Генетичка генеалогија

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad.... pri zdravoj pameti, mozes li ti meni objasniti zasto si postavio ovu shemu i kakve ona ima veze sa onom prethodnom shemom?!

Da, ja sam je postavio i tvrdim da je bar 50x jasnija i informativnija od one sto je postavio Mladjo.

Ili mozda tebi nije, djavo ce da ga zna :D

itekakve veze ima, jer je R1a M458 koju srbi imaju u Poljskoj i koju donose na Balkan 630te, nastala u Centralnoj evropi prije 2.500 godina...lijepo na pregledu stoji, što opet, ponavljam, čak da je Kenova teorija tačna, se dešava POSLIJE odlaska M423 u Bosnu i Dalmaciju, što on smješta prije 3.000
eto kakve veze ima

Ти стварно ниси нормалан. Редовно бацим поглед на ову расправу и сваки пут би Ти одговорио, пошто ми као бившем студенту историје доста неправилности у твојим излагањима упада у око. Али онда закључим, да Ти једноставно ван своје лично модифициране стварности, друге из спољног света једноставно не примаш.
aha, osim te šuplje, izvoli "pokušaj" da me demantuješ pa da te potopim ko Titanik :per:

itekakve veze ima, jer je R1a M458 koju srbi imaju u Poljskoj i koju donose na Balkan 630te, nastala u Centralnoj evropi prije 2.500 godina...lijepo na pregledu stoji, što opet, ponavljam, čak da je Kenova teorija tačna, se dešava POSLIJE odlaska M423 u Bosnu i Dalmaciju, što on smješta prije 3.000
eto kakve veze ima

uz duzno postovanje.... ti bi trebao da odes do psihijatra.
Ovo tvoje pisanije vise lici na sizofreniju nego na normalan razgovor.

Ne mozes da demantujes nesto sto se ne zasniva na razumu ...

srpskom razumu ?? ...po principu srbija do tokija :hahaha:
eto razume, i genetiku ste umiješali u srpsku miotmaniju, kojom želite da pokažete da su srbi u Poljskoj prije dolaska na Balkana imali balkansku starosjedilačku haplogrupu ?!?!?!!? kako došlje mogu imati haplogrupu starosjedilaca

uz duzno postovanje.... ti bi trebao da odes do psihijatra.
Ovo tvoje pisanije vise lici na sizofreniju nego na normalan razgovor.

klasika, čim te stjeram uza zid i šah-matiram, i kada ostaješ bez ikakvih vljanih protuargumenata onda počinješ da pišeš gluposti kojima se vadiš
šta ti nije jasno jadan ne bio, jel lijepo na tabeli-stablu R1a piše da je M458 nastala u centralnoj Evropi oko 2500 godina prije
a jel Ken kaže da je M423 sišao na Balkan oko 3000 godina prije
šta ti onda jadan ne bio, nije jasno, ne uklapa se u mitomanije

Kasnije

Prilozi

• STABLO-Y-DNA.jpg
    STABLO-Y-DNA.jpg
    14,6 KB · Pregleda: 10
  • greek.jpg
    greek.jpg
    12,7 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
klasika, čim te stjeram uza zid i šah-matiram, i kada ostaješ bez ikakvih vljanih protuargumenata onda počinješ da pišeš gluposti kojima se vadiš
šta ti nije jasno jadan ne bio, jel lijepo na tabeli-stablu R1a piše da je M458 nastala u centralnoj Evropi oko 2500 godina prije

u pravu si.... to je stvarno sah-mat koji ce izbaciti iz igre svakog normalnog coveka. Zamisli da neko razgovara s tobom na ovaj nacin....

Da... Japan, kiseli kupus, krastavci... ali ne, ipak je u pitanju burek! Nordtvedt veli da je kahva bila super samo sto se mnogo ohladila. Ali dobro, avioni ce biti haplogrupa I2a1 juce.

1) ja sam komentirao Mladjinu kartu u vezi citljivosti iste a ti pricas o necemu sasvim desetom.
2) Da te razocaram, Nordtvedt tvrdi da su I2a1b1 rasireni medju Slovenima kao proizvod iznenadne i snazne ekspanzije prilikom seobe Slovena.

Ken Nordtvedt argued that I2a1b1 is too young not to have been a result of a sudden expansion.According to him I2a1b1 arose not earlier than 2500 years ago in Eastern Europe. He has presumed this to be a consequence from the Slavic invasion of the Balkans, from the area north-east of the Carpathians since 500 CE. In 2011 Nordtvedt has confirmed I2a1b1 is not older than 2,800 years.

