Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne tražimo mi da se ti složiš sa nama. I među nama ostalima nema potpunog slaganja oko svih pitanja. Od tebe tražimo samo konstruktivnu diskusiju, u kojoj ne moraš da se složiš sa našim argumentima, ali ćeš ozbiljno da ih razmotriš i argumentovano osporavaš, a ne da nas zamajavaš glupostima.

pa ja i osporavam jadan ne bio, i to zdravom logikom koja jednostavno pita da li su na primjer ovi dalmatinci u Bizantskom tematu koji postoji sve do srednjeg vijeka PO VAMA srbi ??
jer tako ispada, i to neki napredni srbi, naučili latinski i pisat i pričat

Klaic, Nada. Povijest Hrvata u ranom srednjem vijeku, Zagreb 1975.: Hrvatska i Slavonija za Tomislava
tomislav.gif

Zaista nije baš najjasnije šta je "pesnik hteo da kaže".
R1a1a1 M417
R1a1a1i L664– (the Tenths, NW branch)
R1a1a1i L664+
R1a1a1h Z93 (South-Eastern branch)
R1a1a1g Z283 (Eurasian branch)
R1a1a1g1 M458 (European branch)
R1a1a1g2 Z280 (Central Eurasian)
R1a1a1g3 Z284 (Scandinavian)

http://www.scirp.org/journal/PaperInformation.aspx?paperID=21698
Ako su ostali nešto drugo, šta su?
Kljosov je u onom intrvijuu rekao da imamo isti R1a kao južni Iran i Indija Z93?
Ili sučajno izostavljena cifra 1, a M458 je verodostojno.

Zato sam i pitao kakvo je stanje po tom pitanju u Srpskom DNK projektu, ali mi je Mlađo odgovorio da u mnogim slučajevima ne mogu da idu u dublje analize, jer ljudi nisu imali dovoljno para pa su se testirali samo na manji broj markera. Ali, ništa strašno, biće sve boljih i boljih studija, a i naša DNK baza će se obogatiti, pa ćemo imati preciznije informacije. Sada bi se možda nešto preciznije moglo dobiti iz Family Tree DNA baze, ali računam da je sve što se tiče nas već ubačeno u bazu Srpskog DNK projekta.

14,6% R1a1a, izgleda, jeste R1a1a* (sa zvezdicom) "Old-European". M-458 i Z-280 jesu dve različite grane. M-458 u Srbiji 5,8% a Z-280 gotovo ni nema, izgleda.

Upravo to mi je i čudno. Čini mi se da su Mlađo, Kor i Investigator, a možda i još neko, tvrdili da je Z280 kod nas zastupljeniji od M458. Ipak mislim da su testirali samo M458 i M198, a da su sve ostalo strpali u M198.

pa ja i osporavam jadan ne bio, i to zdravom logikom koja jednostavno pita da li su na primjer ovi dalmatinci u Bizantskom tematu koji postoji sve do srednjeg vijeka PO VAMA srbi ??
jer tako ispada, i to neki napredni srbi, naučili latinski i pisat i pričat

Ne tražim ja "zdravu" logiku. Upravo je u tome i problem, ti koristiš tu "zdravu logiku" ili "zdrav razum", zna se šta se pod tim kod nas podrazumeva. Ja tražim naučnu logiku. a verujem da to traži i većina drugih.

M198, a možda su bili čak i R1b, nigdje drugo nisu mogli dobiti aimate danas 7 %

Kao što sam pisao pre neki dan (a što ti ili nisi čitao, ili nisi razumeo), Srbi u najvećoj meri imaju upravo one varijante hg R1b sa kojima su Arbini (R1b-ovci) ušli u Evropu pre 4500 do 5000 godina (M269 i L23), Najverovatnije su upravo Arbini sa M269 i L23 oni koji su nosioce haplogrupa I2a i R1a (koji su u to doba živeli na Balkanu) sa Balkana potisnuli na sever, severo-zapad i severo-istok. Kako je Srpski korpus dobio tu varijantu hg R1b, da li odmah tada, pa ju poneo sa sobom na sever, i kasnije, u 6. i 7. veku vratio na Balkan, ili je ona ostala na Balkanu, pa ju je Srpski korpus upio po povratku na Balkan, to ne znam, niti mogu da pretpostravim koji od ta dva scenaria je verovatniji.

