпинци и у једном ширем појасу бореби тип, док на западној Европи се често срећу палеоатлантиди и разне мешавине палеоатлантида са нордидима и медитеранцима.

Друга та грана коју ти спомињеш би пре била грана медитеранаца, нордијаца, иранида, атлантида, берберида итд. који имају сасвим другачију грађу. Ови једни су претежно мезоморфни са мањим локалним варијантама, које имају или ендоморфне или ектоморфне елементе. Док је овај други тип претежно ектоморфан, а има и гомила ендоморфних типова, тек у оним подручијма где је било већих асимилација староседеоца Европе, има и по који са добрим уделом мезоморфних елемената.

Али иако неко препозна неку логику поделе на два типа, никад не бих читав спектар фенотипова у Европи редуцирао на само два првобитна типа.

Nakon što sam malo pročačkao literaturu ispostavilo se da ne grešim već da moja pretpostavka i nije moja nego ustaljeno mišljenje antropologa.

Dakle, Evropa je naseljena pretežno dvema grupacijama (rasama) ljudi: kromonjonac i alpid. I jedan i drugi se javljaju u više progresivnih varijanti ali baza su te dve grupe.

Kromonjonac je naselio Evropu direktno iz Afrike pre alpida i može se reći da je starosedeoc. Alpidi su u nekoliko talasa, počevši od neolita, i iz više pravaca prodirali u Evropu iz AZIJE i mešali se sa kromonjoncem.

Sloveni su upravo jedna grupa progresivnih alpida te se, pominju u literaturi kao slavic alpids, koji su u više navrata ali uglavnom u vreme posle Hrista prodrli u Evropu.

Uzimajući u obzir činjenicu da su dinarci varijanta progresivnog kromonjonca, u šta nema sumnje, može se zaključiti da dinarci nemaju slovensko poreklo već da su domicilno stavnovništvo evrope od neolita pa nadalje.

Slovensko poreklo bi mogle imati samo osobe sa alpidskim fenotipskim karakteristikama. Znam da će ova tvrdnja izazvati negodovanje među dinarcima koji sebe smatraju slovenima, naročito Crnogorcima.

Још један доказ, да се антрополошки фенотип и припадност једној генетској групи, не могу баш тако лако повезати, иако има неких додирних тачака, али то није . ;)

Fenptip, naročito karakteristike koje su antropolozima važne, npr. morfologija i morfometrija lobanje, mora da bude povezan sa genotipom jer u genima piše sve. Ako nema korelacije između fenotipa i prisustva/odsustva određenog gena to samo može da znači da genetičari tipuju pogrešne gene. Možda bi trebali obratiti pažnju na grupe i klastere gena jer je i to takođe važan fakotr.

Da, ali to je jako nekompletna slika, mada može da pruži uvid neka kretanja. Samo problem je što se tako uska istraživanja posle generalizuju.

veoma je dobra stvar u pogledu migracija, porijekla naroda isl. ... ali isto tako ništa ne znači što ti je predak 200. koljeno bio određene hg koju si nasljedio od njega... u pogledu fenotipa bitni su i stotine drugih muških i ženskih predaka...

Fenptip, naročito karakteristike koje su antropolozima važne, npr. morfologija i morfometrija lobanje, mora da bude povezan sa genotipom jer u genima piše sve. Ako nema korelacije između fenotipa i prisustva/odsustva određenog gena to samo može da znači da genetičari tipuju pogrešne gene. Možda bi trebali obratiti pažnju na grupe i klastere gena jer je i to takođe važan fakotr.

Znas kako, pre neki dan gledam emisiju ovde crnac jedan trazi svoje poreklo. I tako ode od babe neke koju zna pa dalje po dokumentima i dodje to tog najdaljeg pretka koji je bio obrazovan covek u 18. veku pa neki pokret vodio i ima ga u analima. Ode on u to mesto odakle pise da je ovaj, pronadje ga u arhivi i ima i slika, kad PAP on belac :D Kad pogledaju ispostavi se da mu majka oslobodjeni rob, al ko je otac ?! Pogledaju u dokumentima, arhivama gde se cuva i originalni testament ispostavi se da je otac robovlasnik i dosta bogat covek u to vreme i nadju i portret njegov, on original Englez :D

Uvatio neku robinju napravio joj dete i onda je testamentom oslobodio i njeno dete i dao da se dete skoluje kad bude vreme za to , jer je on bio oko 76 kad zatrudnela ova... haha. Zamisli :D U nekim spisama, hronikama se vodi kad se rodio taj mali da mu je ovaj otac, sve po redu kako treba, ali u zvanicnim dokumentima se vodi da mu je VLASNIK.

Onaj se razocarao lik, a izgleda onako svetlije, nije bas crnac i on sam i posle toliko generacija. Tako da nije bilo iznenadjenje. I kad otisao kuci porodici umesto da prica za ove sto otkrio, on se uhvatio za tu babu sto bila rob i o njoj i njenim kao mukama pricao i kako li je njoj bilo itd; a ove nije ni pomenuo, reko' samo kao poticete od mocnih ljudi :D LOL Bilo mu krivo nekako. I tu neka proseravanja za crnu Ameriku bla bla, a ustvari on je nosilac neke evropske Hg :D NIje pravi crnac.

Poslednja izmena:
negde sam citao,mozda i ovde. da po nekim istrazivanjima skoro 30 % USA crnaca ima " belu " Y halpogrupu. zvuci mi preterano ali, "vaj not" :)

Pa jeste, ovde je postavljano to istrazivanje ... Dosta njih je mesano sa Azijantima, Indijancima i Evropljanima, takodje dosta cesta pojava su mesanci sa Latinosima iz Puerto Rico, Meksika i Kolumbije etc. Tako da su fakticki neka nova grupacija ljudi, razlicita od Afrike, al' opet ne toliko. Al da zadrzavaju navike sto kaze Kor, podsvesno, zadrzavaju :D Gde god da se nasele, to odma djubre, pokvarena kola po parkinzima, olupine, kauci oni pocepani, izlomeljene ograde, prave taj neki svoj fazon :D Odma ubistva, bande, dele se tako u grupe i napadaju ....LOL

Nekako od tog Africkog fazona ne mogu da se otkace ... :D

Inace, poenta je bila da fenotip i haplotip ne moraju nuzno da budu iste vrste da kazem ... Sta je vazno je da preko njega mozes da imas sliku o migraciji , pa je tako ovaj crnaci iz primera stekao sliku da mu je deda dosao iz na primer Sussex county ( da lupimo, ne secam se tacno ) i ziveo tu i tu i iz te grupe je, pa se pomesao sa crnkinjom i tako dalje ...

Naravno ljudi se mesaju, imaju sex gde god se dohvate , bitno je da ako zelis mozes da vidis ko -gde- koga prejasio i kad otprilike ... :D To je poenta genealogije :D Sad ko kakve ukuse ima ... to nema poente bas za raspravu :D

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back