Ajmo sada, poklopiti se usima i setnja....

Poslednja izmena:
2) Da te razocaram, Nordtvedt tvrdi da su I2a1b1 rasireni medju Slovenima kao proizvod iznenadne i snazne ekspanzije prilikom seobe Slovena.

..
naravno i dalje nastavljaš s glupostima u nedostatku protuargumenata
među kojim slavenima je raširen jadan bio !! pa današnji Poljaci imaju najveći procenat R1a, do 60 % i o čemu ti pričaš, presaberi se
da je tamo danas I2a1b zastupljena bar sa nekih 20-30% koliko imaju srbi na balkanu, tvoja "teorija" bi mogla piti vodu, ali ovako je obična velika NULA

srpskom razumu ?? ...po principu srbija do tokija :hahaha:
eto razume, i genetiku ste umiješali u srpsku miotmaniju, kojom želite da pokažete da su srbi u Poljskoj prije dolaska na Balkana imali balkansku starosjedilačku haplogrupu ?!?!?!!? kako došlje mogu imati haplogrupu starosjedilaca

Ne ja sam za sebe, privatno diskutujem. Za razliku od tebe i slicnih , koji moraju da su odani lokalnom muftiji i slicno, svi predstavljaju Bosnjake bez svog licno identiteta :D

Ne dobra je teza da su Vikinzi Bosnjaci muslimani, a oni su ustvari Vlasi, tako da su Vikinzi i Vlasi i Bosanci muslimani starosedeoci na prostoru koji je bio pust, tako da ispada da su oni duhovi u stvari ...

Haplogrupa je jedna, ne moze da se menja, ukapiraj to !!! :D

među kojim slavenima je raširen jadan bio !! pa današnji Poljaci imaju najveći procenat R1a, do 60 % i o čemu ti pričaš, presaberi se
da je tamo danas I2a1b zastupljena bar sa nekih 20-30% koliko imaju srbi na balkanu, tvoja "teorija" bi mogla piti vodu, ali ovako je obična velika NULA

Covek ti je upravo dao argument. Da je ta zajednica ljudi koju ti smatras starosedelackom dosla iz tog pravca koji on pominje.

eto kakve veze ima

Kad sve već najbolje znaš, reci ti meni koliko R1a M458 imaju Srbi, i koliki je to procenat ukupnog fonda R1a kod Srba?

Ponovo izvrćeš tuđe reči. Nordtvedt nije rekao "pre oko 3000 godina" nego "najranije pre 3000 godina", a to se prilično razlikuje. To uključuje i "pre 1400 godina".

Kad sve već najbolje znaš, reci ti meni koliko R1a M458 imaju Srbi, i koliki je to procenat ukupnog fonda R1a kod Srba?

upravo onoliko koliko ih je bilo kao malo pleme koje se motalo u okolini Soluna dok ih nije romejski car Heraklije smjestio u Rašku
a koji danas čine jezgro NACIONALNIH srba koji su nastali posrbljavanjem svega i svačega, ali očigledno najviše slavenizirianih pravoslavnih vlaha

Ponovo izvrćeš tuđe reči. Nordtvedt nije rekao "pre oko 3000 godina" nego "najranije pre 3000 godina", a to se prilično razlikuje. To uključuje i "pre 1400 godina".

:hahaha:

ma prije 630 godina :hahaha:
i srbi donesoše I2a1b na Balkan i raširiše sve do jadranskih osrtva gdje je 100% učešeće I2a1b jer je tu bilo "srce srbije" kakvo kosovo,
Hvar, Korčula i Brač su "srce srbije" :hahaha:

Poslednja izmena:
upravo onoliko koliko ih je bilo kao malo pleme koje se motalo u okolini Soluna dok ih nije romejski car Heraklije smjestio u Rašku
a koji danas čine jezgro NACIONALNIH srba koji su nastali posrbljavanjem svega i svačega, ali očigledno najviše slavenizirianih pravoslavnih vlaha

Ja sam te lepo pitao da mi kažeš procente, ali ti izbegavaš da odgovoriš jer ništa ne znaš, ne znaš ni gde to da tražiš

Imam dubru ideju za tebe..... dacemo ti Kenov e-mail pa mu ti lepo napisi da on nema pojma.... sta mislis za tu ideju?

Objasni coveku da je na pogresnom putu, izvuci ga iz tame neznanja. Eto ti odlicne prilike da postanes poznat i da raja sirom sveta nosi majce sa natpisom (c) Bossnjo!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back