Inače, te najstarije Evropske varijante R1b (M269 i L23) koja preovladavaju u R1b delu Srpskog korpusa, preovladavaju i u Makedonskom i Grčkom korpusu.

Moraš da shvatiš osnovnu stvar a to je da mešanje u okviru jedne antropološke grupe dovodi do rezultata iz iste grupe. Kada se pomešaju pripadnici dve različite grupe rezultat može da varira od 99% na jednu do 99% na drugu stranu, tako je i sa Barakom čija majka je bila brahikefalna:
Stanley_Ann_Dunham_1960_Mercer_Island_High_School_yearbook.jpg
imagesCA96BJ2S.jpg
zz.png

Haplogroup E1b1a i E1b1b
Po meni dolikefalnost mediteranaca dolazi od R1a, a ne E

Poslednja izmena:
donijeli sa Kavkaza

Srbi kao korpus nemaju nikakve veze sa Kavkazom. Znam za neka mišljenja da su se neka plemena Iranskog porekla sa Kavkaza ili gde, nametnula Srbima, i eventualno im donela i ime, ali u tim teorijama se kaže da su ta plemena činila samo vladajući sloj, a da je najveći deo korpusa i dalje činio narod Slovenskog porekla. Dakle, od tog vladajućeg sloja, čak i da je postojao, genetski skoro ništa nije moglo da ostane. Tako je bilo kod Bugara, a i kod Hrvata, ako je tačna teorija o njihovom iranskom poreklu, u koju sumnjam. Sve u svemu, to je nebitno, jer narod čini 99% onog pravog naroda, a ne 1% onog vladajućeg sloja. Prema tome, to tvoje "doneli sa Kavkaza" nema nikakvog smisla. Za R1b M269 i L23 kod Srba je 100% sigurno da je sa Balkana.

Srbi kao korpus nemaju nikakve veze sa Kavkazom. Znam za neka mišljenja da su se neka plemena Iranskog porekla sa Kavkaza ili gde, nametnula Srbima, i eventualno im donela i ime, ali u tim teorijama se kaže da su ta plemena činila samo vladajući sloj, a da je najveći deo korpusa i dalje činio narod Slovenskog porekla. Dakle, od tog vladajućeg sloja, čak i da je postojao, genetski skoro ništa nije moglo da ostane. Tako je bilo kod Bugara, a i kod Hrvata, ako je tačna teorija o njihovom iranskom poreklu, u koju sumnjam. Sve u svemu, to je nebitno, jer narod čini 99% onog pravog naroda, a ne 1% onog vladajućeg sloja.
samo što ti tu zanemaruješ brojke, plemena su bila mala,, neuporedivo sa današnjim brojem kod nacija
dakle da vidimo, srbi sa kavkaza sa R1b sa nekih 5.000 pripadnika dolazi na područje današnje Poljske u MASU slavena sa r1a tu se slaveniziraju i jačaju kao pleme, na primjer na nekih 50.000 pripadnika, pa bi onih 5.000 sa r1b činili već sada 10% a 90% su r1a
dolaze na Balkan u broju od 50.000 sa ranijom strukturom r1b 10% i r1a 90%
srbiziranjem mnogobrojnijih vlaha imamo današnju upravo tu strukturu

Poslednja izmena:
Upravo to mi je i čudno. Čini mi se da su Mlađo, Kor i Investigator, a možda i još neko, tvrdili da je Z280 kod nas zastupljeniji od M458. Ipak mislim da su testirali samo M458 i M198, a da su sve ostalo strpali u M198.

У чему је проблем студија које проводе академске институције и њима блиски појединци? У томе што се унапред одреди који маркери ће се тестирати јер када би се тестирали сви постојећи маркери, истраживање би било проклето скупо. Оно истраживање које си ти мазнуо од (с)Бошње :per: лепо приказује да је однос М458 и Z280 око 1:3. При томе морамо бити мало обазриви јер је ово истраживаше показало стандардни проценат R1a код Срба (око 15%) док су ови М458 (скоро 6%) "гратис" )))). То је прво истраживање у којем је R1a отишао преко 20%. Због тога ми је то истраживање донекле сумњиво. Ни једно друго до сада није дало преко 15%.

samo što ti tu zanemaruješ brojke, plemena su bila mala,, neuporedivo sa današnjim brojem kod nacija
dakle da vidimo, srbi sa kavkaza sa R1b sa nekih 5.000 pripadnika dolazi na područje današnje Poljske u MASU slavena sa r1a tu se slaveniziraju i jačaju kao pleme, na primjer na nekih 50.000 pripadnika, pa bi onih 5.000 sa r1b činili već sada 10% a 90% su r1a
dolaze na Balkan u broju od 50.000 sa ranijom strukturom r1b 10% i r1a 90%
srbiziranjem mnogobrojnijih vlaha imamo današnju upravo tu strukturu

Evo, po ko zna koji put da uputim na ovu sliku.

r1bsub-structurev2.png

Dakle, Srbi, Makedonci i Grci nisu mogli da dobiju R1b M269 sa Kavkaza, jer je tamo nema, i verovatno je nikad i nije bilo. Oni imaju R1b M269 sa BALKANA. Sa slike se jasno vidi kako su se širile podgrupe hg R1b, za one koji znaju i žele da gledaju.

Investigator i Kor su specijalisti za I2, a za ostale grupe teško da će se u ovoj temi uključiti ozbiljan genetičar.

Ha, ha, ha bilo bi smešno da nije tužno.

Ne moraju ozbiljni genetičari da se uključuju u ovu temu. Njihovo je da istražuju i publikuju rezultate, a mi ćemo te rezultate već naći.

PS. A imamo i ozbiljnog genetičara Dr BoSSnju. Pa čovek je izumeo i novi pravac u genetičkoj genealogiji - odokativnu genetičku genealogiju.

Poslednja izmena:
У чему је проблем студија које проводе академске институције и њима блиски појединци? У томе што се унапред одреди који маркери ће се тестирати јер када би се тестирали сви постојећи маркери, истраживање би било проклето скупо. Оно истраживање које си ти мазнуо од (с)Бошње :per: лепо приказује да је однос М458 и Z280 око 1:3. При томе морамо бити мало обазриви јер је ово истраживаше показало стандардни проценат R1a код Срба (око 15%) док су ови М458 (скоро 6%) "гратис" )))). То је прво истраживање у којем је R1a отишао преко 20%. Због тога ми је то истраживање донекле сумњиво. Ни једно друго до сада није дало преко 15%.

Ne znam da li si obratio pažnju, povezali su R1a1a1g sa M458. Po ovome što je dao Kljosov dao R1a1a1g1 odgovara M458, dok je R1a1a1g Z283 (Eurasian branch).
Neka greška?

Ne moraju ozbiljni genetičari da se uključuju u ovu temu. Njihovo je da istražuju i publikuju rezultate, a mi ćemo te rezultate već naći.

PS. A imamo i ozbiljnog genetičara Dr BoSSnju. Pa čovek je izumeo i novi pravac u genetičkoj genealogiji - odokativnu genetičku genealogiju.

odgovori mi na pitanje o dalmatincima iz bizantskog temata
vješto izbjegavaš odgovore na pitanja koja ti ne pašu
dakle jesu li to srbi koji su preko noći naučili pričat i pisat latinski

? po tebi je onih 15% Z280 a ne Old-European?

Ma kakav crni Old European.

Old European je karakteristican po DYS392=13. Otidji na bilo koji sajt sa nasim ljudima na njemu (recimo na poreklo.rs) i pokusaj da nadjes bar jednog 392=13. Nema ih. Potrazi i u drugim naucnim studijama, ni tamo ih nema. Ima valjda samo kod Pericicke u onom "oksfordskom" kako ga zove Bossnjo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back